Header

Lördagskvällen spenderade jag med brudarna vid Sandras. Vi gick i bastu, åt nachos och tittade en julfilm. Riktigt mysig kväll.

Idag har jag kämpat med den sista delen av kursen jag går och nu är den äntligen över! Så skönt. Nu är Sandra påväg hit och vi ska väl dricka lite kaffe och titta på Supernatural.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Som jag nämnde tidigare så går jag ju på en akne medicin nujust. Tänkte berätta lite om hur det har gått hittills och vilka sidoeffekter jag har upplevt för att kanske hjälpa någon annan som funderar på den här medicinen.

Jag går alltså på isotretonin eller accutane som det är mera känt som. För att få medicinen åkte jag först till en hudläkare. Läkaren frågade lite frågor gällande min hy och också lite om min hälsa och mina alkoholvanor. En jätteviktig sak när man äter den här medicinen är att INTE dricka alkohol. Medicinen är såpass stark att om du dricker mycket alkohol så kan levern ta stor skada. Så alkohol is a big no no. Efter samtalet skrev hon ut min första kur som jag tror var 10 mg. Man börjar alltid på en låg dos och höjer lite i taget för att se hur kroppen reagerar på medicinen. Man måste få ett nytt recept varje månad, vilket innebär att man varje månad måste ta blodprov för att se om kroppen klarar av medicinen. När man har tagit blodprovet och hudläkaren har sett att allt är ok så skriver läkaren ut ett nytt recept med 30 tabletter. Kommer bli tvungen att ta många blodprov under kuren, tur att jag inte längre har nålskräck.

Så över till sidoeffekterna. isotretonin minskar talgkörtlarna i huden, vilket innebär att huden producerar mindre fett. Detta leder såklart till att man blir ganska torr i ansiktet, läpparna och även resten av kroppen. Har ju gått på medicinen nu i ca 1 och en halv månad och de första veckorna var mina läppar kaos, de var som sandpapper. Nu har det lite lugnat sig och jag tror en stor anledning till det är att jag använder bepanthen på läpparna. Så under tiden du går på den här medicinen är det otroligt viktigt att använda fuktgivande hudkrämer och någon kräm till läpparna.

Jag är väldigt förvånad att det har hjälpt så mycket på så kort tid. Oftast brukar det ta några månader innan man ser resultat men det är förstås väldigt individuellt. Min hud har blivit mycket jämnare och jag måste nog säga att den redan har blivit så mycket bättre! En annan sak som är jätte skönt är att min hud inte blir det minsta lilla fet mera. Har hela mitt liv haft problem med fet hy så det känns som himmelriket att inte behöva pudra ansiktet 50 gånger om dagen. Nu behöver jag bara sätta puder när jag sminkar mig och kan gå hela dagen utan att behöva sätta mera.

Jag tänkte snabbt också nämna vad jag använder för hudprodukter. En tvål jag har använt nu i nästan ett år heter african black soap. Den finns att köpas vid ekobutiker och är nog den bästa ansiktstvålen jag nånsin testat. Den torkar inte ut huden och är helt naturlig utan en massa kemikalier och sånt. Som fuktighetskräm använder jag en kräm från erisan som också har funkat väldigt bra.

Har planerat att göra ett inlägg med bilder varje månad för att visa hur hyn ändras, och även skriva lite om jag haft några sidoeffekter osv. Har inte tagit några bilder ännu men planerar göra det nu någon dag så att ni får se början av the progress. Dum som jag var så tog jag ingen bild när jag startade kuren så det var ju lite synd. Nåja uppdatering kommer lite senare.

Likes

Comments

Idag är det Finlands självständighetsdags 100års jubileum, så grattis till oss!

Idag steg jag upp där vid 1 tiden och tog mitt pick och pack och for till Sandra. Vi gick ut och gå medans det ännu var ljust. En och en halvtimme gick vi, så fick nog lite motion! Nu har vi ätit god mat som Sandras mamma lagade, och pluggat. Har äntligen fått mina inlämningsuppgifter klara till psykologi kursen så har nu bara en tent kvar av kursen, känns skönt! Ikväll blir det väl att dricka lite glögg framför supernatural.

Likes

Comments

-När jag gick i lågstadiet och högstadiet älskade jag att sjunga och gick på sånglektioner. Sjöng även på 9ans skolavslutning, vilket jag inte förstår hur jag vågade eftersom jag aldrig i nuläget skulle ställa mig framför hundratals människor och sjunga.

-Att spela gitarr har alltid varit ett stort intresse för mig, och jag har aldrig gått på gitarrlektioner utan jag har lärt mig helt själv.

-Jag har i perioder väldigt dålig hy och går nujust på den starkast hudmedicinen, och hade planerat att tatuera mig men tydligen får man inte tatuera sig under tiden man går på medicinen och man måst även vänta ett halvt-ett år att tatuera sig efter avslutade kur eftersom huden blir så skör, so that sucks.

-Jag äter inte godis och har aldrig gillat sötsaker. Äter endast choklad ibland.

-Min näsa är lite sned, vilket jag har haft hela livet men den blev ännu värre när efter att jag föll och näsbenet inuti blev ännu krokigare. Åkte aldrig till sjukhuset och bröt tillbaks det vilket jag ångrar nu. Kanske blir en näsoperation i framtiden haha.


Likes

Comments

I helgen var det ju lilla jul. Så blev lite pre-julmat på lördagen. Efter vi hade ätit for jag och Becca en sväng till stan och sedan på bio. Vi såg nya jigsaw filmen som var riktigt bra.

Igår kom Sandra hit och vi tittade Supernatural och bara chillade med lite chips och julmust. Idag har jag inte gjort något vettigt alls, men blir iaf att åka och gymma ikväll med Sandra. Har ju varit sjuk nu i en och en halv vecka så gymmade inte på en vecka, men nu ska jag komma igång igen!

Likes

Comments

Igår dog min iphone 5c helt mitt i allt bara, så idag for jag till stan för att köpa en ny. Blev en iphone se, och hittills verkar den bra. Dock har jag lite ångest eftersom mina bilder inte hade sparats i icloud så har ingen aning om hur jag ska kunna få tag på bilderna igen eftersom den gamla telefonen är helt död. Så ska försöka fixa det på något vis.

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Känner mig ganska förkyld men tror inte jag har orken att bara sitta hemma. Blir väl högst antagligen att åka någonstans.

Likes

Comments

Tänkte göra en liten uppdatering om den senaste tiden och hur jag har mått.

Har börjat gymma på allvar och spenderar mycket tid på gymmet, vilket känns jättebra. Träning har blivit en stor del av mitt liv och har hjälpt mig mycket. Som sagt så gick jag ju upp ganska mycket på några månaders tid och jag känner nu att jag börjar vara på vägen till min gamla kropp, bara med mera muskler förstås! Så börjar känna mig mera nöjd över mig själv igen.

Mitt humör har väl varit ganska stabilt de senaste månaderna. Jag har mediciner som faktiskt hjälper en del. Jag mår inte riktigt bra ännu, men jag känner att jag har kommit en lång bit på vägen. Känns nog som att allt kommer att ordna sig.

Läser ju kurser på öu och det har faktiskt gått jättebra. Har funderat lite över mina framtida studier och hittat en utbildning jag skall söka till, men mer om det senare.

Jag dricker inte alkohol längre. Börjar faktiskt bli närmare ett halvår sedan jag slutade. Såklart dricker jag någon öl eller cider nu som då, men jag dricker inte så jag blir full längre för det funkar inte alls med den sjukdom jag har. I början var det jättesvårt att inte dricka, eftersom jag nog hade ett slags beroende till alkohol och drack alldeles för mycket. Nu känns det inte alls jobbigt att vara utan alkohol, tycker snarare att det känns skönt. Alkohol kan förstöra så mycket och jag är glad att jag har kommit till insikt att jag och alkohol inte funkar ihop.

Likes

Comments

Hittade för någon dag sedan rapparen Lil peep. Tyvärr så var anledningen till det att jag såg på instagram folk som skrev om hans död. 21 år gammal blev han. Han dog av en överdos av xanax. Så sorligt att han inte hann komma ut med så mycket musik och så synd att en sån talangfull människa dog pga droger, det visar hur mycket droger och skit förstör folks liv.

Iallafall så spelas hans låtar på repeat nujust i mina hörlurar.

Likes

Comments

Igår for jag med Sandra till gymmet och tränade. Efteråt for vi till Emmas och hade myskväll framför Skins. Var också ute och körde en liten sväng.

Idag vaknade jag först vid 3-tiden, som vanligt hehe. Satt i ungefär 2-3 timmar och läste på tent. Nu är Sandra påväg hit och vi tänkte gå på en promenix och sedan troligtvis titta på Supernatural. Älskar Supernatural, för att min absoluta favorit genre inom både film och serier är ju skräck. So love it.

Likes

Comments

Lately så har jag spenderat mycket tid på tentläsande, häng med kompisar och gym. Det är ungefär hur mitt liv ser ut nujust. Började btw kolla en ny serie som heter SKINS. Typ en av de bästa serierna jag någonsin sett för att de visar en så mörk sida av livet som tonåring. Relatable af.

Ikväll ska jag försöka skriva ner anteckningar av 50 sidor text, så denna kväll kommer med andra ord gå ut på tentläsas.

Rekommenderar verkligen denna serie!

Likes

Comments