View tracker

Ska börja tränings skjuta lite igen. Känns som att jag börjat tagit upp mina intressen nu igen. Har börjat blogga igen, och börjat rida och träna Haidi och nu börja med luftgevär igen. 2017 levererar 😉 Skottat och stegat upp avståndet på 10 meter och fått fram mitt skjut bord. Så nu är det bara att börja träna igen. Provsköt både mitt gevär och min kompis gevär nu ikväll. Och fy vad länge sen det var som jag sköt. Kom fram till att det måste varit i slutet på sommaren som jag sköt senast. Så hela hösten och vintern så har geväret fått vila. Blev lite meck med kompisens gevär men men nu så funkar dem igen efter att inte skjutit med dem på nästan ett halvår. Dålig har man blivit också, men jaja de är väl bara att börja träna igen. Likes

Comments

Varför inte liksom. När man inte har något annat för sig just nu så. Kläder är roligt hörrni, verkligen något jag börjat gilla mera nu.

Likes

Comments

Så mycket kärlek på en och samma gång. Vart ska jag börja. Jag måste börja med att säga att jag är så enormt glad av att jag nu kommit tillbaka till Masesgården. Det är en sån speciell och härlig stämning som ligger över hela denna gården. Så mycket kärlek och ett underbart lugn. Ägaren till gården och hästarna har ett så enormt fint hjärta och jag har verkligen saknat henne. Hon är min extra mamma, min tränare och min kompis. Ett stort tack till stämningen på Masesgården och till denna underbara människa. Hon som alltid tror och satsar på mig. Hon som hjälper mig med alla delmål inom ridningen och framförallt, hon som tror på denna fina häst, Haidi Vox. Känslan av att hon vet och ser att jag och denna häst funkar så bra tillsammans, och att hon då ger oss möjligheterna till att utvecklas är obeskrivligt.

Tack Kristina för alla satsningar och allt du ställer upp på för mig. Det är värt allt!

Då till dagens ridning då. Hästarna har stått och har överskottsenergi. Men blicken i hennes fina rådjursögon säger att hon är född redo. Hon vill verkligen det hära och hon har saknat det. Det ger så mycket till mig, för då jobbar vi i medvind. Som Haidi alltid har varit och kommer alltid att vara så var hon explosiv och över engagerad idag. Hon var mer i luften än på marken med mig. Men jag ser ändå något i det. Hon vill så mycket men vet inte bara hur. Jag ska lära mig att förklara för henne ännu mera. Hon litar så gott hon kan på mig och jag litar till tusen på henne. Det kommer bli bättre. Vi behöver bara tid och satsningar. Det som glädjer mig mest är att hon var så lugn i hanteringen idag. Då känns det som att det steget har vi övervunnit nu. Inga flygande ben när man skall sätta på skydden, ingen ryggning för sadeln eller inget flax med huvudet för tränset. Det känns toppen. Nu är det ridningen kvar.

En flaxig skogstur längst sjön blev det idag iaf. Det kändes så bra ska ni veta. Jag är trygg med henne. Men att folk ska förstå att jag faktiskt litar på henne och hellre sitter på hennes rygg när hon stegrar, bockar och flyger än att jag skall stå på marken nedanför henne är nog svårt att få dem att förstå. Jag är trygg med henne och jag litar faktiskt på henne. Jag och Kristina ser hennes hjärta som ingen annan såg när hon skulle slaktas.

Fick även enorm beröm att jag satt kvar på henne idag. Folk skulle suttit av direkt säger dem. Men då säger jag, att det är de folk som inte har förstått henne som skulle göra så eller de som inte kan se hennes kanske råa hjärta men ändå det finaste hjärtat på jorden. Nu kommer det här att bli så himla bra. Det vet jag. Med motgångar så kommer vi att växa ännu mera. Så nu får vi se vad framtiden har att erbjuda oss. Men det kan jag lova er, vi kommer komma starkare än någonsin.Likes

Comments

Det här som jag behövde har kommit tillbaka nu. Nu trivs jag och usch vad underbart det här är. Allt blir bara så lugnt och harmoniskt av att få vara i stallet och få göra alla sysslor igen. Det hära behöver jag verkligen. På förmiddagen fixade jag och lillsyrran alla sysslorna. Mocka, luncha, förbereda foder, packa och små städade litegrann. Bara att mocka igen är ju helt underbart. Sen tog jag insläppet ikväll vid 16:00 och myste lite med gumslan. Allt känns så bra igen.

Imorgon kl 13:00 blir det att sätta sig i sadeln igen. Första turen på henne på månader. Dem är galet pigga och understimulerade nu, så det blir en skrittur längst sjön i skogen bara. Men gud så taggad jag är.Likes

Comments

Överglad och överhypad häst och hund har nu fått sig en liten promenix i mörkret. Det bäst som finns är väl att få se sina djur glada och lyckliga. Lillsyrran på hästryggen och jag som hundpilot så överlevde vi att inte stöta på några monster i mörkret. Nu är hästarna här i Nittsjö nattade och nöjda och jag kan nog lova att lilla Märta kommer sova gott inatt hon också.

Likes

Comments

View tracker

Vad kan detta betyda. Pappa ropar på nedervåningen att vi ska kvällsfika. Vi som aldrig har kvällsfikat någon gång, haha. Kan säga att man blir lite fundersam när han har dukat fram semla och kaffe i vardagsrummet. Jag som inte ens äter semlor. Men gulligt var det iallafall. Verkar inte vara några mutor än så länge så de var väl bara en liten extra myskväll ikväll då.😉


Likes

Comments

Kände nu den här veckan att jag saknar ridsporten. Har tagit en paus ifrån hästsporten ett tag nu. Har varit ifrån Haidi på två månader nu tror jag att det blivit. Men nu märker jag att det finns ett sug tillbaka till att hålla på med hästarna. Jag tror att jag kommer hinna med henne nu och jag hoppas verkligen det. Jag har provat på ett nytt liv nu ett halv år. Har inte varit fast i alla sysslor i stallet eller i att fokusera på att träna hästar. Utan efter att vi tog bort min förra häst Caster i augusti så har jag tröttnat och trappade ner väldigt fort med hästarna. Har hållt på med hästar sedan jag var 7 år och alltid haft något att pyssla med gällande dem. Men nu har jag inte tränat, hobbyridit eller ens mockat på ett bra tag.

Nu tänker jag iallafall starta igen. Fokusera på den häst som jag har kvar. Haidi Vox. Är skit peppad på att sätta igång henne nu, då hon har stått nån månad faktiskt. Vi får se hur det kommer gå men jag har ju lyckats förr så :) Kände redan ikväll när jag åkte upp till henne att hon är precis sig lik. Samma blick och samma kroppsspråk. Gud vad jag faktiskt har saknat henne. Det här kommer bli super roligt. Första gången ikväll på iallafall en månad som jag såg henne. Hoppas framtiden kan leda oss uppåt igen. Det gäller bara att tiden och orken finns nu.

Men jag är lyckligt glad att intresset till ridsporten har kommit tillbaka till mig nu. Nu kan det bara bli bättre. Nu ska vi upp dit där hon varit och kämpa på.


De fick bli en myskväll i stallet ikväll. Blev lite att förlåta henne att jag faktiskt lämnade henne. Usch, kände idag att jag  behöver henne, behöver henne väldigt mkt. Jag saknar henne. Det är så underbart att säga det nu, för det har inte funnits i mitt huvud nu på länge. Men nu ska vi bli det team som vi var. All kärlek till den här hästen som har gett mig så enormt mycket den tiden jag har haft äran att ta hand om henne. 

Nu med oljade hovar, sprayad man och svans så är vi redo för första ridturen till helgen. 

Likes

Comments

Som ni säkert känner igen, men när man bor i en liten by ute på landet så går det inte mer än totalt tre stycken bussar per dag. Så det resulterar till att man får lov att sätta alarm kl 06:30 för att hinna med vår ända morgonbuss ifrån byn. Men när man kommer till skolan 08:40 fast man börjar 10:30 så känns det inte lika värt det alla gånger. Framför allt inte när man bara har två lektioner på torsdagar och slutar för dagen 13:45. Då kan jag ju nämna att första bussen kommer 14:30 hem.


Livet leker. Blir att sitta och planera mycket på morgnarna och att plugga. Fria helger är ju det bästa en student kan ha. Känslan av att ligga ikapp med skolan och planerandet är en sån enorm lättnad för mig. Nu när jag ska börja med hästsporten igen också så är det väldigt viktigt att jag hinner med allt ordentlig. Slarvigt arbete är det värsta jag vet.


Likes

Comments

Tänkte väl starta igång min blogg igen. Dock kommer jag endast blogga när jag får tiden till det och vill inte känna pressen till att alltid uppdatera. Men jag gör det så ofta jag vill och har något att blogga om. Annars får ni följa mig på Instagram där jag uppdaterar ofta ---> @melineriksson


Likes

Comments

De är så varma och härliga dagar nu så jag har inte ridit på några dar nu pga värmen. Men nu på förmiddagen fick de bli en skogstur på Aaby Lisa. Blev lite svalkande i vattnet också👌 Hon är så fruktansvärt mysig den där damen.

Likes

Comments