Bananer

Äpple

Citron

Avocado

Tomater

Ananas

Apelsiner

Spenat

Sötpotatis

Morötter

Broccoli

Blomkål

Ärtor

Majs

Frysta blåbär/ hallon/ mango

Mandelmjölk

Fiber havregryn

Mandelsmör

Jordnötssmör

Dadlar

Mandlar/cashewnötter/ valnötter/ Pistagenötter

Protein Toast

Svarta bönor

Ägg

Eventuellt lax

More or less, äter andra grejer oftare än andra. Men detta är vad som nästan intill alltid finns på mat-listan när det tagit slut och finns alltid hemma under hösten och vinter halvåret 🌟

Likes

Comments

Got you on my mind - NF Therapy Session

Me too - Meghan Trainor

Everglow - Coldplay

I don't want to live forever - Zayn ft. Taylor Swift

Missing you - Erik Hassle, Olov Remix

Broken Parts - Mokita

Self Control - Frank Ocean

Solo - Frank Ocean

Likes

Comments


Har du bra självförtroende?
Ja, men det tycker jag nog ändå! Det är i alla fall bättre nu än vad det var för några år sedan.

Nämn tre saker på din Bucket-list?

Resa med familjen, skydiving och åka till New York.

Vad får du oftast komplimanger för?
Mitt hår, händer, smile gropar, omtänksam, stark (mentalt) ärlighet.

Vilka serier följer du just nu?
Walking Dead, Quantico, Chicago Fire, Suits, Frequency, Shooters, The Royals, The 100 - So good! ()

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?
"😱😜❤" från mamma

Hur uppvaktar man dig?
Genom att gilla att mysa, drar iväg mig på egna små äventyr, rör vid mig ofta och visa vad du känner.

Har du rykten efter dig?
Ja, såna uppstår väl alltid av folk som man umgåtts med förut. Men ett tips är att man skaffar sig en egen uppfattning av en person och inte från saker man hör av andra!

Hur får din socker cleanse?
Bättre än jag trodde faktiskt.

Röker eller snusar du?

Nä usch!!

Vad är den viktigaste egenskapen hos en partner?
Att han är snäll och social.

Kan man vara vän med sitt ex?
Det är självklart olika för alla. Jag tror dock personligen att jag själv skulle kunna vara en god bekant med ett ex men förmodligen inte mer än så. Hade nog inte velat ha ett ex i mitt nära kompisgäng till exempel.

Har du något roligt planerat till sommaren?

Ja, ska ut och resa med familjen och co. Samt till Göteborg för att se Coldplay med tjejerna!

Är utseendet viktigt i kille du vill dejta?
Ja, jag måste ändå tycka att han är attraktiv.

3 ställen du vill resa till?
New York, Bali och Australien!

Hur lång är du?
178 cm.


Likes

Comments

Hej Melinda, älskar dig blogg! Så fin och inspirerande. Jag har en fråga till träning, och eftersom du verkar gå och träna rätt ofta så tänkte jag fråga dig om dy kan du ge mig några tips och tricks om hur jag blir tillräckligt modig och säker på att få i gymmet och lyfta vikter? Jag har så dåligt självförtroende och jag känner bara att jag inte passar in där, att alla stirrar på mig och att jag inte riktigt vet hur ma ska göra.. Skulle uppskattas så mycket om du ville ge lite tips och förhoppningsvis få mig att känna mig bekväm nog för att börja gå och träna! Kram!

Hej dina du! Tack för alla fina ord och självklart så fixar jag ett inlägg som förhoppningsvis kan få dig på banan :) Har du inte läst detta inlägg ännu som lades upp förra veckan, så tipsar jag om att läsa det först!

Jag förstår dig precis med att ha en rädsla och känna sig obekväm med att få till gymmet och träna styrka, för jag har själv känt precis så! Jag har varit den tjejen som köpte ett gymkort, men gick aldrig till gymmet - för att jag var så obekväm. Plus att jag mer eller mindre hatade gymmet - time has changed!

Så om du vill börja lyfta vikter och nå dina fitness mål, så har du kommit till rätt ställe - let get started!


Det första som du behöver komma ihåg är att: ingen bryr sig om vad du ser ut i gymmet. Tänk på att vi är alla där av samma anledning, för att bli fit. Gymmet bör vara en plats med bra energi och lycka, eftersom vi alla försöker uppnå något, mot det bättre - både mentalt och fysiskt. Och jag vet att det kan verka som att alla stirrar på dig, men för de inte, varför? eftersom vi alla gör vår egen sak, vi är alltför upptagna med att fokusera på oss själva.

Nu om du vill börja att lyfta vikter och tycker att det känns obekvämt och obehagligt så är mitt största råd är att börja enkelt! Gå och hämta ett par fria vikter och bege dig sedan till ett hörn och gör din sak där. Du kan göra en full body workout (axlar, biceps, triceps, abs, ben, rumpa, rygg. Ja, hela kroppen alltså) med ett har av dumbbells. Förhoppningsvis känner du dig lite mindre obekväm när du är själv i hörnet istället för att stå bland alla buff dudes. (or not so buff dudes)

Let me tell you, nästan intill varannan dag är den enda tjejen som står bland de fria vikterna, but I own it eftersom jag hör hemma där, precis som du hör hemma där! Men om du är obekväm - börja i hörnet och när du känner att du är mer bekant med din omgivning och gym och du känner dig modig nog att kliva ut ur ditt hörn - då kan du börja lära dig om maskinerna.

Tips: - Varje maskin har anvisningar om hur du använder den - så läs och bli inte generad över det eftersom vi alla är där för samma sak. eller hur?

Och innan du vet ordet av det - kommer att könna dig bekant med hela gymmet och du behöver inte gå till hörnet med ett par av hantlar. Du kommer att må bra och du kommer att göra bra!

Go in prepared - du måste ha ett träningspass redo att gå och du behöver veta vad du ska göra. Annars kommer att vandra runt på gym och vara: "hm, vad är nästa, vad gör jag nu?" Så det kommer att bli så mycket bättre för dig om du prepear ett träningspass, har det på din telefon och följ den!


Lastly - have confident in yourself and know that you belong in the gym! Om du jobbar på ditt självförtroende (som vi alla gör) fake it until you make it! Ha förtroende för dig själv och vad du gör. Kom ihåg att detta är en inlärningsprocess, så vet om att du inte kommer att kunna gå in och veta hur allt är och fungerar, men vet att du kommer att lära sig. Och att du kommer bli mer bekväm i vad du gör allt eftersom tiden går.

Du är vacker, fantastisk, fit, stark och jag tror på dig och jag behöver att du tror på dig själv!


Likes

Comments


Jag är redo för allt hat, även om jag tycker det är helt fel att jag ens behöver förbereda mig för det. I September förra året gjorde jag ett personligt val att bli Vegan, det var efter att jag sett massa olika dokumentärer om kött och mejeri industrin, vilket var absolut hjärtskärande och lämnade mig att genom bara titta på kött så kände jag mig äcklad och illamående.

Jag mådde inget annat än bra på vegansk kost och det kändes både bra i hjärtat och kroppen!

Även om jag äter ungefär till 90 % vegansk mat idag, så har jag efter närings-test och möte med en dietist, beslutat att tilläga ägg i min kost, detta för att det passar bättre i min livsstil och träning! Och jag tycker att jag ska få göra det utan att känna mig skyldig eller känna att jag behöver gömma det för er.

Ska jag välja mellan djuren eller min egna hälsa så väljer jag såklart mig själv och vad min kropp mår bäst av. Alla är vi olika. Kommer absolut inte gå tillbaka att äta mejeri produkter, för det är inget jag stöttar eller som saknas eller något som jag kommer må bättre av, jag tror mer att alla skulle må bättre av att skippa det helt och hållet - och det finns ju trotts allt så mycket vi kan ersätta det med idag!. Ägg är en bra protein källa och har märkt av att min tränings process saktas ner, då jag inte fått i mig tillräckligt med protein även om jag ätit mycket.

Om vi spolar fram till i början av året (januari) så har jag ätit lite fisk här och där. Det var inte något jag hade planerat, men något som inträffade ut ur respekt till restaurangen var jag i, den kultur som var runt omkring mig och ärligt, hur jag mådde näringsmässigt.

Don't get me wrong, mitt första val när jag äter ute eller lagar mat hemma kommer alltid att vara växt baserat, eftersom det är vad jag gillar mest och vad kroppen mår bäst utav, men om jag vill äta fisk någon gång ibland så känner jag att det också är okej. Jag förstår att det är något som min kropp behöver och efter att ha talat med flera tränare och dietister tycker de desamma.


Ända sedan jag valt at äta vegansk har jag fått flera veganer som mailat eller kommit fram till mig och snackat skit om folk som inte är veganer och personligen tycker jag att det är något man får välja helt fritt själv. Man är inte en sämre människa för att man väljer att äta kött. (Till viss del kanske man inte inser hur hemsk kött industrin är, men man kan inte hata människor för det.) Jag är stolt över att vi lever i en värld där människor har ett val om hur de vill äta, vissa stammar och fattigare områdena i världen inte har den lyxen, men det är ett val och vi bör vara fria att äta vad vi bestämmer utan att känna press, hat eller skuld från andra.

Tack för att du läste och jag hoppas att några av er fortfarande kommer att fortsätta att följa min blogg och sociala medier.


Note: Tycker fortfarande att det är otroligt viktigt att vara medveten om hur kött och mejeri industrin fungerar! Och att man ska ha det i åtanke!

Likes

Comments

God morgon! Ny vecka, nya mål! Hur har din helg varit?

Min har varit väldigt mysig, med middag, bio, lite för hård träning för kan knappt gå... Men är inte träningsverk en skön smärta ändå? (Skulle dock behöva en massage, och någon som verkligen vill knåda ut mina spända axlar..) är med andra ord inte helt säker på om spinningen ikväll kommer gå så bra 😅🙅🏼 men bättre än inget, right? Har i alla fall precis ätit frukost, tog en liten sovmorgon och ett varmt bad innan jag ska sätta mig ner och plugga!

Likes

Comments

Mötte upp Rita igår kväll för en Sushi dejt på K25, Hattori, alltså det är nog den bästa och godaste sushin jag ätit, så har ni inte ätit där tipsar jag starkt om att gå dit! :) Sedan hade vi bokat in att se "Skönheten i allt" på Sergel och det var super mysigt! Filmen var helt okej, eller den var nog bra men jag hade nog haft högra förväntningar och därav föll den lite - jag trodde den skulle vara jätte sorglig så man fick gråta lite (dock var det några som föll lite tårar)

Men jag hade överlag en jätte mysig och trevlig kväll tillsammans med Rita och längtar redan till nästa!

Likes

Comments

Beskriv förra året med tre ord.

fokus, personlig utveckling och self loving.

Vilka sånger kommer påminna dig om 2016?

Closer - Chainsmokers and Halsey

Let it go - James bay

Vi mot världen - Veronica Maggio

Din Idiot - Norlie & KKV

Vem/vilka har du umgåtts med mest?

Familjen och de bästa vännerna!

Har du blivit bättre på något?

Att säga vad jag tycker - ärlighet

Har du lärt dig något om dig själv?

Jag har lärt mig att jag är picky när det kommer till att välja vänner. Det kan vara allt från att man bråkar, tycker olika eller att man helt enkelt växer ifrån varandra, utan någon speciell anledning. Det går inte alltid att rädda och ibland kanske man inte ska det heller. Känns det bara fel så ska man sätta sina känslor först och säga det.

Jag har också prioriterat mig själv mer nu än tidigare år! Vilket känns bra då detta var något som jag hade som mål inför 2016 och något som jag svarade på: "Vad önskar du att du gjort mer av?" frågan förra året. Jag har gjort som jag vill och tycker är bäst för mig själv även om andra kanske tycker det är tråkigt.

Lärde du känna några nya människor?

Ja det har jag, och är speciellt glad att jag fått lära känna Rita som jag träffade då jag pluggade upp mitt matte betyg. Så himla fin och härlig person!

Vad var din största tabbe 2016?

Min största tabbe är att jag tänker så mycket på saker och ting, kanske lite för mycket. Till exempel om man ska avbryta kontakten med någon eller om man ska vänta och se om det blir bättre. "Är detta rätt val eller inte" Fördelar, nackdelar.. Haha, ja.. mycket tankar föregår i mitt huvud.. Kan vara svårt - även om man vet vad man vill. - Får jobba på det!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att bara få vara och umgås med de som gör att man mår allra bäst. Att kunna känna att man kan välja själv utan press från vad någon annan tycker om det. Exempelvis, om man vill vara hemma istället för att gå ut och parta, om jag inte vill dricka vin eller om man väljer att ändra sina matvanor. Det är någon man gör själv - det är dina egna val och det har gjort mig riktigt glad att jag kommit så långt att jag inte bryr mig om vad andra tycker om det.

Och självklart ska detta svar vara detekterat till min underbara familj som stöttat mig och som alltid finns där!

Stort plus också till att jag klarade mig igenom matten och att jag kom in på en nystartad Agentur så nu j*vlar så kör vi!! 🙌🏻

Vad önskar du att du gjort mer av?

Resa - säger alltid desamma men att resa är väl livet?

Har du dejtat någon/ haft ett förhållande under 2016?

Dejtat - ja. Förhållande - nej.


Skapades det några nya rutiner under 2016?

Yes, jag har fått in träning i min vardag och den prioriteras högt! (kanske märks) Har även ändrat min livsstil när det kommer till mat och vad jag väljer att äta - Mår superbra av det!

Finns det något du dragit ner på under året?

Jag dricker nästan ingen alkohol längre. I vissa sammanhang, visst - men jag väljer ut dem noga! Har även dragit ner på mitt socker intag och äter en relativ clean diet.

Vart reste du under 2016?

Palma med mamma, pappa och en av mina systrar och andra delar av Sverige.

Vem saknade du?

Pappa, när har är ute och reser...

Mest använda Emoji?

🎈


Vad kommer du sakna från 2016?

Hm, är det hemskt om jag inte kommer sakna något? Jag menar allt jag gillar och vill ha med mig in till 2017 tar jag ju med mig! 🔒🍀

Vilka ser du som de största händelserna under året?

Att komma in på en agentur och resan till Palma som var super-mysig!

Vad tänker du göra annorlunda under 2017?

Jag ska fortsätta fokusera på mig själv - att vara lycklig och veta vad jag vill ha i jobb, vänner, kärlek etc.

Tror du 2017 kommer bli lika bra?

Ja, förhoppningsvis blir det till och med bättre! Jag ska fokusera på positivitet och se till att 2017 blir mitt år! 🎈🎉

Likes

Comments

Det är 2017 och jag vet en hel del av oss förmodligen har satt det populära nyårslöftet: to be fit, healthy and to get in shape. Därför kommer jag dela med mig av lite tips på hur du ska uppnå dessa och inte sluta och ge upp efter två månader in på nya året.

Remember to start small:

Börja med att bryta dina dårliga vanor! Välj ut 1 att börja med - smått och enkelt - du har förmodligen gjort denna dåliga vana hela ditt liv.

Personligen så var det första jag ville sluta med var att sluta dricka läsk (jag visste såklart om att jag var tvungen att så småningom börja äta hälsosammare och hälsosammare men jag började med läsken!

Det sägs att det tar ungefär 21 dagar att bryta en vana, så det gjorde jag - 21 dagar, och nu har jag gått 1,5 år utan läsk - och tro mig när jag säger att homegirl här 💁🏼var en läsk missbrukare! 👎🏻🙅🏼

Så börja med att välja ut 1 sak som du vill bryta, hålla dig till det i 21 dagar, bryt en dålig vana, hitta andra saker att ersätta detta med när din hjärna och din kropp blir galen - för det kommer garanterat att hända och det är just därför det är viktigt att börja i en liten skala. Det kan vara allt får att sluta äta godis, dricka läsk, alkohol, äta mejeriprodukter etc. (Just nu kör jag en socker-cleanse i en månad och förhoppningvis efter det också, så hoppas att jag kan bryta denna dårliga vana, läs mitt första inlägg om du missat det HÄR.)

Vad du än väljer att börja med så börja med 1 sak för att om du väljer att sluta med allt samtidigt kommer din kropp och sinnet go crazy och du kommer ge upp och dina mål kommer inte uppnås!

Your workout schedule:

En hel del människor tror att man behöver träna sju gånger i veckan, tillbringa timmar i gymmet för att komma i form - men det stämmer inte! Ta en titt på ditt liv - hur har det sätt ut, har du kanske aldrig varit speciellt aktiv eller har du aldrig gammat? Då är det inte så smart att gå all in - 7 dagar i gymmet per vecka... Nej, du kommer bli utmattad och trött mentalt och physiskt!

Så planera in en, två eller tre dagar som du bestämmer dig att gå till gymmet och tillbringa 1-1.5 timme max.

Be patient:

Lita på mig för att detta kommer från hjärtat. Att komma i form och äta en hälsosam livsstil - det tar tid och tålamod! Du kommer inte kunna gå till gymmet i en veckas tid och sedan se resultat. Det är de små förändringarna i livet som kommer att göra små förändringar i kroppen och detta är vad ditt tålamod behövs!

Bli inte avskräckt - du kommer att se framsteg. Du kommer att bränna fett, din abs börjar tonas fram, du kommer att få mer tonade armarna, dina lår bli mindre jiggly, celluliter försvinner, du kommer att må bättre i dina kläder och detta är saker som du behöver titta efter. Så ha tålamod. Framsteg kommer att ske, men det tar tiden.

Only compete against yourself:

Detta är inte en tävling mellan dig och en miljontals andra personer. Varje person har en egen fitness-resa och varje person har en egen historia om hur de blev fit, om hur de kommer att bli fit eller deras mål. Tävla och jämför dig inte med någon annan än dig själv! Just be better than you were yeaterday!

Använda däremot gärna andra som inspirationskällor. Jag har en massa fitness personer och guru's som jag ser upp till, men jag jämför mig inte med dem, eftersom a) våra kroppar ser extremt olika ut. b) vi har olika mål och olika inspirationskällor. Så använd dem som inspiration, ser du till exempel någon lägga ut en kiss ass pic - okej det kan få mig peppad till gymmet den dagen för ett rumpa pass, eftersom det inspirerade mig att få en bättre rumpa - förstår du vad jag menar?

Remember that this is a healthy lifestyle and not a diet:

Om du försöker att komma i form och att sedan också stanna där kan du inte kalla detta för en "diet". Eftersom detta inte är en diet, det är din nya livsstil för att göra dig bättre. On the inside and out.

So best of luck to your 2017 fitness resolution

Likes

Comments