Hej och godmorgon på er allihopa, hoppas ni sovit gott inatt! 🌓

Agda & My har tydligen haft fest inatt så Dennis va tvungen o stänga dörren till trappan så dom skulle busa nere och inte på oss (själv har jag sovit gott), fast vaknade då till en Agda som står och skriker vid dörren haha.. aldrig nöjd! Nu ligger hon och busar med mina fötter..
Förutom det så är nu familjen påväg!! Yes!

Men det jag fick en tankeställare om idag var det här med att orka fixa sig. Jag har så länge haft en period då jag inte sminkat mig, har jag sminkat mig så har jag känt mig smutsig eller fått huvudvärk. Jag har helt enkelt inte orkat heller, när jag tänkt tanken att fixa mig så har jag bara sett det framför mig vad tungt det är att tvätta bort det senare. Så tråkigt! Det är absolut inget fel med att vara sminklös och det är ju bara jätte bra om man klarar av att gå utan, det är många som inte går utanför dörren utan smink så jag ska väl ändå vara ganska glad för det.
Nu får jag nog tacka mina ’gravid utslag’ för att jag fått igång sminkningen igen så något positivt har dom fört med sig. Vill bara vinna en miljon nu o handla nytt smink!! Alla läppstift och pennor till, ögonskuggor, rouge osv. Ojojoj. Drömmen.

Nu är jag allt annat än ett proffs då det gäller styling, har varken kunskapen eller tålamodet men nog piffar det ju upp ens mående att se fresch ut! 🙌🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Mitt lilla hjärta vad jag har svårt att acceptera din bortgång. Ikväll tänder vi ett ljus på din grav, din grav som jag senast idag satt vid och ville gräva upp. Jag har aldrig upplevt det så svårt att acceptera att någon gått bort, det har varit svårt på grund av att någon gått bort men inte att förstå det faktiskt är sant.
Mitt lilla hjärta vad du saknas 🌓🖤

Jag är verkligen skör nu, det kräver inte mycket för att hela min själ ska brista ut i gråt. Så har det nog varit största delen av graviditeten men nu är det verkligen tungt. Fast det måste väl få vara det också.

Likes

Comments

Nu har vi städat åt både djuren och oss så vi är redo för besök. Ska bli så roligt!
Dennis är så himla gullig, han är så ivrig på att få umgås med Jonttu (uttalas föresten jåntto) att han köpt lite små godis o grejer för att ha skattjakt. Även målat en skatt karta o bränt den på kanterna så den ska se riktigt gammal ut. Jag kommer nog vara den sura tjatiga föräldern medan han är den älskvärda och roliga haha.. men det visste jag redan från början så det må väl va’ så då!

Förutom det så ligger jag nu i soffan och är hjärndöd igen
, har en hel stor skrubb full med kläder som ligger huller om buller från när vi flyttade hit som jag hade tänkt gå igenom ikväll men det låter bara så fruktansvärt tråkigt..... Nej fy, det får nog bli en annan tråkig regnig dag tror jag!

Idag tappade jag även en tandbit OCH en nagel!! Vet inte vad jag ska tro, kanske dags att skippa godiset ett tag hehe. Kommer aldrig hända!

Är så himla sugen på naturgodis, ni vet den där hyllan med nötter o frukt som lösviktsgodis? Tyvärr finns det inte en ända choklad eller yoghurt nöt som är vegansk.... får nog nöja mig med godis hyllan vi har hemma!

Hoppas ni har en awesome lördag göttfölk
🖤

Likes

Comments

Idag slog det mig att jag förutom pizza någon enstaka gång inte ätit skräp mat en endaste gång under graviditeten..
Det var vi tvungna att ändra på innan ungen kommer ut!

Likes

Comments

Jag är så taggad på att få träffa Jonttu (brorsonen)!! Mamma och mormor också men det är första gången någon av syskon barnen kommer hit så är så glad.

Förutom det så har jag tjatat på My hela morgonen, hon hade varken använt kattlådan eller ätit/druckit sedan hon kom hit. Det är ju inte så ovanligt att dom inte gör det första dygnet men eftersom hon bara är en kattunge så kan det ta stryk på njurarna och säkert mycket annat med om kroppen inte håller igång funktionerna.
Smetade in hennes tassar i blötmat och vatten så att hon skulle tvätta bort det (moahaha sorry not sorry) och suttit på golvet med henne så att hon skulle våga gå runt lite mera även fast hundarna var med. OCH!! Vet ni, nu har hon druckit, ätit och varit på kattlådan x2!! Åh äntligen kan jag slappna av. Förutom det så har även Agda busat lite med henne, dom har nog lite hat kärlek för varandra men det verkar gå fort över.

Puss & kram 🌞🖤

Likes

Comments

Jag har aldrig sett att åldern skulle ha någon betydelse, det är bara en siffra. Tror det har stört mig så mycket att vissa lever så hårt efter åldern eftersom jag själv så gott som alltid varit yngst. Yngst i syskon skaran, yngst av vännerna, yngst i klassen, yngst i stallet osv osv.. Den ’unga & dumma’. Även om jag många gånger kände mig som den äldre och visa.
Alltid fått höra ’oj vad ung du är’ ’men oj ja du är så ung ännu’ ’ja du märker med tiden’ ’ja du är ju bara barn än’...
Jag märkte även ganska fort att jag inte trivdes med dom som var i min egna ålder utan sökte mig alltid till dom lite äldre. Varken kroppsligt eller mentalt mognade dom i min ålder i samma fart som mig.

Jag minns så klart och tydligt hur hemskt det var i årskurs 5-6 när jag började få könshår, finnar, bröst och mens. Hur alla stirrade och viskade, lurade mig att kolla mot deras håll bara för att få se på min nakna kropp. Hur trängd och om pratad jag var.
Dessutom kände jag aldrig att jag hittade något intresse med dom i min ålder, dom förstod mig bara inte. Men som tur är så hittade jag ett par vänner i årskursen över mig som var på samma nivå. Även ett par kill kompisar. Jag trivdes mycket bättre med killarna än tjejerna, dom var snällare. Inte så där löjligt tjatiga som tjejerna var, pojkarna busade och hade skoj medans tjejerna jämförde och snackade.
Nåja, ’tyvärr’ flyttade vi till en annan kommun tills jag skulle börja åk 6. Där blev jag mobbad igen.. jag pratade konstigt, såg konstig ut (hade börjat sminka mig lite och körde på mera punkig stil eftersom jag avgudade Avril Lavigne, Simple Plan & Marilyn Manson) och dessutom hade en av mina ’vänner’ sedan tidigare som redan gick i den här skolan pratat illa om mig och hittat på rykten som inte stämde. Hon ville väl ha något roligt att skvallra om med sina tjej polare så hon valde att prata om mig som hon aldrig trodde skulle flytta dit och kunna försvara mig.
Ja det gick rykten om det ena och det andra, jag blev även fort stämplad som lesbisk. Jag förstår än idag inte varför och försökte nog inte heller riktigt förstå då heller, jag såg inget fel med att vara lesbisk men trivdes inte med ryktet eftersom precis alla runt mig betedde sig som att det var lika med SKAM. Jag skulle lika bra ha kunnat gå runt rullad i min egna avföring, folk kollade precis lika snett på en som dom skulle gjort då.

Idag vet jag inte om jag är bisexuell eller pansexuell. Kanske ingen dera men jag blir verkligen fäst vid en människas personlighet och inre, inte vid deras utseende. Javisst är det mysigt att vila sin blick mot någon snygg och vacker enligt min smak men då det gäller det djupa & känslosamma så spelar nog inte könet någon roll. Där emot har jag inte haft någon flickvän.. ja det får nog bli ett helt nytt inlägg om detta känner jag!

Jag har hur som helst förträngt väldigt mycket av den tiden och det var nog i åk 6 som jag och mitt psykiska mående började spela spratt med mig själv ordentligt. Min bästa vän var musiken och djuren. Det var dom ända som förstod mig och kunde hjälpa mig, hela mig.
Jag är nog inte ensam om att känna så och önskar så innerligt att jag en dag kan nå ut till någon som mår som jag mådde och inte har någon att luta sig mot. Att kunna hjälpa hen i tid!
Min mamma försökte hjälpa mig på olika vis men det är inte så lätt med en nybliven förbannad vilsen tonåring som vägrar att prata, att då få fram HUR. Det ända som kom ur mig var nog mestadels svordomar med hat. Att då försöka kläcka sig igenom muren man byggt upp är inte det lättaste.

Hur detta kom i mina tankar har jag ingen aning om, skulle egentligen bara prata om åldern hur olika det kan va men så fick jag skriv diarré.
Så det kan gå!

Godmorgon på er alla föresten, hoppas ni får en finfin lördag. Här skiner solen ÄNNU en dag så låt oss hoppas att det håller i. Jag ska snart gå och släppa ut hönsen en kanske sista gång innan vintern, får passa på nu då solen värmer lite.
🌞🌞🌞🌞

Likes

Comments

En dvärg bebis har kommit och överlevt. Förstår inte att dom kan vara så pytte små och låta så mycket!
Eftersom den är så himla nykläckt (bara nån timme gammal) så är det extra viktigt med rätt grader av värmelampan + man inte ska röra och stressa dem för mycket första tiden så det blev dåliga bilder med rött ljus men det får duga för ikväll!

Den är super söt,
ljus grå än så länge!
Obs! Dom äldre har börjat få riktiga vingar. Jösses vad fort det går!

Likes

Comments

Jag är alltid så himla nyfiken på vad folk tänker om mig, inte för att jag skulle förändra något på mig (ta mig inte fel, jag jobbar ständigt med mig själv men inte på någon annans villkor) utan bara för att det alltid funnits där som en nyfiken tanke. Klart att det skulle suga om folk tänker man e hemsk, elak, dryg mm men det har jag väldigt svårt att tro någon tycker om mig. Ja eller visst, självklart kan jag vara dryg haha.. men elak är jag inte. Nej men ni kanske förstår vad jag menar. Bara nyfikenheten som gör mig galen mellan varven! Inget fjäsk bara ärlighet.
Vågar du? Try me.

Nåja förutom nyfikenheten är jag en väldig humör människa, beroende på var i livet jag står med mitt mående och vad som vardagen ger mig så varierar även mitt humör väldigt mycket. Förut var jag en glad, sprallig och social tjej 99% av tiden som jag visade utåt men det är jag inte längre. Man försöker ju vara trevlig eller helt enkelt inte synas/höras om man inte har något snällt att säga. Ingen annan ska väl behöva lida för att JAG har en dålig dag, men det märks rätt tydligt på mig ändå.
Det finns en hel del attityd i denna kropp, kanske lite finskt jävlar anamma och massvis med åsikter men det finns även en väldigt tystlåten, försiktig och sårbar filur. Jag har massor av personligheter fastän alla har en och samma grund.
Det kommer ni kanske märka på bloggen också, hur allt går upp och ner. Ibland vet jag absolut ingenting och andra gånger vet jag allt.

Kluven & förvirrad VS rättfram & självsäker. Sedan resten av dom miljontals Melinorna i mig varierar ju från minut till minut, speciellt nu när jag är ett ända dansande hormonvrak 🌓

Detta med psyket och känslorna alltså. Så spännande!

Likes

Comments

En välbehövlig tom och lugn dag. Idag har jag i stort sätt bara stirrat, mitt i allt kan jag kolla runt mig o märker att jag inte äns har på tv i bakgrunden.
Myst mycket med My för att få henne att känna sig trygg, hon är en av dom fegaste katterna jag har haft men det kommer nog också att gå över. Det är ju inte äns ett dygn sedan hon kom och eftersom hon har hamnat i familjen Kamblund så blir hon nog ingen vekling. Hehe.

Förutom det så fick jag mig ut på en liten promenad, så skönt. Det var nog tack vare hundarna, tur dom finns och ändå inte är värst krävande.
Det har även börjat hända lite i äggmaskin igen, en näbb som tryckt ut sig. Får se hur det går med dessa!

Tack och hej från en trött tjej
💆🏼

Likes

Comments

Pratade nyss med min maama, har inte vågat hoppas på för mycket men nu är det bestämt! Mamma, mormor och min brors son ska komma hit på söndag. Roligt med något positivt att fokusera på så nu har jag börjat städa, hann torka damm o lite sånt i köket och matsalen men sedan dog jag. Jag blev så panik trött så nu ligger jag i soffan istället helt utmattad haha..
Det var den energin, roligt att den åtminstone kommer och hälsar på ibland. Trevligt!

Annars tänkte jag åka till bibban för att lämna in de böcker jag lånat och låna nån ny men kände det är lika bra att göra det på måndag då vi ändå mest antagligen kommer gå på stan eller hitta på något dylikt. Det är så fint väder så skulle kunna göra något ute men nej jag orkar verkligen inte. Får se om energin kommer på ett nytt besök snart igen!

Annars får det bli en lugn fredag. Ta en lång dusch, mys i soffan o äta gött. Vad annars
🙌🏼

Likes

Comments