Header

Hummersoppan

En Bloody om dagen är bra för magen.

Softbun och edamemebönor!

Perfekta söndagen enligt mig? Planera i en Brunch! Allra helst på Posthotellet i Göteborg. Brunchen där är till och med utsedd till världens bästa brunch av tidningen Mirror! Och jag håller med. Det var en riktigt bra brunch.
Först var det en kallbuffé med smaker från västkusten, Italien och det asiatiska köket. Sen fick man välja en varmrätt, där jag valde en Softbun. Nästa gång kommer jag nog välja de amerikanska pannkakorna - de såg riktigt goda ut! Och därefter ett dessertbord utöver det vanliga. Där fanns allt och lite till!
Rekommenderar alla som skall planera in en brunch i Göteborg att gå till Post. Bara den mysiga atmosfären gör så mycket!

Likes

Comments

View tracker

Igårkväll hade vi bokat bord på omtalade TOSO på Götaplatsen i Göteborg. Jag själv har aldrig varit där innan, men jag gathörn väldigt mycket bra om restaurangen och velat testa den ett bra tag. Så igår var det äntligen dags!
Här står jag och Lovisa utanför dörren in till TOSO. Riktigt cool ingång!

Först fick vi in en riktigt god Laxtartar. Den Måste ni testa om ni går dit! Den var så fruktansvärt god, kan ha varit favoriten av alla rätterna vi fick in.

TOSOs berömda Råbiff. Wasabicream, picklad shitake & tryffel.. Denna skall vara utnämnd en av Sveriges bästa råbiff, och jag kan förstå varför.

Vegetarisk Springroll med smak av mynta. Den var god, men inget speciellt enligt mig.

Svampdumplings! Dessa var väldigt fräscha med lite lime smak.

Softbun med fläsksida, kimchi & koriander var också en av mina favoriter under kvällen. Jag älskar softbuns och är sugen på att göra sånna hemma en dag!

Och sist men inte minst av alla dessa rätter var Koreansk pannkaka på anklår, hoisin & koriandergurka. Väldigt häftig, och god, rätt!

Vi alla valde en efterrätt var, mammorna tog varsitt glas bubbel, Lovisa tog en suuupergod drink och jag tog denna efterrätten. Äpplevårrullar, ingefärakola och misoglass. Sjukt god och smakade lite äppelpaj.

Innan vi skulle gå fick vi alla varsin lyckokaka och denna fick jag. Så härdan efter ska jag leva efter den och släppa lös min livskraft!
En supergod middag och TOSO är en restaurang jag gärna besöker snart igen!

Likes

Comments

View tracker

Vilken lördag jag hade igår! En riktig heldag med mamma, Mammas vännina Helena och hennes dotter Lovisa. Detta har varit lite av en tradition, som har missats något år, men annars har vi gjort detta sedan 2003.
Vi åker in tidigt till Göteborg, shoppar, äter och går sedan på kvällen & ser musikal på GöteborgsOperan.
Igår började vi med en räkmacka på Kungstorget och skålade in lördagen.
Riktigt god räckmacka på danskt rågbröd, kan även rekommendera deras köttbullar om ni skulle ha vägarna förbi!
Efter lunchen fortsatte vi ut på stan och strosade runt i affärer.

Likes

Comments

Fredagskvällar är en av de bästa kvällarna på hela veckan tycker jag. Känslan av att gå på helg och att ha en fin helg framför sig, det ger lyckorus. I fredags hade vi planerat en liten kväll tillsammans med Linnea och Jesper. Denna veckan var det vi som stod för maten, så kvällens meny bestod av Svamprisotto med kyckling och Gino till efterrätt, 2 av mina favoriter!

En riktigt trevlig kväll med lite spel, gamla goa låtar och fina vänners sällskap. Bättre blir det inte!

Likes

Comments

Jag älskar nystarter i alla dess former. Man får känna sig lite extra taggad och motiverad på något, och ni har väl hörd det klassiska ordspråket: Ny vecka, nya möjligheter.

Det kan vara allt från nytt år, till måndagmorgon och en ny vecka, ett nytt hem eller ett nytt gym - vilket vi skall testa idag efter jobbet Ett nytt gym.

Jag har alltid varit på samma gym i evigheter känns det som, och nu är det dags att testa nytt! Nej jag har inte sagt upp mitt månadskort på Corpan, utan skall bara kra en testvecka - så får vi se. Jag är iallafall supertaggad!

Likes

Comments

View tracker