Header

Mitt och Napóns år kan gå och ta sig. I våras fick han hovledsinflamtion och en trolig orsak till det är att han rörde sig för lite i en förliten hage. Han blev frisk och vi red på i 3 veckor innan han troligtvis busade i hagen och fick en blödning på förstärkningsbandet. Tävlade 1 tävling i våras och det gick superbra resultatmässigt men inte alls bra känslomässigt. Han kändes konstig och dagen efter staplande han fram i traven. I 2 månader skrittades han, igångsättning i 1,5 månad. Tanken var att tävla nästa helg vilket jag var supertaggad över men nu blir det inställt. Dom senaste 2-3 veckorna har han inte känt som sig själv och igår när vi var på vattenträningen, böjde Ankan igenom Nappisen och hon tyckte inte heller att han var fräsch. Hon trodde att han hade fått kotledsinflamation vilket stämde. Gustav konstaterade att han har fått kotledsinflamation i båda fram. Men då vi märkte det så pass tidigt så behöver han skrittas förhand eller uppsuttet i 20-30 min i 1 vecka sen får vi sätta igång igen.

Det känns både trist att detta har hänt men ändå skönt. Ta inte detta på fel sätt men eftersom Napón inte har känts bra, känns det skönt att vi hittade varför han inte har känts bra! Vi passade även på att ultra ljuda hans förstärkningsband och det såg jätte fint ut och den skadan är helt läkt!

Kan inte vänta tills nästa tävling då jag får visa upp min fina ponny. Jag ger ingen upp!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • Filed under: Napón

Likes

Comments

Imorse åkte jag och mamma iväg med båda ponnyerna! Jag och Wissie skulle träna för Jennie Larsson medans Nappisen skulle vattentränas.

Wissie var suuperfin idag på träningen!! Skolorna blir bättre, det är bara det att han ska komma igenom sig då han väldigt gärna bara vridet på huvudet så att bogen flyter iväg. Vi fick även hjälp av bästa Ankan med mycket tips om hur vi ska massera honom för att spänningarna i bogarna ska släppas!

Nappisen skötte sig han också! Han har blivit superduktig på vattenbandet. Han går i backe + mycket vatten, lilla grymmis!!

Likes

Comments

Hörni! Har helt glömt bort att blogga både igår och nästintill idag😬. En liten snabb sammanfattning om båda dagarna - igår stod båda ponnyerna då Wissie slog av sig sin sko i torsdag och ville inte rida honom samma dag som han fick på sig den. Napón klipptes vilket verkligen behövdes, han var hur fluffig som helst men inte nu längre. Är mycket skönare (både för honom och för mig) att ha honom klippt!

Idag tömkörde mamma Nappisen vilket gick super! Vi ska bara träna lite mer på fattningar med rösten då han har lite svårt för det!

Wissie fick joggas lite och shit vad pigg han var! Kunde inte stå stilla när jag skulle hoppa upp och travade till ridbanan haha. Han var väldigt taggad men också väldigt fin!! Red mycket övergångar - skritt, galopp, skritt, galopp, halt osv. Vi galopperade också över några bommar och ja, man märker att vi är dressyrekipage haha! Men han tycker det är kul och det är det viktigaste!

Sen kom Annelie Engemoen ut för att hjälpa oss med bett till Wissie och hur vi ska tänka kring det! Kan verkligen rekommendera henne!! Vi fick maaaasor av tips, tror att både min och mammas hjärna är helt proppad men bettkunskap nu haha. Vi fick även låna 2 bett som jag ska testa lite. Jag red på det ena idag och det kändes super! Både han och jag trivdes med det!

Likes

Comments

Såklart ska hästen lyckas dra av sig skon precis när vi ska börja galoppera. Jag och mamma tänkte idag passa på och rida ut till några galoppvägar. Allt gick superbra men när vi skulle börja galoppera hörde vi klonkande och såklart kom det från hans baksko. Jag har tyckt att hans bakskor har suttit lite löst under några dagar nu men när mamma kände på dem, tyckte hon att de satt bra. Aja, en sko av och en sko halvt av. Men imorgon kommer en hovslagare ut till stallet och förhoppningsvis kan han slå på Wissies sko! Wissie kommer att få stå imorgon, joggas på lördag och trimmas på söndag ifall han får på skon imorgon.

Nog om tappskorna. Nappisen kändes jättefin idag! Han får verkligen lite extra energi boost (vilket man behöver🤣) när han rids ut. Ställde inte några krav på honom idag utan han fick ha halvlånga tyglar och bara galoppera på💕!

Bild ifrån imorse när vi hade friluftsdag med årskursen

Likes

Comments

Måndag: Trimm

Tisdag: Trimm

Onsdag: Michela tar hand om Nappisen (jag stalledig)

Torsdag: Rida ut

Fredag: Vila (förhoppningsvis klippa honom)

Lördag: Trimm

Söndag: Vattenträning

Nappisens schema är lite enformigt just nu men eftersom vi inte får hoppa eller göra nått avancerat så får det vara så!

Likes

Comments

Två dagar av veckan har redan gått men jag jag skriver Wissie veckoschema ändå!

Måndag: Promenad ute

Tisdag: Rebecca träning

Onsdag: Mamma longera (jag stallledig)

Torsdag: Rida ut

Fredag: Trimm

Lördag: Hoppa/rida ut

Söndag: Jennie Larsson träning

Såhär brukar en vanlig vecka se ut om jag inte tävlar. Jag försöker alltid få med minst 2 uteritter alternativ promenad ute, en dag utan ryttare, 2/3 dressyrpass och lite bomträning!

Imorgon bitti kommer Nappisens schema upp här på bloggen!

Likes

Comments

Idag åkte dom vita lindorna på, vilket betyder photoshoot. Mamma har tagit både profilbilder och ridbilder, nu ska jag bara redigera dom😜.

När jag red kändes han fin men lite lat💕. Vi tränar mycket på att få in ytterbogen då han gärna vill släppa den.

Wissie fick idag promeneras eftersom han tävlades igår💕.

Här är en av bilderna från idag!!

Likes

Comments

Dom som följer mig på sociala medier har nog redan förstått det som precis har hänt. Sen är rubriken inte alls avslöjande heller😉 .

Jag och Wissie red idag våran andra P1 tillsammans vilket var vår tredje tävling och det gick över förvånansvärt bra! Mitt mål var att rida programmet med en bra känsla och att sätta kvalgränsen till nationellt (62%). På framridnigen fick jag hjälp av Ninni vilket är väldigt uppskattat!! Allt kändes super inför starten, väl inne på banan red jag som Ninni sa - ställ höger, ställ vänster, ytter osv. Allt ifrån första inridningen till sista kändes mer än bra! Grädde på moset var när jag fick 70% (!!) av ena domaren med kommentaren "Härlig ridet på flott ponny" dessutom fick jag en 8 (!!) på ryttarn av den domaren!😍 Fick även flott ponny av den andra och av den tredje "Härligt långbent ekipage". Slutprocenten blev 69,123% och hamnade alltså på en andra plats!!😍 Är alltså det andra bästa d-ponny ekipaget i Stockholm eller den andra bästa ponny ekipaget i Stockholm då jag hade näst högst procenten av alla ponnysar oavsett kategori!!

Likes

Comments

Usch vilket väder det var idag, gick från solsken till spöregn och åska till solsken☀️⛈.

Mamma och jag red ut på pollarna idag trots vädret och man kan väll säga att vi kom hem blöta.. men det positiva var att ponnyerna blev rena😝.

Napón var jätte duktig idag! Han var verkligen på tårna vilket är superkul❤️!! Wissie skötte sig också superbra!❤️ Alla fyra ben höll sig på marken🤣

Likes

Comments

Long time no see. Det var ett tag sen jag bloggade men då jag har kommit hem kl 22 från stallet varje dag så har jag inte varit så taggad att skriva ett inlägg när man egentligen har annat som måste göras. Men nu är jag iallafall tillbaka :)

Sist vi sågs så har den hänt ganska mycket faktiskt, Nappisen börjar komma tillbaka (😍 ), Wissie och jag börjar hitta varandra mer och mer men sist och absolut inte minst gjorde jag idag min storhästdebut (😍 😍 ). Fick rida Helénes fina Noah! Vi åkte till Strömsholm kl 7.30 imorse och vilken känsla det var att rida där inne i Strömsholms fina ridhus! Med kort framridning (pågrund av dåligt skyltat till parkeringen och framridningen) red vi in på banan. Är såå himla nöjd över hela programmet men speciellt travdelen där vi låg stadigt runt 6-7 förutom i en sluta där han blev för rak. Galoppen är jag inte lika nöjd över då vi fick lite missar där. För det första red jag fel väg (andra gången i mitt liv😲 ) vilket gav -2 poäng. Sen har Noah en tendens att byta galopp när det blir jobbigt att gå förvänd. I det varvet som vi har tragglat med att han ska gå förvänd galopp gick utmärkt idag medans i hans enkla varv bytte han. Då han inte ville byta tillbaka galoppen innan vi red in på nästa moment sänktes poängen där också. I sista galoppökningen tänkte jag satsa och allt gick bra tills slutet då han bytte... igen.

Kan verkligen inte vara mer nöjd med debuten än vad jag är. Nu ska vi hem, träna och ladda upp inför nästa tävling där vi ska rocka banan!

Likes

Comments