Vad hände med bloggandet Melinda? Skulle jag inte börja blogga??
Ja det skulle jag göra men det har kommit massor med saker i vägen.
Den stora anledningen till att jag inte har haft tid är skolan, det är ganska mycket nu och jag har inte tiden att sitta ner och skriva på bloggen.
Jag har massor med idéer och inlägg jag vill skriva men just nu räcker inte tiden att kunna fokusera på bloggen.
Det kanske var en dum tid att börja blogga men jag kände att jag ville starta en blogg nu men tänkte inte så noga över om jag skulle ha tiden till att kunna sköta den så mycket som jag vill.

Jag ska försöka att uppdatera mycket som möjligt men nu de närmaste veckorna har jag inte hur mycket tid att kunna fokusera och lägga på bloggen. Inlägg kommer att komma men hur ofta vet jag inte just nu men snart kommer jag ha tid igen, snart blir det höstlov och då kan jag slappna av från skolan och kunna fokusera på bloggen.

Vi syns snart igen och ta hand om dig så länge!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Vardag

Jag har aldrig gillat att vara i centrum och ha all uppmärksamhet på mig, jag känner mig obekväm och osäker fort jag hamnar i sådana situationer. Jag vet inte alls hur jag ska bete mig och känner bara att jag vill försvinna.
Muntliga redovisningar inför klassen är hemskt. Jag får ångest och en slags panik flera dagar innan. Har alltid känt så, tanken på att allas blickar ska vara på mig får mig att vilja försvinna. Men att också prata inför människor, att gå till grannen och be om mjölk eller att fråga om något i butiken hos personalen är jobbigt. Jag måste alltid upprepa de jag vill säga eller fråga om flera gånger huvudet innan jag kan gå fram. Jag tycker att det är skitjobbigt rent sagt, anledningen till vet jag inte faktiskt. Kan vara att jag alltid har känt mig osäker på mig själv och inte velat ta någon plats och att jag känner mig otrygg och obekväm rent allmänt hos personer jag inte känner.

När vi får främmande här hemma är det rätt jobbigt den första timmen. Då får jag samma känslor av att jag inte vet hur jag ska vara, då blir jag hellre tyst och inte säger något eller går ifrån ett tag för att vara för mig själv. Jag har alltid gillat att vara ensam ett tag och få vara själv, att kunna gå iväg när jag vill. Det är det bästa att ha gäster, att jag kan gå upp till mitt rum när jag känner för det utan att vara otrevlig på något sätt. När man är bortbjuden är det inte lika enkelt, då måste jag alltid vara med personer fast jag känner att jag vill gå ifrån ett tag. Jag väljer hellre att vara hemma än att gå på fester för att det är mycket folk och det dör med osäkerheten på hur man ska vara.

Jag kan ta upp mer exempel på situationer som jag blir osäker och obekväm i men då blir inlägget super långt, det har ingen lust att läsa tror jag.

Hur ser det ut just idag med dessa sociala sammanhang?
Det går framåt och jag känner mig ibland att jag kan fixa till exempel muntliga uppgifter men det är jobbigt fortfarande. Jag vågar mer idag än för ett års sedan, det beror nog på att jag mognar mer och mer och blir successivt säkrare i mig själv och som människa. Jag vågar säga min åsikter mer idag än vad jag gjorde för ett par år sedan.
Men det är långt kvar innan jag kan säga att jag kan göra muntliga redovisningar, kunna prata med personer jag inte känner så bra, känna mig bekväm och trygg i andra sociala situationer utan problem. Skulle kunna skriva massor om andra sociala situationer men inlägget blir ganska långt då. Tar det en annan gång

Men jag vill också skriva när jag är med människor som jag känner mig trygga med och känner bra kan jag prata på och har inte något problem. Men osäkerheten finns fortfarande i alla sociala sammanhang.
(Bild från Pinterest)

Likes

Comments

Nu är hösten här igen, nu kommer dagarna bara bli kallare, mörkare och det regnar konstant känns det som.
Det blir blött, kladdigt och man fryser konstant hela tiden för att man har inte lärt sig hur man ska klä sig, iallafall jag. Hösten är ingen rolig årstid tycker jag. Man blir tröttare av att det är mörkt och dystert ute, man får ingen energi på det sättet ute direkt på hösttiden.

Om man tänker bort alla de negativa sakerna om hösten är årstiden rätt så mysig ändå. Att sitta i soffan med nytända ljus och en kopp varm te på höstkvällen inlindad i en mysig filt är inte så himla dumt ändå.
Hösten är ganska vacker ändå när man kollar ut genom fönstret, löven börjar ändra färg från gröna till röd-oranga och faller ner på marken.
Man får inte glömma det vackra i denna årstid som är nu. Det finns alltid någonting positivt med allt.

(Bilder från Pinterest)

  • 56 Readers

Likes

Comments

Resor

I somras var jag i Barcelona, dit hade jag velat åkt till länge.
Barcelona var och är en sån mysig stad, älskar alla gränder och gator, att den också ligger vid medelhavet är ett stort plus.
Jag var där i juni och var där i 5 dagar, det var runt 30 -35 grader varje dag. Det vi gjorde var att gå runt och se hur staden såg ut, vi gick flera kilometer per dag och åt alltid god mat på olika restauranger. Vi badade till o med i medelhavet en sväng också.
Älskade verkligen staden och kommer att komma tillbaka, det var inte sista gången jag var där. Att åka till Barcelona är verkligen att rekommendera, trivdes verkligen där. Om du har planer att åka dit så tveka inte, du kommer att älska staden, finns massor att fota och hela staden var en sån fin och mysig stad!

Likes

Comments

Vardag

Idag tänkte jag att du skulle få lära känna mig lite, vem är jag? Vem är den här Melinda?
Jo, jag är en 17 åring tjej med mycket tankar i huvudet och bor i staden Uppsala. Jag har bott i Uppsala nästan hela mitt 17-åriga liv. Jag är en väldig glad person och har alltid varit det.
Jag har alltid varit en blyg och försiktig liten flicka sen jag kan minnas, jag gillar inte att ta för mig och att vara i centrum (Detta kommer jag skriva mer om).

Vad har jag för intressen då? Sedan jag var liten har jag alltid älskat hästar, det är nog inte så konstigt eftersom att de flesta flickorna runt 5 och uppåt har något intresse för häst och ridning. Jag har gått på ridskola många år och sedan haft foderhäst men skolan tog alltför mycket tid och jag tror att jag var i fel ålder att ha ”egen” häst just då. Jag slutade med hästar och då började jag dansa, jag hade aldrig haft tanken på att börja dansa tills en kompis frågade om jag ville börja med henne. Jag dansade flera år tills i år då jag inte att det alls var kul längre.
Jag tyckte att jag inte dansade bra och kände att jag inte alls utvecklades, kände att de andra i dansklassen var mycket bättre. Efter en längre tid tyckte jag inte att det var kul längre på grund av att jag de jag kände och tyckte. De sista dagarna hade jag inte alls lust att egentligen gå men gjorde det ändå. Därför slutade jag att dansa, jag saknar dansen otroligt mycket idag.

Jag har inte 100% bra självförtroende och självkänsla, aldrig riktigt haft det. Det kanske är därför jag alltid varit blyg och försiktig.
Men att alltid känna sig dålig på allt, att tycka att de man gör blir dåligt tillslut blir det en vardag att man trycker ner sig hela tiden men just nu går det framåt men en lång bit kvar till att jag accepterar mig själv som jag är.
Iallafall har jag inget att göra på fritiden just nu, jag vill ha något att göra än bara att plugga efter skolan och på helger men funderar fortfarande på vad jag ska hitta på för något.

När det gäller skolan går jag i 2:an på gymnasiet, på vård & omsorg linjen. Jag trivs verkligen att gå den linjen, och man lär sig otroligt mycket, kurserna man läser är otroligt viktiga. Innan jag valde denna linjen hade jag massor av olika linjer jag ville gå, valde mellan media, hotell och turism, konditori men det blev tillslut Vård & Omsorg . Det är jag väldigt glad för att jag valde idag!!

Nu vet du lite mer av mig, av hur jag känner och tänker och det finns så mycket kvar att berätta. Ni som läser får gärna kommentera vad ni tycker om mina inlägg, vad ni vill att jag ska skriva om osv. Hoppas att ni får en forsatt underbar Lördag idag och  glöm inte att du är fin som du är, vi ses snart igen.Likes

Comments

Vardag

Hej du som läser detta, jag heter Melinda Johansson, men det har du nog inte missat eftersom det står överallt på bloggen, haha. Jag har haft blogg förr, för flera år sedan men slutade för att jag att mitt intresse av att blogga försvann mer och mer. Men jag har velat att skriva ut tankar och saker jag har haft på hjärtat ett tag nu, då skulle en blogg passa perfekt. Spelar ingen roll hur många människor som läser eller hur många kommentarer man får, det ända jag vill är att skriva av mig och kunna få bort alla tankar och känslor genom att skriva om dem. Som en dagbok fast på internet helt enkelt.
Annars har jag inga andra mål med bloggandet, kommer såklart inte bara att prata om tankar och känslor, bloggen kommer nog vara en blandat kompott. Du kommer få lära känna mig successivt, du kommer få läsa om vad jag gör på dagarna och hur det är att leva mitt liv, ja det finns en hel del att kunna skriva om tror jag! Vi får ser hur detta går och jag hoppas att du vill stanna kvar och läsa om vad jag skriver! Ha det så himla bra denna fredag så ses vi snart igen!!

Likes

Comments