Resor

Hallå eller!

Jag vet att det blev lite många bilder nu men det hände mycket idag. Vi var nämligen på Eco parken Xcarat idag. Det är som en äventyrs park blandat med zoo och kulturell historia.

Vi fick simma igenom en underjordisk grotta och igenom en djungel, jag vet inte riktigt hur långt vi simmade men man var helt slut i kroppen när man var klar!

Efter det så snorklade vi lite och fick se massor av fina fiskar. Jag försökte ta kort under vattnet med mobilen men resultatet blev inte alls bra, tyvärr!

Efter det åt vi på en skaldjurs och fiskbuffé som var riktigt god!

Sedan var det dags för att se lite ruiner och vi fick även se lite djur. Dock hade jag inte velat stödja att sätta djur i fångenskap bara för att vi skall få kolla på dem så jag mådde faktiskt riktigt dåligt när jag såg alla djur. De såg så ledsna ut och jah tyckte att de hade på tok för litet utrymme att röra sig i.

Jag kommer aldrig att stötta detta plågeri men annars var parken riktigt bra.

Nu hinner jag tyvärr inte att skriva mer, ha det bra puss!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Mat

Något som jag absolut inte kan få nog utav här i Mexiko är att beställa in guacamole som förrätt. Det är så himla gott!

Igår när jag och E gick ut själva och åt så hamnade vi på en lite finare restaurang och när vi beställde guacamole som förrätt så kom de ut med en bricka med alla ingredienser och började göra den mitt framför oss. Det var riktigt roligt att se hur dem gör den och att de inte bara blandar i en färdig kryddmix som vi gör i Sverige. Den var riktigt god och nu har vi receptet på den Mahaha, jag lär försöka mig på den sen när jag kommer hem till Sverige.

Puss!


/ Melan

Likes

Comments

Allmänt

Hallå eller!

Idag har varit en liten annorlunda dag, idag blev det bråk med E:s vän. Det började med att han helt ignorera oss hela dagen. Jag frågade vad som var fel men han svarade inte ens så vi blev irriterade och gick och åt istället. När vi kom tillbaka så var han fortfarande sur men efter ett tag så kunde han prata med E. Det var tydligen mig han var sur på.

Jag blev irriterad på att han inte ville lösa något genom att prata med mig om det så jag la upp en bild på instagram med texten "When life gives you lemonads make a tequila race" och med hashtagen "bitterfittor". Jag tyckte att det var lite småkul men han blev tydligen väldigt provocerad, vilket jag i och för sig också tyckte var rätt kul. Jag vet att det är barnsligt men jag kan inte rå för det, jag gillar att provocera.

Så han kommenterade med något drygt typ "precis, jävligt tråkigt när folk lipar över små saker varje dag 😆" och då kunde jag ingen låta bli att svara "eller när parasiter försöker livnära sig på andra, eller när man frågar vad som är fel men personen i fråga inte ens vågar säga vad problemet är.. 🙊" då det är exakt det jag tycker att han har gjort.

Efter det gick det bananas. Han började dock prata med mig face to face så i slutändan var det ganska bra att jag la upp bilden, annars lär han fortfarande ha surat nu.

Vi bestämde oss för att sluta sura, säga vad vi stör oss på med en gång och försöka att inte bråka mer under hela resan. Det gick ganska bra tills ilkväll då började han klaga på att jag inte tog bort bilden på instagram så here we go agian..

Jag hoppas att ni har en dramafri dag, puss på er!

Likes

Comments

Hälsa, Resor

Idag är det våffeldagen och självklart skall vi fira detta trots att vi är i Mexiko. Det fick dock bli med Amerikanska våfflor istället för frasvåfflor med det funkade lika bra för mig, ha en superbra dag och är mycket våfflor, puss på er!

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Tjabba tjena hallå!

Idag har det inte hänt så mycket roligt att berätta om, vi har hängt vid poolen hela dagen och bara tagit det lugnt. En fullvuxen man i sina bästa dagar , han var 50+, frågade ifall vi rökte weed och i sådana fall ville dela med oss men tyvärr så gör vi inte sånt. Jag tyckte att det var ganska stelt, han kunde lika gärna vara min pappa liksom. menmen skönt att veta att man inte slutar att leva vid den åldern i alla fall haha!

Idag var det grabbarnas tur att bestämma vad vi skall göra så det blev slappa och sen en riktig fylla så förhoppningsvis skall vi ut på en dunderkväll nu när som men vi får la se.

Just nu är de och köper mat och mer öl medans jag sitter själv och lyssnar på eminem och dricker Malibu Cola, typ den bästa combon som finns!

Ha det gött, puss!

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Hallå eller alla underbara människor!

Idag har jag varit lite halvt bitter då E:s vän, som bjöd in sig själv att hänga med oss till Mexiko, nu inte har en endaste krona kvar. Han är helt pank och får inte sina pengar förs än på måndag. Han varken frågar om han får låna eller försöker lösa pengar på annat håll utan han förväntar sig typ att vi skall försörja honom, vilket jag tycker är jävligt drygt!

Jag förstår inte varför man reser om man inte har pengar så att det räcker, inte ens till mat? Jag blir så irriterad för jag och E har sparat ganska mycket just för att vi inte ville behöva tänka på pengar, vad allt kostar och så, utan att vi skall kunna äta när vi vill och göra vad vi vill. Vi ville även åka runt och se så mycket som möjligt men det blir lite svårt när den tredje personen inte har en budget för det.

Nu har vi istället delat upp våra pengar då jag vägrar bjuda hans vän, jag tycker som sagt att han skall fråga och inte bara anta att vi skall bjuda han på allt, och det har blivit lite dålig stämning på grund utav detta. Jag har sagt en del pikar och det anser jag att jag har all rätt till men nu sitter E:s vän och surar? Haha jag orkar verkligen inte detta.

Aja jag lägger upp lite bilder ifrån vår middag idag som jag och E hade själva medans hans vän låg hemma på hotellet och sura för att inlägget inte skall bli allt för gnälligt och tråkigt.

Maten här är to die for! Ha det så bra, puss!

Likes

Comments

Allmänt, Resor

Godkväll godingar!

Idag tog vi oss en tripp till Tulum då det skulle vara otroligt fint där, vilket det verkligen var! Men vi blev faktiskt lite besvikna. Vi drog till Akumal beach som nog är den stranden som är fylld mest med turister utav de stränder som då finns där. Anledningen till att alla just vill till Akumal och är på grund utav att det är ett grymt snorkelställe där man ser väldigt många sköldpaddor. Vi såg dock inte en enda och det är därför vi blev väldigt missnöjda.

Menmen det är alltid kul att se nya platser så vi får helt enkelt nöja oss med det!

Likes

Comments

Resor, Hälsa

Godkväll!

Vi har varit här i Mexiko i fyra dagar nu och har nu fått smak på vad som är typiskt mexikanskt när det kommer till mat och det är faktiskt inte vad vi trodde. Vi trodde att det typiska skulle vara väldigt stark mat med mycket bönor men maten smakar väldigt fräsch med mycket lime. Sveriges version av mexikansk mat är väldigt mycket mer slafsigt.

I Mexiko får man ofta tre olika såser till när man beställer mat, en guacamole och två starka såser, den ena är så klart starkare än den andra. Men det är där krutet ligger, själva maträtterna i sig är inte så starkt kryddat.

Jag är dock lite kluven på vad jag gillar mest. Sveriges version av enschilladas var i alla fall godare men mexikansk tacos är så himla fräsch så jag föredrar den faktiskt .

Likes

Comments