Header

Vet inte riktigt vart jag ska börja thb. Har inte haft sug efter att skriva fören babysis skrev via instagram idag där hon tydligt talade om att hon väntade på nästa inlägg. Så här sitter jag och försöker klura ut vad jag gjort denna månaden ens. Hon gav mig nämligen dessutom en deadline och den är ikväll. Hets, mm.

Efter den 12e december (my b-day) så stod det bara jobb på schemat. Den 17e blev jag bjuden på söndags-brunch av Ricky (babysis) på Stadshotellet. Det var mysigttttt.
Samma dag som brunchen ägde rum, hehe, så hade jag och rasmus vår "årsdag". Vi har alltså varit tillsammans i 2 år.
- "Det känns verkligen inte som två år?!?!" men rasmus tyckte tydligen det kändes längre. Vet inte om det är positivt eller inte, haha.

Här rullade dagarna bara på i alla fall. Jag älskar uppesittarkvällen för då brukar jag vanligtvis vara taggad på miljonvinsten, men detta datumet spenderades för första gången för min del på jobbet. Var relativt mysigt att jobba den 23e ändå.
Julafton firades för första gången på annan "ort" och orten innebär Håsten som innebär mammas lägenhet. Vi firar alltid hos mormor, men det gick alldels utmärkt att fira hemma hos mamma, men känslan blev inte riktigt den samma.

hände ingenting. Inte för att det hände något på nyår heller. För första gången på länge kände jag verkligen för att dra ut. Vet inte vad som hänt sen året slog över till 2018, men har fått ett sånt sug till att börja dra ut igen, så det blir väl antaligen så då. Snart. Kanske. Den 11e februari blir det utgång i alla fall (Liza & Koalans födelsedag och ska fira den med koalan då jag inte kunnat vara med henne en endaste gång)
Måste erkänna att jag är något nervös, som vanligt då jag inte vistats på krogen sen sist (2016), men känner verkligen hur jag måste upprätthålla ett socialt liv i någon form, hur mycket jag än må trivas bakom datorskärmen hehe.


Påtal om datorskärm så gick rasmus sönder så han fick klicka hem en ny och min ser nu jätte-tiny ut bredvid hans. :/
Något som höjer deppfaktorn är att jag sålt min första och enda kniv. (R.I.P butterflyknife slaughter FN), men jag behövde få ut pixlarna i cash så att säga!
Just nu längtar jag tills jag har såpass bra ekonomi att jag kan klicka hem ett nytt tangentbord, mus, en till skärm och headset. Musen registrerar typ inte någoting och hamnade nyligen i ett scenario där jag inte kunda planta bomben p.g.a. att knapp nummer 5 inte ville existera, utan istället slängde jag iväg en flashbang (gör skärmen bra vit). Där satt mitt lag och kollade på under tiden jag skulle plantera en bomb i sista sekund och så går inte det utan istället förlorar vi rundan. Ja, jag blev generad bakom skärmen.
När mitt set-up är maxat så är det det som kommer stå för header på bloggen. ski. maise. 10/10.

I alla fall, kämpar hårt för att inte förvirra mina stackars läsare så "i alla fall" är mitt försök till att bibehålla en röd tråd.
I alla fall så hände det ju då ingenting instressant alls på nyår. Ville dra ut, men Rasmus kände inte för att göra någonting och egentligen kände jag inte för det heller då jag tycker nyår är överskattat och rätt deppigt. Hade bara blivit väldigt stressigt att dra ut sådär två timmar innan 12-slaget. Vi gick en promenix och rensade tankarna (för mina kan få bråttom med att fylla hela hjärnan och tillslut sitter jag där i panik) kollade fyrverkerierna. Var mysigt och allt kändes bra när jag insåg att jag behöver ingen eller inget annat än just honom.

Efter nyår har det i princip inte hänt någoting alls. Jobbsystemet har bytts ut. Förut fick jag förfrågningar via sms. Det kunde ex. så "Per Lars v C-J 13:00-21:00 20 Januari" och då tackade man enkelt ja eller nej när man fick en förfrågan. Nu lägger man sig istället tillgänglig i systemet (för min del 24/7 då jag vill ha alla pass helst) Hitills har jag fått 4 st. :-) 4!!!!!!!!!

Det jag gör nu då alltså det är att sitta och invänta på att få bokningar och detta innebär även att ställa klockan på 06:00 varje dag för att ligga vaken och se om jag blir bokad eller inte. nice :-)

Den 6e Januari fyllde Martina, Ricky, L, L-P, LPS, PR och alla andra smeknamn (som jag får skriva i förkortningar då det är väldigt säkerhetsklassifierat) 19 år! Det är faktiskt det sjukaste som hänt denna månaden (som om det hänt något annat :-) )
När jag skulle skriva "19" år på hennes paket så blev jag något chockad då jag insåg att hon verkligen fyller 19. Vad jag gjorde förra året på min 19-årsdag är inte ens något jag kan skriva ut. Det säger en del.
Är så otroligt stolt över att få kalla mig själv för hennes . Är en bra sådan, men hon är en ännu bättre lillasyster. Hon finns alltid där för mig, och jag för henne givetvis och vår relation har blivit så otroligt mycket bättre sen vi var små.

När vi var små fick hon enbart vistas i mitt rum om hon satt skräddarställning på mattan och inte rörde något eller talade förens hon blev tillsagt. Tvingade henne även att trampa på blodiglar och när hon insåg att jag menade allvar och hon tänkte genomföra mordet så sa jag till henne med obehaglig röst " utan skor..".

Ja, jag var en elak individ, men det var hon med. Vi var elaka och det är ju syskon mot varandra när man växer upp. Nu skulle det aldrig falla mig in att tvinga henne att trampa ihjäl sniglar barfota så var inte oroliga.

Idag är det den 16e Januari och halva månaden har gått. Idag gjorde jag ett svep genom lägenheten och kastade massor med bröte. I slutet av denna månaden sitter vi i vårat nästa bo! sjukt. stressigt. sjukt stressigt.

Får öka takten lite här då Raggis sitter och väntar på mig i Cs.
Invigde Pinchos med L och mami och det var lika trevligt som vanligt. En dag här som jag inte kan placera så träffade jag Liza (första gången på x-antal månader) och det kändes sååå bra! Har saknat henne otroligt mycket!

Med nya år kommer nya löften. Hade inga nyårslöften, men detta året vill jag sluta röka (blev tyvärr så att jag började igen). Jag vill även minimera mina negativa tankar om mig själv och mina tankebanor skall minimeras och inte längre leka rusningstrafik dygnet runt. Jag skall bygga upp en självkänsla för jag kan inte stava till det riktigt än och mitt självförtroende skall upp igen. Förr var jag rak, social, ärlig och enkel, men nu har allt blivit så komplicerat och det är nog tyvärr enbart p.g.a mig själv.
I med att 2017 vaskades så vaskar jag även nedstämdheten och all ångest den förde med sig.

Detta året skall jag bli mer utåtriktad, rolig, snällmotmigsjälv, börja träna, köpa en ny kniv (karambit doppler FN står högt upp på önskelistan) och shoppa för alla pengar jag inte lägger undan till att resa. Ha det fint, och ha det bäst Ricky när du läser detta. Jag älskar dig =)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

04:20 och jag sitter på jobbet. I helgen skall jag faktiskt ta lite ledighet tror jag.
Igår fyllde jag 22 år, den 12/12. 🍾🎉🎈
Var hemma vid halv 8 och då kröp jag ner bredvid Rasmus.
Hörde hur han tisslade och tasslade under tiden jag sov räv hihi. Vid 14:00 väckte han mig med den obligatoriska födelsedagssången och frukostbrickan. Fralla, lussebulle, varm choklad med marshmallows och melon och bär. PERFEKT.
Fick örhängen, en Carolina Gynning-bricka och en primer. Älskar överraskningar och han lyckades suveränt! Hade inte en aning 🙌🏼
Efter detta var det bara att fixa sig snabbt för att sedan åka till Mami där vi skulle fira mig lite grann.
Fick pengar av mormor och det största granatäpple jag någonsin sett, haha. ÄLSKAR granatäpple. 💯
Av Mami fick jag skor, handskar och ett armband. Syrran ska bjuda mig på brunch på söndag och så fick jag även ett presentkort. SUPERNÖJD och jättetacksam för allt verkligen. Min familj är bäst. Jag föredrar att ge saker till andra, av någon konstig anledning. Dock älskar jag överraskningar? Jag är en invecklad, men enkel individ. Eller??
Från Johannis fick jag en fin vinterväxt och från Markus fick jag ett halsband. Det var faktiskt favoritpresenten. Den betydde så mycket för mig. Best. Gift. Ever. Älskar er allihop om ni av någon anledning skulle läsa detta 🤷🏼‍♀️👀
Vid 6-tiden åkte vi hemåt och vi beställde hem mat och kollade Lucifer. (Den serien rekommenderar jag starkt, haha.)

Det enda jag längtar efter nu är sakerna(?) raggis beställt hem till mig med 👀

Nu ska jag återgå! Ha d! 👋🏽

  • 110 Readers

Likes

Comments

Som rubriker lyder. Long time no see, verkligen.

Det har inte hänt speciellt mycket i mitt liv. Intressant och kul mening. Nu blev man riktigt förväntansfull om vad jag ska skriva härnäst.

Den 26e fyllde mamma år. Åkte dit. Kände mig lite konstig och från den natten så har jag legat i influensa. Rasmus hade mansförkylning i 2 veckor och jag fick halverad strafftid 💯

Under tiden jag har varit sjuk så har jag kollat på Wallander. Aldrig sett på det tidigare. Efter att jag har spenderat ca 15h av att vila ögonen på detta så dör ”huvudkaraktären”. Snyftade till och blev arg för att sedan bojkotta det, haha.
Ska ge Johan Falk en chans. Kollade bara 20 min utav första filmen/avsnittet för det var värdekasst (ett begrepp myntat av min pojkvän tror jag), men ta den åsikten med en nypa salt då den förhoppningsvis ändras.
Nu är jag frisk och är inne på andra natten. Sen blir det en blandad kompott av nätter och dagar.
Fått en löneförhöjning på 18kr och det är ju inget att klaga på! Jobbar ju bara inom vården, där man borde få så mycket bättre betalt än vad man egentligen får💯

Nästa gång jag skriver så kommer jag nog skriva om mina framtidsplaner och vårdarbetet möjligtvis 🤷🏼‍♀️

Nu ska jag sussa. Natti
👋🏽

  • 135 Readers

Likes

Comments

Sneglar lite på tv:n och jag ser lite reklam av ”World Animal Protection”. Kastar in en länk här till deras sida! https://bidra.worldanimalprotection.se/?gclid=EAIaIQobChMI8aq_nd_S1wIVBLYYCh3GrgTcEAAYASAAEgLJLPD_BwE#step-1

Som djurvårdare och djurälskare så kokar det i mitt blodomlopp (läs; sockeromlopp). Det spelar ingen roll vilken livssituation jag än skulle befinna mig i jag skulle aldrig någonsin göra något ont mot något djur.
Förstår verkligen inte hur man kan välja att betala pengar för att klappa tigrar (som är drogade för att man ska ha möjlighet att klappa på dem) eller betala en summa för att sitta på en elefantrygg.

Kan någon förklara detta för mig? Har du personligen gjort detta eller känner du någon som gjort det?
Var det gulligt? Trivdes du med dig själv?

Kan bara föreställa mig hur mäktigt det måste vara att posera bredvid en tiger och att dra fingrarna genom detta vackra djurs päls.
Är det p.g.a. okunskap som man väljer att göra detta? Man tror alltså att tigrarna (rovdjur) ligger där frivilligt och spinner och purrar och är helt high on endorfiner eller hur tänker man?

Jag skulle vilja jämföra detta med Indien. Där det är väldigt populärt att barn säljs som slavar. Om de inte ska arbeta (slava) i gruvor så säljs de inom sexhandeln. (Här är en länk där ni kan läsa lite mer. Förvisso expressen så tänk på att vara källkritiska) https://www.expressen.se/nyheter/10-ariga-flickor-valdtas-30-ganger-per-dag/ )

Det kan vara allt från 5-åringar och uppåt som dagligen blir våldtagna av män emot sin vilja. Precis som alla oskyldiga djur som faller offer för oss människor.
Hur tänker Melinda nu? Hur kan hon ens ha mage att jämföra barn och djur.

Vi alla har samma rätt att vandra på denna jord. Vi alla föddes på olika platser, men på lika villkor och denna jord är vår. Inte hans, deras eller hennes. Vår.

((Ändå plockar priviligierade människor ut vackra platser och tar patent på platsen för att sedan göra reklam för denna vackra plats och väl där har de tagit till sig rätten att ta betalt för något som tillhör alla))

Precis som vi så har djuren lika stor rätt till att vara här. Därför drog jag till med denna jämförelse.

En flicka föds för att gå mot ett fruktansvärt öde. När hon är 5 år gammal så säljer hennes föräldrar henne till "första bästa bordell". Där blir hon våldtagen i genomsnitt 30 ggr per dygn (?).
Sova, äta, leka? Vad är det? Finns inte tid för det när människor får för sig att de har rätten till andra människors kroppar, individer, däggdjur och dylikt.

Grejen med denna jämförelse är att tigrarna är drogade för att vi människor inte skall komma till skada under tiden vi bidrar till att de ska fortsätta leva i misär och bli misshandlade, on a daily basis.

Om du ser att någon blir misshandlad. Vad gör du då?
Kollar på, visar ditt civilkurage eller ställer du dig och vaskar pengar på dem samtidigt som du kollar på?
Ni som gör valet att lägga pengar på denna ”turistindustri”, ni är det sistnämda altenrativet här ovan.
Ni bidrar till att dessa djuren som hade kunnat vara ståtliga och vackra i det vilda, istället är höga, avmagrade och inte alls så muskulösa som de skall vara. Inlåsta. I burar. Där de förhoppningsvis kan få röra på sig lite. Wildlife Trafficking.

Flickorna (och pojkarna) är tyvärr inte drogade under tiden män (och kvinnor) tar sig rätten till att utnyttja dessa små barns kroppar. De har en total avsaknad av empati och de kan antagligen inte ens stava till ”humanistisk människosyn”. Tvi.

((Absolut. I "förhoppningsvis" de flesta fall så säljs de p.g.a. att pengarna inte finns. (Annars är det tyvärr så att de kidnappas. De sägs att det är cirka 4 barn/minut som säljs.) Spelar ingen roll. Man säljer inte en annan individ. Man gör det bara inte. Att man som förälder säljer sitt barn är vidrigt. Man offrar sitt liv för sina barn. Om du inte känner likadant så snälla skaffa inte barn. Borde verkligen finnas tester som man bör genomgå innan man har rätten till att skaffa barn. Tyvärr så tar man då bort ett fysiologiskt behov (att reproducera sig) och en mänsklig rättighet, men många borde inte ha den rätten. ))

Inte nog med att vi vanvårdar djuren och barnen på vår planet, så säljs det just nu år 2017 slavar från Nigeria på auktion i Libyen. Sjukt va?

Många pratar om att vi människor är bra. Vi har åstadkommit så otroligt mycket. Kan tyvärr inte alls hålla med. Vår planet är överbefolkad och vi håller på att förgifta den, djuren och vår natur. Vi våldtar barn (spädbarn bl.a.), vi säljer människor på auktioner, vi krigar, skjuter och bombar.
Det finns så otroligt många människor som lever i ett livs levande helvete, rent ut sagt. Hjälporganisationer skriker efter donationer, men trots alla organisationer och voluntärer som brinner för vår värld, likt en själv så svälter alldelles för mycket människor ihjäl dagligen, eller dör i brist rent vatten.

Men! Jag höll på att glömma! Det viktigaste av allt! Vi har internet! Där alla skall skryta om hur perfekta liv de har, när de på nätterna har tillgång till svarta marknaden* där de glatt surfar runt och gluttar på barnpornografi, eller varför inte lite djurporr? Hurra för mänskligheten!

* ((En illigal marknad som vem som helst kan komma i kontakt med. Där kan man sedan köpa vapen, droger eller kolla barnporr. Allt går vid VPN, och bitcoin och det är vad jag förstår inte det minsta spårbart.))

Min iPhone och jag är inte alls vänner för tillfället, för att hoppa till något helt annat. Hen bestämde sig för att radera 90% av detta inlägget och jag kan lova att tårarna var på väg. Var så otroligt nöjd med allt jag hade skrivit. Istället blev det att skriva om, runda av kvickt och vara lite sådär halvt om halvt missnöjd.
Det blev osammanhängande och luddigt, men att hålla en röd tråd har aldrig riktigt varit min grej så vad gör det 🤷🏼

Det jag ville komma fram till var. Denna världen suger, likaså instagram där allt är fake. Don't trust anyone. (Ta det lugnt. Är ofta rätt oseriös så ta mig med en nypa salt.)

(Nedanför har ni några goa låtar att lyssna på från min spellista "Dope tracks, good raps" https://open.spotify.com/user/meliiindaa/playlist/0DG3bnCeFsrCpCdXrgLuxt) för att slippa tänka på detta seriösa inlägg. För att bota ditt samvete, du som antagligen har tak över huvudet, är vit och priviligerad här i västvärlden så kan du ju alltid donera! https://bidra.worldanimalprotection.se/?gclid=EAIaIQobChMI8aq_nd_S1wIVBLYYCh3GrgTcEAAYASAAEgLJLPD_BwE#step-1

Ha det!

Likes

Comments

Hejhej!
Här sitter jag på nattjobbet igen och denna gången jobbar jag på Ölandsgatan. Blev inte så ”lite” nätter som jag nämnde sist utan det blir att jobba från den 18e-27e. I regel jobbar man som mest 3 nätter, men pengarna behövs och jag är ung så det är bara att knega på!

Börjar ungefär vid 21:00 och går av 07:00 och brukar somna vid 09:30 för att sedan gå upp när kroppen orkar. Låt dessa dagarna gå fort 👀

Om jag inte räknat helt fel så kommer jag avverka ca 100h på lite över en vecka. Inte van vid att jobba så mycket men det kommer blir bra.

Igår vaknade vi upp vid 16:30 så med andra ord hade vi ”försovit oss” för 18:00 skulle vi vara hemma hos Bianca & Pontus där Naemi skulle ha sin födelsedagsfest. 🍾🥂🎈🎉
Vi skulle ha en dubbeldejt med henne och Eddie. Naemi hade gjort jättegod mat och kvällen överlag var suuuuperb. Jag är ju nykterist i vanliga fall, men igår blev det faktiskt en och annan öl. 🙈

Personligen så hatar jag alkohol. 👮🏼‍♀️
Jag skiljer inte på alkohol och droger utan alkohol/etylenglykol är en drog. En drog som är normaliserad av samhället och ses som något socialt och som den största tradition här i världen, tyvärr.
Sedan är det ju även stor skillnad på att missbruka något och att bruka något, absolut, men linjen däremellan är hårfin.

Dricker du alkohol? Varför/varför inte?👀

Jag kan inte dricka något annat än öl då det är det enda där jag inte känner smaken av alkoholen. Det räcker att jag luktar på ett glas vitt till exempel och jag kan nog om möjligt just då, spy av bara lukten. (Läs; stank).
Det är ju lite dubbelmoral att jag då drack lite igår, men men 🤷🏼‍♀️

2,5h av 10 timmar kvar här så snart får jag knoppa!! Längtar, som vanligt hehe.

Ni/du/den/hen som läser detta önskar jag en toppendag och själv skall man sova bort den.

Kastar in en mycket trött selfie och en bild på Geten som vilar i kaninhimmeln.

Hejdåhadetbravihörskanskeimorgon❤️

  • 282 Readers

Likes

Comments

Hej!

Det har inte hänt sådär supermycket i mitt liv sen sist. Dagen efter loggade jag in på exlearn och då fick jag syn på ett uppiggande mail från läraren än där hen skriver att slutprovet blev godkänt och likaså mitt gymnasiearbete. Kan nu titulera mig som undersköterska och mentalskötare.

Känns suuuuperskönt att slippa den stressen över axlarna och jag kan äntligen sätta igång med mitt jobba-spara-sova-äta-träna-liv.

Det sistnämnda skulle ju inträffat för sisådär två år sedan, men jag kämpar på här med att manipulera hjärnan till att finna motivation.

Vet inte vart det bär hän ännu. Blir nog att jobba på sjukhuset inom psykiatrin som timanställd och stannar kvar på mina tre boenden så jag kan jobba på och som sagt, tjäna pengar.

Just nu jobbar jag natt och imorgon ska Naemi ha sin födelsedagsfest och dit ska jag och Rasmus👀
Ska jobba fyra nätter för att sedan vara ledig en dag och sedan direkt på fyra nätter igen. Kommer vara en mycket trött själ när jag går av den 26e för att fira min lilla Mami. 🎈

Innan jag startade bloggen så kom jag & killen precis hem från Puerto de la Cruz i Teneriffa. Vi hade det fantastiskt.
Hotellet var ingen höjdare och inte maten heller, men det var en sistaminuten resa och vi ville verkligen bara få lite D-vitamin så vi njöt av tillvaron och fick desto mer tid till att äta ute istället!
Inte en enda grön flagga under hela veckan på Playa Jardin (en jättefin svart sandstrand), men vi fick badat ändå. Summerar veckan med ett ord; amazingggg.Likes

Comments

Hej! Jag heter då alltså Melinda Johansson, med två mellannamn. Jag är en väldigt empatisk och positiv tjej vars hjärna gillar att övertänka allt. Jag älskar djur och jag älskar naturen, den lilla natur vi har här i Varberg där jag också är född. Stolt varbergare skulle jag inte påstå att jag är då jag anser att denna staden är väldigt överskattad. Fin, trevlig, men överskattad. Jag skulle kalla staden för tråkig. Finns så otroligt mycket mer man hade kunnat göra med den, men det kommer väl förhoppningsvis. I denna stad bor jag ihop med min fantastiska pojkvän Rasmus. Han förtjänar verkligen att stå i rampljuset den där. Han är en riktigt kap och jag är mycket glad över att han hittade mig, plockade upp mig och pusslade ihop mig. Han är min bästa vän.

Jag startar denna bloggen p.g.a att jag känner att det är dags för mina kreativa fingrar att sätta igång, igen. Bloggvärlden har ändrats lite sen sist jag skrev om mig själv öppet på nätet. Jag är lite mindre tacksam över detta då jag inte har en aning om hur detta blir, men det löser sig.
Det jag är mest tacksam över är att jag själv har ändrats. Att jag växte upp. För er som inte har hängt med så har denna tjejen gjort en väldig resa.

De tre övre bilderna är tre bilder som ger mig bra och dåliga vibbar. Alla tre är tagna i Rhodos, staden jag älskar, men den var verkligen inte bra för en tonåring som befann sig i en ond cirkel av psykisk ohälsa. Vet inte ens om jag hade vågat återvända. Hade cringe:at i varje artär, blodkropp och cell jag har i min kropp. Det räcker att någon nämner "ask.fm" som exempel och jag känner hur cringe-rysningarna väller ur mig.
Om det blir något som helst intresse för hur jag var och mådde förr så kan jag överväga att skriva om det. Det är inte enkelt. Hon är någon jag inte känner. Jag mådde som sämst och jag vet inte om jag är helt redo to bring that shit up just yet. Jag kanske kommer in på mitt förra jag längre fram, men det är djupt och det får vänta tills någon annan dag.

Idag är det i varje fall Fars Dag. Jag har ringt och grattat min lilla pappa och ses gör vi någon annan dag. Jag hoppas att ni har grattat era pappor, och ni som inte har några fadersfigurer av diverse anledningar tänker jag idag lite extra på och skickar en massa virtuella kramar till er.
Detta får faktiskt vara nog för idag. Känns väldigt nervöst det här ska jag tala om då jag som många andra är livrädd för var andra skall tycka om en.
Nu loggar jag ut härifrån för att logga in på Steam. Där öppnar jag upp Counter-Strike Global Offensive aka CS:GO. Vad gör jag när jag väl har öppnat upp det spelet då? Isolerar mig fullständigt och hoppas på att ranka upp inom en snar framtid!

Sköt om er och krama om era pappor extra mycket idag, för även om det bara är en dag så är det faktiskt deras dag.


Likes

Comments