Vardag

In my ears this friday. Podcasts påväg till skolan gör att jag får en så mycket bättre start på dagen.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vardag

Hej! Jag ligger just nu i soffan, helt död och kollar på mästerkocken. Skoldagen gick förvånansvärt fort och när den var över var det raka vägen till stallet. Måste bara flika in och fråga vad som händer med vädret? Nu kommer all snö, man bara jaha vart var snön hela november & december? Eftersom att det var en hel del snö så skjutsade mamma mig till stallet. Jag var där 16.20 ca och 17 började min träning. Den gick riktigt bra trots en del mindre bra saker. Jag fick kläm på honom gällande anrikningen mot ett hinder så att han inte sticker med mig vilket var roligt. Efter träningen fixade jag det sista i stallet och sen var det hemåt. Hemma gjorde jag lite snabb käk. Sötpotatis, falafel, morotsbiffar och massa grönsaker. De färgglada tallrikarna är de absolut bästa eller vad säger ni?

Likes

Comments

Vardag

Hej! Jag känner att jag skriver bara inlägg om kvällarna nu men jag hoppas ni har överseende med det och förstår att jag har ofta har fullt upp om dagarna. Idag började min dag inte förrän 8.30 eftersom det var då jag vaknade. Älskar verkligen att jag haft sån tur med schemat att jag har sovmorgon till 11.55 mitt i veckan. Efter Tisdag tycker jag det går så fort till fredag kväll. Onsdagen är kort och sen är det plötsligt torsdag. På torsdagar har jag alltid fullt upp så rätt som det är ligger jag i sängen och vaknar upp till fredag. Fredagarna i skolan är inte så roliga men att det är fredag väger liksom upp det.

Efter att jag ätit frukost och satt mig för att sminka mig ser jag hur solen börjar lysa! Det är knappt så att man tror sina ögon ju, helt underbart! Bara lite lite sol får mig på sååå mycket bättre humör. Det har varit så mörkt sen oktober här eftersom att det bara regnat. Under vintern brukar det faktiskt vara en del sol när det är snö men det har ju inte varit så mycket snö här... Solen har i alla fall lyst lite hela tiden resten av dagen vilket var härligt. När jag haft min första lektion idag fick jag höra att sista lektionen var inställd vilket var en ganska trevlig överraskning. Väl hemma igen gjorde jag lite mellis och pluggade sedan hela eftermiddagen fram till middagen 18 och sen lite till fram till 20. Men det känns så skönt att pluggat för jag fick mycket gjort. Jag pluggade inte så mycket igår och imorgon hinner jag nog inte plugga så det var därför jag gjorde mycket idag. Nu ligger jag i min säng och ska kolla lite på en serie innan jag blundar för natten. Hoppas allt är bra med er<33

Likes

Comments

Vardag

Hejsan! Idag har inte vart en speciellt märkvärdig dag i skolan. Det har rullat på och gått ganska fort. Efter skolan var jag så trött. Förstår ifall ni tröttnat på att läsa det nu men det är så det ser är så det ser ut för mig just nu. Idag hade jag stallet också men idag struntade jag faktiskt i att rida. Det tog därför bara en timme i stallet och pappa plockade upp mig på väg hem från jobbet. Middagen var klar när jag kom hem så det var bara att äta. Efter det duschade jag, pluggade och fixade lite annat. Sen var klockan 20.45 och då gjorde jag i ordning lite kvällis. Idag provade jag faktiskt något nytt, nämligen morotsgröt. Jag som är helt besatt av gröt provar gärna lite olika kombinationer och smaker. Så en dag när jag sökte lite inspiration hittade jag detta. Det är helt enkelt havregryn, vatten, salt, riven morot och kanel kört 3,5 minuter i mikron. Gröten var god men det var inte super mycket smak av morot utan mest kanel. Antingen så hade jag för lite morot eller för mycket kanel. Jag ska prova nån gång igen med lite mer morot och mindre kanel, haha. Om ni också är en grötälskare och har nån underbar kombination snälla let me know. Puss på er nu ska jag sova.

Likes

Comments

Vardag

Hej hjärtisar! Då var det en ny vecka, härligt va? Jag är mycket mer taggad idag än vad jag var igår men det beror förmodligen bara på att måndagen dvs den värsta dagen snart är över, haha. Det finns alltid vissa dagar som är värre än andra i skolan pga schemat. Under högstadie tiden var det många gånger tisdagarna som var fruktansvärda. De var långa och där var massa, enligt mig, tråkiga lektioner. Inte bara för att måndagen är första dagen på veckan och det är längst tid kvar till helgen utan idag har vi alla språken, svenska, engelska och tyska och jag tycker verkligen inte om språk. Nu har vi åtminstone fått en ny svenskalärare som är utbildad och erfaren och därför tycker jag att hennes lektioner blir lite mer händelserika och effektiva vilket jag tror är bra för vår klass. Vi (absolut inte alla men många i klassen) börjar lätt att tramsa om det blir för mycket dötid. Min vecka då jo den ser ut såhär:

Måndag: Skola, övningsköra, plugga

Tisdag: Skola, stallet, plugga

Onsdag: Skola, övningsköra, plugga

Torsdag: Skola, stallet

Fredag: Skola, ev. rida

Lördag: Kanske åka till stan, stallet, kanske följa med till mina nästkusiner

Söndag: Stallet, plugga

Efter skolan slängde jag i mig lite käk och ringde till bup och bokade en ny tid. Hon jag brukar gå till var inte där förra gången så någon annan fick väga mig osv. Hon jag har i vanliga fall skulle sen höra av sig till mig för att boka en ny tid men det har hon såklart inte gjort. Detta har hänt innan och det gör mig en aning irriterad. Jag brukar gå dit varannan vecka så hade behövt gå dit denna veckan men då hon hade ont om tider fick jag en tid den 6:e februari, om tre veckor... Jaja, nu släpper vi det. Efter det övningskörde jag tillsammans med mamma. Det gick faktiskt himla bra idag och jag är nöjd för engångsskull. Vi hjälptes sedan åt att laga middag. Den var super enkel och gick jätte fort. Spenatpaj med färdig pajdeg och kallrökt lax. Ännu en gång jag som hittat recept och kommit på middagen hehe. Efter middagen pluggade jag ca 1,5 timme och nu ska jag hämta kvällis och sen soooova. Kramis<3

Likes

Comments