- More energy

- Better sleep quality

- Overall feeing o wellbeing

- Healthy and glowing skin

- To get rid of my stomach problems

- Increased confidence

- Decreased health risks

- To enjoy life more

- Healthier teeth and gums

- Because I care about myself and my body !!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Att ta hand om dig själv är otroligt viktigt! Dessa saker verkar alla enkla och uppenbara, men de är faktiskt kritiska för ditt långsiktiga välmående. Att inte ta hand om dessa betydelsefulla saker kan leda till stress, vilket kan leda till sjukdom, inklusive psykisk sjukdom.


Leave work at work

Hitta ett sätt att få det att hända. Jag vet att det finns några jobb som efter behov följer dig hem, tex om du är en läkare eller advokat och du får ett samtal så är det självklart att man måste ta det. Men om det inte är fallet för dig, tänk dig att du går över en magisk tröskel när du lämnar din arbetsplats och att du då också lämnar alla dina arbetsproblem kvar där.


Get a good night’s sleep

Se till at få en god natts sömn. Försök att gå och lägga dig samma tid varje natt och gå upp samma tid varje morgon. Det kan vara svårt om du arbetar skift etc. Men om du gör jobbskift kan du åtminstone ta en lång tupplur innan du kanske har nattskift. Om du har sömnstörning, få den diagnostiserad och behandlad. Till exempel har många människor obehandlad sömnapné, och det gör det svårt och ibland omöjligt att nå REM (eller dröm) sömn,


Nutrition

Ta dig tid att köpa hälsosam mat och sedan laga och äta den. Bra saker tar tid. Förbereda middag kan ta 20-30 minuter och ytterligare 30 minuter att laga mat. Förbereda din lunch i förväg, kanske natten innan kan ta ytterligare 30 minuter. Försök hitta ett sätt att passa in i ditt liv. Till exempel, om du har barn, finns det ett sätt att du kan involvera dem i matlagningsprocessen för att göra det till en rolig, familjestund? Om dina barn är äldre, som i tonåren, kan du få en rotation i hushållet där varje person är ansvarig för att göra lunch och middag på vissa nätter i veckan.


Regular exercise

Hitta en träningsform som du tycker om att göra yoga, simma, dansa, styrketräning, aerobics, zumba, springa, cykla etc. och gör det regelbundet enligt schema. Gör träningstiden oförhandlingsbar.


Drink plenty of water

Den här är en ganska lätt punkt - bär en vattenflaska med dig vart du än går! (Och inskaffa dig en gift-fri flaska). Personligen gillar jag att tillägga en citron eller limebit i min vattenflaska på morgonen eftersom jag gillar den syrliga smaken!


Make time to socialise

De stora fördelarna med socialisering är god hälsa.

I allmänhet länkar socialisering dig till samhället. Detta har en positiv inverkan på din fysiska, mentala och emotionella hälsa. När du interagerar med andra i samhället känner du dig omtyckt. Du kommer att kunna hantera de problem du upplever i ditt dagliga liv på ett bättre sätt. Du kommer att få mod och förtroende för att hantera alla olika situationer som livet kastar på dig.


Learn to meditate

Ta några minuter varje dag för att helt enkelt rensa ditt sinne och slappna av. Verkar det här som ett slöseri med tid? Det är viktigt att göra detta precis som det är viktigt att duscha och lägga på kläder. De flesta skulle inte hoppa över att klä sig. Det finns flera sätt att slappna av på, du måste inte meditera. Jag gillar tex att ligga på en spikmatta med chill-musik och fokusera på andningen!


Express yourself

Oavsett om det sjunger, dansar, skriver, journalerar, ritar, målar, keramik, stickar, etc., hitta ett kreativt utlopp och skapa! Detta kan också vara något du kan kombinera med socialiserande eller familjetid, beroende på ditt självuttryck.


Likes

Comments

Idag ville jag dela några av de största lögnerna i fitness och hälsa industrin. Anledningen till det här inlägget beror på att jag ser samma frågor om och om överallt på internet och det beror på att människor ger dålig information eller att företag försöker sälja information eller produkter - så att de böjer på sanningen lite (eller mycket). Här är de största och flesta frågor jag ser överallt och svaren:


What food should I eat to lose fat?

Och det finns ingen sådan sak som "fat-loss foods" Företagen kommer att säga "äta denna mat och du kommer att förlora fett" Nej det fungerar tyvärr inte så. Det enda sättet att maten kommer att hjälpa dig att förlora fett är om det tar mer kalorier att tugga, smälta och använda den maten än vad du faktiskt får av det. Eftersom förbränning av fett skapas via en kalori underskott. Vi vet alla att man förbränner fett genom att bränna mer kalorier än du konsumerar på en dag, är aktiv och gör bra matval.

Så om du vill ha mat som hjälper dig att bränna fett måste du välja den mat som du tycker om, som gör att du känner dig nätt och har minimala kalorier i dem. Självklart vill du se till att du får i dig tillräckligt med kalorier på en dag och tillräckligt med kalorier för att du ska förlora fett.

- Ha tålamod - det tar tid!


Is Whey Protein Good for Me?

Ska jag ta Whey Protein? Vi blir vilseledda och företag ljuger för att få folk att känna att tillskott är en viktig produkt att köpa - de är till 100% inte grundläggande. Folk känner att de borde ta vassleprotein om man går på gymmet, som att du behöver det för att bli starkare och mer tränad - men det behöver du inte. Du kan få tillräckligt med protein genom din kost och det räcker.

Anledningen till att människor använder vassleprotein är om de har ett högre proteinmål och att de inte kan få sitt protein-intag genom maten de äter. Eller om de vill ha en snabb protein shake som kommer att hjälpa dem med post-workout = (för att hjälpa med den snälla repatrierings processen)

I grund och botten när du tar en post-workout protein shake kan du börja initiera proteinsyntes (vilken är din kropps sätt att skapa vävnad och börja reparations-processen, vilket bygger upp muskler) Det är till exempel en anledning till att folk skulle vilja ha vassleprotein direkt efter träning. Men så länge du har en måltid med tillräckligt med protein i det kommer du att bli bra.

Så känner dig inte tvingad till att du måste göra det. Det viktigast innan du ens ska börja tänkte på tillskott - är att du har en bra grundläggande kost.


False Claims!

Ett av de största sätten att vi blir vilseledda, är dessa "Gain 10kg på 6 veckor på mitt tränings-program". Det kommer inte att hända, även om du tar steroider kommer det vara kämpigt att bygga 10 kg Muskel på 6 veckor. Det är inte fysiskt logiskt för din kropp. Så var medveten om dessa galen påståenden. Om det är ett galen påståenden och det verkar för bra att vara sant - är det mest troligt så! Om du verklig vill ha långvarig process, resultat och motivation måste du leta efter en tränings-plan som är ärlig, vilket ger dig realistiska mål att du kan se dig själv komma närmare och närmare de målen - vilket ger dig självförtroende. Och om du gör det bättre än det uppsatta målet - får du ännu bättre självförtroende!

Det är bättre än att gå runt och tänka "Jag har inte gått upp 10 kg, jag har inte ens gått upp 5 kg och jag är redan halvvägs in i denna träningsplan." Eller "Jag har gått upp 5 kg men det är bara fett och vatten" Du vet vad jag menar, allt är lögn och de böjer på sanningen. Så vi måste vara försiktiga med vad vi läser - ofta (99% av tiden) - om det verkar vara för bra att vara sant - är det så!


Detoxing:

Folk gillar att sälja fat-loss måltider och detox te eller shakes, men din kropp kommer att detoxa din kropp själv. Genom din lever och din njure, om du bara låter den! Genom att äta nyttig och bra mat och drick tillräckligt med vatten kommer din kropp att göra ett fantastiskt jobb alldeles själv. Jag kan inte ens börja förklara hur otroliga dig kropp är, det är ganska otänkbart vad våra kroppar kan göra och gör om du bara låter dem. Du behöver inte ta massa detox shakes för att gå ner i vikt eller något liknande. Det enda som dessa shakes kommer att hjälpa dig att göra är om de ger dig mer vitaminer och mineraler om är du bristfällig eller om du har ett kaloriunderskott och därför förlorar vikt eftersom du inte äter tillräckligt för att du dricker shakes istället. (Med det sagt kan man självklart göra färsk pressade juice cleanses eftersom du då låter kroppen vila från att arbeta så mycket och renar sig själva enklare)


"The Perfekt Body"

Förmodligen är den största lögn företag säljer, att vi alla ska se ut som en viss person. Som den där X-manliga modellen eller X-kvinna modellen. Men så är det inte!

Instagram ger tyvärr en otroligt bra bild av detta. Det finns hundratals miljoner människor på instagram men 90% av de konton som du förmodligen följer kommer att vara personer som ser otroligt bra ut och har "den perfekta kroppen". Det kan vara en perfekt motivation - sure. Men om du har en tunnel-seende och påverkas av det - blir det något negativt för dig! Kom ihåg: du väljer själv vad du ser på Instagram. Du har en follow och unfollow knapp. Om "perfekta kroppar" är allt du ser än det vad du säger till dig själv hur du bör se ut. om du vill se ut så - cool, men om du lägger onödigt press på dig själv kanske det är något du behöver tänka på!

En stor mängd företag använder en sorts försäljnings trick där de dinglar en morot framför dig. Jag antar att du (även jag) har gjort det här där du ser någonting som du tror att det här är det som kan hjälpa dig att få den fantastiska "perfekta" kroppen. Vi söker alla det, eller hur? Och företag vet det här! Det är därför de säljer saker på ett visst sätt så att du kommer att köpa det.

Men tänk bara på det här: Om det fanns ett piller eller shake som gjorde att du fick den "perfekta kroppen" - då skulle alla använda det!


More is better:

Det här är något som vi alla tycks tänka. Ett bra exempel på detta är protein. "Ju mer protein desto bättre" men det är inte riktigt sant. Liksom när du når dina protein-mål, då kommer proteinet att göra det de ska - starka repatrierings-processen och allt det coola det gör, men mer protein utöver det, kommer bara vara extra kalorier.

Det har inte gjorts någon långsiktig forskning som visar att det är antingen bra eller dåligt för dig att äta överdriven protein.

Ett annat exempel är att träna. Mer är inte alltid bättre. Jag hör av några personer som går till gymmet i 2 timmar och har så ont dagar efter att de inte kan träna mer på en vecka framöver, speciellt inte samma muskelgrupp. Är det bra? inte nödvändigtvis. Varför inte träna hälften av tiden och få två sessioner på en vecka eller kanske till och med träna den muskelgruppen tre gånger i veckan och därmed få mer volym och mer arbete på den muskelgruppen och därmed bättre resultat!

Att träna så länge att du får så ont att du inte kan röra sig är inte nödvändigtvis vad som säger att du gjort ett bra träningspass. Att vara öm nästa dag betyder inte "Åh, det var en bra träningspass" och samma sak gäller om du inte har träningsverk nästa dag - betyder det inte att det var en dålig träningspass.

Oavsett om dy har träningsverk eller inte - betyder det inte att du fått mindre eller mer muskler!


Likes

Comments

Har haft en jätte mysig dag idag, bestående av gymmet, lunch med syrran, lite shopping, chill etc och nu blir det en mys framför TV med mamma. Som snacks sitter jag med Frill glass och en sallad med gröna ärtor, rörlök, gurka, avocado, hampa frön och en lätt vinägrett... haha, ja kanske lite konstigt snacks och många gillar att kommentera på det med: "Du äter det bara för att du försöker vara nyttig eller du kan seriöst inte tycka det är godare än godis" Men jo, typ! Eller det är i alla fall mina cravings. Jag kan verkligen få cravings efter en sådan sallad på kvällarna! Men som sagt, det man äter får man sug efter! Och jag gillar inte riktigt godis... Man får ha åsikter om det om man vill men jag tycker i alla fall at det är så himla gott! 🙌🏻👅😜

Vi tänkte i alla fall börja se Game of Thrones. (yes, jag har ännu inte sett det...) Men nu så!! 👌🏻

LET'S DO THIS

Likes

Comments

Damn - Hov1

Mandy More - Hov1

Kom och lek med mig - Boyz

Säg nåt som får mig att stanna - Norlie & KKV

Inga kläder - Veronica Maggio

Se på mig nu - Petter och Linnea HenrikssonLikes

Comments

Den första och mest viktigaste måltiden av dagen måste återfukta oss, samtidigt som vi tillhandahåller näringsämnen för att öka vår energi och vårda våra celler hela dagen utan att belasta matsmältningen. AV superfoods, antioxidanter och fiber tillsammans med färska frukter, alla packade i burkar, låter som det bästa valet för en sommar frukost. Right?

Att äta färskt, säsongsbetonat och lokalt är min första dietregel, men ibland hittar jag platser för superfoods i mitt skafferi för att öka min måltids näringsvärde, speciellt under sommaren när värmen utmanar våra celler och vi förlorar mycket näringsämnen genom bland annat svett. Den här gången har jag valt chia frö på grund av deras fiber (vi äter alltid för lite fiber under semestern) och hydratiserande egenskaper och acai berrypulver för dess höga koncentration av antioxidanter, som min kropp behöver för att skydda mot ökad fri-radikal-verkan .

Acai bär är också en bra källa till fiber och nyttiga fetter. De ökar energiproduktionen i mitokondrier, håller dig återfuktad och hjälper din kropp att kämpa mot oxidativ stress, eftersom det sägs att deras antioxidantfördelar är högre än de flesta andra bärfrukter, inklusive blåbär. (Jag vet inte om detta är 100% korrekt,) men att para så många färska röda, blåa och lila frukter i min sommar frukostburkar är en bra väg att försäkra mig om att min kropp får de flesta näringsämnena från dem alla

Gör dessa frukostburkar genom att skapa lager av läckra, färska frukter, chia och nötsmör för att öka din energi, skydda mot oxidativ stress och hålla dig hydratiserad.

recept av:: The Awesome Green

(Serverar: 2)


Ingredienser:

- Chia Pudding:

4 msk chia frön

2.5 dl mandelmjölk

nypa vaniljpulver


- Acai Smoothie Layer:

1 msk acai pulver

2.5 dl färska jordgubbar

1 mogen banan

1 msk mandelsmör


2 tsk osötad torkad kokosnötflingor

3-4 färska mintblad

0.5 dl mandelmjölk

* Valfritt: 2 tsk hampafrön


- Färska blandade bär, mashed med en gaffel för att få juice och bitar (jag använde jordgubbar och blåbär)

- Att garnera: färska frukter, hampafrön, kokosflingor, mynta löv


Instruktioner:

- Lägg chia frön, mandelmjölk och vaniljpulver i en medium skål, blanda för att kombinera och lägg åt sidan i 15 minuter tills fröen absorberar all vätska.

- Lägg till alla smoothie-lagers ingredienser i en mixer och mixa för att få en krämig blandning.

- För att montera burken lägg till hälften av mosade frukter, sedan ett lager av chia pudding, topp med acai smoothie och garnera med färska frukter, hampafrön, mintblad och kokosflingor.

Enjoy! 🙌🏻👅

Likes

Comments

Say no to bad dates, bad friends, and bad ideas. Stop going out when you'd rather stay in. Don't do things that make you unhappy. But don't be afraid to say yes to adventures, and facing your fears. Because it's true that what they say, life is short, and it's passing you by right now while you are reading this. So if there's anything you want to change in your life - don't wait. This is your moment.

- and If you are waiting for a sign - this is it.

Likes

Comments

Hey

Fint väder idag och just därför sitter jag just nu och myser på Espresso House i stan med Felicia då hon så gärna ville ha en frappe, haha. Om en halvtimme eller så ska jag nog börja dra till Tanto för att möta upp resten av tjejerna, det blir chill, picknick och kubb () Ska bli så mysigt och precis vad jag behöver :)

Ha D!

Likes

Comments


Vill du börja träna och bygga muskler men är osäker på hur du ska börja? Eller har du tränat ett tag men nu har fastnat i en platå? Här kommer värdefull fakta som förhoppningsvis kan hjälpa dig på vägen till en vältränad kropp.

Protein

Att protein är viktigt för muskeluppbyggnaden är något som de jag tror de flesta av oss känner till, men hur mycket protein är optimalt att äta och hur bör man fördela intaget över dagen? Enligt WHO (World Health Organization) behöver vi människor ungefär 0,8 g protein per kilo kroppsvikt och dag för att överleva. Detta innebär att en person som väger 70 kg skulle behöva runt 56 g protein per dag (vilket motsvarar ca 250 g kyckling eller 450 g sojabönor) men kom ihåg att detta är om man endast tittar på överlevnadsaspekten. Lägger man däremot till styrketräning tycks behovet öka till uppemot 2 g per kilo kroppsvikt och dag, vilket för en person på 70 kg skulle innebära ca 140g protein.

Styrketränar du? Då kan det vara en bra idé att se över ditt proteinintag!

Gällande fördelningen över dagen har man i åtminstone en studie sett att 20 g protein varannan timme ger större stimulering av proteinsyntesen (det vill säga den muskeluppbyggande processen) jämfört med 10 g protein en gång i timmen eller 40 g protein var fjärde timma. Det verkar alltså som att det mest optimala för att stimulera proteinsyntesen är att äta en relativt stor mängd protein utspritt över ett par tillfällen under dagen.

Man har även sett att ett proteinintag på cirka 20 g vassleprotein eller 10g grenade aminosyror (EAA/BCAA) direkt efter ett styrketräningspass är en god idé för att hamna i en positiv proteinbalans och därmed optimera uppbyggnaden av muskelmassa. Ett gott och enkelt sätt att få i sig protein på, efter träning är genom en protein shake (min favorit är från Bodylab.) Viktigt att poängtera är dock att proteinet som intas efter träningen bör vara snabbt nedbrytande, det betyder att kaseinprotein inte är lämpligt här. Kasein är dock ett nyttigt, enkelt och mättande mellanmål.


Träningen
Gällande träningen finns det några principer som du bör känna till; specificitetsprincipen, överbelastningsprincipen, progressionsprincipen och reversibilitetsprincipen.

Kortfattat betyder dessa principer att:

- Du blir bra på det du tränar, så träna efter ditt mål (specificitetsprincipen). Vill du till exempel få större och starkare rumpmuskler är det bättre att träna övningar som bidrar till mest aktivering av dessa muskler (till exempel hip-thrusters) än att göra övningar som tränar mer framsida lår (som knäböj).

- För att du ska få en träningseffekt måste kroppen utsättas för en tillräcklig stressnivå. Det är först när kroppen utsatts för en tillräckligt hög stressnivå (det vill säga en tillräckligt hög belastning) som den börjar anpassa sig. Man har sett att en belastning på minst 60 % av ens förmåga ger mest resultat, så att ligga runt 8-12 repetitioner verkar vara en god idé om man vill bygga muskelmassa (överbelastningsprincipen).

- För att du inte ska hamna i en träningsplatå bör träningen stegras allt eftersom du blir starkare. Detta kan ske antingen genom att öka mängden repetitioner på en given vikt eller genom att öka belastningen (progressionsprincipen)

- För att bibehålla den anpassning som musklerna gjort tack vare de ovanstående principerna är det viktigt att den underhålls. Detta betyder alltså att om du väntar för länge mellan träningspassen kommer din nyfunna träningsförmåga förloras. Hur mycket träning per vecka som är optimalt för maximal muskeluppbyggnad är individuellt och beroende på hur tränad du är, men att aktivera varje muskel åtminstone 2 gånger i veckan är ett allmänt råd. (reversibilitetsprincipen). Observera dock att det finns en övre gräns där risken för att dra på sig skador ökar!

Alltså; lägg upp ditt träningspass utefter dina mål och prioriteringar. Våga lägga på belastning samt öka belastningen allt eftersom du blir starkare. Försök även att träna de muskler du vill förbättra ofta, minst 2 gånger i veckan. Skulle detta tillsammans med ett adekvat näringsintag inte ge någon förbättring kan du behöva se över din återhämtning.


Återhämtningen
Träning och mat är viktigt, det kan vi konstatera. Men faktum är att vilan och återhämtningen är minst lika viktig! Får inte kroppen återhämta sig riskerar man inte bara en utebliven träningseffekt – även risken för att dra på sig skador ökar. Dessutom verkar vila vara mycket betydande för att hålla motivationen uppe. Att få tillräckligt många sömntimmar samt att ta regelbundna vilodagar är viktigare än många tror!

Likes

Comments

Tanken med en sugar-detox är ju att du ska få ett socker-friare liv, så försök att inte gå tillbaka till gamla vanor:

- Undvik att ha godis och glass hemma (eller vad de nu är du brukar snacksa på) – det är förrädiskt! Köp hem nyttiga alternativ eller baka något nyttigt istället! (finns massor ab recept här på min blogg du kan välja mellan.)

- Fika på jobbet? Lägg några kronor extra på att köpa en raw food-boll istället för en kanelbulle.

- Baka utan socker. Om du googlar eller kollar mina recept finns det massa smarriga saker!

- Ät så ”whole” mat som möjligt, eftersom o-processad mat oftast har lägre GI. Kolla ingredienserna!

- Var uppmärksam på de dolda sockerfällorna, som sockriga flingor och sockrigt matbröd.

- Sluta tänka på allt du måste utesluta ur kosten och börja istället fundera på vad du kan tillföra kroppen. Försök att fylla den med så mycket näring och så lite bukfylla som möjligt.

Likes

Comments