Det var så de 20 uger på skole, det er gået vildt hurtigt men der er også sket en helt masse. Vi var oppe til to eksamener, den første havde vi selv valgt en disciplin, jeg havdet valg klip og det gik super godt, dag to skulle vi trække en disciplin og udføre det på et øvelse hoved., jeg trak dameføn hvilket jeg var utrolig lettet over da det er noget jeg føler mig sikker i. Og det gik også rigtig fint. Jeg fik stor ros fra min lærer efter de to dage og hun synes jeg var god fagligt og socialt i klassen så det er da lækkert at få at vide.
Nu går jeg på sommerfeire inden jeg starter ude i salonen i uge 31 hvilket jeg glæder mig ufattelig meget til, det bliver spændende, udfordrende og lærerigt.

Og lige for at slutte af så endte jeg ud med en karakter på 12, så det kunne jo ikke blive bedre!!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - klik hér!

Likes

Comments


Forbered dig på et laaaangt, men spændende indlæg..
Permanent
er endnu en svær disciplin vi kan trække til eksamen.
I perm handler det om at passérne (den del hår du deler fra) er lige store hele vejen igennem og at passéen er lige så bred som spolen.
Hvis passéen er bredere end spolen kommer siderne ikke til at fungere.

I permanent findes der flere måder at rulle det op på.
Standard: I en standard ruller man en bane fra pande til nakke i en bredde der passer med sit spole valg, derefter ruller man spoler i siden i to-tre baner lodret. Man kan også vælge at rulle siderne op i en C-form, så lægges spolerne i et C fra pande til nakke.
Murstensoprulning: Her skal spolerne ligge som mursten, man starter med en i panden, derefter to spoler og så tre osv. igen skal man huske at passéen skal være lige så bred som spole valget.
Skumspolere: Skumspolere er til når vi har et lidt længere hår for eksemple. så er der mere plads til hår på spolen uden det bliver et for tykt lag.

Man kan også vælge at være kreativ, fx. sætte håret op i to hestehaler og lægge spoler i der, det giver et resultat med kun krøller i spidserne. Der findes 100 mange måder at rulle en permanent op, mange forskellige spoler og permanent væsker.Her havde jeg min første model til permanent. Min søde model ønskede naturlige krøller, derfor valgte jeg de orange skumspolere, de havde en passende størrelse i forhold til hvilke krøller hun ønskede.
Jeg valgte skumspolere fordi jeg har det nemmere ved at rulle dem i et hår der er så langt og hvis jeg rullede det hår op på normale spolere vil laget af hår blive så tykt at jeg ikke kunne være sikker på om det inderste vil have fået lige så meget væske som det yderste
.Vi valgte at bruge en permanent væske styrke 2 i bunden da det var naturhår og en 3ér i spidserne da hun har haft afblegning og derfor måtte jeg ikke putte en for stærk væske i.Når man har rullet håret op som ønsket, skal der påføres permanentvæske, stykren af væsken vælges ud fra hårets historie -har det fået kemi før, er der naturligtfald, er det porøst. (smadret)
Permanentvæsken skal trække som andvist på produktet, det er forskelligt fra mærke til mærke.
Perm-væsken går ind i hårets byggesten og skiller svovlbroerne fra hinanden, i trækketiden ændre svovlbroerne stille og roligt form fra lige til krøllet. Når Neutraliserings væsken påføres går den ind og "låser" svovlbroerne i den nye form.

Før neutraliserings væsken påføres skal håret skylles ved vand for at håret kommer tilbage til sin oprindelige ph-værdi som ligger på 4,4-5,5.

Likes

Comments

Mænd skal være firkantet, det er maskulint.

Det er i hvert fald sådan vi skal tænke når vi føner en bombage, Og hvad er en bombage så? Det skal jeg fortæller dig.

En bombage er en herrefrisyre vi skal lærer på skolen, det er en disciplin vi kan trække til eksamen så den skal trænes igen og igen og igen og igen... Bombagen er rigtig svær da man skal føne håret til en firkant, det svære ligger i at hoved er rundt.
Når man føner en bombage starter man i nakken, finder ud af hvor høj den skal være bag til og begynder at løftet håret med en dermanbørste eller dobbeltbørste. og føn.

Sådan her ser en bombage ud når man går til DM/EM osv.Og sådan her ser en bombage ud når man sender et GF2 hold ud med det billede oppe over og en besked på "Den går i lige ud og føner"
Uden yderligere info måtte vi jo gå i gang med vores fantasi og forsøge os frem, NEMT.

Kan tydeligt huske at vi alle var færdige af grin over vores flotte forsøg. men også frustreret over at det kunne være så svært.


Sådan ser mine bombage ud i dag, så ja der er blevet trænet en del siden den første, men det er hvad der skal til for at blive dygtig.

Vi snakker tit om at blive en "god nok frisør" og en "dygtig frisør"
Alle kan være en god nok frisør, alle kan klippe i et hår, men det kræver meget at kunne kende et hår, at gennemskue hvad håret vil og hvad det ikke vil. Det tager ikke 4,5 år for ingenting, det tager tid at lærer alle teknikkerne og selvom man er udlært kan man altid lærer nye teknikker i dette fag og hvor er det lækkert..

Derfor bliver jeg ved med at træne og træne, for jeg nøjes ikke med at være en "god nok frisør"

Likes

Comments


Jeg vil starte ud med at sige, nej føn er skisme ikke let. Det er let at blæse håret tørt ja, men at føne håret så det har fylde de rigtige steder, buer de rigtige steder og er fladt de rigtige steder er ikke let.

Dameføn i en page handler om at når du ser hovedet fra siden ligger fylden der hvor jeg har tegnet mine røde streger. Det giver en flot rund form.

I frisørverden skal kvinder have runde former og mænd skal være firkantet.

Den blå pil viser hvor håret skal begynde at bukke ind af igen for at give den rigtige runding.

Som i kan se her har Gurli (mit øvelses-hoved) ikke fået klippet sin designlinje helt lige, så derfor kan min føn heller ikke side helt i skabet ;)En anden ting man også skal være opmærksom på i en page er at hun ikke får "kik huller" i siden.
Siderne skal være pænt bøjet, ikke for meget og ikke for lidt.

Fortæl mig igen at føn er let ;) haha

Jeg fik ros for denne føn, er også selv rigtig glad for resultatet, men der er stadig lang vej og en masse der skal forbedres som fx. Pandehåret - det kunne godt komme lidt mere ned i panden. Spidserne foran - de er måske bøjet en anelse, men der er altid noget der kan forbedres, man kan altid lærer noget nyt og nye teknikker.

Til denne føn har jeg brugt en føn, en rundbørste og klemmer.

Likes

Comments

I dag havde vi model med til vores første klip, altså det første offer.
Mine søde veninde Emma valgte at ligge hoved og hår til, så i denne opgave var det "bare" et par spidser der skulle tages. Vi blev enige om maks 5 cm.

Jeg valgte klippeformen solid, som i teoribogen er blå og firkantet.

I en solid er det vigtigt at man ikke strammer håret når man trækker det ned til sin stationære guide, håret skal friseres ned i naturligt fald og først når du er ved den stationære guide må du stramme dine fingre om håret.Emma kom med dejligt "morgen hår" da jeg havde bedt hende om ikke at gøre noget.
Jeg gav hende en dejlig hårvask med en god omgang hovedbunds massage inden vi gik igang.

Jeg lavede en flaginddeling -fra nakke til pande og ører til ører.Jeg startede med horisontale inddelinger i nakken og valgte hvor meget af håret der skulle klippes af.

Så havde jeg min guide.


Reminder: Husk på at stolen gør at du ikke kan klippe i naturligt fald, den giver dig et løft.

Friser ikke håret ind i nakken, sådan vil håret ikke falde naturligt.

Kunden skal sidde med begge fødder i jorden, hvis hun sidder med benene over kors er hun skæv i ryggen.

Få kunden til at kigge en smule ned fra start af.
Det endelige resultat dadaaaa!!
Opgaven jeg havde påtaget mig var lige til at overskue, jeg synes at opgaven var god og en smule udfordrende, fx. med at huske ikke at holde håret for stramt, ikke at frisere det ind i nakken og at kunden ikke må side med benene over kors.
Alt i alt gik det rigtig godt og min model gik tilfreds hjem, uden for kort hår hehe.

Likes

Comments

Vi afsluttede sidste store opgave med en styling af model ud fra et årti, som skrevet tidligere var mit årti 30'erne. (Læs om det her)
Jeg havde mange tanker omkring håret, i starten var planen en Chanel knude og Fingerfald i siden, da Fingerfald var en stor ting i 30'erne, men da jeg ikke kunne få det rigtig udtryk frem i den frisure valgte jeg at krølle alt håret med jern, sno siderne og lave en "rodet" knold i nakken.
Den viser elegance og kvindelighed som er to ord der beskriver 30'erne ret godt.

Make-uppen, jeg valgte at ligge nogen brunligt farver som skulle fremhæve øjnene, en eyeliner og vipper.
Har contureret hende ansigt for at gøre det en lille smule markeret og tegnet hendes bryn op.
Planen var også et par øreringe men, da det var sådan en lille ting jeg først så dagen efter var det desværre for sent😭
Den lange stramme kjole er igen den kvindelige og elgante sidefag 30'erne.

Jeg blev rigtig glad for det endelige resultat. Hvis der var noget jeg skulle lave om, vil jeg have noget mere "sno" i siden, og en smule mere fylde på knolden og som en lille ekstra ting så et par øreringe..

Likes

Comments

Salon projektet var en sjov opgave hvor vi fik lov til at prøve en masse ideer af.
Rebecca, Fenja og jeg arbejdede sammen omkring det, vi var næsten enige i det hele så det gik egentlig meget nemt, med hvordan salonen skulle ende med at se ud😁

Vores tanker var en moderne og stilren salon.

Her er et moodboard over vores stil i salonen, her går det stilrene og moderne igen.

Farverne på billedet gør at det ikke ser så rodet ud, og giver ro til hjernen.


Billede 1:
vil vil gerne udvikle salonen i fremtiden til en beauty salon, med negle, spray tan og kosmetolog. Som vi har vist med pile og streger.

Billede 2: Flere forskellige skitser over vores logo, vi valgte den runde og så med sort baggrund og hvid tekst i stedet, vi valgte den runde fordi vore mening om at putte ting og folk i kasser er en dårlig ting, derfor den runde form.

Billede 3: Er skitser over vores salon, størrelsen havde vi lidt problemer med, men alt i alt var vores ide med hvordan salonens koncept skulle være meget enkel og ikke så meget at diskutere omkring.

Billede 4: Er moodboard over vores målgruppe. Mænd og kvinder i alderen 18-50.

Billede 5: Det endelige logo.Likes

Comments

VI er gået igang med klip og hold nu op hvor er det forfærdelig frustrerende..

Vi har lært om de 4 klippeformer:

Solid klippeform som er Blå i teorien.
Solid er hvor det yderste lag hår er længere end det inderste.
Uniform som er Grøn i teorien
Uniform er hvor alt hår er lige langt.
Øget længde som er Rød.
Øget længde er når det inderste lag hår er længere end det yderste. Det vi på dagligdags sprog vil kalde etager.
Gradueret som er Gul.
Gradueret er når man fx. laver en page der er kort i nakken. så bliver nakken gradueret.På billedet ovenover vises de 4 forskellige klippeformer,

Billede i midten vises at de 4 klippeformer kan sættes sammen til en hel frisure ligesom vi kan med alt andet i frisør verden, fx. VO.


I går skulle klippe en uniform hvilket jeg synes var utrolig frustrerende, så frustreret at der løb en lille tåre ned af kinden.. haha. De siger man lærer mest når man er lige ved at tude, så tænker jeg har lært en del nu når jeg rent faktisk græd.

Likes

Comments

Den første opgave i design gik ud på at lave en plakat der indeholdte
- Vores forbogstav
- Et billede
- En tekst
- En baggrund
Som viste hvem vi var som person.

Jeg har valgt en Golden retriever som baggrund i en farverig udgave da jeg har en stor kærlighed til dyr og i sær hunde, min egen hund er en Golden derfor valget.
Teksten for mig betyder at det betyder meget for mig hvis den person jeg er sammen med hader eller elsker dyr.
Saksen er fordi jeg er ved at uddanne mig som frisør, hvilket jeg elsker. Og som en lille ekstra ting hedder salonen jeg er elev i også "Saksen" smart😁
Den lille dansene pige på saksen er kort og godt fordi jeg elsker at bevæge mig, dans er noget jeg elsker at gøre👯
I øjet på hunden sidder mit forbogstav Ⓜ️

Jeg synes farverne går rigtig godt sammen og billedet gør mig rigtig glad at kigge på✌🏾

Likes

Comments

Produktet bliver anvendt til at sidde på. Den er meget firkantet, lige og skarpe kanter.
Dens form gør den behagelig at sidde i, selve sædet kunne muligvis have været lavet en smule blødere. Foden er lavet af jern hvilket kan virke tungt, sædet er lavet af læder betræk og en form for blødgørende skum indeni.
Produktet kan findes i alverdens farver. Produktet er maskinvævet. Du kan købe produktet i en billig og en dyr udgave som afgøre kvaliteten.
Der er anvendt mekanisk pumpe i foden til at løfte eller sænke stolen.
Produktet er ikke miljøvenligt.

Likes

Comments

Nyt indlæg

Nouw Magazine