Ibland får jag mina knäppa idéer och nu är nog en sån, känner för att börja blogga igen, sådär ett år efter senaste inlägget.
Och oj så mycket som hänt sen jag skrev dem raderna i februari förra året.
Jag har hunnit:
*skrivit gymnasiearbete
*festat järnet för jag skulle ta studenten
*TAGIT STUDENTEN
*varit i höljes
*flyttat hem till Dalarna igen
*varit på O-ringen
*sökt jobb
*fyllt 19
*umgåtts med vänner
*tränat
*varit i Tyskland och Spanien 3 veckor
*fått ett jobb på Romme Alpin
*börjat plugga
*haft min första tentaångest
*klarat min första tenta
*börjat åka lite rally som co-driver
*skrivit på min första helt egna lägenhet

Men framförallt har jag flyttat till Stockholm och börjat på min drömutbildning!

Ja jag har alltså kommit in på Södertörns högskola i Stockholm! Det är fortfarande svårt att förstå att jag faktiskt går där fast jag snart gått 2 månader. Men än så länge känns det så bra och allt är fortfarande så spännande. Har dessutom en så bra klass att allt nytt och plugg blir mycket lättare!

Ja vi får väl se hur länge det håller men ska försöka blogga lite igen men jag lovar inget!

Likes

Comments

Imorse var vi till andra sidan floden och sprang igen, där det tagit 1min istället för 10 om det funnits en bro över tidigare. Banan var herrarnas JVM-medel från 2002 och grabbarna var på hugget för att slå JVM vinnaren från 2002 Erik Andersson som då sprungit på 22:54, närmast blev då Figge som sprang på 23:08 ! Näranära!! Glada ungdomar som åkte från träning medans solen sken för fulla muggar och temperaturen visade på dryg +20, då dem flest bestämde sig att ta lägrets dopp i havet, kände dock att jag fick nog av saltvatten igår så bestämde mig för att laga lunch istället tills dem kom tillbaka. När vi avnjutit en god lunch gick det inte att motstå den varma solen och vi gick ner för att lägga oss i solstolarna brevis poolen, och jäsingen vilken fin shorts bränna jag lyckats skaffa mig då jag solade i bikini-överdel och shorts då jag inte trodde att solen skulle ta så mycket med de gjorde den! Även följt pojkvännen min som kör andra del-tävlingen av RallyVM som går i Sverige, en bra och stabil dag för han och han ligger på 20plats inför morgondagen, so proud!! När middag ätits och mörkret lagt sig över Spanien så var det dags för min revansch på night-course, den banan som sprungits av världsmästaren och som alla sprang för en vecka så, även jag men där jag inte tog mig igenom. Idag valde jag att ha tränarjocke efter mig som en kontrollant, både av att jag tog kontrollerna men även om vad jag kanske skulle göra för fel. Men trots någon miss så slutade min tid i mitten av vad alla bettat på mig. Så jag är skitnöjd! Bara att jag gjorde det!
Likes

Comments

Ellen kom in och väckte mig imorse och hade bestämt att vi skulle träna styrka ihop på morgonen så det vara bara att klä på sig och gå ner på gymmet. När vi var klara gick vi upp för att plugga lite, hann även kolla nya avsnittet av pretty Little Liars (serien som jag egentligen följer, men som kommer ett avsnitt i veckan). Efter lunch bestämde vi oss att vi skulle testa att surfa! Så jag Ellen och finn bokade en timme. Började med att dem kom och hämta oss med en liten gummibåt med motor ( som vi garanterat trodde skulle vicka) och körde oss över kanalen för att komma till ett industri område, nu flöt diskussionerna på fullt om det var maffian eller en skräck-fiskebåts-kapten-med-gul-mössa som hade sina verksamheter i plåtlokalerna. När vi tryckt ner oss i våtdräkter var det dags att ta oss ner till stranden, vi frågade så det var stora vågor och han sa medium men med hans ansiktsuttryck förstod vi att det var nog tillräckligt för oss. Vi testade först på torra land med ivern att springa ner i havet. När vi tyckte vi kunde övningarna perfekt var det dags att utöva dem i vågorna. Och ja jag har nog valt rätt sport att statsa på.
När man väl fått fart på vågen och lagt sig i typ Anna Pärssons säl-ställning var det dags att resa sig på bräden och 1-2-3 håll andan och man reste sig bredvid brädan. Ut igen och lika igen.. Man liksom fick fart på brädan, han ställa sig på huk med fötterna men sen när man skulle resa/sträcka upp knäna så for brädan iväg och man ramla. Och envisa som vi var så gav ingen upp, kallsupar, ramlingar, fighter med vågorna och brädorna, kamper mot strömmarna. Dom små vågorna men ack så starka!! Finn briljerade och klarade att stå och surfa flera gånger medans jag och Ellen surfade på vårat egna lilla sett. Men nu kan vi bocka av att surfa på att-göra-innan-vi-dör listan. Men imorgon kan jag säga att vi kommer ha träningsvärk!

Likes

Comments

Åkte en timme inåt landet så vi kom närmare bergen, där vi skulle springs ett långpass. Vi beslöt oss för att bestiga en av topparna som verkade vara den högsta. Med lätta steg började vi passet uppåt, men efter att kommit ut på leden insåg vi att dem lätta stegen inte riktigt höll samma tempo längre då lutningen var mer än god. Efter några stopp för att låta vaderna återhämta sig, ta av oss löparjackorna, kolla utsikten, utforska grottor så tog vi oss upp på toppen, passerade tillochmed en del moln påvägen upp! När vi tagit lite biler och njutit av utsikten var det dags att springa ner igen och låta låren jobba lite. När vi kom hem igen märkte vi att det var pensionärfest på campingen och även typ marknad, där det stod svenskar och sålde SVENSKA bakelser som tex semla! Mumma!!
Jag Kristin och Ellen gick även ner till stranden för att ta lite fina bilder när vädret ändå var så härligt!
Likes

Comments

Efter tävlingarna i helgen stod det alternativ träningsdag på schemat så gick upp och körde en sväng på gymmet innan man tillbringade resten av dagen i plugg, grabbarna tog även en sväng in till elech för att kolla på riktig spansk fotboll, tydligen bästa serien, dock låg laget dem kollade på sist men de var fortfarande största ligan påpekade dem tydligt. Så medans dem betalde 250 spänn för att kolla på matchen tog vi flickor kortleken och gick upp till caféet och fick automatiskt kolla på samma match för 0:- eftersom dem visades på alla tv displayer i caféet, men känslan kanske dock inte riktigt var densamma.
Idag stod det ännu mer plugg på schemat även om några avsnitt av serien Lost smet sig in emellan. När mörkret lagt sig över guadamar del segura var det dags för natt-OL . Starten på träningen låg knappa 300 meter ifrån boendet, därför packade vi in oss i bilarna för att åka dem 4 km som var till starten. Endast för vägplaneraren för guadamar inte riktigt var nykter när han planerade staden. Guadamar skärs alltså itu på ett ställe av en flod, du har man byggt en, EN bro över så är man nere nästan vid havet så måste man ta sig 2 km upp för att korsa bron och sedan 2 km tillbaka ner till stranden på andra sidan... Så vi fick helt enkelt ta bilen fast vi såg starten ifrån campingen. Träningen gick helt okej även om den slutade i nackspärr, eller ja inte för dem med höjden 1m.ö.h då trädens grenar hänger tätt som bara den öppet i kronan som högst är 2 m sen är det fritt 1m under så springer man med krökt rygg så är det riktigt snabblöpt men tar man upp huvudet så sitter man fast, och då menar jag fast. Nejdå de var roligt och man fick springa där det var gult på kartan då det var fina sandhöjder


Den blå pricken är var vi bor och den andra var träningen var
Likes

Comments

Långdistans idag och ja den var ändå inte så hemsk som man kunnat trott, eller ja lite hemsk kanske. Är iallafall jättenöjd eftersom jag känt av förkylningen lite men ändå orkade springa hela vägen. Orienterings mässigt gick det bra även idag med någon mindre snurr inne i ringen, men inget stort. Blev iallafall trea idag med och bästa svenska igen, och slutade även på en tredje plats i totalen så det var kul. Alla var lite trötta efter två dagar tävlande så nu har vi mestadels softat och spelat lite kort!

Karta från medeldistansen igår, så då kan man förstå att man ändå blev lite chockad när man vände kartan och såg det här, lite annorlunda emot vad vi är vana vid!!


Långdistansen idag och ja det var i samma område, alla svarta sträck är alltså typ uppbyggda stenmurar fast ganska så höga!


FaceTimeat med Robin någon timme nyss, nu börjar man verkligen sakna dem där hemma men idag är det exakt en vecka kvar tills man är hemma igen!

Likes

Comments

Tävling var det idag alltså. Kände mig lite krasslig igår så var orolig inför dagen men vaknade upp imorse och kände att kroppen återhämtat sig och var beredd på att springa. Plockade även upp tränar-Jocke på vägen som ska är den ledare som ska vara med sista veckan, och så är ju Figge såklart kvar, Johanna åker hem imorgon. Iallafall kom vi till tävlingen där vi fixade nummerlappar och sånt, var WRE (world ranking event) för 21orna. sprang dock min första tävling som D20, nu börjar man bli gammal! Man springer D för damer och 20 för att man är 19-20år. Startade och ryckte kartan i startögonblicket, och wow, den kartan var inte likt någon vi hade sprungit på innan, svarta sträck över hela kartan. Eftersom det är tävling på samma ställe som idag imorgon så fick vi lämna kartorna i målet, så lägger ut bild imorgon på den. Är iallafall nöjd över loppet, kanske inte 100% i kroppen utan kände lite av förkylningen men orienteringen var riktigt bra! Så slutade på en 3dje plats som bästa svenska. Så är nöjd över dagen! På eftermiddagen har vi mest tagit set lugnt och vilat lite eftersom det väntas långdistans imorgon. Eftersom dagens medeldistans var tuff undrar man ju hur morgondagen kommer bli ?Dem flesta vet vilket fan av Oreo jag är, så älskar när man åker utomlands och kan köpa MilkaOreo - och nu finns den i stor format - lyckan är total -


Ja man brukar ju säga att sommar hör ihop med blå ben, tror jag tagit det lite för seriöst - fotboll, orientering och svandyk på asfalten kan resultera i blåa ben kan jag än en gång säga av egna erfarenheter-

Likes

Comments

Efter gårdagens stugkamp med lite blandade tävlingar, bland annat StenSaxPåse, äggpåskedstafett, låtquiz. Där det fortfarande är oklart vilken stuga som vann.
Idag var det vilodag/studiedag så inge plugg och ingen träning utan alla hade lite olika planer, dom andra tjejerna åkte iväg för att gå på zoo men var inte så sugen på det så hängde med grabbarna till Alicante för att gå i en kyrka som dom skulle besöka som uppgift på historian. Så Figge följde med oss och Johanna med tjejerna. Agerade DJ påvägen dit och figge och jag körde på allsång till Kristian Täljeblad och Emil Assergård medan dem andra killarna började klaga på musiken och ville ha 90tals rock men icke, inte idag.
När vi parkerat och gått en stund för att hitta kyrkan kom vi fram kl 14:15 och ja stängt mellan 12-19:30. Så vi bestämde oss att ta en runda på stan innan killarna ville till någon sportbutik som låg en bit bort. Och som förra gången så fick Figge utstå dem flesta ropen att sväng här sväng där tills alla kunde konstatera att ingen av oss hade den blekaste aning om var vi var, så vi körde på känn en bra bit tills vi kunde navigera på bergen runt om kring och än en gång inse att vi åkt i en cirkel runt staden. Nu är vi iallafall tillbaka och ska snart gå och lägga oss eftersom det vankas tävling imorgon.

Likes

Comments

​Snacka om fartfylld dag, började med något lite mindre fartfyllt att plugga, finns ett cafe på campingen som dem flesta av oss går upp till om vi ska plugga, så vi brukar alltid sitta ett gäng där. Efter en stund kommer Maria upp och undrar om jag och Ellen inte vilja följa med på ett Zumba pass på gymmet, .vi bytte om lite snabbt och gick ner. Det var kul och vi skrattade en hel del. Sedan var det dags för lite matlagning och alla började ladda inför dagens stora kamp - Gokart -. Så vi traskade iväg eftersom vi sett att det fanns bara en liten bit ifrån campingen, en bit påväg frågar Emil om det inte kan vara så att dem också har siesta kl2, vilket vi inser när vi närmar oss och dem börja låsa, så vi sprang fram och frågade men icke, dom skulle äta nu men efter lite tjat och frågan om det inte var värt att tjäna pengar så gick dem med på att vi skulle få köra. Heaten blev tjejerna i ena och killarna i andra. Efter många närkamper, omkörningar, motorstopp och en viss William som fuskat genom att gena över banan gick vi glada hemåt. Efter lite pluggande igen bestämde sig jag, Ellen, Oscar och Filip oss för att vi skulle köra PadelTennis, typ som tennis fast med andra racket, inte lika stor plan och typ att bollen får studsa mot väggarna. Eller ja det där sista om att det får studsa mot väggarna vet vi inte om den fick men efter att Oscar insett att om han siktade mot väggen så var det nästan omöjligt för motståndaren att ta den så då blev det att man fick göra så helt enkelt. Vi började O&M mot E&F som vann, sedan M&F mot E&O som då vann och sist tjejerna mot killarna, och då som killarna tyvärr vann, så jag insåg att jag ska hålla mig till gokart i fortsättningen. På kvällen stod det nattorientering, N-course, där världsmästaren i orientering sprungit på 16min på 3,7 km som killarna då bestämt sig för att slå, eller i alla fall vara i närheten. Även tjejerna var taggade att springa och se vilkens tid dem skulle få. Så till min orienterings upplevelse denna dag, startade och gick bra till ettan, tvåan och trean, tog kompass riktning mot fyran och tittade upp på en kulle och tog sikte och sprang, när jag kommit upp skulle jag ta ny kompassriktning och kollar ner, då jag inser att mitt kompasshus gett upp och dragit, jag står alltså med själva hållaren men ingen kompass, börjar förvirrat kolla mig runt om den skulle ligga i närheten, men icke. i och med att jaga snurrat runt och letat efter den å hade jag helt enkelt tappat bort riktningen helt, så i jakt på att se någon annan pannlampa i mörkret så började jag springa åt det håll jag trodde, efter en stund skymtas en lampa i fjärran och jag kubbade dit och kunde hänga på tillbaka till målet. Så ja den banan tar vi om nästa vecka tycker jag. Även killarna som varit taggade kanske hade taggat till lite för mycket, dom körde med mellanrum i starten men kom på ett led mot sista kontrollen. Så nu taggar vi om inför helgens tävlingar!


Likes

Comments

Tog en halvtimmes extra sovmorgon imorse eftersom jag och Ellen hade planerat in ett långpass på rullskidor idag. Så på med skidor och hjälm och vi tog sikte mot en liten by vi sett på avstånd från boendet, hittade en fin liten asfalts väg med riktning mot byn, efter 20 mina åkande kom vi fram till bykanten. Vi körde upp på en gata och insåg hur fint det var med de små husen och gatorna. Det var då vi insåg att vi bara åkt uppåt, byn låg alltså i sluttning, och ja för er som inte åkt rullskidor så finns det inga bromsar på dem, eller ja den stora bakbromsen - RUMPAN, men den använder man gärna inte. Vi åker längre och längre in i byn i hopp om att det kanske sakta sakta ska gå mer och mer neråt så vi skulle slippa åka nerför så mycket, när vi precis diskuterat det så slutar jag staka eftersom jag ser att vägen vi åker på bildar en backe nerför i ju för sig rakt men ganska så brant, Ellen i andra tankar fortsätter framåt då jag självklart frågar " asså vågar du åka nerför där" i samma sekund som skidor fått fart framåt rycker Ellen till och inser backen, undrar hur många tankar som hann cirkulera i kvinnas hjärna på dem sekunderna? Som åskådare hör jag Ellens desperata rop och frågor "vad ska jag göra" "melina hjälp" "AAAAA" som tur är slutar den här biten av historien lyckligt då melina kan börja skratta medans Ellen hämtar andan efter sin lilla störtlopps tur. I fortsatt jakt på en mindre bake ner till landsvägen inser vi att det vi sett inte var någon liten by utan en ganska stor by, så efter en vattenpaus i en korsning fortsatte vi, när vi åkt i en halvcirkel inser vi att vi åkt på en nit, gatan vi kört in på endast går som ett U eftersom det är ravin runt denna lilla udde, men man kunde se byn samt landsvägen skumpa längst nere, när vi då tar riktning på gatorna mot vägen tar melina täten över krönet och utbrister "jaha ska vi ta vätskepaus på samma ställe som förra gången?" då vi kom tillbaka till samma vägkors. Men eftersom solen lyste och vi var pigga fortsatte vi våran upptäcksfärd. Efter att insett att backen aldrig blir kortare eller mindre brant fick vi helt enkelt ta oss ner för den, och ja ner kommer man ju alltid!
På eftermiddagen satt vi och plugga (även om poolen och solen lockade mer) jag och Ebba hann iallafall prova caféets alla kaffesorter under tiden.
Byn vi åkte runt i, ni ser udden ute till höger som vi tog en tur runt

Likes

Comments