Hej på er! Idag tänkte jag skriva lite julklappstips som man kan ge till sina föräldrar!

1. Den här vackra skärbrädan i valnöt kan både användas till serveringen eller till att förbereda måltiderna. En uppskattad julklapp som håller i många år!

2. Årets vassaste julklapp till föräldrarna är dessa tre klassiska knivar. Setet består av en kockkniv, en grönsakshacka och en skalk kniv, och är en perfekt bas på knivlisten. Med dessa går förberedelserna till släktmiddagarna lekande lätt!


3. Kul kokbok till föräldrarna som stannat upp i matlagningsutvecklingen! Låt dem inspireras av Tinas härliga tips och trix samt hennes goda recept.

4. Sen kan man även ge personliga armband till dom! Sök på @personligaarmbaand på instagram så hittar du den! Det är jag som gör dom! Jag gör exakt så som du vill ha armbandet!

​Här är några av armbanden jag har gjort!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej på er!
Idag är det Lucia, och jag tycker det är super mysigt att kolla på det! Jag får en sån härlig julkänsla! Snart är det alltså julafton! Och vad ska man köpa till sin släkt? Jag har seriöst ingen aning:( nu så sitter jag och kollar på musikhjälpen! Jag tycker verkligen att det är härligt att se på. Jag tänkte skriva ett längre inlägg ikväll! Så vi hörs då!
Kram

Likes

Comments

​Hej på er! Nu är det en ny vecka med nya möjligheter! Vi är nu inne i näst sista veckan innan det är lov! yeey. Jag tar lov nästa torsdag! Har ni några tips på engelska och svenska serier? Skriv gärna! Jag älskar verkligen att se på serier men jag har ingen att se på just nu! Kram

Likes

Comments

Vardag

Hej på er! Idag så tänkte jag skriva lite om mitt liv!

Efter ett års utredning så fick jag äntligen svar på vad det är för "fel" på mig. Ungefär 2012 blev jag diagnoserad med diagnosen ADD! Man kan tro att det alltid ordnar sig när man får reda på vad man lider eller är “sjuk” av något, men detta är inget som bara ordnar sig det finns inget botemedel som gör att det försvinner. Och istället för att få känslan av lättnad var jag arg och ledsen. Då jag fick brevet om att jag hade ADD var det som att någon sa till mig “Okej, du är annorlunda och allt som dina normala vänner kan göra utan problem kommer du alltid ha svårt med, och det kommer inte gå över när du blir 20 heller för den delen, detta är för hela ditt liv.”.

En livstid av svårigheter, hur skulle jag som 10 år kunna hantera detta? När man blir diagnosierad med ADD är det 3 saker man måste göra, det första är att förstå vad det är, Nu idag så är jag 15 år och jag kan förstå vad det är efte många års förklrarin. ADD är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning” och “Personer med ADD har en minskad aktivitet i de delar av hjärnan som styr funktioner som uppmärksamhet, aktivitetsreglering och impulskontroll. Ärftlighet anses vara den viktigaste förklaringen bakom ADD, men även upplevelser och erfarenheter under uppväxten påverkar hjärnans utveckling". Jag kommer alltid att få leva med ADD! Det andra man måste göra är att lära sig hantera det, och jag fick det väl lite lättare än alla andra då jag har levt med kunskapen av att jag har det innan jag började högstadiet.

Jag vet nu hur mycket medicin jag klarar av, och jag kan känna av när en dag kommer vara dålig pågrund av att medicinen och andra faktorer. Och det sista man måste lära sig är, är att hur man än gör kommer man alltid vara annorlunda och det är nog även det svåraste. Det är alltid svårt att acceptera att man inte är som alla andra,men man är sig att hantera det även fast det är svårt. Nu när jag har blivit 15 år så är detlättare för mig att leva med ADD. Ibland kan man vara taskig mot sig själv och säga "att om jag inte hade haft ADD då hade jag haft fler vänner, det är mitt fel att jag är så här" Men min ADD hjälper mig så extremt mycket! Min medicin gör s¨å att jag faktiskt kan koncentrera mig, det är jag så otroligt tacksam för! Om det gick att operera bort min ADD då hade jag gjort det! Men tyvärr så går det inte! Man är bra som man är oavsett om man har någon diagnos! Jag har även lärt mig att se positivt på allt jag gör. Om någon säger något taskigt så bryr jag mig inte. Dom mår så dåligt själva så dom måste ta ut det på andra vilket är tragiskt! I mitt huvud är det kaos! Jag kan knappt slappna av eftersom min hjärna är igång hela tiden! Det jag har extremt svårt med är att formulera texter så det är faktiskt väldigt svårt att blogga så att ni ska förstå, men jag gör allt jag kan då jag skriver! Hoppas att ni förstår mig!

ÄLSKAR DIG FÖR DEN DU ÄR! JUST DU SOM LÄSER DET HÄR DU ÄR SÅ GRYM!

KRAMISLikes

Comments

Hej på er! Idag tänkte jag skriva en sån här jullista!

1. Är det ett nöje att slå in julklapparna eller är det rena mardrömmen? Jag måste nog säga att det är ett nöje!

2. Adventsljusstake VS julstjärna? Julstärna

3. Vad dricker du helst till julmaten? Eftersom jag inte gillar julmust så brukar jag dricka coca cola

4. Har du en äkta gran eller kör du på plastgranen? Äkta

5. Drömjulklappen i år? Calvin Klein underkläder

6. Vad får absolut INTE hända på julafton? Det var verkligen en svår fråga, jag har faktiskt ingen aning.

7. En jultradition som du vill ta bort? Det vet jag faktiskt inte

8. Vilken/vilka doft/er påminner dig om julen? Kanel och pepparkakor

9. Du får välja två temafärger att inreda julen med, vilka färger blir det? Rött och vitt

10. Marabou- chokladhus VS pepparkakshus? marabou chokladhus

11. Var ska du fira jul i år? Hos mormor

12. Det bästa med julen är...? Maten och att få öppna paket

Puss och kram!

Skriver ett till inlägg senare idag!

Likes

Comments

Mobbning

Hej på er! Idag så tänkte jag skriva om mina 7 bästa må bra tips att använda varje dag. Jag är ingen expert utan det här är dom sakerna som får mig att må bra varje dag! Jag mår ju bra ofta nu för tiden, men alla har dåliga dagar nån dag i livet! Det sägs ju att vi ska älska oss själva och visa oss själva respekt men hur gör en egentligen om en inte har en aning? Jag brukar använda några verktyg för att få ett mer positivt liv. Kanske kan några av mina må bra-tips passa dig också? Testa!!

1. Andas

Hur många gånger har du kommit på dig själv med axlarna uppe vid öronen, alldeles spänd? Hitta tillbaka till dig själv och din andning genom att andas in i tio sekunder, hålla andan i tio sekunder och sedan en lång utandning i tio sekunder. Upprepa fyra, fem gånger och märk skillnaden.

2. Skriv en tacksamhetsdagbok

Avsluta varje dag med att skriva ner 5 saker som du är extra tacksam för med den här dagen. Detta hjälper dig att fokusera på det positiva men till saker hör att i samma stund som du skriver ner vad du är tacksam för upplever du samma känsla igen. Ett riktigt smart sätt att må bättre, inte sant?

3. Skriv ner något du älskar med dig själv

När du ändå skriver i din tacksamhetsdagbok så kan du passa på att skriva någon/några saker som du verkligen gillar med dig själv eller din kropp. Det behöver absolut inte vara något kosmetiskt, som att ”jag har snygga ben” utan kan även vara en egenskap. ”Jag älskar hur empatisk jag är” eller hur stark du var under dagens träningspass.

4. Hitta rörelseglädje

Är du en person som vanligtvis inte tränar och inte vet vad jag menar när jag pratar om rörelseglädje? Att hitta en träningsform som passar just sig själv är inte alltid det lättaste men kanske kan du tänka efter vad du tyckte om att göra som barn? Dra ihop ett gäng och spela fotboll, boka upp dig på en danskurs eller ta en lång promenad i skogen. Oavsett vad du gillar att göra, hitta det!

5. Mobba inte dig själv

Skulle du säga det du säger till dig själv till din bästa vän? Nej, tänkte väl det. När det börjar surra negativa tankar i huvudet påminn dig själv om dina starka sidor och var tacksam för dem.

6. Gör ett miljöombyte

Har du fastnat med en uppgift eller känner du dig trött eller uttråkad? Testa att byta miljö. Du behöver kanske tanka lite ny energi på en ny plats. Ta en promenad, ring en kompis, läs en bok eller gör något annat du gillar. Gå tillbaka till din syssla när du hämtat ny energi. Du kommer bli förvånad över resultatet!

7. Förlåt dig själv och andra

Är du arg på någon eller på dig själv? Glöm det, förlåt och fortsätt framåt. Att förlåta andra betyder inte att du behöver digga deras handlingar, snarare att du plockar bort den dåliga energin så att du kan fortsätta med ditt liv. Utan störande negativa tankar.

Lycka till med ditt nya positiva liv! Kram!

Tänk positivt hela tiden för då går allt bättre. Om du blir mobbad eller något liknande, visa dig stark! Det mobbarna vill se är dig ledsen och svag! Så va glad och stark och visa att du inte bry dig om vad det säger! Ta inte åt dig av något!

VI SKA FÖRSÖKA STOPPA MOBBNINGEN! INGEN MOBBNING SKA FINNAS!

Kommentera om du hatar mobbning!

#stoppamobbning

Ha en fortsatt trevlig onsdag!

Likes

Comments


Hej på er! Jag är så rastlös, jag vill göra något. Men jag vill heller inte bli sjukare. Jag FÅR INTE bli sjukare för jag har nämligen nationella prov nästa vecka. Jag är så nervös! Men jag fixar det! Det är bara att tänka positivt så går allt bättre. Igår så var min brorsa och hans tjej här och jag fick en parfym av dom eftersom jag har fyllt år. Jag fick min favorit parfym Scandalous Eau De Patum från Victoria Secret! Och brorsans tjej hade bakat en super fin tårta! Ha en fortsatt trevlig lördag! Jag kommer nog lägga ut ett till inlägg senare idag.

Kram
Likes

Comments

Heeeeej! Nu tänkte jag göra en jul tag! Fortsätt läs om du är intresserad!

Favorit julfilm?

Svar: Jag har inte direkt någon favorit men en som jag tycker om är ensam hemma filmerna

2. Favorit julfärg?

Svar: De är nog den klassiska julfärgen röd

3. Är du uppklädd eller har du myskläder på julafton?

Svar: På morgonen har jag myskläder, men senare så byter jag om till finkläder. Jag tycker om att göra mig fin på julafton för det är ändå en högtid Man känner sig extra fin och julig :)

4. Om du skulle köpa en julklapp till dig själv, vad skulle du köpa?

Svar: Oj... jag vet inte riktigt faktiskt. Kanske något lite dyrare som man verkligen vill ha. Jag vill ju verkligen ha Calvin Klein underkläder.

5. Öppnar ni julklapparna på morgonen eller kvällen?

Svar: Vi brukar göra så här att efter vi har ätit julmiddagen så öppnar vi alla julklappar.

6. Har ni byggt pepparkakshus?

Svar: Inte i år, vi brukar inte göra sånt längre

7. Vad ska du göra på jullovet?

Svar: Vara med familjen tro jag.

8. Favorit jul nagellack?

Svar: Jag har några stycken. Jag har ett skimrande grönt, ett klassiskt rött och ett skimrigt rött, silver och guld, ett glittrigt som är lite juligt och sen ett blått med glitter i. Det passar bra för julen!

9. Vad är din julönskning?

Svar: Att alla ska ha en fin jul med sin familj och bara njuta. Julen är en riktigt familjehögtid!

10. Vad måste finnas på julbordet?

Svar: Saker som jag gillar, haha! Nej men det måste finnas köttbullar, prinskorv, skinka, leverpastej ja men alltså julmat är suuuuuuuper gott!

11. Pepparkakor eller lussebullar?

Svar: Lussebullar

12. Skumtomtar eller knäck?

Svar: Jag tycker om båda! Jag kan inte välja

13. Ischoklad eller marsipan?

Svar: Ischoklad.

14. Köttbullar eller prinskorv?

Svar: Just nu skulle jag nog ta prinskorv. Men jag gillar köttbullar lite också.

15. Julkorv eller julskinka?

Svar: Julskinka

16. Lax eller sill?

Svar: Usch, gillar inte sill eller lax

17. Revbensspjäll eller Janssons frestelse?

Svar: Jag tycker inte om något av det

18. Paris eller Aladdin?

Svar: Aladdin, det är de jag brukar äta om jag köper en sån på jul. Så det får bli den helt enkelt.

19. Sylta eller pastej?

Svar: Tror att jag inte väljer någon. Är inte speciellt förtjust i något utav det.

20. Glögg eller julmust?

Svar: Jag tycker om glögg mer än julmust

21. Rödbetssallad eller dopp i grytan?

Svar: Röbetssallad

22. Risalamalta eller risgrynsgröt?

Svar: Risalamalta

23. Äpplemos eller senap?

Svar: Äppelmos

24. Hemma eller borta?

Svar: Jag tycker det är roligare att vara borta.

25. Utomlands eller Sverige?

Svar: Sverige

26. Ge eller få julklappar?

Svar: Jag tycker att båda är lika kul

27. Mysteriet på greveholm, diesel råttor eller sjömansmöss?

Svar: Mysteriet på greveholm

28. Chokladkalender eller paketkalender?

Svar: Båda är ju lika roliga. Så båda

29. Plastgran eller äkta?

Svar: Självklart är det äkta gran som gäller för vår familj! Jag älskar doften av gran hemma på jul. Det känns extra juligt då!

30. Arne Weise eller Ernst?

Svar: Ernst

31. När vill du att första snön ska falla?

Svar: I november

32. Har du någonsin haft en grön gräsmatta på julen?

Svar: Nej det tror jag inte

33. När tycker du att det är dags att pynta?

Svar: Första advent eller före det

34. Kan du komma på något negativt med julen?

Svar: Det är ju olika från person till person vad man tycker om julen. Jag älskar julen, man spenderar den med sin familj, man julhandlar, det snöar, julklappar och julmat. Ljuvligt!

35. Blir du oftast mättad när julen är slut eller vill du ha mer jul?

Svar: Lite längre jul vill man ju ändå ha ;)

36. Vad brukar framkalla mest stämning på julen/i december?

Svar: Snön, allt julpynt och jullov!

37. Leker du i snön till exempel åker pulka eller bygger snögubbe?

SvarNej det gör jag inte

38. Konstigaste julklappen?

Svar: Oj, jag tror inte att jag fått någon konstig julklapp någon gång..? Brukar få bra julklappar faktiskt!

39. Vad är viktigast på julen?

Svar: Att man tar det lugnt och bara myser och njuter av stämningen och sina julklappar. Sen tycker jag att det är viktigt att man har sin familj runtom sig på jul. Det är väldigt mysigt!

40. Hur är din jul?

Svar: I år har jag faktiskt ingen aning om vart vi ska vara så kan inte riktigt svara på den frågan!


Ha det braaaa

Vi syyyns

Likes

Comments

Hej på er! Nu är det äntligen fredag!! Jag är frisk nu är dock hes och har hosta:( Men annars så är det bra med mig! Idag så kommer min brorsa och hans tjej till oss. Dom ska äta middag hos oss dock så vet jag inte vad vi ska äta. Men vi har lite fika vi ska bjuda på också! I helgen har jag ingen aning om vad jag ska göra! Ha en fortsatt trevlig fredag.

Kram

Likes

Comments

​Hej på er! Idag så är jag sjuk, jag har ont i halsen och har lite feber! Så jag tänker att jag vilar tills jag blir bättre! så nästa blogginlägg kanske kommer på fredag eller imorgon om jag orkar!Hoppas det är okej för er! Ha de så bra så länge! 

Kram

Likes

Comments