jag har nu en instagram med ett announda feed.. är inte det bästa med det är nått i alla fall..

så tar hellre tumblr bilder.. eller as nästan tumblr bilder haha!

så bestämde mej i morse att jag skulle ha en liten photoshoot själv.. mitt rum är färdig målat och har bra tillgång till en vit vägg.
skitjobbigt att fota själv men fixade några bilder i alla fall haha! :)

haha här har ni bilderna!

puss :*

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

har ganska tråkigt..
skolans skolgård är väl "
fin"
(image1
)Likes

Comments

Bakgrunden på bilden och vart man befinner sig, de vill säga i en skog, på en båt eller framför en vit vägg har stor betydelse inom fotografi, i alla fall för mig.

Man får tänka sig en scen innan man fotar, lite vad för slags bilder man vill ha. Befinner man sig på en båt vill man kanske ha lite landskaps bilder, med en gestalt som blickar ut över havet. På bilderna ovan så var det mer skämtbilder.. Men har det som en mall för att visa vad jag menar.

Jag gillar att fota på nya platser, för att inte få samma typ av bild. Även om man riktar in sig på andra poser/typer av bild. Därför har jag stora drömmar om att uptäcka nya delar av världen. Jag ser det som en uppfräshing av minnet, hitta nya idéer. 

Sitter på lektion och har inte mycket att skriva om..

Men drar nu! Puss :*

Likes

Comments

VArit borta ett tag..

Fixat mycket med mitt hår och mitt rum.. Hårfärgen ska bort och rummet mitt renoveras förtillfället.
I onsdags gick jag och min syster upp tidigt och gick ner till solariet (hihi). Sedan stack hon till stockholm och jag hem. Efter några timmar bestämde jag mej för att gå ner till ica och köpa lite grejer för att få ut den blåa hårfärgen.. Det inkluderade vitamin c i tablett form, schampoo och så köpte jag hårfärgen i förväg. Vitaminerna fanns bara på apoteket (och va ganska dyra).. Men ajg vill ju ha ut färgen.. Problemet var att jag failade totalt mycket..

Resultatet blev att inget åkte ut och håret blev svin tort. Gör inte som jag hahah! Tog i ganska mycket olja för att få det lenare.. Men det blev bara sjukt äckligt och oljigt (ofc). Hittade senare en som gjorde en "shampoo mask". Bara 1 som gjort så..

Det innebar att jag skulle blöta ner håret och ta i schampoo.. Sedan sätta på en påse på huvudet och vänta i nån timma, sen sköjla ut det och ta hårinpackning och balsam (såklart). Gjorde som jag skulle, väntade i 45 minuter och det funkade sjukt bra.. Det tar ut ganska mycket mer än en vanlig tvätt. För er som har 'galna färger' i håret vet säkert redan att man ska ha schampoon som bevarar färgen och duscha i kallt vatten. Har duschat i kallt i 3-4 månader nu och började för nån vecka sen att duscha i varmt.. SJUKT ÄCKLIG KÄNSLA! hahha. I alla fall säger alla att man ska använda head&shoulders om man vill få ut färgen, då head&shoulder innehåller anti dan-druff. Funkar skit bra! Det rinner bara blått..


Sitter just nu med en påse på huvudet. Ska jköjla ut snart, Men tänkte bara slänga ihop ett tidsinställt snart.


Puss :*

Likes

Comments

hade tänkt fota ned sara, men det blev för sent och ljuset blev dåligt.

sen ringde line och nu ser vi på film..

bjuder på en bild från förra sommaren i dalsland :)


Likes

Comments

här kommer lite bilder jag tog igår :)
Likes

Comments

Tänkte berätta lite om min historia om min hobby, alltså foto och film.

Jag har sen jag varit liten alltid älskat att filma, familjen har alltid haft kameror som vi fotade mycket med. Vi har många filmer på små band, där mycket är dokumenterat. När vi flyttade in i vårat hus, eller när vi åkte till öland tillexempel.
Vi har tusentals med bilder, de brukar vi närsomhelst gå igenom. Kolla tillbaks på gamla minnen. När vi sedan skaffade en nyare stationär dator laddade vi över bilder från vår lilla digitalkamera på den. Men kameran gick sönder, efter det skaffade pappa en systemkamera, inspererat av släkten. Efter ett tag gick hela datan sönder, bilderna är sparade på nån hårddisk som vi inte har nån aning om vart den är (haha). Senare började jag 6:an.. efter en termin fick jag en Macbook Pro. Där jag laddade över de foton som fanns över på min data. Jag ville ta nya men det fanns inte minne på minneskortet. Sedan så började jag fota..

Jag fotade med Jennifer, lite 'modelbilder' om man kan kalla det så. Jag fotade min hund, fotade hästarna i stallet.
Jag slängde in nån landskapsbild då och då. Men min iPhone 4, var den jag fotade med mest. Systemkameran var ganska tjock och klumpig och inget jag tog med överallt. Telefonen hade jag i fickan och kunde snabbt och lätt bara ta upp den ur fickan och ta ett kort.

När jag och mina vänner sedan upptäckt att man kunde ha 'photoshoots' blev det allt oftare man hade det. Känslarn att stå där och posera var verkligen nervöst, man visste inte vad som skulle bli snyggt. "är det snyggt om jag står såhär kanske?".
Mer nervöst efter då man fick kolla på alla korten, "tänk om jag ser jätte konstig ut!".
Mest var det kul. Alla förberedelser, kläder, håret, ladda kameran. Man var så taggad, "nu ska jag skaffa en ny profilbild på facebook".
Vissa dagar går det bara inte att ha photoshoots, man känner inte att det går bra. Inga bra poser, inget fint leende. Men den känslan kan komma bra till hand. Jag har utvecklat min förmåga inom att stå model och fota andra. Fota överhuvudtaget.
Det behöver inte alltid vara samma poser hela tiden, lutandes på ena benet, handen i sidan och ett leende. Det räcker inte om man satsar på att vara model, man måste ha en varierande portfolio.

Därför har jag det senaste tänkt mycket 'tumblr'. Tumblr är ganska inspererande och det är en speciall stil. Även om det är olika stilar i sig. Förstå mig rätt. Ett foto kan vara ganska dystert medan något annat livfullt. Men båda anses som att vara en 'tumblr typ av bild'.
Inspiration är grunden till allt! Det kan komma från vad som helst, en låt, vädret utanför, ett citat. Helt enkelt något annat/annans verk. Det som inte är ditt. Men det gäller att förvandla idén och göra det till ditt eget. Utveckla det som redan finns.

Jag har fastnat för landskaps bilder det senaste. Jag har under två tillfället, ett i slutet av 2014 och igår, gått ut och fotat. Nästan samma runda. Igår var det en ganska kort runda då jag kände mej ganska trött. Men jag stannade längre stunder på vissa ställen för att få till den perfekta bilden.
Jag fotar i den manuella inställningen, då jag tycker det är roligare att få bestämma hur ljus/mörk bilden ska vara m.m.

Som jag sa filmar jag också, tyvärr går det inte jätte bra. Men har gjort det under en längre tid.
Min kamera är bra på att filma, men min data skadar filmerna och mixrar ganska mycket med dom. Vet inte vad jag gör för fel men väljer istället att filma med min telefon. Har nyligen fått en iPhone 6 som har en sjukt bra kamera!

Har inte gjort några filmer heller då jag inte har någon inspiration. Blir ganska missnöjd med dem. Har jätte många idéer men kan inte utför någon av dom. Så har lagt ner det lite nu. Fortsätter på gymnasiet då jag valt den estetiska linjen.

Men ska fösöka hitta lite gamla filmer och sätta ihop dem så får ni se lite. Finns ganksa mycket att berätta inom min historia, men varenda detalj behövs inte berättas haha.
Ska nog se om man kan få de små banden över på CD nån gång också ;)


btw, lägger upp ganska mycket av mina bilder på instagram.
Finns en liten preview i kanten här, men följ mej för mer haha :)


ha det så bra! :*

Likes

Comments

Heyy!

Kör på med en ny blogg haha, inte bloggat på ett tag.

​Men nu kör vi med en fotoblogg då jag fotar ganska mycket :)

Tänker inte skriva så mycket här, tänker göra lite tidsinställda som kommer upp under dagen.


Fotade nämligen i går, men det kommer även bilder som jag tagit för ganska länge sen haha :)


Haha checka in snart igen ;)

Likes

Comments