En sak jag funderat på extra mycket nu på slutet är vem som egentligen sagt att det är mer okej att kränka folk över nätet & anonymt mot irl. Eller vad som gjort att det ses som mer okej.


Enligt mig är det exakt lika illa. Sen är det stor skillnad på vad man kan göra åt en anonym kommentar på ask & elaka saker face2face, tyvärr men det är ju självklart såå mycket lättare att smita undan anonym än i verkliga livet där folk vet vem du är.

Men det borde inte kunna gå att gömma sig bakom en skärm. Man ska stå för det man gjort.


Att på ett eller annat sätt vilja göra en annan människa ledsen/kränkt är fruktansvärt. Det är inte okej någonstans & ingen ska behöva höra/läsa elaka kommentarer. Alla är bra som dom är men alla har också sina brister, men att ge någon skit för dennes brister gör dem inte mindre, jag lovar! & det kommer aldrig någonsin att hjälpa.

Hemsidor som tex praktexemplaret ask.fm får mig att vilja spy! Trots att människor varje dag får sån fruktansvärd skit skrivet till sig & framförallt barn och ungdomar. Man kan skriva vad som helst till vem som helst anonymt! Ungdomar har tagit självmord just pga denna sida. Ändå sitter det människor bakom ask.fm & tjänar pengar trots att detta pågår. Hemskt

Finns inte ord för hur mycket jag önskar att det raderades för alltid, det är en perfekt plattform att skapa mobbing på.


Tänk efter en extra gång innan ni skriver/säger något till någon, skulle du själv vilja få en sån kommentar? & det är inte okej att behandla någon på det sätten.

Lägg handen på hjärtat & tänk till


Jag kommer inte att kasta skit på dom som mobbar, självklart är det dom gör är så fruktansvärt som de bara går å får inte förekomma. Men att dem personerna är "hemska,vidriga" osv kan jag inte säga, dom mår uppenbarligen inte bra & behöver hjälp med detta!!


Sprid bara kärlek

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Att vända avundsjuka till något "positivt".

Något enligt mig folk & speciellt tjejer är väldigt dåliga på är att hantera avundsjuka. Det är väl ganska sällan någon säger "Oh är såå avundsjuk på dina nya klackar Karin". Visst händer det men det ska hellre tisslas å tasslas å vändas till elaka kommentarer till elr om personen man är avis på och det är vanligare med snack så som "Vem tror hon att hon ä när hon går där med sina klackar", shit vilken bitch" osvosv. Listan kan bli lång.

Jag brukar tänka att är jag avundsjuk på någonting hos någon så försöker jag säga det, det kommer att glädja personen så mycket istället för att jag ska hålla det inom mig. Å tänk vad kul det själv hade varit att få höra något sånt. Eller hur?

Tyvärr håller man ju ofta det bara inom sig när man tycker att någon har en snygg tröja, är fint sminkad eller har klippt sig fint eller något annat, det behöver heller inte bara vara ytligt såklart men det är det jag som tjej oftast hör å ser.

Sprid lite positivt snack & varför inte droppa en kommentar så som "Å Gud vad fint, vad avis jag blir" eller något annat. Förmodligen får du också något tillbaka utav att säga det å nästa gång du klippt dej kanske personen du sagt det till säger något liknande tillbaka.

Istället för att hålla avundsjukan inom dig och låta det bli något negativt dom du & tjej polarna går å snackar om. "Ja hon hade ju snygga jeans men hon har säkert fått dom bara för att hon är så bortskämd.." Det är så lätt att börja snacka så. Istället för att bara säga att man är avundsjuk å önskar att man också kunde ha dem jeansen eller vad tusan det nu kan vara.

Med 100% säkerhet så har du någonting som någon annan är avundsjuk på och låt inte avundsjukan till någon annan få dig att tänka negativt.

Skin med personen du är avundsjuk på istället för att stå i ett hörn, titta snett & sura.

Även detta med att bli avundsjuk på folks förmågor,talanger & kunskaper.

Är någon jätte duktig på att dansa,sjunga,rida,spela fotboll eller något helt annat är det ju inte så konstigt att man imponeras och kanske blir avundsjuk "-Det där vill jag också kunna". Istället för att börja ta upp det med polarna å börja "prata ner personen" å säga saker som "hon/han ska inte tro att hen är så bra eller liknande så prata istället positivt & försök faktiskt vara glad för någon annans skull. Att den kommit med å får dansa med de större tjejerna, eller att han kommit med i det större hockeylaget med de proffsiga boysen.

"-Men shit bra jobbat, du har lyckats"! Är väl en ganska mycket mer positiv och trevlig kommentar än "mhm ok kul.." Ett sånt svar lyser liksom bara avundsjuka å varför skämmas å faktiskt bli sur över att vara avis på någon annan. Det är helt naturligt att vara avundsjuk & alla är det, på något/någon! Oavsett om det är på ytliga saker eller på annat så har vi alla någonting vi är bra på & saker vi är mindre bra på. Men att prata dumt om att någon annan lyckats eller är fin kommer inte att göra dig bättre. No matter what. Beröm istället personen & ge den en klapp på axeln istället för sneda blickar å skit snack.

Det är så vanligt med detta bland oss yngre men jag vet också att det är precis lika vanligt att det förekommer hos vuxna och äldre.. Faktist i alla åldrar.

Ni vet när man var mindre och tänkte "Vuxna dom vet allting å är bra på allt" sen växte man upp och började märka att så är inte fallet. Bara för att man är vuxen betyder det verkligen inte att man är klokare än någon yngre. Många vuxna har såklart mer erfarenheter & är klokare osv men eftersom att vi människor är så olika och har formats helt olika pga alla olika saker i ens liv så blir man olika å det är inte alls säkert att alla förstår varandra. Nu kom jag in på lite andra saker men det hör ju trots allt ihop ändå på flera sätt.

Alla har inte förutsättningarna att bli fotbollsproffs fast man kanske vill & alla kan inte bli duktiga ryttare.

Alla är bra på något!

Likes

Comments