Gissa vilka som ska till SIHS 2017?! Fick ett ryck igår och köpte biljetter till mig och min syster. Vi kommer gå två dagar: På torsdagen går vi på kvällshowen som innehåller bl.a Stjärnstafett, Ride & Drive och Inomhusfälttävlan och på fredagen kommer vi gå på eftermiddagsshowen där det är mest hoppning! Dessutom är det Black Friday på mässan vilket jag är typ mest taggad inför.

Här är min shopping/önskelista på saker jag vill köpa på mässan 😉 Dock kommer jag säkert hinna ändra mig 100 gånger innan jag vet säkert vad jag vill ha, det är typiskt jag haha.

1. Hjälm

2. Schabrak

3. Pannband

4. Ridbyxor och tävlingsskjorta

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Först och främst vill jag förklara varför bloggen har stått stilla ett bra tag. För det första har jag varit ganska nere pga. "beskedet" om Teo's hovar. Nu kan han inte ens ridas eller någonting pga hovarna så nu går han mest och skrotar i hagen och har gjort det i snart 2 veckor. Och så kommer det säkert att fortsätta ett bra tag till. Sedan har jag satt sådan press på mig själv när det gäller bloggen. Har fått för mig att jag bara kan lägga ut intressanta, välskrivna och bra inlägg. Jag har skrivit flera inlägg på senaste tiden som sedan har hamnat i utkast för att de inte har varit "nog bra". Men nu är det slut på det. Jag bloggar enbart för att det är kul och det behöver inte alltid vara så perfekt!

Och nu till dagen i stallet. Mamma mockade och fixade foder medans jag var ute och tränade lydnad från marken med Teo. Han är VÄRLDENS mest matglada häst så jag bestämde mig att träna på att gå på gräs utan att han ska dra ner huvudet och att gå i stallgången utan att han drar med sig en tuss från någons höpåse. Hade med ett ridspö så han skulle bli mer uppmärksam och för att ha något att peta till honom med ifall han skulle dra iväg. Och shit vilken skillnad det blev efter det "passet". Hans fokus låg 100% på mig och inget annat. Kunde gå med helt löst grimskaft förbi höpåsarna och han brydde sig ett dugg. Kunde stå still på gräsmattan i minuter utan att han tog ner huvudet och åt eller blev rastlös och började trampa omkring. Han blev så harmonisk och lugn av att få jobba med huvudet på det sättet. När jag spolade av benen och tog av/på hans boots efter träningen så stod han för första gången som ett ljus i spolspiltan. Annars brukar han alltid gå omkring när man spolar benen och ta upp benen när jag håller på med bootsen. Så nu blir det träning från marken varje dag framöver. Sjukt kul att träning inte alltid behöver vara uppsuttet och extra kul när det går bra och hästen förstår vad man vill.

Likes

Comments

Ett inlägg från instagram som jag la ut igår. Lägger ut här också så ni har koll på vad som händer.

Likes

Comments

Lite bilder från dagen i stallet. Bild 1 och 2 är före/efter klippning av manen. Blev inte helt nöjd, något kort för min smak.. Men nu är allt klart för avfärd iallafall! Vi hörs imorgon från Älvsbyn!

Likes

Comments

Hallå! I helgen är det meeting i Älvsbyn så idag och imorgon ska jag förbereda allt så det bara är att lasta och åka på lördagmorgon.

Idag, torsdag, ska jag packa allt som är kvar. Har redan packat en del av det jag inte behövt denhär veckan men har en del kvar såsom sadel och träns. Ska även klippa Teo's man då den brukar bli bäst när man gör det någon dag innan tävlingen. Sen ska Teo trimmas på banan, bara checka honom inför helgen. Imorgon, fredag, ska allt packas in i transporten. Ska även smörja alla lädersaker (om jag orkar, hehe) innan det packas in. Teo får vila så han är pigg i helgen, däremot så ska han badas så han är ren och fin!

På lördag är det dags för tävlingsdag 1. Hoppar bara en LC (90 cm) då LD känns för enkelt och vi har en bit kvar till LB. 18 starter i klassen just nu (5 plac.) och jag startar i mitten ungefär. Målet är att sätta nollan i grunden iallafall, sen är det ett stort + om vi nollar omhoppningen också eller tom. får en placering. På söndag rider jag en till LC bara och även där är målet att nolla och komma till omhoppning. 15 starter just nu (4 plac.) och vi startar bland de sista, skönt!

Vet ej hur uppdateringen här kommer vara under helgen. Uppdaterar iallafall min häst-instagram (@cursedtakeo) med resultat osv. så ni får gå in och följa den! Ska även fota ekipage under helgen så ni som tävlar får hålla koll på min fotosida på Facebook (Melie's Fotosida)!

Från förra helgens tävling i Boden.

Likes

Comments

Ni läste rätt. Förbered er på massa hästiga inlägg nu när jag har Teo, detta kommer bli sjukt kul!

Likes

Comments

Hallå på er, har ni haft en bra påsk? 😘

Idag är det endast 10 dagar kvar tills Teo kliver på transporten och åker upp mot Luleå!! Ni förstår nog inte hur mycket jag har längtat till att få räkna ner dagarna från 10. Har väntat så himla länge på detta men samtidigt känns det som att tiden har gått sjukt fort (vilket jag inte klagar på).

Han kliver iallafall på Grens på morgonen den 27 (torsdag) och kommer fram antingen fram samma dag på kvällen eller morgonen den 28 (fredag). Planen är att rida honom för första gången här uppe på fredagen, oavsett om om han kommer på torsdag eller fredag. Blir bara lite lugn skritt och jogging då. Tänkte även ta det ganska veckan ut innan vi börjar med ett ridschema på måndagen den 1 maj!

Eftersom att han kommer upp nästa vecka så ska vi börja förbereda denna veckan. Åka med grejer till stallet, hämta foder som vi beställt, hämta ut lite nya saker till honom och mig och lite sånt. Ska blir så kul att få göra iordning i stallet, älskar ju utrustning och att inreda så detta är rena drömmen för mig!!

Sen har jag ju en till rolig sak att berätta! Det är så att jag har anmält oss till våran första tävling!! Känns helt galet att vi är anmälda till en tävling när han inte ens är här ännu. Men tävlingen är den 26-27 maj vilket är nästan precis en månad efter han har kommit upp, så förhoppningsvis har vi ju lärt känna varann lite innan dess. Sen går det ju alltid att avanmäla om allt skulle kännas skit, men tror inte det kommer bli några problem! Tävlingen är iallafall i Jokkmokk och vi är anmälda till LD (Bed. A) på fredagen och LD+5 (Bed. A:1a) på lördagen. Vi får se om vi byter till avd. B på lördagen så det inte blir någon omhoppning även om vi nollar. Han är ju ändå rätt ung och tror inte att han gått en omhoppning förut. Men vi får se 😉 Kul ska det bli iallafall!

Teo's blivande box! Dock var den inte urstädad på bilden 😂

Likes

Comments