Alltså, jag har hört om så många som fått tvivlande kommentarer av sin partner om ifall dom verkligen är pappan till deras barn. Alltså pappan har tvivlat på mamman.
Tror det är väldigt vanligt att man någongång slås utav tanken att det skulle kunna vara så. Även om man hoppas att dom flesta ändå har en väldigt fin, ärlig och trygg relation i det skedet då man skaffar barn så är det en tanke som kan slå vem som helst. Papporna har ju verkligen ingen kontroll där, och ja, det händer ju så varför skulle det inte kunna hända mig liksom.

Som mamma där i situationen kan man nog bli rätt sårad, om D t.ex. skulle ha börjat dra upp något sådant under min graviditet skulle jag blivit SÅ sårad och rakt ut av förbannad. Inom mig skulle jag ha haft lugnet och förståendet för att bara snällt förklarat att det bara är dumma rädslor och inget han behöver oroa sig över men verkligheten är en HELT annan historia. Jag skulle nog spytt elakheter, gråtit och fått världens panik attack. ’HUR TÖRS/KAN HAN???’ Haha.. Ja vi skulle nog alla reagera olika. D hade allt annat än lätt under min graviditet men kanske lika bra att han var tvungen att fokusera så mycket på mig så att han inte ens skulle haft tiden till att slås utav såna tankar. (Vad han nu åtminstone erkänt åt mig heheh) Man får väl se det från den positiva sidan!

Men vad gör man då? Om tankarna finns kvar menar jag. Eftersom jag sluppit hamna i denna situation så vet jag inte med säkerhet om man kan få det bevisat att man är pappan redan under graviditeten(kan man?) men annars finns det ju alltid möjligheten efter att barnet fötts..
Som jag nämnt tidigare måste man som ogift försäkra familjerätten om vem som är fadern. Vanligtvis tar man inte DNA prov men finns det oro så går det att fixa.

Det var annars också en sak som slog mig/oss då D mådde så himla dåligt där dom två första veckorna. Även om man inte tvivlar på att man är pappan så kan det hjälpa för att man ska få in det, att få se det svart på vitt. Det var faktiskt en youtuber som D följer som gav oss idéen. Han hade gjort det med alla sina barn bara för att han mått bättre utav det och direkt fått igång ’pappa instinkterna’. Nu hann D börja må mycket bättre redan innan vi hann få tiden till familjerätten så det var väl smått onödigt men det är ju bra att det går att fixa iaf och kanske värt att tänka på för någon annan pappa som inte riktigt mår tipptopp direkt?!

Super tungt för en mamma också som redan genomgått en (oftast) känslig hormonell graviditet för att fixa en förlossning och sedan få nästa hormoner som tar över kroppen att behöva hantera att den man älskar mest tvivlar på en så det kan ju även vara bra då att fixa samtalsstöd! Skulle iaf jag kräva haha..

Jag vet faktiskt bara om 1-2 som verkligen levt vidare i en relation utan att berätta att ena/alla barnet inte är pappans biologiskt egna förens efter flera år ihop. Har svårt att tro att det faktiskt är speciellt vanligt? Hur skulle man ha samvetet för det. Usch. Men visst det händer ju. OBS. Gifta som ogifta!
Egentligen kanske man skulle behöva göra det som en rutin att ta DNA prov första man gör då barnet är fött? Tänk så skulle folket plötsligt bli mera ärliga.

Bara en tanke som jag velat dela med mig ett bra tag!

(Vad dom två förgyllt mitt liv. Daddys gurl👇🏼)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments


I år tog vi lucia en dag senare,
men det är väl okej när man har små barn? Något ska man väl kunna skylla på dem för också, hehe.
Det firas med glögg & pepparkakor. Fast luras inte av bilden, börjar jag äta pepparkakor äter jag tills dom banne mig är slut så det tog inte länge innan paketet var framme istället!

Förresten behöver jag ibland påminna mig själv om varför det är bra att jag slutade amma, då är pepparkakor ett topp exemplar.

Nu ska vi fortsätta äta & se lethal weapon innan jag ska sova.
KRAM

Likes

Comments


Ibland vill jag bara ge henne mat med twistshakes Small napp för att det ska ta längre för henne att äta så att hon kanske är tyst en längre stund.
Så ond blir man till slut, fast egentligen är man bara så glad för att hon får vara nöjd ens en liten stund om dygnet. (Kan ju vända det så för att få mindre dåligt samvete iaf). Vår stackars lilla babygääri..

Det roliga är att hon åt middag med MAM flaskan och efteråt. Visst var det gråt och gnyende en stund först tills hon spytt och rapat 2-3 gånger men de här senaste 2-3 dagarna har hon gallskrikit none stop som förut så att hon kunde somna efter maten nu var verkligen en lättnad. Om det då var flaskan eller bara en bättre dag/stund vet jag inte men skönt ändå!

Nu börjar hon vakna igen så får se hur kvällen blir!
Puss & kram

(Haha så trött/avslappnad så hon nästan ser i kors 👇🏼)

Likes

Comments


Nu har vi ju provat två olika nappar med twistshake, hon behöver Small för att troligtvis inte få i sig så mycket luft bubblor men den orkar hon inte kämpa med så det blir bara skit ändå. Medium är för stor så hon halsar skiten vilket leder till massor med luft då hon stressar så mycket + host attacker.

Hade tänkt prova herobility eller Dr. Brown istället men i farten på apoteket knyckte jag även åt mig en MAM + två olika storlekar på nappen. Herobility och denna MAM har nappar som ska likna bröstet när man ger det som en ’hamburgare’ om ni vet ’hamburger taget’ hehe. Det är meningen att det inte ska smita in luft i mungiporna + det vanliga antikolik systemet som ska skapa vakum så att luftbubblorna inte kommer då hon suger.
Snälla snälla snälla.. hjälp henne!
Jag ber dig anti kolik guden.

Annars fick jag även två twistshake sugnappar på posten idag + ett till nyckelhalsband. Alltid roligt! Får se om dessa duger åt vår fröken fräken senare!

Likes

Comments


Efter väldigt lite sömn ringde klockan och det var dags att stiga upp och göra oss redo för BVC besöket. Jag snoozar ALDRIG men idag kunde jag verkligen inte slita mig upp, D var redan nere med L och djuren så det var SÅ tyst och lugnt. Efter många om och men fick jag mig iaf upp och redo, kaffet i termos muggen och iväg kom vi.
Väl på BVC blev det skrik kalas, jag som var så trött och dessutom döv på ena örat (har en väldigt smal hörsel gång och nu har det blivit helt stop. Måste o spola ur det) hörde absolut ingenting haha. Så himla rörigt, jag som är så högkänslig blir totalt kaos när det blir för mycket ljud så när jag dessutom är så trött och döv finns det absolut ingen koncentration i min stackars lilla hjärna. Men efter att frågat ’va?’ några gånger hörde jag till slut ändå. Allt såg jätte fint ut, läkaren kunde inte hitta några fel på henne och sade att det nog ’bara’ är kolik hon har som vi gissat redan.

Tyvärr kunde varken han eller sjuksköterskan hjälpa oss med någon behandling av något slag, ingen hade hört talas om någon som ger sådant här. Systern hade hört om att det finns men inte något desto mera än så. Jag får helt enkelt höra runt själv, låter väldigt dyrt och kämpigt att åka till t.ex. Stockholm (där jag vet det finns ett bra ställe) för att vara borta i minst 2 veckor för något som kanske inte ens hjälper. Synd!

Förutom det så tyckte läkaren att vi bra kan testa ge vanlig ersättning igen, dumt nog så tänkte vi inge mera för stunden så snurrig som vi var så jag frågade inte ens om vi borde vänta tills efter vi fått kallelse och vet med säkerhet att hon inte är allergisk.. Jag får prova ringa imorgon igen för att se vad dom säger.. störande!

——-

Haha, men vet ni förutom allt skrik och snurr så klär man ju av dom små bebisarna när dom ska vägas och självklart kissar Lovisa som att hon skulle få betalt för det precis när jag höll i henne.. Alltså gull fröken! Så ja där var jag alldeles blöt och nedkissad. Viftade bort det fort och skrattade lite!
När vi var klara på BVC skulle jag in på apoteket en sväng så när vi satt oss i bilen kände jag bara hur blöt jag kände mig plötsligt. Tänkte inge mer på de och gick in på apoteket då det kändes som jag plötsligt fick mens... Tror ni inte jag hade lagt termosmuggen i jack fickan och locket hade öppnats!!? Haha. Alltså det räckte inte med att jag redan var nedkissad utan nu såg det VERKLIGEN ut som att jag hade kissat ner mig själv också. Genom våt! Gud vad folk kollade haha...

Ojoj. Det var den dagen!
Nu håller jag på att koka mat, får höras senare.
PUSS 💋

Likes

Comments

Once up on a time
Sagofigurer i den riktiga världen ungefär, är nu på fjärde säsongen och tror det finns 6. Första säsongerna var nog bäst, känns ibland som att det blir lite uttjatat med alla olika figurer med deras förbannelser hit och dit MEN, ändå har jag fortsatt se så riktigt dåligt kan det ändå inte vara! Finns att se på Netflix.

Lethal weapon
Det handlar om två väldigt olika FBI agenter som ska arbeta och reda ut olika fall ihop. Den ena med familje liv på sidan om och helst super laglig medans den andra ganska så tvärtom. En serie både jag och Dennis gillar, humoristisk men även en släng med känslor.
Tyvärr är serien så ny att den håller på att spelas på tv som bäst, finns att se på viafree.

Friends from college
Ett gäng som varit vänner sedan college. Vissa otrogna, vissa gifta, vissa bara kompisar osv. Dom försöker vara både vuxna och unga på samma gång medans alla börjar närma sig 40 års åldern.
Mycket humor. Även denna serie såpass ny att det tyvärr inte finns mycket ute, finns 1 säsong på Netflix men hoppas det snart ska komma upp mera.

Likes

Comments


Vilken skön dag ändå när man tänker så här i efterhand, jag och L gick till sist bara runt sjungandes och som vanligt kollade på alla lampor och plötsligt somnade hon. Alltså åh vilken styrka jag fick, att mitt lugn och min röst gav henne lugnet att hon äntligen somnade. Eller ja, åtminstone vilade/halvsovde. Magiskt!
Det gjorde iaf mycket för mitt välmående, skulle nog knappast kunna gå och lägga mig med en sådan värme i kroppen annars.❤️

Nu har jag lagt mig i sängen, hade tänkt ge ena ’Vi föräldrar’ tidningen en chans ikväll men för det första är klockan snart 22 och för det andra glömde jag den nere. Nytt försök nästa gång jag kommer ihåg dem! Tror jag snart får en ny på posten dessutom så hoppas jag ens skulle hinna läsa klart den första innan jag har TRE olästa. Hehe. Väl spenderade pengar minsann!

Annars kommer jag nog ha otroligt svårt att sluta använda mamma jeansen, det är ju bara för skönt att inte ha något som spänner på magen och nu under vintern dessutom skyddar en så man slipper frysa. SUPER SKÖNT!
Använder även amnings bh’n än fastän jag slutat amma och mina bröst är back to normal igen (alltså obefintliga). Ingenting klämmer och spänner, man har ju lite extra fett & hud nu dessutom som man är ovan med så borde ta och prova om mina jeans ens går på mig än. Skröt ju så över min kropp hur smal jag var efter förlossningen haha, det försvann fort när jag skulle klä på egna kläder igen kan jag säga!
Nåja det är en helt annan historia.

Nu ska jag försöka sova och hoppas på en dag med mindre gråt imorgon. Vi ska ju som sagt på BVC kontroll och har för mig att det både är läkare och sjuksyster som är med då så får fråga om koliken.

Sov gott alla fina och ofina 😘

Likes

Comments


D har åkt iväg men före han for grävde han fram min bil och startade den så den skulle va redo för oss. Vi tänkte nämligen ta en tur och bara köra runt jag och L så hon kanske skulle somna, men.. såklart glömde han lyfta ur babyskydds basen ur sin bil haha. Så typiskt!
Som tur är blundar hon mellan varven i magiska stolen för tillfället så hoppas hoppas hoppas hon somnar till sist. Själv ska jag slänga i mig en burk soppa medans hon är nöjd!

Jajjemen här är vi hälsosamma och äter riktig husmanskost varje dag eheh. Men den här linssoppan är faktiskt helt okej tycker jag, iaf godare än vad den ser ut!

Håll tummarna för en lugn kväll nu och snart är det bara 1h kvar tills twistshake tävlingen är avslutad 🍼
Nappar i bakgrunden for likes!

Likes

Comments


Ja alltså vilat har vi väl inte gjort så mycket men myst i soffan iaf. När hon väl somnade tänkte jag faktiskt ta en dusch ändå, det var ofta en räddning under graviditeten när jag mådde som sämst så varför skulle det inte hjälpa nu. Ja, det kanske var en smart ide skulle man ju kunna tro men där stod jag när jag plötsligt hör att hon vaknat igen haha. Kaos! Men jag fick åtminstone rent hår.
Man märker att hon börjat må bättre nu när hon får en av dom här dagarna tillbaks, förut kunde vi verkligen inte lägga henne ifrån oss om ens så för 1 minut utan att hon skrek medans hon nuförtiden oftast sover en stund på 2-3h / dag. Så man uppskattar framgången mera!

Nåja, där stod jag då med rent hår, en super vaken Lovisa, två rastlösa hundar och solsken ute. Självklart ska vi ut på en promenad, vi värmde mat åt bebis och gick ut. Inte alls långt men hundarna fick springa av sig lite energi, L mysa i vagnen och jag fick frisk luft. En liten lugn stund!
När vi kom in igen kom jag på att jag inte ens hunnit äta frukost så nu har jag faktiskt ganska precis ätit frukost och har tagit med mig en kopp kaffe upp i sängen. D vaknade perfekt tills då vi kom in men ska snart iväg en sväng så jag passar på att ta lite egen tid, kan höra att L fortfarande är gråtig nere.. Om man ändå bara kunde ta hennes knip av henne..
Tur så har vi BVC tid imorgon och ska få träffa en läkare, det är den vanliga 1 månaders kontrollen. Ska då ta upp det här med olika kolik behandlingar så hoppas vi på det bästa! Jag orkar inte att hon ska behöva ha så här ont mera. Jag vet att det är vanligt och att det går över men vad hjälper det NU?! Nej jag hoppas varje dag att hon ska vakna och bara få må bra!

Kram på er ❤️

Likes

Comments


Inatt sovde Lovisa inte mycket och igår hade hon den värsta dagen på länge. Det var som att spola tillbaks 2-3 veckor, bara hel hjärtligt skrik och första gången fick jag se äkta tårar. Det hörni.. nej fy vilken brutal känsla.. åh hoppas man aldrig mer skulle behöva se tårar på sina barn men åtminstone inte då dom är så här små! Usch. Konstigt att det var så jobbigt för henne igår eftersom vi inte gjort något annorlunda. Hon har dessutom bajsat varje dag nu när vi gett 2ml lactulos varannan dag. Hoppas det blir bättre igen..
Men hur som helst så tog jag över 04-05 tiden, hon vägrade sova så vi gick runt och glodde på alla ljusstakar.
Jag var så himla nere, så himla sliten och så himla ångestfylld. Det var första gången som jag inte hittade mitt mamma lugn i själen hur jag än sökte, vad värdelös man kände sig. En mardröm som blev sann för mig!
Jag har sett det som en fantastisk styrka och känt en ’vinnar’känsla över att jag direkt från dag 1 haft ett sådant lugn kring mig även om jag egentligen bara skulle vilja tappa kontrollen och ge upp. Så när jag inte hittade den blev jag faktiskt rädd, typ vad hade hänt?

Nej men då i den stunden bestämde jag mig för att jag idag inte skulle göra något annat än att försöka vila direkt hon vilar. Att inte bry mig att jag har smutsigast hår i världen, att jag har torkad spya och bröstmjölk på tishan, att mina eksem i ansiktet är värre igen, att mina ögonbryn behöver noppas och annars bara helt mist formen. Nej! Idag skulle jag bara vara och direkt D vaknar skulle han få vara med L så skulle jag gå upp och sova en stund till.
Jag avbokade mina planer, även om jag vet att det skulle varit skit kul och kanske gjort gott åt mig så var det nu viktigare att finna mamma lugnet. Det kommer nya dagar för resten!

❄️ Så vi försökte börja om dagen! ❄️
(Hon börjar så så mycket hår där bake haha. Så gulligt! 👇🏼)

Likes

Comments