Hallå i stugan!

Jag sitter i valet och kvalet mellan huruvida jag ska börja kolla på säsong 3 av "SKAM" på norska eller vänta till januari när svt släpper med svenska subtitles. Lutar åt att jag börjar kolla, FÖR JAG KAN INTE BÄRGA MIG. Hallå hur bra är inte serien? DRIT BRA! 

Fick feeling igår och skickade en SKAM-inspirerad snap till alla mina vänner, alla som jag känner, radio och tv, hör mig nu🎶. ok sidospår. Men är så äckligt nöjd över den här tröjan jag fick av mamma i fjol. Blir äkta cat-inception när jag bär runt på Nova samtidigt som jag har tröjan på mig. För att inte tala om hur kattig jag är ;-)

När vi ändå talar om gårdagen vill jag tipsa om mitt bästa mindfulnessknep i nuläget. Lägg pussel med din käresta! Drick gärna lite öl och ät en liten skål chips. OBS viktigt med liten för då övar ni på finess, finns inget mindfulness i att vräka i sig en stor skål med chips. Tugga varje smula och analysera saltkristallerna.

Prata helst inte så mycket under tiden. Låt pusslet ta upp det mesta av koncentrationen. Känn hur lugnet infinner sig och hur blodtrycket sjunker. Tips nr 2: köp en pusselmatta! Gör det bara. Så kan ni rulla undan kaoset när ni tröttnat och enkelt rulla fram det igen när orken kommer tillbaka. Så behöver ni inte ha ett 1000-bitars som tar upp hela matbordet :-)

Dagens agenda:

 1. Kuratorbesök. Prata om hur jag mår, dvs bra just nu! 🎀
 2. Städa. Vill inte ha kaos i läggan i jul.
 3. Krama ihjäl L❤. Imorgon åker han till GBG för att fira med sin familj. Sedan sluter vi upp på juldagen när jag knegat klart för julen, och firar då med min del av familjen.


Slut på agendan.

Likes

Comments

Prinsessan melmel kommer här med ännu ett mästerligt boktips! Nämligen "Nattfilm" av Marisha Pessl.

Scott McGrath är en grävande journalist som ägnat en stor del av sin karriär åt att undersöka skräckfilmsregissören Stanislas Cordova.

Cordova är en mycket gåtfull och mystisk man som inte synts till sedan 1977. Hans fans är hängivna och några av hans filmer är så brutala att de endast går att få tag på svarta marknaden. Hans dotter, Ashley Cordova, hittas död och det rubriceras som självmord. Men Scott McGrath vägrar acceptera det som sanningen och börjar nysta i vad som egentligen har hänt. Tillsammans med två tillsynes random personer för Scott en privat utredning där varje hemsk upptäckt leder till en annan. Snart befinner de sig mörk labyrint av gåtor som de inte kan ta sig ur, och deras eget liv tycks vara i fara...

HERREGUD vad jag fastnade i den här boken. Jag skulle klassa den som en skräck-deckare. Genom hela boken är det insprängt tidningsurklipp, artiklar, transkriptioner, bilder, hemsidor som gör att hela berättelsen känns så verklig..

Man får som läsare verkligen följa med i utredningen. Jag var faktiskt i början av boken tvungen att googla "Stanislas Cordova" för att ta reda på om han var en levande person eller fiktiv.

Stundtals var den så fruktansvärt obehaglig att jag var tvungen att helt enkelt läsa vidare, för jag vågade inte lägga ifrån mig den och försöka somna innan det hade "klarat ut sig", om ni kan tänka er vad jag menar...

Antar sidor: 647

Poäng- 0-5
​Mystik: 👽👽👽👽
Svart magi: 💀💀💀
Skräck: 👻👻👻👻👻
Oförutsägbarhet: 👀👀👀👀

LÄS DEN

Likes

Comments

Hej hopp

Här hemma i lilla lyan råder måttlig julstämning. L släpade hem en STOR plastgran, som vi pyntade för två dagar sedan. Köpte julpynt i USA i somras- fiffigt va? Se här vad fint:

Titta vad fint- Ohio's kardinaler🐦

Mitt favorit ornament 👼

Men vi har ju en liten räka här hemma som om möjligt uppskattar granen mer än vad vi gör, nämligen Nova. Av någon outgrundlig anledning är det supersmarrigt att gnaga på plastgrenarna??? Varje morgon börjar numer med att häpnas över hur mycket grön plast hennes bajs är utblandat med....🐸

I sann julanda köpte jag mig en tidig julklapp, nämligen ett par Blundstones. Har spanat på ett par rediga kängor under en lång tid nu och utnyttjade ett presentkort + butiksrabatt på Häst och Hundhuset. Betalade 169 spänn för dessa! Att göra kap är livet för en Coupon Queen💪

Har precis fettat in dem så nu kan jag klafsa runt i alla väder. Upptäckte även att de har stålhätta vilket jag inte har så stor nytta av egentligen men vafan, inte ska jag göra mig illa om jag blir trampad på här inte iallafall. Ta ingen skit! Våga gå i pölar! Ut och utforska världen! Krossa patriarkatet osv... 

Likes

Comments

Medan Blondinbella tycker att måndag är bästa dagen på veckan, är det snarare en veckodag som för mig är förknippat med ångest. Ny vecka, overkliga förväntningar, vad ska jag göra, oj vad mycket det är, fasen hur ska jag lägga upp det här, wuäh.

Här kommer mitt bästa ångest-kring-saker-man-borde-göra-tips:

 1. Skriv en LISTA. Gärna med en liten ruta bakom varje punkt så kan du pedagogiskt för dig själv bocka av när aktiviteten är genomförd.
 2. Var realistisk. Vad hinner du med idag? Hur mycket ork har du? Kan du förlägga något till en annan dag? Då gör du en lista för nästa dag.
 3. Gör listan i kronologisk ordning. Även här handlar det om att vara realistisk. Vad tar längst tid? Oftast är det skönare att beta av det "jobbigaste" först.
 4. Motivera dig själv. Tänd ett doftljus. Sätt på mysig musik. Fantisera om ett mellanmål du ska unna dig efteråt. Tugga ett gott tuggummi under tiden.
 5. Lägg till en enkel punkt som du VET är helt och hållet genomförbar oavsett förutsättningar, t.ex. scrolla igenom hela pinterest. Förslagsvis sist på listan...
 6. Lägg mobilen och datorn på laddning. Stäng av TV:n.
 7. BÖRJA. Bara gör det. Hugg in.


Men ibland, som idag, behöver inte dagens måsten vara så omfattande. Som idag har min lista sett ut såhär:

 • Fixa födelsedagspresent till L som fyller år om två veckor. Check!
 • Dusha. Heheh ska göra det nu.
 • Lägga schema för nästa period. Inte klar ännu.
 • Veckohandla. Inte börjat ännu.
 • Sortera i bokhyllorna. Inte börjat ännu.


Vassego för tipset. Ba å hugg in!

Likes

Comments

Tjena

Igår gick första advent av stapeln. Hängde med familjen till Hovstallets julmarknad. Det gick i stora drag ut på att vi alla häpnades över hur mycket mamma egentligen köpte. Det var allt från whiskeysenap, knäckebröd till dörrkransar.

Själv nöjde jag mig med att köpa en bivaxsalva *forever a cerat-lover*. Direkt när jag kom hem kletade jag på lite på Novas läppar. Det är för övrigt det bästa tipset för att säkerställa god kvalitet på hudvårdsprodukter - låt ditt husdjur sniffa. Ryggar hen tillbaka är det inget du bör ha i ansiktet. Sniffar hen däremot nyfiket är det fritt fram att kleta i ditt eget ansikte samt det arma lilla djurets nylle! Varsågod för tipset.

Vi gav förstås hovstallets vagnar en visit och jag häpnades såklart över "Sjuglasvagnen" som den sanna rojalist jag är.

När jag och L kom hem till vår egen lilla lya kastade vi upp den lilla samling av julpynt som vi samlat på oss under 4 år. Här kommer ett till tips från mig till er: Fynda julpynt EFTER julen, dvs när alla affärer rea:r ut föregående års pynt. Vi tog en runda på stan i februari i fjol och köpte kuddöverdrag, handdukar och övrigt pynt som vi igår med nöje plockade fram för för första gången. Passar dig som har en snäv budget och inte trånar efter "jultrender" för jag menar, julpynt kommer väl alltid vara julpynt?

Vi rundade av kvällen med att tända alla ljus vi har i lägenheten och kolla på svtplays sändning av Swedish International Horse Show.

Konstinstallation av moi... hehe

Likes

Comments

I did it! Jag läste ut "Främlingen"! Men det tog typ bara ett halvår. Började ju läsa den i våras någon gång. Under sommaren lade jag den åt sidan för att det helt enkelt var för många namn och intriger för min utmattade hjärna att hålla koll på. Men för någon vecka sen plockade jag upp den igen och plöjde mig ända till sista sidan. Och jag är så glad att jag gjorde det.

Främlingen är första boken i en låång serie om en sjuksköterska (Claire) som efter andra världskrigets slut åker på en "second honeymoon" med sin man. Under en skotsk högtid pinnar de upp till ett berg och tjuvkikar på vad som förmodas vara häxor som håller på med en hemlig ritual. Claire blir förstås nyfiken av en rad olika anledningar och går själv tillbaka dit. Rätt vad det är befinner hon sig inte längre på 1900-talet utan har färdats flera hundra år tillbaka i tiden, vilket hon snart blir varse om. Som läsare får man följa hennes vardag som numer spenderas med en skotsk klan under 1700-talet och allt vad det innebär.

Alltså denna bok innehåller allt man tänker en "episk kärlekssaga" ska innehålla. Tänk er magi, läkekonst, örter, skrock, indirekt släktforskning, intriger, mystik, historia, krig - och förstås kärlek.

Är inte helt övertygad om att jag kommer orka läsa resterande böcker i serien. Till min stora glädje upptäckte jag att serien filmatiserats. Nu har jag något att glo på i höstmörkret och kan fortsätta följa Claire på hennes tidsresa utan att få värk i handlederna och kisa på de små bokstäverna som trängs i det maffiga pocketformatet.

Författare: Diana Gabaldon

Antal sidor: 735

Poäng 0-5
Kärringsnusk: 🔞🔞🔞🔞🔞
Spänning: ⚡⚡⚡⚡
Förutsägbarhet: 🙆
Våld: 💣💣💣
Trovärdighet: ✨✨✨✨


Likes

Comments

Nä men hörrni, vilken slö helg det blev. Fast det var nog välbehövligt. Mina krav på återhämtning har drastiskt ökat. Det är uppenbart när jag tar en sovmorgon till kl 10. Snoozar en timme. Går upp och äter slö-frukost. Kollar på Life Of Brian med L och slumrar till. Då är klockan ca 13. När filmen är klar ska jag "bara vila ögonen lite" på soffan. Vaknar 3 h senare. Då är klockan 17. Inte heller har jag några problem att somna på kvällen.

Eftersom jag är så genomtrött över tiden försöker jag släppa på prestationskraven när jag väl är ledig. Det FÅR vara ok att inte vara så produktiv. Jag försöker spendera min lediga tid med saker som känns meningsfulla just nu.

Några exempel:

🌻Läsa skönlitteratur. Bara NjUuTa av att det har gått snart ett år sedan jag behövde läsa facklitteratur.
🌻Umgås med vänner. Nu har jag förvisso spenderat min fritid mest med kollegor, som ju har visat sig bli fantastiska vänner. *count your blessings*
🌻Planera och visualisera framtiden. Bena ut- vad är viktigt för mig? Vad vill jag göra mitt liv? Och en stor del av detta är att...
🌻...skriva. Dagbok. Bullet journal. Kalender. Scrapbook. Skriver jag ner det slipper jag ha det i huvudet.

Dessutom ger det ju fantastiska möjligheter att kolla tillbaka och få sig ett garv. För 15 år sedan tyckte jag tydligen att det var coolt att få med vart någonstans jag fört dagbok, vilket här tydligen var i "Stock". CoOLt med förkortningar.

Låt oss nu hoppas på att detta blir en bra vecka. Ser förresten fram emot den här veckan utifrån väderprognosen. Regn, regn, regn. Då får jag en ypperlig användning att använda min fina regnjacka jag köpte i början på året. SÅ MYSIGT.

​"Swedish melancholy at its driest". 

Likes

Comments

Hey what's up it's been a while👄

Idag är det fredag! Vaknade upp 9.30 med en del cravings (obs är inte gravid, det är typ standardfrågan på jobbet nu)

Mina cravings är som följer:

 • Kantarellchips. Fick smaka hemma hos Jessica igår. Lordy lord, har undvikt dessa i snackshyllan då jag föreställde mig att de ska smaka jord. 1) Varför skulle man göra chips med jordsmak? 2) Jag hade fel. De var perfekt accompanied med en liter vin. 3) Jag ska be L se om han hittar dem när han handlar fredagsmys. SÅ GODA.
 • Bygga en herrgård. På Sims. Och i verkligheten.
 • Inspirerande tidningar. Vill köpa lösnummer utav magasin om bröllop, hästar, lantliv, hundträning, författande, matlagning.
 • Läsa ostört. Inte kolla på klockan. Vira in mig i en filt och bulla upp med kuddar i soffan. Läsa tills jag nästan somnar (eller behöver gå på toa). Just nu läser jag en novellsamling av Stephen King.
 • Skogen. Har som en mystiskt längtan i märgen efter att få ta på mig ett par oömma kängor och traska över pölar och snåriga buskage. Ta djupa andetag i den friska, fuktiga luften. Den nästan tyngande känslan av att stå mitt i en lövskog och se hur trädkronorna böjer sig över huvudet. Ännu bättre på en hästrygg. Att bara följa med i rörelserna. Ducka här och var för att inte få grenar med spindelväv i ansiktet. IDYLL.
 • Brunch. Mmm jag och L har lyxat flera helger nu de senaste veckorna. Amen se på bilderna bara. American pancakes är min dille just nu. Känner en slags absurd stolthet i min nyfunna förmåga att göra goda, fluffiga små pannkakor. Nöjer mig dock aldrig, letar febrilt i Betty Crockers cookbook efter detaljer som kan optimera upplevelsen. Hör även med pannkaksgurun, a.k.a min pappa, efter tips och tricks.


​Ha en underbar helg ❤

Likes

Comments

Confession corner... Innan sommaren köpte jag The Sims 4. I retrospektiv kanske det var en dum ide. Kan sätta på spelet och sitta klistrad i flera timmar. Tiden bokstavligen flyger iväg. Vilket ibland har sina fördelar förstås. T.ex. om man ska vända på dygnet inför, säg, nattjobb. Eller om man blir akut sugen på att återskapa ett hem man sett på antikrundan. I samband med att jag fyllde år unnade jag mig två expansionpacks. "Dags att jobba" och "Kul tillsammans". Ja, ni kan ju tänka er. Mitt beroende fick en nytändning.

Hur som helst! Möt min senaste sim: Deena Ström. Här är hon med sin pojkvän Joaquin.

Ibland går de till parken på dejt. De är båda med i en "dj klubb" så det blir mycket fester. (åh herregud kan inte fatta att jag skriver det här).

Men för det mesta ser jag till att de går på one-on-one aktiviteter. Orkar inte hålla koll på fler simmar samtidigt. Här är de på bio. Deena den slasken kommer direkt från jobbet.

De har "myspys" på de mest konstiga ställen.

Men för det mesta är Deena på jobbet. Valde doktorskarriären. Just nu är hon medicinsk assistent. Hon började som vårdbiträde. För alla vet ju att det är den naturliga ordningen till att bli läkare. HUR kul som helst förresten att följa med simmen till jobbet och få styra alla interaktioner och aktiviteter. Har fortfarande polis- och forskarkarriären att utforska. MMmm så många timmar som väntar att gå till spillo.

Deena startade en klubb som heter "Baddarna". De hänger mest i poolområden, har dancecompetitions och grillar. Hur mysigt! Bonus att man kan nakenbada i sims 4.

En annan nice feature är att simmar kan använda buskar för olika ändamål. Här tar Deena en tupplur efter en gruppsammankomst med Baddarna.


mvh

Melanie, er simsmaster

Likes

Comments

God morgon! (kl 17:18)

Jag har just vaknat efter mitt första nattpass. Det gick över förväntan. Hade en ordentlig dipp vid 02:00 då jag mådde illa och reflekterade och livets alla bekymmer. Men på något vis så gick hela passet och rätt var det var så fick jag gå hem. Vi fick ändå en relativt lugn natt på jobbet...

Förevigade upplevelsen genom snapchat:

Här kände jag mig pigg och fräsch. Jag, Lisa och Jesper hade laddat med att äta go-middag tillsammans innan jobbet. Här försäkrade de mig om att de inte skulle låta mig somna. Jag hade förtroende för dem.

Efter midnatt var första etappen av passet klart. Alla mediciner var utdelade. Var precis klar med en inskrivning. Gjort omvårdnad där det behövdes. Förberett inför dagpersonalens arbete.

Några timmar senare funderade vi över vad tusan vi skulle göra. De flesta patienterna låg och sov. Akuten ringde inte. Vi diskuterade konspirationsteorier, drack te, åt godis (trots att st:göran inte rekommenderar sötsaker nattetid, hahaha ok tack för tipset). För mig var det här tuffaste tiden på natten. Tvingade mig själv att inte sitta ner, för då fick jag bara huvudvärk och mådde illa. Gjorde även mitt bästa för att ignorera hjärnspöken (eller riktiga spöken). "Såg jag inte nåt i ögonvrån???". Tro mig, det finns gott om spökhistorier i cirkulation på avdelningen.

Då fick vi ett ryck och började organisera i läkemedelsrummet. Vi tog oss an alla lösa blister och sorterade in i bokstavordning. Sen på något vis flöt resten av natten på. Vid 04:00 kokade vi nytt kaffe och närmare 05:30 började vi ta alla blodprover. Och rätt vad det var så var dagpersonalen på plats 07:00 och efter rapport fick jag gå hemåt. Pendeltågsresan hem though- den var inte och leka med. Fick KÄMPA för att hålla ögonen vakna och inte missa mitt stopp.

Inser att jag kom undan med en lugn natt att börja min 3-skiftskarriär med. Men det är jag tacksam för! Inatt jobbar jag igen, men det känner jag mig inte lika orolig för. Nu vet jag ju att jag klarar det 👽


Likes

Comments