Tror jag gick i 7:an eller 8:an då vi fick denna uppgift i skolan och är evigt tacksam över att jag fick göra den då den fick mig att tänka tillbaka hur allt med dyslexin varit för mig och hur jag kände kring det.

Tryck på länken nedan för att lyssna:

https://player.fm/series/dyssepodden/stephanis-sommarprat


Ta er gärna dom här 8 minuterna att lyssna. Få ett en inblick i en dyslektikers liv. Påstår inte att alla har haft det såhär men jag upplevde det på många olika sätt och känner att det här sommarpratet i stort sätt får med allt jag kände/känner.

Ni kan ladda ner appen här:

https://itunes.apple.com/se/app/dysseappen/id1037711558?mt=8

Skriv gärna vad ni tyckte och om ni har några frågor. Ni kan även skriva privat. Hoppas ni får en fortsatt trevlig sommar

Kram


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Jag vill börja med att att säga att medans jag skriver detta går alla mina tankar och all min kärlek till er som omkom och skadades den 7 april.

Vissa av oss såg det komma och andra trodde det ej men några sekunder efter står vi alla där paralyserade och inser att vårat fina lilla Sverige, Landet som allt har haft fred och lugn och rå, landet som alltid stått upp för oss , vissa stunder mer än andra men i slutändan så älskar vi det kolossalt mycket.Att någon skulle vilja skada oss i Sverige är helt overkligt.

Jag skulle vilja berätta en liten bit av kompis upplevelse.

" Precis som en vanlig fredag så vill man gå ut med vännerna och shoppa kolla butiker, äta och bara umgås i stan. och just den stunden innan var fredagen precis som alla andra. efter skolan tar vi tåget till stan och börjar våran runda på Åhléns, en affär som har precis allt. vi börjar på nedre botten vid smink och nagellack men jobbar oss snabbt upp till trebent plan och går ut mot utgången och kollar på märkena där vi även ska möta upp en till kompis där. Hon går mot oss, vi ler glatt och börjar småprata och säga att vi saknat varandra mycket, då det var et tag sen vi sågs. Jag vänder mig om och hör folks röster som är fulla av panik och ser hur alla springer.

Jag tar mina kompisar om armarna och följer strömmen... Jag springer hör smällen och bara fortsätter springa, medans jag tar mig fram vrider jag huvudet till höger och vänster och ser att alla bredvid mig bara springer och skriker...

Jag hann inte reagera vad som hade hänt oss, jag bara sprang, Jag kommer fram till central station och ställer mig mot en vägg. Tar några djupa andetag och inser precis vad som har hänt.Alla runt omkring gråter, skriker och springer men jag , jag bara står där mot väggen och gråter. Jag känner hur dom där blöta vatten dropparna bara rinner ner"


Det var hennes beskrivning på vad som precis hade hänt henne....

Alla har vi våra historier av vad som hände denna hemska dag och med hjälp av dom kommer vi aldrig glömma det hemska som hänt oss. Och att vi alla tog oss styrkan och visade att oss kan ingen slå, att oss kan ingen trycka ner, och att vi kan ta oss igenom allt


All kärlek till polisen <3


och som sagt

TILLSAMMANS ÄR VI SOM STARKAST!!

Och

KÄRLEKEN VINNER ÖVER ALLT!!


Likes

Comments

Nu är det slut på det härliga lovet tyvärr och dags att komma tillbaka till verkligheter i skolan. Jag har även inlett min vecka med en grym träning iallafall 😊💪🏼

Likes

Comments

Tänkte köra ett litet girl power, hoppas ni tjejer får en toppen dag och glöm int att ni är bäääst💪🏻

Likes

Comments

Man kan säga att helgen har varit lite speciell, av den bra sorten speciell. Fick ta en spontan skidsko runda med min fina vän i Kungsträdgården, men måste dock säga att åka i nylon strumpbyxor och kjol är inte det varmaste och sedan träffa jag på en annan kompis i stan som bjöd på fika och en mysig pratstund på café 60 i Rådmansgatan. Rekommendera verkligen, det är ett ganska lagom stort café med en lugnt stämning där man kan få lugn och ro och har en mysig känsla.

Tänkte dra igång med #nouw30daychallenge så får se hur det går, många kramar och hoppas ni får en mysig tisdagsväll

Likes

Comments

Tack för att du läser min blogg, Varmt välkommen tillbaka.

Många kramar från mig Melander