Heeej babes!

Som student blir det lite nya matvanor och det var jag beredd på men det har faktiskt gått riktigt bra ändå. Vet egentligen inte vad mina tjejkompisar där hemma klagar på att de inte får råd (kanske lägger de pengarna på mer alkohol än jag... mycket troligt)

Kaffe är dock en garanti om jag ens ska ta mig upp och till universitetet så pass tidigt på morgnarna med en dash of almond milk of curse 💁🏼 Älskar overnight oats eller chia pudding - stort tips att göra om man ska upp tidigt för de gör man ju kvällen innan - så sparar man lite extra tid också !! Sedan då, jo jag har seriöst ätit dessa protein pannkakor varje dag nu i två veckor - börjar känna mig lite obsessed... 😅 som en smarrig efterrätt på kvällen - mums !! Haha, de har i alla fall protein i sig 👌🏻 Annars har jag ätot mycket lax i ugn, sötpotatis med kanel och grönkål i mängder + en kladdig röra med tahini 😋 Har alltid lite olika addictions och mina nya på listan är:

1. pressad citron, att dricka som juice. fräscht !!

2. Grönkål

3. Mörkaste tänkbara chokladen.

4. Kaffe/Latte/cappuccino i alla dess former. Matcha. Havrelatte. Mandellatte, cashewlatte - yeah you name it.

5. Tahini.

6. Kambucha.

8. Kanel.

9. Avokado

10. Jordnötssmör

11. Äppelcidervinäger


Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Sunday oh Sunday

Startar dagen med lite kaffe, lite modetidningar och mys i sängen! Ben Howard spelas i bakgrunden för en skön stämmning. Det är min sista dag här i Stockholm för imorgon-bitti tar jag flyget tillbaka till Umeå och direkt till föreläsningen om Alkohol och deras oxidation. Därför ska jag passa på att njuta och riktigt mysa med mamma och hundarna!

Likes

Comments

Uppe på våningsplan två inne på Åhléns i Stockholm finner man lunch stället - Sally Voltaire & Systrar. Denna restaurang, har grönt i fokus, är ett alldeles perfekt lunchstopp. Grymma sallader, juicer & underbara efterrätter. I love it !! Tipsas verkligen att besökas :)

Här har jag spenderat lunchen med Alexandra och vi har haft det så mysigt, vi har haft så mycket att catcha up on !!

Efter detta ska vi nog ner en rulltrappa och till Squezzed up och köpa en smoothie - de är så stört goda! Bästa smoothies i stan !! Favoriterna är Protein Power, Raw Choco och After Workout. Dock tror jag att alla är underbara.

Ikväll blir det en chill kväll hemma med mamma, Netflix (ser at the moment Shooters) och popkorn!

Likes

Comments

Har precis slutat skolan och är påväg mot flygplatsen mot Stockholm! Spenderar hela helgen hemma och har längtat ihjäl mig för att träffa syskonen och mamma :) Planen är att mamma kommer och hämtar upp mig och sedan åker vi till söder till ett nyöppnat café som syrran vill prova och lunchar tillsammans med brorsan också 😊 Resten av helgen blir bara allmänt mys, träffa lite vänner och lite plugg såklart.

Can't wait !!

Likes

Comments

I think the weirdest thing is when you stop talking to someone and you still have all these leftover information about them. Like you still know their favorite song, you know their siblings names, you remember their favorite ice cream flavor and their weird dreams they told you about at 2 am. You know their dog's name and their favorite tv-show. You learned all these details about them and now they're gone. It's just weird...

Likes

Comments

Ville bara passa på och säga godmorgon och önska er en super fin och härlig måndag, jag befinner mig just nu i skolan, och har min första lab-lektion, som slutar 15:45 . Bjuder på lite månads-morgon-pepp-inspiration så länge, det får man väl aldrig nog av?


Likes

Comments

morgon morgon.

Har precis kommit från träningen - hade sådan energi att jag körde ett 45 minuters spinning pass + lite axlar och rygg i gymmet 💪🏻 Good times !!

Annars på the to-do-list idag står det plugg, plugg och mer plugg, innan jag ska fixa mig och ta mig till Tova innan vi tillsammans åker till finsittningen. (sista dagen på denna två veckors nollning) Ett bra avslut med middag, skoj och lite party. Får passa på att ha lite kul också - då det står plugg på schemat imorgon också. Haha..

Likes

Comments

Idag har jag varit i skolan - just nu läser vi om Syra, bas och pH, organisk och oorganisk kemi, molekyler och periodiska systemet. Slutade vid 12:00 och har till och med hunnit vara på gymmet efter och tränat lite axlar :) Nu sitter jag på ett cafe och pluggar allt som vi gått igenom på föreläsningen- Så skönt när man får saker klart, men skiten tar ju aldrig slut haha..


Likes

Comments

Ahh procrastination. When next week becomes tomorrow becomes today becomes whoops I did it again. The struggle is real !!

Så jag tänkte jag kunde tipsa om hur enkla sätt att aldrig missa en deadline. (såhär passande när man börjar studera) Eftersom a) Deadlines är stressiga och b) det finns människor som litar på att du ska göra dina saker så att de kan göra sina saker.


1. Multitasking doesn’t always work

Du kanske tror att du är all dynamisk and whatnot genom att göra två eller flera saker på samma gång. Men i verkligheten kommer det ta dubbelt så låg tid, och din produktivitet går från PHD-nivå till åtta år gammal barnnivå. Du kan verkligen inte vara på tre ställen på en gång, så mycket som det skulle vara ganska coolt - och konstigt. Ta en sak i sagt och fokusera fullt ut på vad du gör!

2. Get amongst the Ergonomics

Ergonomi är snyggt talat för: bekväma och produktiva arbetsytor. Du vet vad som är bäst för dig. Så var uppmärksam på hur du jobbar. Ett stå upp skrivbord, eller bärbar dator på din säng, med eller utan hörlurar på. Bra utrymme = bättre arbete. Så ge dig en liten boost. Massor av växter och solljus !!

3. Keep it real

Den här kommer direkt från vår projektledare, Josefin. När vi frågade henne hur man håller sig kvar på toppen genom våra växande dagliga uppgifter sa hon: "Var realistisk om tidsgränser för dig själv. På det sättet, när saker görs på ett snabbt sätt, är du redan före ditt eget spel ". Tack Josefin.

4. Set mini goals

Ni vet nog alla att göra den "to-do-list" är en av mina favoriter. Men det är ju så himla bra!

Skriv enkelt upp vad som måste göras och få uppgifterna gjorda bit för bit, istället för att försöka ta itu med allt i ett. Saker som tar fem minuter har ingen ursäkt för att bli flaggad för senare, you know? Och det är en sådan lättnad och skön känsla när man får stryka något från listan :)

5. Take a break (or two)

För om du inte tar en, kommer dina tankar att vandra iväg och tänka på andra saker - istället för att jobba på och vara fokuserad på vad du gör och ska göra. Återigen blir det bara stressigt och om du har ett grupparbete betyder det att dina kompisar måste väntar på ditt arbete. Så istället när du känner dig trött och utmattad - ta hellre en liten rast - ta en promenad eller en power-nap för att samla lite mer energi !! Trust me - du vinner på detta :)


Likes

Comments

Hur har de första dagarna på universitet varit?
- Det har varit jättespännande och mycket nytt folk överallt. Lärarna verkar jättehärliga. Det verkar ganska svårt nu i början, men det är kul med en utmaning. Det är nog bara att sätta sig och plugga så ska det ordna sig. Det känns som ett bra ställe, man får bra kontakt med lärare och så där.


Vad hade du ha på dig första skoldagen? Var det något du planerade?
Nej, jag planerade det faktiskt inte utan tog på mig något jag kände mig bekväm i, som jag tyckte var fint :) Det blev i alla fall ett par blåa jeans och ???? samt mina absoluta favorit - Marinas sandaler i marinblå ()


Har de nollning på Umeå Universitet?
Ja, men bara om du läser ett program, dock så läser jag med de som går hela programmet så jag är med på deras nollning! Jag skulle tipsa att vara med på så mycket av de som man vill/kan (men pressas inte till att göra något du inte vill) för man lär känna varandra bättre när man umgås så.


Tips på hur man får nya vänner i Universitetet? Jag har precis börjat, känner inge här och tycker det är så svårt..
Man behöver absolut inte vara super social för att få vänner, slå dig ner bredvid någon du tycker ser snäll och trevlig ut på en föreläsning och presentera dig själv :) Det kommer gå superbra!


Trivs du?
Ja det gör jag! Självklart längtar jag hem som den familje-personen jag är och ibland går det upp och ner, men i det stora hela så trivs jag! Mysig stad, super fint gym som ligger nära - man kan cykla i princip överallt.


Något du inte tycker om?
Kemi... just nu läser vi kemi och det är som ett främmande språk för mig (I hate it) men what to do?... Jag ska ge *** i att jag klarar det !!


Skulle du rekommendera andra att söka till Umeå Universitet?

Ja, alltså jag har ju bara gått här i en vecka... Me jag trivs som sagt. Och campus är stort och fint så ja. Men alla upplever det ju olika :)


Likes

Comments