Lite bilder från dagen i stallet. Bild 1 och 2 är före/efter klippning av manen. Blev inte helt nöjd, något kort för min smak.. Men nu är allt klart för avfärd iallafall! Vi hörs imorgon från Älvsbyn!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Hallå! I helgen är det meeting i Älvsbyn så idag och imorgon ska jag förbereda allt så det bara är att lasta och åka på lördagmorgon.

Idag, torsdag, ska jag packa allt som är kvar. Har redan packat en del av det jag inte behövt denhär veckan men har en del kvar såsom sadel och träns. Ska även klippa Teo's man då den brukar bli bäst när man gör det någon dag innan tävlingen. Sen ska Teo trimmas på banan, bara checka honom inför helgen. Imorgon, fredag, ska allt packas in i transporten. Ska även smörja alla lädersaker (om jag orkar, hehe) innan det packas in. Teo får vila så han är pigg i helgen, däremot så ska han badas så han är ren och fin!

På lördag är det dags för tävlingsdag 1. Hoppar bara en LC (90 cm) då LD känns för enkelt och vi har en bit kvar till LB. 18 starter i klassen just nu (5 plac.) och jag startar i mitten ungefär. Målet är att sätta nollan i grunden iallafall, sen är det ett stort + om vi nollar omhoppningen också eller tom. får en placering. På söndag rider jag en till LC bara och även där är målet att nolla och komma till omhoppning. 15 starter just nu (4 plac.) och vi startar bland de sista, skönt!

Vet ej hur uppdateringen här kommer vara under helgen. Uppdaterar iallafall min häst-instagram (@cursedtakeo) med resultat osv. så ni får gå in och följa den! Ska även fota ekipage under helgen så ni som tävlar får hålla koll på min fotosida på Facebook (Melie's Fotosida)!

Från förra helgens tävling i Boden.

Likes

Comments

Ni läste rätt. Förbered er på massa hästiga inlägg nu när jag har Teo, detta kommer bli sjukt kul!

Likes

Comments

Hallå på er, har ni haft en bra påsk? 😘

Idag är det endast 10 dagar kvar tills Teo kliver på transporten och åker upp mot Luleå!! Ni förstår nog inte hur mycket jag har längtat till att få räkna ner dagarna från 10. Har väntat så himla länge på detta men samtidigt känns det som att tiden har gått sjukt fort (vilket jag inte klagar på).

Han kliver iallafall på Grens på morgonen den 27 (torsdag) och kommer fram antingen fram samma dag på kvällen eller morgonen den 28 (fredag). Planen är att rida honom för första gången här uppe på fredagen, oavsett om om han kommer på torsdag eller fredag. Blir bara lite lugn skritt och jogging då. Tänkte även ta det ganska veckan ut innan vi börjar med ett ridschema på måndagen den 1 maj!

Eftersom att han kommer upp nästa vecka så ska vi börja förbereda denna veckan. Åka med grejer till stallet, hämta foder som vi beställt, hämta ut lite nya saker till honom och mig och lite sånt. Ska blir så kul att få göra iordning i stallet, älskar ju utrustning och att inreda så detta är rena drömmen för mig!!

Sen har jag ju en till rolig sak att berätta! Det är så att jag har anmält oss till våran första tävling!! Känns helt galet att vi är anmälda till en tävling när han inte ens är här ännu. Men tävlingen är den 26-27 maj vilket är nästan precis en månad efter han har kommit upp, så förhoppningsvis har vi ju lärt känna varann lite innan dess. Sen går det ju alltid att avanmäla om allt skulle kännas skit, men tror inte det kommer bli några problem! Tävlingen är iallafall i Jokkmokk och vi är anmälda till LD (Bed. A) på fredagen och LD+5 (Bed. A:1a) på lördagen. Vi får se om vi byter till avd. B på lördagen så det inte blir någon omhoppning även om vi nollar. Han är ju ändå rätt ung och tror inte att han gått en omhoppning förut. Men vi får se 😉 Kul ska det bli iallafall!

Teo's blivande box! Dock var den inte urstädad på bilden 😂

Likes

Comments

Hittade för någon dag sedan ett märke jag aldrig hört talas om tidigare, Cavalliera (ej Cavalleria Toscana). Fastnade verkligen för deras tävlingskavajer så tänkte dela med mig av några stycken! Älskar att de är figursydda och ser stretchiga ut och tycker även att de har väldigt fina/coola/utstickande detaljer som man aldrig brukar se på kavajer. Jag är ganska kinkig och vill bara ha märkeskavajer såsom Animo och Equiline, men hade helt klart kunnat tänka mig en kavaj från detta märket! Priserna på just dessa kavajer ligger mellan 1290 - 1490 kr vilket enligt mig är ett grymt bra pris! Finns på horze.se

Hiss/Diss?

Likes

Comments

Igår var vi på Hööks och shoppade lite grejer till min nya ponny samt lite annat som vi hittade på halva reapriset-hörnan! Tänkte visa er grejerna vi köpte, tar dock inte med allt då det kanske inte är så spännande att se bilder på hundbajspåsar och sånt 😂

1. Lädergrimskaft med kedja, 229 kr.

2. Boxgardin, 50 kr (ord. pris 199 kr).

3. Martingalplatta, 299 kr.

4. Hundtäcke i ull, 62 kr (ord. pris 249 kr).

5. Två hinkar med lock, 25 kr st (hink) 19 kr st (lock).

6. Fem gröna höpåsar, 35 kr st.

Likes

Comments

Några söta bilder från då jag var och provred honom!

Berättar mer om honom när han har kommit upp vilket är antingen kvällen den 27 eller morgonen den 28 april! Men han är en d-ponny och rasen är fjording som ni ser. Egentligen skulle det ju bli ett halvblod (storhäst) men jag kan verkligen inte hålla mig ifrån dessa gulingar 💓 Men jag kan lova er att det är en riktig stjärna jag har hittat och ni kommer inte vilja missa våran resa framöver!

Likes

Comments