Ja, så har det blivit nu faktiskt.

Måndag: Handboll
Tisdag: Gym, rumpa + ben
Onsdag: Gym, rygg + armar
Torsdag: Handboll

Sedan får vi se vad fredagen bjuder på. Det känns så himla bra det här! Jag MÅR så bra av det här. Dagens pass kanske inte går till historien som ett av de hårdaste men vi gick dit och fick till ett pass ändå. Det är ju där man ofta annars faller. Motivationen tryter, man är trött, soffan lockar osv. Men känslan efteråt när man ändå kommer iväg, såååååå bra!

Tidigare idag så fick vi besök av min vän Josefin. Hon kan vara bland det gulligaste som går i ett par skor och har flera gånger varit min lifesaver när det kommer till plugget. Hon läser samma utbildning som mig, fast året över och på Gotland. Det kan gälla tydning av oklara kursinstruktioner, kurslitteratur eller allmän pepp. She's a diamond that one. En sån där som man inte träffar särskilt ofta men ändå hoppas att man alltid kommer hålla kontakten med för när man väl ses är det som att man aldrig varit ifrån varandra. Guld värt!


Jag är kass på att äta när jag är själv hemma. Jag blir hungrig, har ingen inspiration till vad jag vill laga, och så blir det inget. Eller så blir det en macka. Det leder ju då såklart till att jag blir gaaalet sötsugen och så söker jag igenom skåpen för att de vad som finns. Inget bra kommer alltså ur den här sinande matinspirationen. Så då pratade vi om att kanske köra mealprep på söndagar! Man behöver kanske inte göra alla veckans mål, men tillräckligt många för att det ska finnas mat som går snabbt att få i sig. Det är även perfekt när vi är iväg på handboll omlott om varandra på kvällarna. Ja, jag tror på den här idén ändå!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Body & byxor - Newbie Limited Edition / Strumpor - Lindex

Tulpanen är hennes favoritleksak just nu och som allt annat så ska den såklart smakas på 😉

Likes

Comments

Imorse så blev det gym, så skönt att vara tillbaka där och känna sina muskler jobba! Jag släpade dock inte iväg mig själv, är rätt (läs: väldigt) kass på det, så jag har Salina att tacka. Både för att jag ens gick dit och för att jag REDAN har träningsvärk! Det gör en sådan otroligt stor skillnad för mig att träna med någon, speciellt någon som vet vad de gör. Har svårt att motivera mig själv annars och kör bara sådant jag tycker är kul, hehe.


Träningsvärken är såå välkommen. Jag känner i hela min kropp hur bra den mår av att få träna och förundras efter varje pass över att jag inte tränar mer utöver handbollsträningarna.

Fyllde såklart på med mat efter gymmet.

Kött med rotfrukter och lite sallad. Min favorit just nu! 🥗

Lou har inte varit på topphumör under senare delen av dagen men vi har läst lite bok och gosat mycket för att råda bot på det.


Lillgos med sin Miffy-bok 🐰

Till middag så slog min man på stort och gjorde både egna hamburgare och egna hamburgerbröd. Hur grym är han inte?! Vet inte vad jag gjort för att förtjäna denna man.


​Nu ska jag och L mysa ner oss i sängen och slötitta lite på tv medan mannen är iväg. Det är en sån kväll ✨

Likes

Comments

Idag var vi och hejade när mina systrar Linn och Nina spelade innebandy. Det gick väldigt bra för deras lag och var skön stämning i hallen, Lilou brydde sig dock inte så mycket om detta. Vi visste att ljudvolymen skulle vara hög så vi tog en snabb sväng till Biltema innan och köpte hörselkåpor till henne, hon är så söt i dem! De kommer nog även att passa bra i höst när hon ska heja på när jag spelar.

Jag hade förväntat mig att hon skulle hata dem och försöka få av dem men hon hade tacksamt på sig dem och efter att ha kollat på matchen i några minuter så somnade hon gott i min famn. Min tjej ❤️


Har sett till att denna mysiga stickade tröja har kommit i min ägo. Jag är ju som sagt redan i höst-mode, oavsett vad kalendern säger.


Söndagsgottiset, dvs det överblivna lördagsgottiset. Hela helgerna är fyllda med godsaker för oss. Mysigt absolut, men samtidigt lite illa. De där gravidkilona försvinner ju inte direkt lättare. Men nu när riktiga rutiner närmar sig så får det bli ordning och reda på oss och vad vi stoppar i oss. Det måste det bli (intalar mig själv för att kunna äta upp detta med gott samvete).

Likes

Comments

Idag är Lilou, Lou, Lilla-Lou, lillan, lillgos (kärt barn har många namn) hela 3 månader gammal! Att se denna lilla människa växa är sann glädje och dagen till ära så har jag hittat en checklista över vad man förväntas kunna vid 3-månader som jag kommenterat.


CHECKLISTA: 3 MÅNADER


Kommunikation och social utveckling
✔️Är upptagen av de personer som är nära -gillar inte när ni går, blir ivrig när ni kommer nära.
Kommentar: You can say that again!

✔️Följer mamma eller pappa med ögonen runt i rummet.
Kommentar: Yes, och här är bumbostolen så bra! Då kan hon lätt se att vi är i närheten och vad vi gör istället för att bara höra oss.

✔️Börjar gestikulera medan hon/han pratar -rör armar och ben.

✔️Ögonkontakten ökar stadigt -en viktig emotionell process som för barn och föräldrar närmare varandra.

✔️Börjar skratta högt.
Kommentar: Världens bästa ljud

✔️Gillar ljudet av sin egen röst och utvecklar ständigt omfånget.
Kommentar: Som denna lilla tjej kan babbla. Så underbart gulligt! She got it from her mama.

✔️Använder många olika rörelser och ansiktsuttryck för att uttrycka behov och känslor.

〰Lyssnar intensivt och svarar med ljud till den som sjunger och pratar med det.
Kommentar: Hon pratar hellre än vad hon lyssnar, haha. Om vi inte läser bok och det finns massa spännande bilder att titta på samtidigt eller sjunger.


Sinnen och motorik
✔️/〰Barnets förmåga att gripa och använda en skallra utvecklas denna månaden. Nu sträcker det sig också efter saker som hålls framför det.
Kommentar: Sträcker sig efter saker men har inte riktigt börjat uppskatta att hålla i en skallra någon längre stund. Skallran i babygymet gillas mer!

✔️Barnet börjar dra i sina kläder.
Kommentar: Och mina. Och mitt hår. Och bältena i bilstolen.

✔️Förmågan att följa rörelser med blicken utvecklas snabbt.

✔️Barnet börjar att sparka med kraft.
Kommentar: Oh yes. Skulle gulla vid skötbordet och fick en fot i ansiktet. Thx darling, love u too!

✔️Nu klarar barnet att göra två saker samtidigt, som att suga och titta på något.
Kommentar: På gott och ont. Ibland är saker runt omkring roligare än att faktiskt äta.

✔️Barnet lyfter huvud och bröst i magliggande läge när det stöttar sig på armarna.
Kommentar: Använder dock inte armarna lika mycket som hon skulle kunna utan lyfter upp bröstkorgen med hjälp av hennes ryggstyrka och håller mest balansen med armarna bara. Tänk vad det kommer att underlätta för henne den dagen hon inser att armarna kan vara till hjälp!


Intressen och aktiviteter
✔️Gillar och behöver mycket fysisk närhet. Vill bli hållen, buren och gosad med.
Kommentar: JAAAAAAAAAAAAAA. This baby vill helst ej vara själv en sekund. Om hon fick bestämma så skulle hon vara i min famn all day long. Men nu måste jag ju tex gå på toa och annat, till hennes besvikelse, så hon är kanske bara 89% i min famn om dagen. Och då är de resterande procenten rolig lek i babygymet eller T's famn.

✔️Börjar visa preferenser för enskilda människor.
Kommentar: Mmhmm. Sån mammagris ❤️

✔️Börjar visa förväntan inför kända aktiviteter.
Kommentar: Ja, typ "åååh vi ska byta blöja" och "buhu hemska människa tänker du klä på mig kläder?"

✔️Barnet utforskar med händer och mun. Tygböcker eller andra tuggsäkra leksaker är bra leksaker vid denna tid.


Övrigt:
Hon har börjat härma ljud mer och mer. Inte som ett större barn gör, som härmar ord, men hon försöker ofta härma samma "läte". Säger man till exempel "ne-ej" så kan hon svara ee-ee, och så håller vi på så en stund. Mycket underhållande om man frågar henne, haha.

Jag undrar om det hämmar hennes fysiska utveckling att hon är så närhetskrävande och därför är mycket i famnen? Time will tell antar jag. Hon är inte efter i utvecklingen än men å andra sidan så förväntas inte såhär små barn att kunna så mycket än.

Hon är enormt stark i benen och står mer än gärna upp. Om hon sitter ned (hon sitter ej själv än) och håller i ens händer så kan hon ta sig upp i stående position. Kanske kommer denna lilla tjej hoppa över krypstadiet då hon inte använder armarna så mycket när hon ligger på mage men redan har så starka ben?

Hennes nattrutiner är fortfarande magiska och vi hoppas att de skall fortsätta i all evighet. Liksom hennes glada humör (så länge hon får som hon vill, exakt när hon vill det).

Jag trodde typ inte att min kärlek till henne kunde växa mer men den blir verkligen bara starkare och starkare för var dag som går. Att få barn är, och fortsätter att vara, det häftigaste jag upplevt.


Mitt lilla busfrö ❤️

Likes

Comments

Har ingen större koll på dagarna längre.. Allt flyter ihop när vi är hemma allihopa varje dag.

Idag är i alla fall vårt main mission att köpa färg till skrivaren så att jag kan skriva ut retursedlar till det jag ska returnera från ASOS. Varför kan de inte bara ha dem liggandes i paketet redo att klistras på som så många andra? Hur som helst så är det ju bra med färg i skrivaren nu när skolan snart drar igång igen.

Att skolan snart drar igång igen är ju smått otroligt. Hur snabbt kan nästan 3 månaders ledighet gå egentligen? Kommer jag kunna leva som en normal människa igen? Haha. Skämt åsido så längtar jag lite efter hösten. Jag gillar rutiner och någon sommar har vi ju knappt fått ändå så ser fram emot en årstid som beter sig som den ska. Vill dricka kaffe i soffan medan regnet smattrar mot rutan och det sprakar i kaminen.

Denna höst kommer ju inte vara lik någon tidigare då vi har lilla L här hos oss. Det är så mycket jag ser fram emot! Till exempel julen - min all time favorit-högtid. Längtar till nästa så fort den är över. Förra året stod jag där med min lilla mage och i år så ska Lilou vara med!
Kan man öppna paket när man är 6 månader? Eller kommer jag liksom både slå in och öppna dem? Och ja det kommer vara jag som slår in, är lite arbetsskadad efter mina år i en leksaksbutik. Låter man någon på BR slå in så skulle man ju ångra sig om man säger så. Inte för att jag gärna handlar på BR. Ytterligare arbetsskada.

Nog om mina så kallade arbetsskador. Vädret verkar inte riktigt kunna bestämma sig idag. Tycker inte om såna dagar för jag vet aldrig vad jag ska ta på mig. Fram tills nu så har jag glidit runt i mjukisshorts och en tisha, inte riktigt hållbart utomhus.. ☔️🌤🤦🏼‍♀️


Likes

Comments

Ljust, vitt & fräscht. Men nu kliar det i fingrarna efter att greppa en pensel och sätta färg på några väggar 👩🏼‍🎨


Jag har förälskat mig i "greige" och djup blågrön. Det senare vill jag nog ha i vårt sovrum och det tidigare kanske kan få flytta in i lillans rum. Tror att en greige kulör skulle se bra ut ihop med det grå och guldiga i hennes rum. I vårt sovrum har vi vitt med koppardetaljer och svartvita prints, där borde väl blågrönt passa in?

Samtidigt så vill vi bygga ett till hus så småningom. Det hus vi sen tänker oss att vi ska bo i "för evigt". Då kanske det är smart med vita väggar så att nästa ägare har en tom canvas att sätta sin prägel på? Äsch, vem vet hur många år bort det är. Kanske dags att hämta färgprover..

Likes

Comments

Det är ändå väldigt mysigt med regniga, gråa morgnar som spenderas i soffan ☔️ Hösten är verkligen på intåg.. 🍂

Likes

Comments

Lou har blivit med bumbostol! Denna lilla fröken vill ju som sagt aldrig ligga ned. Lägger man henne i famnen och hon inte är trött så ligger hon och gör "sit ups" i försök att komma upp till sittande position, haha. Och här trodde jag att man skulle få bebisgosa längre än 2 månader i alla fall, men icke..

Bumbostolen är rekommenderad från 3 mån förutsatt att bebisen kan stödja huvudet själv. Lou är 3 månader om några dagar (hur?!) och har haft koll på sin skalle ett bra tag nu. Tror att hon är extra stark i nacken eftersom att hon legat och pressat upp huvudet under mina revben i magen då hon låg i säte. Hon lyfte upp huvudet när hon låg på mage när hon var 5 dagar gammal så känns så i alla fall?

Stolen är redan poppis! Skönt att den inte var bortslängda pengar som annat lätt kan vara för att ens barn inte gillar det. Hon kan sitta på golvet vid oss när vi gör annat och se oss springa omkring och ha lite leksaker i knät!

Likes

Comments

Ja, idag var det dags. Jag har verkligen inte sett fram emot denna dag. Inte alls. Har blivit nervös så fort jag tänkt på det och idag hade jag riktigt ont i magen. Vi hade läst om lite olika tips så vi såg till att hon både sovit och ätit innan så att grundförutsättningarna var de bästa.

När det var dags fick hon sitta i T's knä för jag klarade inte av det. Jag stod en bit bort i rummet och höll för öronen (reflex när man är rädd??) och tittade med halvöppna ögon, spruträdd ggr 100 ÅT henne. Jag är inte det minsta spruträdd annars, är den mest tacksamma människan att sticka, men detta var HEMSKT. Så fort plåstren var på så sprang jag fram och tog upp min skrikande lilla tjej i famnen. Med napp i munnen och lite nycklar dinglandes framför henne så glömde hon snabbt bort det hemska (vi snackar 2 sekunder) och har varit sig själv sen dess. Hon klämde till och med fram ett leende innan vi lämnade BVC. SÅN LÄTTNAD! Är så impad av vår lilla dotter! Tänk vad grymma de är de små liven! (Vare sig de skriker eller ej). Nu hoppas vi slippa feber!

Vägdes och mättes gjorde hon också! Vår långa tjej är nu 62cm och väger 5630gr. Var tog vår lilla bebis vägen?! Trots att hon bara är (snart!) 3 månader så känns hon så stor nu. Mitt hjärta! Helt otroligt hur kärleken för ens barn bara växer för varje dag. Det kanske avtar i tonåren sen, haha!


L somnade i bilen när vi skulle hem så vi passade på att åka och handla. Jag satt kvar med henne i bilen och min halte man "sprang" in och handlade.

Idag har vi inga planer då vi inte visste eller vet hur lillan kommer må. Så det blir hemmagos. Passar bra i det här vädret ☔️

Likes

Comments