View tracker

Jag tror inte någon har missat den stora skam hysterin som nu även nått Sverige. Jag tror nästan varenda ungdom i detta land minst har sett ett avsnitt och fastnat, fastnat i de där livet som många vill ha eller som många faktiskt känner igen sig i själva!
Enligt mig så är det typ den bästa serien jag någonsin sett. Inte för att det är en serie utan för jag tycker dem prickar in ungdomars liv exakt. Det är precis såhär det är att gå på gymnasiet idag! ingens liv är perfekt och man kan göra fel & det ser man tydligt i denna serie. Samtidigt som jag tycker det är otroligt bra så tycker jag samtidigt det är obehagligt och kan ju erkänna att jag gråtit en del till vissa scener som påminner lite för mycket om mitt eget privatliv. Saker i mitt liv jag helst hade velat ta bort men man påminns gång på gång.
Men varför fastnar då dem flesta i denna känslosamma dramaserie?
Serien i sig har ett viktigt budskap på något sätt tycker jag och förmedlar vissa saker som det BORDE vara och inte som det faktiskt är. Dem tar upp känsliga ämnen, sånt som både vuxna och barn gärna gräver ner lite pga att det är så man lär sig att det ska vara. Det är mycket åsikter kring homosexualitet, ätstörningar, problem hemma, religion & otrohet, sånt som alla i dagens samhälle gärna stoppar under kudden för att det är enklast så. Jag tycker det är otroligt bra att man lyfter dem ämnena som gärna är lite bortglömda eller egentligen bara för känsliga för att ta upp på tal. Det är just därför jag gillar den serien så mycket.
Jag tror faktiskt att även om det är en ungdoms serie så borde vuxna sätta sig ner och titta på det för att förstå. Allt är liksom inte alltid så lätt och kan garantera att vara tonåring idag inte alls är samma sak som för 20 år sen! Pressen idag över att ha så "perfekt" liv som möjligt är enorm. Vem har den finaste flödet på Instagram, dem dyraste kläderna eller varit i flest länder. Därför borde alla ta sig tid och titta på serien som för en gångs skull visar verklighet, inte bara någon plastig high school film.

Likes

Comments

Jag har verkligen kommit in i ett sånt tränings mood! Jag är väldigt glad över att jag har så pass lätt som jag har att faktiskt fastna och ta tag i saker jag gör. Har haft otroligt svårt att sova dem senaste veckorna och det har krupit i benen så jag bestämde mig för att börja gymma igen. Och nu kan jag sova som vanligt och känner mig mycket gladare.
Jag tränade väldigt mycket när jag var mindre, var aktiv varje dag med någon slags sport och mådde toppen! Antingen så red jag eller var ja väldigt inne i friidrotten och hade gett mig fan på att jag skulle lyckas, när jag tyvärr fick lägga det på hyllan så var jag ju tvungen och hitta något nytt för jag får otrolig ångest när jag inte för saker om dagarna! Jag fastnade ännu mer för ridsporten och det var ju det som blev min vardag i 2-3 år framöver! Visst jag hade ridit sen jag var 3 år gammal men tog inte det på allvar förens 2014. Var i stallet 2 timmar varje dag oavsett om det snöade, regnade eller storm. det är dock det som även var nackdelen. Jag hann inte till slut, eller jag orkade inte med skolan rättare sagt. Jag stack till stallet när jag kom hem var där till 7 sen när jag kom hem tog jag aldrig tag i dem där 3 läxorna eller 2 proven jag skulle pluggat på förra veckan. Det slutade med att jag tappade intresset för ridning helt då plugget kom i första hand..
Men iallafall tillbaka till gymmet! Jag gymmar varje dag utom söndagar då jag pausar och har tänkt köra såhär så länge jag känner att jag har tid och lust! Hoppas er dag varit grym så hörs vi!<3

Likes

Comments

Idag tänkte jag berätta lite saker som inte så många vet om mig. Eller jo en del vet nog många men vi kör!
1. Jag äter inget med 4 ben, alltså är jag vegetarian.
2. Jag har enorm skräck för hav & vatten Jag klarar inte av att bada längre ut än så vattnet är vid magen i havet och knappt i vissa pooler i simhallen.. blir otroligt rädd när jag inte vet vad som är under mig och känner mig typ fast!
3. När vi bodde på landet och jag var liten så slog det ner en blixt i mitt sovrum när jag var där och det började brinna. Tror jag var 4 år
4. När jag var 2 bet jag av halva tungan och när jag var 12 gjorde jag en volt och fick en spricka i ryggen ( ryggen har fortfarande inte läkt..)
5. Trots att vissa människor gjort mig helt förstörd så har jag äntligen lärt mig att man blir stark av motgångar.

Likes

Comments

Hej alla hjärtan & välkommen till 2017! Jag hade sjukt mysig nyår faktiskt! Det började som vanligt i kaos men det slutade med att jag och några gamla kompisar firade tillsammans! Vänner jag inte umgåtts med sen i somras, vi satte på en låt som vi alltid lyssnade på tillsammans innan och det var som om allt gammalt skit bara släppte och man gick tillbaka till de där sena sommarkvällarna igen! Verkligen Såå mysigt!
Ikväll ska jag träffa några vänner och bara lyssna på musik och ha kul! Faktiskt de jag firade nyår med så det ska bli super! Hoppas ert år startade grymt så hörs vi! Love<3

Likes

Comments

Då var det dags igen, dagen som är full med glitter och glamour, dagen vi alla ska hålla ett glas i handen. Alla stirrar förväntansfullt på klockan och väntar på klockan ska bli 12 och ett nytt år. Ett år då man ska "ha roligare, ta tag i skolan & åh man får ju inte glömma att bli hälsosammare som står med på dem flestas listor varje år.
Jag älskar att kunna klä mig finare ibland, verkligen gå all in på klänning & sminket, men trots det så har jag nästan alltid en klump i magen veckan innan nyår. Jag gillar inte nyårsafton alls & ännu mindre om det varit ett bra år. Dock älskar jag att titta tillbaka på året! Tror själv det är för jag oftast har väldigt stora förväntningar på både mig själv och året i sig. Nytt år, ny bok med nya kapitel som jag ska få sätta min prägel på. Fler mål ska sättas, fler hjärtan ska krossas och mer nytt av allt i stort sätt. Men ändå känns det precis lika dant att vakna den 31 december som den 1a januari.

Så vad har nu hänt detta året då?
Kan väll börja med att detta har varit ett av mina bättre år! Eller kanske inte bättre men det har varit ett år som det hänt väldigt mycket! Förändringar både bland vänskap och skola. Sista terminen av högstadiet var hemsk! Jag mådde otroligt dåligt och hade ett allmänt dåligt sista läsår på den skolan, sen kom ju sommaren som jag skrivit om i mitt förra inlägg! Hade sjukt kul!! Och sen första terminen av gymnasiet. Man fick äntligen börja om & visa vem man verkligen var utan att få en stämpel i pannan, trodde jag! På ett sätt har det varit värre sen jag började på en ny skola, mer press på hur man ska vara och vilka fester man går på. Samtidigt har jag haft superkul och lärt känna många nya människor som jag är väldigt glad över! Summerar man detta året så kan jag säga att jag nog aldrig mått så dåligt som i dem perioderna jag mådde dåligt men jag har aldrig heller mått så bra som jag gjort när jag väl haft kul! Jag har hunnit vara i USA, Cypern, hjälpt en vän, gjort slut med min kille, träffat nya underbara människor, fått hjärtat krossat 2 gånger, fick chansen att ha världens bästa häst, slutat rida, varit på otroligt roliga fester, haft 2 av dem mest kaosade festerna, skrattat & gråtit! Ja vad ska jag säga & hur ska jag sluta det sista inlägget i år? 2016 var sjukt och jag hoppas såklart att 2017 blir ännu mer skratt och lite mindre tårar! Hoppas ert år varit underbart så hörs vi i 2017! Love Melina<3

Likes

Comments

View tracker

Det jag tyckte var absolut roligaste månaderna detta året var sommaren! Juni började med balen och skolavslutning, juli & augusti var jag mest ute med kompisar sent på nätterna!
Cypern, Midsommar & sitta ute med dem man gillade mest och spela gitarr hela natten! Det var en av dem mysigaste kvällarna på länge! Ni vet en sån kväll man bara ser i klyschiga High school filmer.
Men kan nog säga att jag hade som roligast 2 veckor innan skolan började! Lärde känna människor som hjälpte mig otroligt mycket! Klart det hände en hel del dåligt i somras också men det bra väger verkligen över! Ett halvår har gått och det känns det verkligen inte som! Jag kan väll ärligt säga att det som hände i somras vill jag helst stannar där. Skratt, bråk och tårar var det gott om! Men kul hade jag!

Likes

Comments

Jag satte mig ner för några dagar sen, tog fram min dator, gick in på bilder och scrollade genom alla bilder från min gamla mobil. Alltså alla bilder från 2016.
En av dem absolut bästa veckorna under detta året var USA resan! Veckan då jag bara kunde åka från allt till mitt favorit land och bara andas ut lite. Eftersom jag hade en väldigt tuff start detta året så var den resan mer än välbehövlig för min del!
Jag fick se staden som jag verkligen fastnade för! 100 olika stilar, rörelse 24/7 och väldigt trevliga människor. Kan lätt säga att den resan var höjdpunkten för i år och även starten för ett av dem absolut mest tvistade åren någonsin! 2016 har varit som en berg & dahlbana. Finns nog inget bättre ord än så, men det har också varit det året som jag haft som roligast & det har varit stora förändringar! Och jag älskar ju förändring och spontana saker!
Jag kan säga att jag saknar USA resan otroligt mycket. Och kan idag inte förstå att det snart gått 1 år.. Love<3

Likes

Comments

Hej hjärtisar. Idag är en sån dag som är en av mina favoriter! Dagen före julafton! Man bara myser och fixar det sista(med stress) inför imorgon! En sån dag som jag oftast mår bra!
Ikväll blir det bara mys med familjen med massa gott! Det var längesen jag bara var hemma en hel kväll men ska faktiskt det ikväll. Känner att det kan behövas ibland också!
Annars i livet då? Jo allt flyter på ganska bra tycker jag. Kan väll känna att skolan tog lite över i slutet innan lovet men har tänkt att jag släpper skolan fram till efter nyår iallafall! Ska inte tänka på en enda sak som har med skolan att göra just nu trots att den ligger och stressar en. Hoppas ni är taggade för det nya året också! Det kommer komma några inlägg nästa vecka där ni verkligen får veta dem bästa och sämsta dagarna under mitt 2016. Kommer många bilder och mycket smaskigt som ni inte har fått veta innan, så hoppas ni taggar in det nya året med mig! Men först JUL<3

Likes

Comments

4de adventsinlägget fick komma ut denna sega måndagsmorgon istället!
Det är 3 dagar kvar på första terminen av gymnasiet. Känns inte alls som jag gått där länge samtidigt som allt i augusti känns så långt borta! Varma kvällarna, min stora fest & när vi åkte runt i en bil hela och bara lyssnade på musik. Sånt som jag kan sakna otroligt mycket kalla kvällar som nu.
Gymnasiet var inte så annorlunda som jag alltid trott! Samma rutiner bara lite mer fritt på något sätt.
Trodde dock det skulle vara mycket lättare nu. Ni vet allt skitsnack skulle vara så uttjatat och folk skulle växa upp, men de är inte så. Jag tycker själv allt har blivit en big deal liksom. Helt plötsligt går man runt med krav som man inte haft förut. Man har fått en stämpel i pannan som om alla redan känner dig, kommer man till en fest vet folk redan ditt namn och har bildat sig en egen uppfattning av vad dem har hört inte efter vem man egentligen är. Har flera gånger hört åh jag trodde du va bitchig men du är ju världens snällaste.. ja tack för den komplimangen liksom!
När jag gick in på gymnasiet så ville jag glömma bort allt gammalt skit från min gamla skola. En skola som fullständigt gick mig på nerverna och jag hade det ganska svårt de sista året där faktiskt. Så jag tyckte det var så skönt att släppa allt och börja på en ny bok liksom. Nya människor runt mig och bara glömma allt.
Jag har bara gått ett halvår i gymnasiet men kan redan säga att det är så sjukt roligt faktiskt! Jag är inte alls glad för skolan men de är kul! Och verkligen helgerna haha. Ha en underbar vecka! Love

Minns ni denna prinsessan? Hon saknas i mitt liv just nu!

Likes

Comments

För snart 1 år sedan kom en person till mig och sa att den mådde så dåligt att det inte var värt att leva längre. Det kan ha varit en av dem värsta dagarna på väldigt länge! Jag själv är en person som stoppar mina känslor på hyllan när det kommer till sånna här situationer. Jag släppte allt runt mig just då. Jag kunde inte längre koncentrera mig i skolan, struntade i läxor och prov och la ner fruktansvärt mycket tankar på just detta. Jag gjorde allt jag kunde för att lösa det och idag kan jag vara stolt över mig själv och faktiskt säga att jag hjälpte!
Idag har jag och denna personen absolut ingen kontakt längre. Vet inte om jag ska säga att det är bra eller dåligt. Ibland möts vi genom gemensamma vänner och jag ser att personen ler, skrattar och mår bra! Det värmer otroligt mycket!
Att hamna i olika jobbiga situationer är tyvärr en del av livet. Det är inte alltid en dans på rosor och ibland får man vara beredd på att ta vissa smällar för att komma förbi dem där hinderna. Jag kan idag säga att jag är otroligt glad att jag tog det så seriöst som jag gjorde och även om jag ibland trodde det var omöjligt att hjälpa och kände mig mest i vägen så kan det där lilla faktiskt va stor hjälp! Kan bli otroligt förbannad när man hör att det har hänt en olycka eller något sånt och folk tar hellre upp sina mobiler och fottar än att hjälpa. Fy! Även om man inte kan göra allt så kan man göra lite och ibland räcker det! Jag faller ibland tillbaka till då. Tänker och tänker fast jag redan vet svaret. Jag hade kanske förlorat en av mina dåvarande bästa vänner och även personen som gjorde nästan hela mitt 2016 bättre & kan säga att varenda minut jag la ner var värt det idag för jag får se att personen är gladare än någonsin!
Ta hand om varandra och hoppas ni har haft en underbar 3dje advent! Love

Likes

Comments