​Ännu en hemsk natt! Milo fick äta frukost hemma och mysa då han var uppe så länge. Hans mage var verkligen hemsk..  Han fick gå på dagis då det verkade bra på morgonen. Jag åkte in till universitetet. Allt kaosade efter det. Vi jobbade stenhårt på tentan och det kändes verkligen superbra. Jag åkte till solna för att hämta ett kuvert, men självklart blev det signalfel på pendeln och Tibbe skulle komma, men var sen. Vi var aningen sena och jag var stressad till träningen. Jag var ju tvungen att ta bussen med Milo men skulle inte hinna om jag behövde springa in på förskolan för då hade vi missat bussen. Fick tyvärr inte hjälp att lösa det (men bra att jag vågade fråga iaf)..Vi fick åka hem istället vilket var tråkigt för Milo älskar innebandyn mer än jag tror jag (det hade varit bra för hans mage att få röra på sig.) Att vi åkte hem innebar också att vi inte handlade till morgondagens bravader. Men det tog ändå totalstopp för Milo den kvällen. Dygnet runt till söndag kväll fick jag och Milo kämpa. Det var myclet svett och tårar från oss båda, men vi tog oss igenom det. Morbror Micke var världens finaste människa och allt blev bra till slut. Tråkhelg!!!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

​Milo och jag vaknade kl 07.00 utan larm för vi somnade så tidigt. Milos magproblem gav sig till känna ännu en gång. Jag ändrade på schoolsoft och vi åt frukost hemma istället. Han åt jättemycket och han var så positiv och mysig! 
​Milo fick en hel påse movicol. Han kämpade och kämpade utan resultat. Till slut fick vi gå ändå. Jag pluggade hemma idag så jag fanns i närheten om det skulle vara något.

Jag hämtade Milo vid 16.00 och Milo ville "åka hem". Perfekt för det var baddag idag. Väl hemma så hann vi inte leka länge innan pappa kom och hälsade på. Han var här i 1  1/2 timme och lekte och skrek massor MED Milo :) Mamma kunde då laga fiskpinnar med potatismos. Tydligen är potatismos med smör en hit! Han åt även hårdmacka.

Sen var det dags för bad. i hade bara en halvtimme på oss till kl slår 19.

Men det gick inte. Han hade roligt i badet de första tio minuterna sen hände det en "olycka". Vi fick byta badvatten och efter det hoppade Milo ur badet MINST (utan att överdriva) 30 ggr och försökte gå på pottan.
Till slut bara grät han å grät. 

Vi läste sagor och jag gick med på att läsa samma böcker i 40 min. Han borstade inte tänderna då han bara grät hela tiden och ville ha tröst. Jag fick byta 10 blöjor och han bara skrek. Jag gav honom alvedon och han betedde sig som om att jag misshandlade hnm. Usch vad hemskt det var. men han somnade en kvart efter det iaf. Så den kanske hjälpte. Jag bytte blöja på honom kl 00.00 och 02.00. Jag ska försöka sova nu. Salvan skyddar nog om det skulle behöva bytas. 

Åh vad jobbigt det är när han har ont!! 

Likes

Comments

Mamma hade tenta och var helt uppe i det blå. vi hade en bra morgon utan stress :)

Jag hämtade Milo 16.15 och vi lekte i lekparken till klockan 18 Det kändes assegt därborta då jag var så trött. men kunde inte föreställa mig att klockan var så mkt! Mobilen lade av på bussen hem så det blev inge foton då heller. Milo hade ramlat på dagis btw..

Ojojoj. Milo älskade maten. Baconsås med favoritpastan. 3 portioner plus två mackor!

Både Milo och jag höll på att somna vid köksbordet. vi somnade kring 19 båda två. Jag vaknade upp och insåg att den goda baconsåsen fortfarande stod framme :(

Likes

Comments

Världens mysmorgon. När Milo hade pussat och kramat mig en miljard ggr så upptäckte jag att det fanns klet i ögonen på hnm. to be or not to be..ögoninflammation asså........vi avvaktade ett tag innan vi bestämde oss..Vi åt frukost på saken. Inget mer klägg, så vi traskade till förskolan :)

Hämtade Milo på förskolan 15.45 ungefär och han blev överlycklig över att höra att vi skulle på innebandyträning :)

På bussen bad Milo mig att rita fotbollar och det gjorde jag. Jag ritade andra saker han fick gissa på också.
Sen tar han tidningen och börjar rita och säger "aa e d nå issa" (vad är det för nåt, gissa)

Jag sa att jag inte visste. Han utbrast på perfekt svenska: "Cirkel!"

Bästa träningen på länge, för Milos del alltså. John skötte sig riktigt bra idag han med :)

Han gjorde en del mål! :)

Han hade skött sig exemplariskt och fick en delicatoboll :) Vi borstade tänderna och han somnade inom 10 min från detta tillfälle. typ 20 över 19. om jag inte missminner mig.

Likes

Comments

Äntligen blev det måndag igen.


Vagnen var hos pappa så den fick jag hämta precis innan hämtning på förskolan.


Kl. 16.00 när jag anländer så sitter Milo i frökens knä och blir tröstad, då han precis torskat en löptävling pga. “snubbel” som resulterade i en smäll i backen. Händerna tog mest stryk, men som tur var blev det inget blodvite. Frökens knä var supermysigt och lugnande tills mamma kom, då skulle det snörvlas vidare lite där. 30 sekunder senare när han snörvlat klart, slog han på attityden igen och ingen fick röra eller tilltala honom förutom “mamma”.


Jag fick träffa Milos nya fröknar och fick höra information om dagen.


  • Seg att söva på sovstunden.
  • Milo har fått en hylla i garderoben för extrakläder.
  • När fröknarna lärt känna Milo lite mer, vill de ha ett föräldrasamtal. Bra!
  • Han tänkte rymma hem med Kian i samband med att alla barnen var på väg ut för att leka. (Fullt påklädd tänkte han dra, fröknarna berättade att “så får man inte göra”)
  • Milo hade sagt något otydligt under mellanmålet (e.a. Jag tror att det det kan ha varit att han hade ont i tungan för det sa han senare under middagen)


Jag föreslog att vi skulle gå till lekplatsen, men fick ett blankt nej och “åka hem” från Milo. Han var inte riktigt upp-peppad än från tävlingsskadan :)

När vi lämnade förskolan träffade vi en gammal elev till mig. (Hjälp vad hen har vuxit.)


Milo hoppade i vagnen och jag sa att vi kunde gå hem. Milo fick navigera oss. “Höger!” “Vänster!” “Höger!” “rakt fram”. Ibland blev det tokigt för jag sprang med vagnen (superroligt tyckte Milo) Till slut skrek han en massa kommandon och vi kunde helt plötsligt hamna på en gräsplätt!

En skrattande Milo ledde oss slutligen till en lekplats. Där använde han uttryck som verkar fastna (används på rätt sätt) :


  • Backa, stanna, först, sen, stopp
  • Vänta (lärde mamma honom)
  • Mamma åka röda rutchkanan, jag åka gula rutchkanan
  • Mig, jag, du

Sen ville Milo helt plötsligt gå hem. Nice tänkte jag då det var badkväll ikväll och kunde bli tight om tid. På vägen hem klättrade han i berg och stora stenar (vilket han också diskuterade med mig om).

Vi hittade jättemånga “mat i trädet fågel”. I en backe skulle det springas men det var för mkt “rullgrus” där.

Jag visade honom en näve grus (Milo säger gus) och sa titta vad mycket grus. Det blir halt när det ligger så här mycket grus på vägen. Milo tog också upp en näve och sa: “mycke gus. Halt springa”. Jäkligt kul att han har hajat begreppet halt. Han lärde sig skilja på snö och is ganska snabbt med hjälp av töande is/vattenpölar. Han förstod direkt nu vad man menade med att gruset skulle vara halt.

Sen upptäckte Milo en stor sten, liten sten, stor sten, massor...osv. Han plockade ner några (läs många) stenar i fickan och var nu än en gång redo att gå hem.

När vi nått vår busshållsplats var det race hela vägen hem. (Med minst 50 pauser) Det var mamma och vagnen VS Milo.

16.50 Väl hemma, klädde Milo av sig och la undan sina kläder förutom overallen. Vi tvättade händerna och skulle gå och leka. Milo såg den liggande overallen och kom på att han hade en massa stenar däri. Milo bestämde sig för att tvätta/diska dem och sedan lägga dem på tork.

17.10 När han lagt stenarna på tork uppmärksammar han mig på hur blött det har blivit på golvet och vill torka upp det.

17.30 Medan stenarna torkade lekte vi med bilar och tåg. Vi räknade/sorterade färger. Milo kom på att han ville leka med lera, men där sa mamma STOPP!...


...till dess att bilarna och tågen var undanplockade.


Milo gjorde: “massa ormar” i ca 45 min. (Jättekul att se honom kunna leka så länge med något. Det gjorde inte så mycket då det var superenkel mat idag :)

Mamma värmde på gröt. Då bestämde sig milo för att baka och laga mat till oss samtidigt. :) Det var mer färg i hans matlagning :)


18.15 Vi åt risgrynsgröt. Han sa att han hade ont i tungan. Milo åt upp allt! Då fick han en macka på det också. “färgig!” (färdig).

18.30 Badet stod redo och det blev ett lååååååååååångt bad. (Jag glömde mobilen i köket) Han gick ur och kissade minst 5 ggr) När vi var klara säger Milo “Åh nej kissa”...Då hade han råkat kissa i badet. ORKAAAAAAAAAAAAAAAAAAA?!?!??! vi var minuter från att sova. Haha. Jag tänkte “aja han somnar en kvart senare idag bara”. Han fick borsta tänderna medan jag bytte badvatten och rengjorde alla leksakerna. Han fick leka med det nya skummet ett tag medan jag tvättade honom.

Öronvaxet i hans öron fick mig att vilja syna hela hans kropp. Tånaglarna behövdes definitivt klippas. Händena var gränsfall så de skulle klippas så fort han hade torkat. Jag kom även på att han skulle luskammas i ett par veckor (just in case) …. Pyjamasen och blöjan låg redo för en frusen Milo.

Mamma gick på jakt efter en kudde medan Milo valde en pixi-bok. det blev två stycken kortisar innan han somnade.

Likes

Comments

vaknade 07:30. låg kvar å mös en stund sen tvätta vi ögonen bytte blöja.
Frukost 08:00 två smörgåsar med ost och havredryck därtill.
09:00 klär på oss å åker till farmor.

13:30 hämtar mami å papi milo igen efter en utbildning. HLR.

Vi lekte hos farmor sen åkte vi hem till mamma ochsov middag. Vi åkte hem till farmor igen kl 16.30

Likes

Comments

vaknade 06:50 fick börja med att tvätta ögonen.
07:15 blir det frukost. som du ser på bilden blev det havregrynsgröt med hallonsylt och lite saft

07.30 TV

10.30 Åkte på en liten roadtrip för att ladda batterierna i bilen och sov middag i bilen vaknade sedan upp på affären där vi gick å handlade lite

glömde ta före bild på lunchen så det blev en efterbild. Sen har han ätit en banan på det

har spelat lite golf idag.

Lagt pussel och såklart lekt med bilar vad annars😄

jag vet att jag sa att han skulle få rita men det blev lite färgläggning idag


Mellanmål

​18:31 å middan är slut milo åt väldigt bra

19:30 milo sover efter han har borstat tänderna å läst saga

Likes

Comments

frukost klockan 8 glömde ta bild så här kommer en bild på lunchen som vi åt runt tolv tiden hos farmor.

här är vi på promenad som börja kvart i 1. han somnade efter en kvart

13:45 går vi förbi mammi som följer med på en promenad till en lekplats.

Efter tre timmar måste mamma åka iväg på träning.

16:45 är vi hemma.

Sen äter vi middag. Köttbullar makaroner å bea.

19:30 har vi borstat tänderna och ligger å läser saga

Likes

Comments

när pappa är klantig och springer omkull en, ja då får man äta pannkakor framför Tvn

19:45 borstar vi tänderna går och läser saga.

20:10 milo sover

Likes

Comments

Mamma "sov" (pluggade) natten hos oss. Alltså blir det ingen tv idag. :)

Vi gick upp 20 över 9

bytt blöja och försökt tvättat ögonen

frukost 20 i 10

10:00 lekt med bilar, räknat dom och delat in dom i förger. Lekt med lego. (Sorterat) superroligt hade vi!

bytt bajsblöja (liten)

12:30 lunch torskpinnar med makaroner och skagenröra

13:05 milo tar ett bad

naturhistoriska museet med momi

18:45 blir milo hämtad av farmor och åker med henne till farmor och farfar gör att få en bit mat och sedan sova kvar tills i morgon

Likes

Comments