😍Så vad har hänt under dagen? Jo jag släppte ut hästarna och fåglarna i morse, sen var jag och J på agility träning mellan 11 - 13.00 och vad kan jag säga? Junior som vanligt var gummi boll på träningen idag och allt bara flöt på och alla missar vi gjorde var pga av mig att jag inte visade tillräckligt bra och var inte tillräckligt tydlig så det blev lite missförstånd mellan hund och förare.

Och idag hoppade vi en agility bana med hinder och tunnlar, och det var hela 19 hinder! Vi har bara hoppat upp till 10 eller 12 hinder så det va helt klart nytt för oss och jag är riktigt nöjd över oss båda två. Så nu taggar vi till nästa träning som tyvärr är om ca en månad och sista träningen för det här året och sen går jag och Junior på lång ledig ifrån agility men vi var massa annat att träna på som t ex utställnings träning inför när han blir 2 år och utställningarna börjar igen. Så vi kommer inte ha tråkigt resten av året ut iallafall.

Sen Carta´n fick bara en chill dag, var helt slut efter agility träningen och jag tror inte att C klagar över det. Men nu tänker jag packa min väska inför imorgon och sen så väntar en lång dusch mig innan det är dags att sova. Och insåg nyss att min laddare till bilen ligger ute i bilen, suck!

// Kram Emelia och vi ses nästa helg igen!

Bild ifrån Strömsholms tävlingarna 2017 och bilden är tagen av mig ;) Och den här snygginegn på bilnder har jag känt sen hon vara bara en dag gammal, så liten har blivit stor!😍

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Godmorgon! Har varit uppe sen halv åtta typ för att släppa ut hästarna och våra fåglar, sen idag kl 11 börjar min och J agility träning, finns lite filmer ifrån äldre agility träningar som jag ska kanske lägga upp här om någon är intresserad ;) Sen så ska vi vingklippa en av våra ankor för hon flyger över staketet och vi har rävar så går runt utanför gården så vill inte att hon ska bli räv mat.

Carta´n ska nog få en liten kort promenad idag, är inte riktigt sugen på att rida ut på honom själv än och mamma är förkyld så vill inte tvinga med henne ut på en ridtur. Men det blir nog en kort liten promenad för honom eller så kanske jag borstar av honom ordentligt och massa godis och mys för imorgon åker jag tillbaka till Ösby och kommer intet tillbaka förrens på fredag.

Packa väskan inför avresa imorgon måste jag göra också, sen ska jag försöka hinna städa både friggeboden och mitt rum, för det behövs. Annars så tror jag inte att det är något mer som händer idag eller att något annat är inplanerat.

// Kram Emelia

Värdens finaste fluff boll ❤

Likes

Comments

På dagens schema för Carta´n var kort pass skritt longering då C är en häst som kan bli lät spänd och stressad, så jobbar vi mycket på att han ska vara lugn och avslappnad. Det var dagens fokus men vi kom inte riktigt dit jag ville ha han men nästan.

I början var han spänd och väldigt ofokuserad, han travade runt mig på en volt med huvudet högt och var i helt andra tankar så jag tror att dom första 5 - 10 min jobbade vi på att få honom att ha sin fokus på mig, jag flyttade på mig så att jag bad honom öka eller minska tempot i skritten och vi tog hela tiden små pauser där han fick nån morots bit och massa beröm och klappar.

Men dom sista 5 minuterna av vårat lilla skritt longerings pass så var han med mig till nästan 100 procent, vi jobbade mycket med att han skulle vara avslappnad på volten i skritten sen tränade vi mycket på att byta varv, igenom att jag flyttade mig så att jag stod framför honom och han bytte då varv. I början fattade han inte riktigt men det var nog för att jag var otydlig i början men till slut fick vi till det. Och då avslutade jag passet med att låta han få beta lite innan vi gick tillbaka till stallet.

Nöjd med passet, men fick honom inte riktigt så avslappnad och ha hela sitt fokus på mig men riktigt nöjd ändå och det är bara att vi jobbar vidare.

Sen vad har hänt mer idag?

Jo, jag städade hela sadelkammaren för att sätta igång värmen där och det behövdes verkligen städas där. Sen gjorde jag och mamma en ordentlig kolla igenom alla våra hästgrejer som ni såg säker i det andra inlägget, vi hittade en hel del som vi ska ge bort. Annars så har vi inte gjort så mycket mer än att handlat lite mat och jag har pysslat i stallet typ hela kvällen också. Så idag blev det en hel dag med bara stallet typ.

// Kram Emelia

En otålig C som ville ut och röra på sig, och om ni undrar varför han har ett sadeltäcke eller vad man kallar det, så har jag det bara på honom för att värma upp hans rumpa så att han blir mjukare och varmare i musklerna innan han ska få jobba lite lätt :)

Likes

Comments

Godmorgon! Jag tog en lite längre sovmorgon idag och det behövdes kan jag säga. Men vad är dagens planer?

Jo, jag ska ut i hagen hos killarna och kratta ihop hö som dom inte har ätit upp, sen ska jag städa i friggeboden som vi har på våran gård då min kompis och hennes kille sov där förut för några veckor sen och har inte orkat gått ut och städa men jag måste verkligen ta tag i det.

Senare i eftermiddag så ska jag nog antagligen skritta ut ett tur på Carta´n eller så tar jag en kort promenad med honom idag. Funderar också på om jag ska longera honom lite lätt i våran "paddock", blir nog bara skritt för vill verkligen att han ska slappna av och sträcka ut halsen och ryggen i skritt just nu.

Sen har jag en sadelkammare som jag måste ta tag i att städa, ser riktigt illa ut där inne och vi ska sätta på värmen också. Sen ska jag börja ta ner lite tjockare vinter täcken till min herre som knappt har någon vinter päls och fryser lätt. Suck.

Men det är nog dagens planer, kommer säkert bli något mer under dagen.

// Kram Emelia

Snart är det dags att klippa det här fluffiga monstert, bild ifrån i vintars det här året. Ska ta lite förre coh efter bilder på honom då och ska visa lite hur vi klipper honom och ni kommer få lite tips på det också ;)

Likes

Comments

Bloggen:

Så vad kommer ni att läsa och se på den här bloggen? Jo, ni kommer få se min häst Carta´n som ni såg i inlägget innan och min hund Junior, och ni kommer få ett inlägg om bara dom två så att ni lär känna dom lite bättre. Men ni kommer även få vara med när jag tränar agility med Junior eller när jag har trickträning med C. Sen kommer ni få följa mitt liv lite gran. Lite om vad ni kommer få läsa och se på den här bloggen och att den här bloggen kommer vara en helg blogg så mest uppdatering på helgen och kanske lite uppdatering under veckan också.


Vad som har hänt i mitt liv:

Jo, jag har börjat årkus 2 på Ösby och jag går kvar samma linje, häst. Vi har tagit hem Juniors mamma Kayla och hon passa perfekt in i våran familj och det är roligt att se hur lika men ändå hur olika mor och son kan vara. Så henne komemr ni få se här på bloggen. Sen har det inte direkt hänt något mer i mitt liv, haha så tråkigt men det händer inte så mycket i mitt liv utan att jag taggar att bli 18 nästan år och att få ta körkort äntligen! Hehe.

// Kram Emelia

Mor och son

Likes

Comments

Hej igen! Jag bloggade förut på emeliaperala men bestämde mig för att nu göra en helt ny start med bloggandet och det betyder en helt ny blogg och ett helt nytt namn. Så...

Välkommna till melaequstrain!

En blogg som kommer bli en helg blogg som jag kommer nog bara uppdatera på helgerna och kanske ev någon gång i veckan, känner att det här kan funka riktigt bra för mig. Fokusera mest på skolan och plugga i veckorna och sen på helgen kunna fokusera på att blogga och annat. Låter som en bra plan, hehe.

Bloggen är inte helt klar än, lite små fix kvar men förhoppningsvis så kommer allt blir snart klart och jag kommer bli nöjd och ni kommer bli nöjda med bloggens utseende och såklart själva bloggens innehåll. Och nu ska jag verkligen försöka hålla igång med bloggandet och så får vi se hur längde det håller ;)

Men mycket mer inforamtion kommer i nästa inlägg så det kommer bli ett riktigt inforamtions inlägg om bloggen, mitt liv och vad som har hänt sen sist jag bloggande.

// Kram Emelia

Kan nämna lite snabbt att ni kommer få ett inläg bara om snyggigen på bilden.

Likes

Comments