Header
View tracker

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker
View tracker

Likes

Comments

Har börjat tröttna ganska rejält på att blogga nu vilket kanske märks på den dåliga uppdatering, här kommer dock en kort resumé av de senaste dagarna:

Fredag: På fredagen var vi ute och festade igen på Tribeca där vi numera är stammisar haha. Det var kul och vi mötte upp Jessicas vänner samt mina kompisar från skolan (Washington och company). De svenska gänget gick dock hem ganska tidigt så jag stannade kvar med mina skolkompisar, blev ändå inte en jättesen kväll.

Lördag: På lördagen var jag och Washington ute och åt lunch tillsammans i Westlands market. På kvällen kom sedan Anna till vår lägenhet och jag, hon, Jorunn och Jessica satt uppe o spelade Uno, åt (jättegod) tårta som Jorunn hade bakat och snackade. Lugn och trevlig myskväll!

Söndag: På söndagen var vi på den internationella rugbyturneringen. Det var kul och intressant eftersom jag aldrig sett rugby tidigare, dock var vi där väääldigt länge och det kanske blev en aning för mycket rugby på en och samma dag. Hur som helst vann Kenyas landslag. 

Måndag: På måndag var det skola igen men för tredje gången i rad ställde läraren in den lektionen vi har då.... Han kom dock till klassrummet och sa att det skulle bli lektion nästa vecka, vi får se hur det blir med det... Träffade även två nya kompisar Francis och Maureen i den klassen vilket var kul, försöker nu samla på mig kompisar i alla de 5 olika klasser jag har. Är uppe i 4 av 5 klasser än så länge haha, har bara Project-Managementklassen kvar som är på tisdagar. På kvällen sedan gjorde jag ett besök i andra lägenheten som jag bodde i förut och satt uppe och pratade med Walter som bor där, var väldigt väldigt trevlig och är återigen så tacksam över vilka härliga människor jag bor med här i Rhapta Terraces. 

Tisdag: På tisdagen åkte jag till skolan för att ha Project-Managementklassen, möttes dock av en tom sal och fick höra av några i närheten att den lektionen var inställd... Därav vikten av att ha vänner i varje klass så det går att få information om sånt här i någorlunda god tid!!! på kvällen var jag och Jessica på bio och såg Bridget Jones baby, kul att gå på bio här men måste medge att det var ganska likt svensk bio. 

Onsdag: Idag var det onsdag och dags för lektionen Human Resource Management. Möttes (inte) av ett tomt klassrum och träffade på mina än så länge bästa kompisar i skolan Sam, Jack, Victor och Benson som jag känner mest eftersom de är Washingtons kompisar och vi har vart ute och festat tillsammans. När vi satt i klassrummet var kl. 11 och fick då höra att läraren var på ett möte och att vi inte skulle ha lektionen förrän kl. 14..... Under tiden hängde jag med dessa killar och vi diskuterade olika kulturella och politiska skillnader mellan Kenya och Sverige. Efter gick vi o åt lunch i skolan (kostade ca. 5 kr/pers). Sedan började lektionen och tycker mycket om dessa lektioner i HRM efter läraren är informativ och tydlig. Har svårt att förstå vissa andra lärare då de pratar engelska med starkt swahilisk brytning.

Nu sitter jag på balkongen och ska sova snart. Imorgon Är det dags för Global Marketing igen, men innan dess ska jag möta upp Washington och tillsammans ska vi gå och besöka ett barnhem som ligger i närheten av skolan. Är väldigt intresserad av att börja hjälpa till där så ska bli spännande att komma dit på besök!

Likes

Comments

​I onsdags på kvällen var jag på hotellet Tune In som ligger bredvid vårt lägenhetskomplex och tog några drinkar med Willy, han bor där nu p.g.a. att han ska vara med i en internationell rugbyturnering nu i helgen och vi ska antagligen gå o titta på en match på söndag!

Igår i skolan lärde jag känna mina första kenyanska kvinnliga kompisar i min global-marketingklass och de var hur trevliga och goa som helst! Vi pratade om allt möjligt och efter lektionen (som inte blev av och antagligen kommer flyttas nu till en annan dag/tid) gick vi till deras rum eftersom de bor på campuset och hängde lite där. Har hittills endast träffat killkompisar från Kenya då dessa har vart mer öppna mot mig så var väldigt skönt att även få lite kenyansk kvinnlig bekantskap!

Idag hade jag min första "fullständiga" lektion i form av Brand Management. Lektionen höll på från börjar till slut och det var väldigt intressant. Även väldigt skön stämning i klassrummet då vi var få elever på denna lektion och alla pratade och diskuterade öppet med varandra, så jag kände mig väldigt avslappnad och vågade visa framfötterna mer jämfört med föregående lektioner. Började även prata lite extra med en jättetrevlig tjej som heter Purity och vi ska arbeta tillsammans i en kommande grupppresentation vilket ska bli kul.

Nu har jag precis solat vid poolen och ikväll står fest på schemat och förhoppningsvis ska vi möta upp Washington och hans vänner och även min rumskompis Jessicas vänner så detta ser jag väldigt mycket fram emot! 

Likes

Comments

Igår tisdag var ÄNTLIGEN första lektionen, dock inte helt problemfri (såklart)! Kom till klassrummet i tid men det stod tomt. Gick då till campusets kontor för att kolla läget och efter en stunds väntan fick jag lärarens nummer som skulle ha lektionen. Ringde då denna person som hette Dr. Magatu men var så jäkla nervös när jag skulle prata med honom så när han svarade råkade jag säga: "yes hello Mr.Matatu" ¨, som betyder "Hej Herr Buss", alla i kontoret skrattade jättemycket då och jag skämdes haha. Mr.Magatu berättade då att lektionen redan hade börjat så fick skynda mig dit och när jag kom märkte jag att föreläsningen var väldigt annorlunda jämfört med de föreläsningar jag haft i Sverige. Exmpelvis när jag började anteckna under lektionen blev jag tillsagd att jag inte skulle göra det förrän läraren var klar och eftersom läraren pratade engelska med en stark kenyansk brytning hade jag ibland svårt att förstå vad han menade. Dessutom ville han ofta att vi skulle upprepa i kör vad han precis hade sagt vilket jag tyckte var ganska pinsamt. Sedan när han började runda av började jag packa ihop mina saker i förväg för att jag ville prata med honom direkt efter lektionen och fråga lite saker, blev även då tillsagd "no stress". Måste dock nämna att dessa tillsägelser var inte arga på något vis, men var ändå pinsamt då det var inför hela klassen. När lektionen var slut fick jag äntligen prata med läraren och reda ut alla frågetecken, och bad då även om ursäkt om jag verkat oartig men förklarade hur läget var.

​Idag fick jag dock uppleva en mer ”normal” lektion. Kom i vanlig iordning i tid till skolan och när jag kom till klassrummet idag möttes jag förvånansvärt inte av ett tomt klassrum så gick in o satte mig. Märkte dock ganska snabbt att detta var någon form av företagspresentation och att jag hade hamnat fel så fick gå ut igen. Pratade då med en Mr. Dan som arbetar på skolan som sa att lektionen hade flyttats till ett annat klassrum så gick dit istället, MEN märkte när jag kom dit att ingen lärare vad där så fick ut igen. Efter en stunds förvirring runt skolan träffade jag på Patrick som är en ”student leader” på skolan och han hjälpte mig till det rätta klassrummet. Träffade även lyckligtvis på Sam och Jack som vi hade festat med i helgen som också skulle ha samma lektion så kunde gå in tillsammans, vi var jättesena och vi alla tyckte detta var ganska pinsamt. När vi väl var inne märkte jag att detta var en föreläsning som var mycket mer lik Sveriges föreläsningar än gårdagens och alla antecknade flitigt. När vi var klara mötte vi upp några andra vänner och Washington som jag träffat tidigare och tillsammans åt vi lunch i form av bönor och chapati, det var jättegott. Washington beställde även frukt till oss och vi lärde varandra svenska respektive swahili. Efter detta gick jag och Washington till ett event på skolan som handlade om skyddat sex och efter detta åkte jag hem. Nu sitter jag på balkongen och njuter av eftermiddagssolen.

Likes

Comments

Förlåt för kass uppdatering men strömmen gick igår på kvällen och har vart borta fram tills nu, så vi har varken haft el, vatten eller internet. Fick "duscha" i poolen idag efter jag hade gymat, och när jag kom hem var det kolsvart så vi fick tända massa ljus. Nu fungerar elen igen tack och lov, och jag har har en fantastiskt rolig helg att berätta om! Tänkte dela in dagarna här i olika stycken så det blir lite enklare att hänga med:

Fredag (kväll): På fredagskvällen var först jag, Jessica, Jorunn, Anna och Walter här och pratade, drack och spelade ett holländskt kortspel. Efter detta skulle vi bege oss till en privat hemmafest hos någon av Stevies kompisar. När vi kom dit avslutades dock precis festen så vi var tvungna att gå igen haha. Därav begav vi oss till en roofbar på ett hotell som ligger precis granne med oss, och stannade där ett tag. När vi hade fått nog av det stället gick vi vidare till ett mer klubbaktigt ställe som heter Black Dianmond. Där dansade vi loss ett bra tag innan vi blev för trötta och gav oss hem. Efter vår vistelse på denna klubb provade vi på afrikanskt skräpmat (fyllekäk) i form av småkorvar, en friterad bamseköttkorv, någon typ av stekt potatis, småpiroger m.m.

Lördag: På lördag sov jag ända fram tills 12.30. Vaknade upp en aning bakis och tog frukost och diverse fix i min egen takt. Efter ett tag mötte jag upp Rob i stan och vi gick i city och han visade mig runt och berättade vad varje byggnad hade för betydelse. VI besökte också en stor park och shoppade lite (Jag köpte ett bälte för ca. 9 kr och Rob spontanköpte en läderjacka för ca 40 kr). När klockan var runt 17-18 lämnade jag Rob och åkte hem och gjorde mig iordning snabbt eftersom jag, Jessica och Walter hade bestämt att gå till en lokal bar här som heter Scratch. När Walter kom till vår lägenhet satt vi ett bra tag på balkongen och bara pratade och drack drinkar vilket var jättetrevligt. Sedan tog vi en Uber till baren och efter ett ett tag kom även Washington och hans vänner som jag träffat i skolan. Kvällen var hur rolig som helst och vi alla dansade loss och fick själva erfara lite av den ”afrikanska klubbdansen” haha. Framåt småtimmarna gick vi till Tribeca där vi var förra helgen och även där fortsatte dansandet och trevligheterna.

Söndag: Trots gårdagens ståhej vaknade jag jättetidigt på söndagen. Hade även bestämt träff med Rob denna dag då vi skulle besöka Nairobis nationalpark (tror det var det iaf). Först tog jag en taxi till Robs tidigare campus där han visade mig sin affär som han håller på att bygga (se bild). Denna konstruktion är som ett litet skjul och Robs tanke är att det här ska få plats både en restaurang, en skönhetsaffär för kvinnor samt en vanlig servicebutik. Ska uppdatera med fler bilder när detta är klart! När vi hade tittat klart gick vi till campusets matsal där de bjöd mig och Rob på min favoriträtt Ndengu och ett glas mjölk, hur gott som helst. En sån himla rolig grej hände även när vi åt maten som började med att jag retade Rob lite för att han är äldre än mig (skulle fylla 27 år hade han sagt till mig innan) och jag kallade honom därför ”old man”. Efter ett tag började vi diskutera åldern lite djupare och pratade om vilket årtal han var född och då kom det fram att han är född 1992 (fick se hans leg) och är alltså 23 år som mig nu! Jag brukar själv tveka på min ålder med ett år men han hade alltså räknat fel med 3 år!! och vi båda fick oss ett gott skratt. Innan vi skulle gå till nationalparken tog Rob med mig till en radiostudio och jag fick var med i radio (se film)!!! Det var jättekul men lite pirrigt haha. När detta var klart gick vi äntligen till nationalparken som visade sig vara en stor besvikelse: dels p.g.a. att jag fick betala ett mycket högre inträde för att jag inte hade med mitt pass/Id och dels för att denna ”gång-del” av parken var mer som ett zoo som kändes ganska trist och taskigt mot djuren eftersom detta verkligen var ”vilda” djur som behövde stora ytor för att få springa fritt som exempelvis lejon, gaseller m.m. Såg även här en noshörning. När vi var klara med djurparken/nationalparken hämtade Robs kompis Ben upp oss med bilen och vi åkte runt lite i Nairobi. Såg då bl.a. slumområdet Kibera från ett övre perspektiv och blev helt förbryllad över hur stort det var. När vi sedan kom hem var jag dödstrött men hade såklart ändå ganska svårt att sova. Antagligen för att jag var så uppe i varv efter alla nya intryck.

Idag: Idag var det ingen skola heller, börjar bli lite tjatigt nu. Träffade på läraren som skulle ha dagens lektion och han verkade knappt vara medveten om att det var något. Dock har alla jag pratat med sagt att det "måste" börja denna vecka, så får hoppas på det. Åt även lunch med Rob idag och vi blev lurade på priset, enligt Rob p.g.a. att jag är en "muzungu" (dvs. vit människa), så när det kommer till pengar tror många kenyaner att jag inte har någon prisuppfattning här. Något som visserligen stämmer då exempelvis denna "dyra" rätt som Rob blev så upprörd över kostade ca. 35 kr: ett pris vi i Sverige max skulle kunna få en fralla för. Enligt Rob är jag även den enda muzungun på campuset vilket jag tror stämmer då jag hittills iaf inte sett någon mer som inte ser afrikansk ut. Får även väldigt mycket uppmärksamhet när jag går i skolan, antagligen p.g.a. det... detta är dock inget som stör mig särskilt mycket utan tycker att det är kul för det mesta.

Likes

Comments

Så idag är det fredag. Klockan är 13.44 i skrivande stund och jag sitter här med ett glas vitt. Skola har det varken vart idag eller igår. Har åkt dit båda dagarna men insett att det vart förgäves så fort jag kommit dit. Igår var det dock kul att åka till campuset då jag fick chans att prata mycket med Washington och hans vänner. Washington är en kille som också pluggar på skolan och är någon form av "student leader", lika gammal som mig. Efter gårdagens vistelse i skolan åkte jag hem, begav mig till gymmet och gick sedan hem och tog det lugnt.

Idag skulle den numera fiktiva lektionen börja 8.00 så fick gå upp skittidigt (6.30) och åka dit, dödstrött. Skulle egentligen tagit matatun med var så jävla stressad så fick bli taxi istället som kostade 2.6 gånger pengarna pga mycket trafik :(!!! Ska dock inte klaga eftersom ett "dyrt" pris här för taxi är ca 100 kr för en åktur på drygt 20 minuter. Annars ligger det på mellan 40-50 kr. Kommer dock ändå försöka ta matatu i framtiden pga att taxi kommer bli dyrt i längden om jag ska åka varje dag. Matatun kostar endast mellan 3-5 kr/resa o som jag nämnt tidigare är det väldigt kul att ta dessa eftersom de fungerar lite som "discobussar". Bussarna är även väldigt charmiga då de är relativt omoderna och det finns exempelvis inga stoppknappar om man vill av, istället får man säga till busschaufförens medhjälpare som signalerar stopp till busschauffören genom att klappa med händerna.

Idag ska vi antagligen ut och festa igen, ser väldigt mycket fram emot detta då jag är feststugen. Antagligen därför jag redan börjat dricka vin nu.

Här är en bild på mig från igår, övertygad om att min första lektion skulle vara då.

Likes

Comments