Header

Contains affiliate links

Hello! Jag har ett issue - igår fick jag hem mina nya skor från BOOZT.COM. Jag är dock lite osäker på om jag ska behålla dem. De är skitsnygga men jag känner mest att de inte är så sköna som jag velat att de skulle vara. Vad tycker ni? Ska jag behålla skorna på bilden eller skicka tillbaka dem? Jag har hittat två andra skor som jag också tycker är snygga! Hjälp mig gärna genom att rösta nedan!

SKO 1 (länk) - SKO 2 (länk)

Likes

Comments

Hej torsdag! Idag gjorde jag och min syster amerikanska pannkakor, eller plättar, till lunch. De blev supergoda så jag tänkte dela med mig av receptet som ursprungligen kommer från ICA (länk), men som jag har justerat lite efter min smak.

Detta behöver du till ca 10 plättar:

1 1/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

1 msk socker

1 krm salt

1 1/4 dl mjölk

1 msk smält smör

1 ägg

smör till stekning

florsocker att pudra över

ljus sirap och hallon att toppa med

Gör såhär:

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa först ner mjölken, sedan smöret och sist ägget. Vispa till en slät smet.

Häll i lite smör i en stekpanna och klicka ut ca 1 msk smet per pannkaka/plätt.

Grädda ca 1 1/2 minut, tills det börjar bli lite bubblor på ytan. Vänd och grädda ytterligare ca 1 1/2 minut.

Pudra de nygräddade pannkakorna med florsocker och ringla över ljus sirap. Avsluta genom att toppa med ljumna hallon.

Njut av dina fantastiskt goda- och fotovänliga pannkakor!

Likes

Comments

RECEPTET PÅ DESSA GODINGAR HITTAR NI HÄR!

HOLA! Jag har äntligen fått ett välförtjänt påsklov. Okej jag ska inte ljuga jag fick det faktiskt redan i Fredags men har inte bloggat om vardagen sedan förra Tisdagen.

Jag passade då på att ta lite påskfika, även fast påskhelgen är över. Så jag unnade mig faktiskt lite, HIHI!

Min påskhelg har inte varit så speciell. Den brukar inte vara så speciell heller, våran familj firar inte påsk så mkt. Jag fick två påskägg och åt god mat på fredagen. Och det var allt ungefär.

Men på fredags-eftermiddagen ringde mina föräldrars kompis och ville mig något. Hon frågade om jag kunde ansiktsmåla ,och jag bara "ööö, jag har aldrig gjort det förut" Hon frågade om jag ville ansiktsmåla barn på någon slags påskhelgs-firande i slalombacken. Jag tog åt mig jobbet och på Lördagen satt jag där och det kom barn efter barn efter barn och ville bli ansiktsmålade. Det gick bra , men jag är nog inte den mest professionella ansiktsmålaren i hela Sverige om man säger så, HIHI!

Hoppas ni har det bra! KRAM!

Likes

Comments

Igår bakade vi hemmagjorda kanel-/kardemumma bullar. De blev himmelskt goda så jag tänkte dela med mig av receptet!


RECEPT PÅ KARDEMUMMABULLAR!

125 g smör

5 dl mjölk

50 g jäst

2 msk grovt stött kardemumma

1/2 tsk salt

2 dl socker

1 1/2 L vetemjöl

1 Ägg till pensling

Pärlsocker till dekoration

FYLLNING

100 g smält smör

4 msk socker

GÖR SÅHÄR!

Smält smöret. Häll i mjölken och värm den fingervarmt (37ºC). Smula jästen i en bunke och häll över degspadet. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt kardemumma, salt, socker och det mesta av vetemjölet. Knåda till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt i ca 40 minuter.

Ta upp degen på mjölad arbetsbänk och kavla ut det till en rektangel, ca 40x60 cm.

Fyllning: Pensla på det smälta smöret och strö på kanel och socker. Rulla ihop och skär rullen i 2 cm tjocka skivor.

Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper med snittytan uppåt. Låt jäsa i ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 250ºC.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i ca 10 minuter.

Serveras med mjölk!

Likes

Comments

Hej! Ungefär 4 månader har gått sedan sist. Det är på tog för mycket, och jag hoppas det aldrig ska hända igen men har helt enkelt inte haft tid och fått lagt bloggen på is. Men nu känner jag att jag kan börja på nytt och förändra saker som jag velat gjort länge, så bloggen blir som jag vill ha den.

Mycket har hänt sedan sist. bl.a. har min klass varit på 2 veckors prao, men min var lite annorlunda. (kommer i ett blogginlägg senare), jag har haft sportlov, och mycket mer.

Det jag har tänkt jag vill göra mer på bloggen är recept. För er som inte vet det så är jag väldigt intresserad av att baka, laga mat och helt enkelt hålla på i köket. jag vill kunna skapa egna recept och lära mig mer genom det. Dock kan jag inte lova att det kommer egna recept inom 2 veckor men jag har som mål att iallafall skapa något eget recept.

Jag skulle även vilja ha massvis av recept ni vill att jag ska testa samt förslag på innehåll på blogginlägg. Jag har som sagt några inplanerade men är öppen för fler förslag.

KRAM!

Likes

Comments

Halllooooo!!!!

Förlåt för dålig uppdatering här på bloggen och det ända jag kan ""skylla på"" är jul- och nyårsfiranden. På julen startade vi med paket öppning hemma på morgonen, sedan åkte vi vidare för julbord hos farmor & farfar, där fick vi också ett par julklappar och efter kalle anka åkte vi till morfar (som även va med hos farmor & farfar), hos morfar åt vi gröt och öppnade de sista julklapparna. Och jag är väldigt tacksam för de jag fått! Säg till om ni tycker jag ska visa mina julklappar!


Vidare till nyår så firade vi med familjens kompisar, de är en familj med mamma, pappa och ett barn som är lika gammal som min lillasyster. De skulle fixa förrätten och det var något slags plock med pizzabullar, krustader, små räkpajer och tunnbrödssnuror. Super gott! Våran familj stod för varmrätt och efterrätt eftersom vi var hemma hos oss. Till varmrätt blev det entrecote med klyftpotatis och cafe de paris smör, och efterrätten stod jag för, det blev en vitchoklad- och pistagenöts-pavlova. Recept kommer senare!

Vid tolvslaget firades raketer och rislyktor, och såklart skålade vi och sa: GOTT NYTT ÅRRRRRR! Haha!

Hoppas ni fick en lyckad kväll igår och har en bra fortsättning!

kram!

Likes

Comments

Med tanke på att det bara är en vecka kvar till julafton tänkte jag tipsa om några olika outfits man kan bära på självaste dopparedagen. Trevlig lördag på er!

Likes

Comments