recept

Hur kan något så enkelt vara så sjukt gott?? Kladdkaka måste ändå vara något som väldigt få tycker illa om. Jag tycker vanlig kladdkaka är rätt tråkig, även om den är god som den är, så jag brukar lägga i olika saker varje gång, till exempel krossade oreos, vit Toblerone och havssalt, apelsinkrokant eller pepparkakor. Möjligheterna är oändliga, bara fantasin sätter gränser! Man kan också ha färska jordgubbar och grädde eller göra en Philadelphiacreme och ha på den färdiga kakan.

Ingredienser:

▪ 100g smält smör
▪ 2 msk neutral olja (till exempel rapsolja)
▪ 2 ½ dl strösocker
▪ 2-3 ägg (beroende på storlek)
▪ 1½ dl vetemjöl
▪ ¾ dl kakao
▪ 1 msk vaniljsocker

Själva tjusningen i att baka kladdkaka är att det inte är massa procedurer och att går snabbt. Blanda ihop allt och kör in i ugnen på 225°C-250°C i 7-10 minuter, beroende på om du har varmluft och hur effektiv ugnen är. Jag föredrar den varm, eller den brukar inte hinna bli kall om man uttrycker det så, men den är lika god efter två dagar i kylen. Njut!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har alltså nu startat en blogg!

Jag kommer lägga ut recept och bilder på gamla favoriter, men även testa att laga och baka nya saker utanför min komfortzon. Och när jag får idétorka kanske det till och med dyker upp bilder på livet utanför köket, vem vet? Jag vet inte ens själv hehe...

Hoppas ni kommer att tycka den är kul i alla fall 🙈
Ger er liten sneakpeak här ovan 🙄

Likes

Comments