Nä men hörrni, vilken slö helg det blev. Fast det var nog välbehövligt. Mina krav på återhämtning har drastiskt ökat. Det är uppenbart när jag tar en sovmorgon till kl 10. Snoozar en timme. Går upp och äter slö-frukost. Kollar på Life Of Brian med L och slumrar till. Då är klockan ca 13. När filmen är klar ska jag "bara vila ögonen lite" på soffan. Vaknar 3 h senare. Då är klockan 17. Inte heller har jag några problem att somna på kvällen.

Eftersom jag är så genomtrött över tiden försöker jag släppa på prestationskraven när jag väl är ledig. Det FÅR vara ok att inte vara så produktiv. Jag försöker spendera min lediga tid med saker som känns meningsfulla just nu.

Några exempel:

🌻Läsa skönlitteratur. Bara NjUuTa av att det har gått snart ett år sedan jag behövde läsa facklitteratur.
🌻Umgås med vänner. Nu har jag förvisso spenderat min fritid mest med kollegor, som ju har visat sig bli fantastiska vänner. *count your blessings*
🌻Planera och visualisera framtiden. Bena ut- vad är viktigt för mig? Vad vill jag göra mitt liv? Och en stor del av detta är att...
🌻...skriva. Dagbok. Bullet journal. Kalender. Scrapbook. Skriver jag ner det slipper jag ha det i huvudet.

Dessutom ger det ju fantastiska möjligheter att kolla tillbaka och få sig ett garv. För 15 år sedan tyckte jag tydligen att det var coolt att få med vart någonstans jag fört dagbok, vilket här tydligen var i "Stock". CoOLt med förkortningar.

Låt oss nu hoppas på att detta blir en bra vecka. Ser förresten fram emot den här veckan utifrån väderprognosen. Regn, regn, regn. Då får jag en ypperlig användning att använda min fina regnjacka jag köpte i början på året. SÅ MYSIGT.

​"Swedish melancholy at its driest". 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Hey what's up it's been a while👄

Idag är det fredag! Vaknade upp 9.30 med en del cravings (obs är inte gravid, det är typ standardfrågan på jobbet nu)

Mina cravings är som följer:

  • Kantarellchips. Fick smaka hemma hos Jessica igår. Lordy lord, har undvikt dessa i snackshyllan då jag föreställde mig att de ska smaka jord. 1) Varför skulle man göra chips med jordsmak? 2) Jag hade fel. De var perfekt accompanied med en liter vin. 3) Jag ska be L se om han hittar dem när han handlar fredagsmys. SÅ GODA.
  • Bygga en herrgård. På Sims. Och i verkligheten.
  • Inspirerande tidningar. Vill köpa lösnummer utav magasin om bröllop, hästar, lantliv, hundträning, författande, matlagning.
  • Läsa ostört. Inte kolla på klockan. Vira in mig i en filt och bulla upp med kuddar i soffan. Läsa tills jag nästan somnar (eller behöver gå på toa). Just nu läser jag en novellsamling av Stephen King.
  • Skogen. Har som en mystiskt längtan i märgen efter att få ta på mig ett par oömma kängor och traska över pölar och snåriga buskage. Ta djupa andetag i den friska, fuktiga luften. Den nästan tyngande känslan av att stå mitt i en lövskog och se hur trädkronorna böjer sig över huvudet. Ännu bättre på en hästrygg. Att bara följa med i rörelserna. Ducka här och var för att inte få grenar med spindelväv i ansiktet. IDYLL.
  • Brunch. Mmm jag och L har lyxat flera helger nu de senaste veckorna. Amen se på bilderna bara. American pancakes är min dille just nu. Känner en slags absurd stolthet i min nyfunna förmåga att göra goda, fluffiga små pannkakor. Nöjer mig dock aldrig, letar febrilt i Betty Crockers cookbook efter detaljer som kan optimera upplevelsen. Hör även med pannkaksgurun, a.k.a min pappa, efter tips och tricks.


​Ha en underbar helg ❤

Likes

Comments

Confession corner... Innan sommaren köpte jag The Sims 4. I retrospektiv kanske det var en dum ide. Kan sätta på spelet och sitta klistrad i flera timmar. Tiden bokstavligen flyger iväg. Vilket ibland har sina fördelar förstås. T.ex. om man ska vända på dygnet inför, säg, nattjobb. Eller om man blir akut sugen på att återskapa ett hem man sett på antikrundan. I samband med att jag fyllde år unnade jag mig två expansionpacks. "Dags att jobba" och "Kul tillsammans". Ja, ni kan ju tänka er. Mitt beroende fick en nytändning.

Hur som helst! Möt min senaste sim: Deena Ström. Här är hon med sin pojkvän Joaquin.

Ibland går de till parken på dejt. De är båda med i en "dj klubb" så det blir mycket fester. (åh herregud kan inte fatta att jag skriver det här).

Men för det mesta ser jag till att de går på one-on-one aktiviteter. Orkar inte hålla koll på fler simmar samtidigt. Här är de på bio. Deena den slasken kommer direkt från jobbet.

De har "myspys" på de mest konstiga ställen.

Men för det mesta är Deena på jobbet. Valde doktorskarriären. Just nu är hon medicinsk assistent. Hon började som vårdbiträde. För alla vet ju att det är den naturliga ordningen till att bli läkare. HUR kul som helst förresten att följa med simmen till jobbet och få styra alla interaktioner och aktiviteter. Har fortfarande polis- och forskarkarriären att utforska. MMmm så många timmar som väntar att gå till spillo.

Deena startade en klubb som heter "Baddarna". De hänger mest i poolområden, har dancecompetitions och grillar. Hur mysigt! Bonus att man kan nakenbada i sims 4.

En annan nice feature är att simmar kan använda buskar för olika ändamål. Här tar Deena en tupplur efter en gruppsammankomst med Baddarna.


mvh

Melanie, er simsmaster

Likes

Comments

God morgon! (kl 17:18)

Jag har just vaknat efter mitt första nattpass. Det gick över förväntan. Hade en ordentlig dipp vid 02:00 då jag mådde illa och reflekterade och livets alla bekymmer. Men på något vis så gick hela passet och rätt var det var så fick jag gå hem. Vi fick ändå en relativt lugn natt på jobbet...

Förevigade upplevelsen genom snapchat:

Här kände jag mig pigg och fräsch. Jag, Lisa och Jesper hade laddat med att äta go-middag tillsammans innan jobbet. Här försäkrade de mig om att de inte skulle låta mig somna. Jag hade förtroende för dem.

Efter midnatt var första etappen av passet klart. Alla mediciner var utdelade. Var precis klar med en inskrivning. Gjort omvårdnad där det behövdes. Förberett inför dagpersonalens arbete.

Några timmar senare funderade vi över vad tusan vi skulle göra. De flesta patienterna låg och sov. Akuten ringde inte. Vi diskuterade konspirationsteorier, drack te, åt godis (trots att st:göran inte rekommenderar sötsaker nattetid, hahaha ok tack för tipset). För mig var det här tuffaste tiden på natten. Tvingade mig själv att inte sitta ner, för då fick jag bara huvudvärk och mådde illa. Gjorde även mitt bästa för att ignorera hjärnspöken (eller riktiga spöken). "Såg jag inte nåt i ögonvrån???". Tro mig, det finns gott om spökhistorier i cirkulation på avdelningen.

Då fick vi ett ryck och började organisera i läkemedelsrummet. Vi tog oss an alla lösa blister och sorterade in i bokstavordning. Sen på något vis flöt resten av natten på. Vid 04:00 kokade vi nytt kaffe och närmare 05:30 började vi ta alla blodprover. Och rätt vad det var så var dagpersonalen på plats 07:00 och efter rapport fick jag gå hemåt. Pendeltågsresan hem though- den var inte och leka med. Fick KÄMPA för att hålla ögonen vakna och inte missa mitt stopp.

Inser att jag kom undan med en lugn natt att börja min 3-skiftskarriär med. Men det är jag tacksam för! Inatt jobbar jag igen, men det känner jag mig inte lika orolig för. Nu vet jag ju att jag klarar det 👽


Likes

Comments

Nu har spänningen som alla på jobbet burit på lagt sig. Schemat för nästa period är klart! Vi jobbar ju utefter "önskeschema" som innebär att vi helt och hållet lägger in vårt eget önskemål utav pass i ett fortlöpande schema. Det är definitivt en av "lockelserna" när man går på arbetsintervju. Sedan måste cheferna förstås diffa så att det passar verksamhetens behov. Det går till exempel inte att åtta sjuksköterskor jobbar ikväll men bara två imorgonbitti. Och i förmånen att få önska sitt eget schema ingår att en måste jobba 3-skift. Det vill säga över dygnets alla timmar. Hur som haver, detta är alltid lite gambling.

För av ovan nämnd anledning är det ingen självklarhet att september-november kommer att se ut precis som jag själv önskat, förrän schemat är låst, diffat och färdigt. I ärlighetens namn minns jag inte ens hur jag hade önskat mina pass, för det gjorde jag innan (!) sommaren. De gillar framförhållning på min arbetsplats. Kvar lämnas man med ett schema som man måste jobba efter, alternativt försöka byta pass sinsemellan med kollegor.

Den stora förändringen denna period är att jag ska börja jobba natt, gu bevare mig väl. Inbillar mig att det inte kommer att vara en biggie. Men sedan minns jag mitt första och enda nattpass på ambulansen, märk väl att jag aldrig jobbat något annat nattpass i mitt 23 åriga liv. Det nattpasset trodde jag att jag skulle gå under. Höll på att kräkas av trötthet. Slumrade till i baksätet. Somnade på soffan i personalrummet. Vinglade runt efter min handledare i trapphusen hos patienter. Såg det som ett nederlag.

Ni ser glansen i ögonen. Kan ana den inbitna kämpaglöden.

Men denna gång är det annorlunda. Jag är inte student längre. Jag betraktar inte längre. Jag har ett eget ansvar över mitt arbete och sysslor genom hela passet som jag förväntas göra. Dessutom minst 10 patienter som behöver min uppmärksamhet i olika utsträckning. Jag tar mig an utmaningen! Ska lätt försöka vända på dygnet innan genom att spela sims hela natten. Eller köra true blood marathon. Jag löser det på något sätt. 

Likes

Comments

För hundrafemtielfte gången har jag nu bytt bloggportal. Men som tur är följde alla mina goa inlägg med vilket känns som en lättnad, annars hade jag fått separationsångest.

Så har ännu en semester passerat. 4 veckor gick i ett nafs. Vi har haft det helt ohyggligt skönt. Ja, ni ser ju på bilden. Barbados var en utav alla öar jag och Ludvig besökte. Dit återvänder vi definitivt.

Men nu till hösten (för visst börjar det bli höst?) väntar ett tjok med spännande utmaningar. Jag ska börja jobba natt. Har gett mig fan på att börja ta körkort. Ska fixa klart med inredningen i lilla hemmet. Vill börja skriva på en roman. Men en av de viktigaste insikterna är att jag måste få vara L E D I G. Insåg det under vårterminen. Med tanke på vilket stress-belamrat yrke jag lyckats välja är det oerhört viktigt att jag, när jag väl är ledig, inte tar mig an för många åtaganden. Återhämtning är viktigast. Gud- vad sjukt att man ska behöva återhämtning från sitt jobb egentligen...

Så vad ska jag då göra på min enda lediga dag denna vecka? Jag ska fylla upp skafferiet för veckan och laga en middag av medelsvår grad till mig och Ludvig. Tänker mig max 2 timmars tidsåtgång. Det blir nämligen den enda middagen vi får inta tillsammans den här veckan med tanke på att jag sen ska jobba kväll veckan ut. 2 timmar i köket blir lagom för då har jag även tid över för att gräva mig ner i min nya Stephen King bok. Mer om det i ett annat inlägg... 😏

Likes

Comments

Tänkte att det var i sin ordning med en liten update om läget.

Kommer på mig själv med att gå runt och vänta på sommaren. Tills jag inser att juni för bövelen nästan redan är över. Hur hände detta??? Om drygt en månad tar jag semester och tar mitt pick och pack över atlanten för att riva av en roadtrip med familjen Lawrence. Kommer bli legendariskt.

Bild 2016-03-05 kl. 22.08 #2
Jag, L och Nova simmar stadigt. Har genom ett lyckligt sammanträffande fått fem (5)! dagar ledigt i schemat. Ingen semester. Inget fuffens. Bara sådär! Kan ha att göra med att jag jobbat som en idiot fram till nu.. Väbehövt att få vara ledig nevertheless. Innan min lilla ledighet hade jag mitt sjukaste pass hittills. Utan att rubba sekretessen kan jag väl ändå avslöja att det involverade att springa i spöregnet runt halva Kungsholmen för att jaga en patient, skaka hand med polisen och presentera mig som ”patientansvarig sjuksköterska” för att sedan runda av det med ett besök på psykakuten. Ahhh omväxling förnöjer säger man väl.

De här dagarna har ägnats åt att sova ohyggligt länge, spela sims 4, läsa, unna mig dyra örhängen från NK, hänga i tvättstugan, äta chips (ca 3 påsar) och dricka vin. No regrets.

 

Likes

Comments

Morsning korsning!

Klockan är förvisso fem på eftermiddagen. Men jag känner mig lika yrvaken för det för jag har just bränt av en redig powernap (ni trodde jag skulle skriva nåt annat va). En perk med att jobba som sjuksköterska är ju att det spelar ingen roll om du tar nappies lite närsom i livet, för du är ändå bauta-trött och kan somna under de flesta förhållanden på kvällen ändå.

Väntar på min käreste som råpluggar inför en jurist-tenta imorgon. Har precis preppat en sötpotatissallad pga #healthylifestyle. Kommer förmodligen ta på mig den nobla uppgiften att även diska ikväll eftersom han kan utnyttja dagen-innan-tenta-tycksyndommig-stressen till fullo. Fan, är svag för sånt där.

Fördriver tiden med att läsa första boken i ”Outlander-serien”. Tjock och tung (för att vara pocket). Just how I like my books. Får se om den håller standarden resterande 500 sidor.

IMG_3673

Likes

Comments

God morgon från arbetsnarkomanens soffa. Idag är det måndag men as far as I’m concerned hade det lika gärna kunnat vara torsdag. Är mitt uppe i en jobbperiod där jag blivit helt dag- och veckovill. Sjukluckor har lett till att jag har jobbat heldag och jag har även tagit pass från en kollega som behöver vara ledig. Har varit ledig en dag åt gången och nästa gång jag får en ledig helg är när min lillasyster tar studenten om två veckor!

Tja, inte är det väl optimalt. Men det funkar. Grundstressen jag kände när jag precis börjat jobba som sjuksköterska har lagt sig lite. Dvs att jag inte är stressad alla dygnets timmar, utan jag är för det mesta stressad när jag är på jobbet. Jag tycker ändå att jag lärt mig att koppla bort jobbet och allt dess ansvar när jag tar av mig uniformen för dagen/kvällen och jag kan överlag tänka på helt annat när jag är hemma. Gräver ner mig i Diana Gabaldons ”Främlingen” för tillfället och bara njuter av tidsresor, magi, romantik och äventyr.

Men så finns det ju undantagsfall… som i fredagskväll t.ex. Då hade jag mitt hittills sjukaste pass på avdelningen där jag inte ens hann sätta mig och äta middag på grund av att det var saker som behövde göras hela tiden med en kritiskt sjuk patient. Lägg till förtvivlade anhöriga till andra patienter, bristande compliance, otillräckliga instruktioner från läkare samt avsaknad av nödvändiga läkemedel och material som innebär detektivarbete av resten av sjukhusets förråd – så har ni min fredagskväll. När jag tillslut gick från jobbet 21:45 var jag så uppe i varv, kände mig nästintill manisk, och jag bara babblade och for runt här hemma hos stackars L. Vi satte oss och kollade på en film men jag lyckades inte varva ner förrän 02:30 (!) på natten. Inte ok. Men det är verkligheten.

Vi har ett ansvar att jobba patientsäkert. Men när strävan efter patientsäkerhet går ut över vår egen hälsa är det något som är skevt. Tur är väl att jag den kvällen jobbade med de bästa kollegorna. Vi delade den här stressen, peppade varandra, utbytte klagande suckar i läkemedelsrummet, hjälpte varandra med att räkna ut hastigheten på en livsviktig infusion, åt ballerina i farten från patientköket och försökte göra det bästa av situationen.

13240557_10154302915539924_5623974020782902832_n
Tur är väl att jag har det här lilla sömnpillret som i slutet av varje dag kryper upp bredvid mig och spinner. Samt L som lyssnar, förstår och uppmuntrar mig. Berättar om saker från sin del av vardagen, ger mig ett slags verklighetsbegrepp utanför sjuksköterske-zoombie-livet.

Likes

Comments

Hörrni!

Jag har kommit på en genial idé. Jag har startat en bokklubb! Än är den precis i uppstarts-skedet så att säga. Har hittat två kompisar som nappat på idén hittills. Känner mig SÅ taggad. Vilket bättre sätt att dela nöjet med att läsa skönlitteratur än tillsammans med personer man gillar?

Tanken är att vi ska bestämma en bok tillsammans. Vi som hittills är med i klubben är alla intresserade av fantasy, historiska romaner, äventyr osv. Sedan sätter vi datum för när vi ska ha läst en viss bit in i boken, samt när boken ”ska” vara utläst. Vid de här tidpunkterna stämmer vi träff och diskuterar intriger. Umgås över plockmat och kanske ett glas förfriskning. Thoughts so far on the book. Möjliga händelseutvecklingar. Favoritkaraktärer. Övrigt som händer i livet. Det blir en anledning att ses regelbundet då många utav oss pluggar/jobbar heltid och att det där att ta sig tid för att umgås lite faller mellan stolarna ibland. Läser böcker gör vi ju alla ändå.

FullSizeRender-5

Nu återstår bara att rekrytera fler medlemmar samt att välja en första bok att dyka in i.
Kan inte komma på ett bättre sätt att inleda svenska sommaren på.

Likes

Comments