• Höstinredning

    "​Nu börjar hösten komma in runt oss sakta men säkert. Det märker man även på inredningen som kommer…"

  • Skrivbords sökandet.

    "Idag har pojkvännen och jag strosat runt lite på second hand butiker som ligger här i närheten vid …"

  • Den lyckligaste dagen!

    "Idag var en dag jag väntat på men som jag aldrig trodde jag skulle komma. Jag har väntat i några ve…"

Postad i: Livet

Nu ska detta publiceras!

Jag vet inte hur många gånger jag har gått in på Nouw, loggat in och skrivit ett nytt inlägg men inte publicerat det. Jag vill ju men det känns som om så många kommer sitta där hemma vid sina datorer/telefoner och bara skratta för att en sådan patetisk människa som jag sitter och skriver på en blogg som inte har massor utav läsare. Men vad är det för tankar egentligen, jag måste bygga upp min självförtroende lite mer och våga dela med mig mer. För enligt mig själv så har jag ganska vettiga saker att skriva om då mitt liv är ganska händelserikt just nu. Notera just nu då allt går upp och ner jämt. Jag behöver inte egentligen förklara mig om varför jag har en blogg, vilket jag alltid har gjort, utan det är bara så att jag gillar att skriva och dela med mig men måste bara bli bättre på det. Jag är en helt vanlig tjej, som har ett vanligt jobb, pluggar och lever sambo livet fast just nu med en liten twist vilket vi kan ta i ett annat inlägg.

Ni kommer få höra mer utav mig, om ni inte gör det så har jag väl fegat ut igen.

Mikaela ErikssonBlog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Postad i: Livet

Snart helg, men först två dagar med praktik. Livet rullar på nu med ovanligt bra flyt, går nästan bara och väntar på att något ska gå snett för att det just rullar på så pass bra. Uppgiften till skolan är inlämnad och klar och den kändes verkligen välarbetad, vilket är en känsla som är väldigt bra och skön. Nu har jag två uppgifter och praktiken kvar sen är jag klar med denna kurs, sen är det jullov eller som vi säger studieuppehåll. Men inte nog med att uppgifterna går bra och praktiken är rolig så har jag fått jobb! Jag hade inte tänkt mig ett jobb så snart inom vården utan tänkte att jag skulle jobba inom hotell denna jul också men nu slipper jag det! Ska bara ringa ett samtal efter att praktiken är klar och efter det har jag jobba under julen, våren och sommaren. Denna helg ser riktigt ljus ut också, sambon kommer hem så på fredag blir de lite black friday shopping och på lördag blir det middag med mina två bästa vänner + sambo, jag bara vet att denna helg kommer bli perfekt!

Men vad är det som ska gå snett snart? Allt kan väl inte bara gå så här bra utan att något går åt helt fel håll, eller?

Man kanske bara ska sluta fundera, spekulera och oroa sig. Att leva i nuet kanske ska bli min nya grej..?

Likes

Comments

Tackar teknikens värld för all hjälp som den ger mig. Har suttit med plugget nu på morgonen och har verkligen fastnat och det är så jobbigt när man är ensam hemma samt att jag bara har en lektion i veckan så kan inte precis fråga någon i klassen om hjälp, så länge jag inte skickar ett mail. Jag fastar jämt på så simpla saker, men jag tror det har med min dyslexi att göra. Jag har inte läs eller skrivsvårigheter utan mer koncentrations och förståelsesvårigheter. Just nu är vi på kursen hälsopedagogik och ett samtal till min mamma så har jag fått förståelse om det jag har haft svårt att förstå. Hon är verkligen en hjälte när det kommer till pluggandet, hon kan sitta med mig i telefon och förklara det jag inte förstår i en halvtimme om det behövs utan att blir sur eller less. Det är jobbigt att man inte bara kan åka över till henne och be om hjälp ibland men det är därför jag tackar för teknikens värld.

Mamma är den bästa personen man kan ha i sitt liv!


Likes

Comments

Skolan är igång på riktigt och har redan haft två inlämningar och ett prov. Men kunde tyvärr inte delta på provet då jag har vart sängliggandes på grund utav sjukdom. Men på måndag är det min tur att skriva provet, vilket gör mig super nervös men jag vet att jag kommer klara det med lite vilja. Man kan säga att jag trivs som fisken i vattnet, när det gäller skolan.

Pojkvännen han kommer och går, med det menar jag med hans jobb. Idag skrämde han livet ur mig då han åkte igår morse då han skulle vara borta till och med söndag. Jag cyklade in till Leksand för att luncha med min kollega/vän, när jag kom hem så la jag märke till att dagens post låg på bänken men jag tänkte att jag kanske redan tagit in den eller något men sedan slog det i en dörr och så kollar han fram. Jag var såklart helt säker på att han fortfarande var i Uppsala. Så idag blev det inte så mycket plugg gjort då tiden med honom är prioriterad. Imorgon blir man själv igen då han åker till Bollnäs och kommer hem på söndag, då blir ju såklart plugget prioriterat.

Nu ska jag bara njuta av att ha han och hans värme bredvid mig, samt en kurrande katt som njuter lika mycket som jag över att han är hemma.

Likes

Comments

Postad i: Livet

Nu är jag "äntligen" hemma efter andra skoldagen. Jag skulle kunna sitta där i flera timmar till bara för att jag tycker det är så fantastisk roligt att sitta vid skolbänken igen. Kurserna har inte riktigt startat ännu dock, just nu får vi mest material till datorerna. Jag pluggar ju på halvdistans så jag kommer gå några dagar i skolan och resten får jag sköta hemifrån, vilket jag tycker är rätt roligt och skönt. Man får verkligen ta eget ansvar!

Nu ska jag fixa lite med skolan och dricka te. Sedan ska jag ta mig ut på en lång promenad och efter det ska jag se till att städa lite då sambon kommer hem imorgon. 

På fredag blir det även att åka till det älskade landstället i Enköping. En hel helg med mormor, sambo och morbror, sånt sällskap man inte jan få nog utav! 

Likes

Comments

Postad i: Livet

Idag var en dag jag väntat på men som jag aldrig trodde jag skulle komma. Jag har väntat i några veckor nu på ett besked och har uppdaterat min mail cirka 10 gånger om dagen. Men nu idag när jag satt i soffan och uppdaterade min mail kom beskedet.

I mailet stod det.

"Hej Mikaela, du har blivit antagen till vård- & omsorgsprogrammet 2016"

Min lycka var så stor så att  jag läste mailet 10 gånger om. Bara det att jag läste mailet kl.11:50 och kl.12:30 skulle jag befinn mig på skolan. Där stod jag i mjukisbyxor, pojkvännens tröja, osminkad och håret uppsatt i en hög knut. Men på cirka en halv timme hann jag både ringa min sambo, mamma,och syster och gråta av lycka samtidigt som jag skrek i telefonen att jag kommit in och samtidigt som jag pratade med dom så stod jag och valde kläder och sminkade mig. Men jag kom i tid!

Men 2018 så kommer jag vara utbildat undersköterska och det känns så jäkla bra!

Det är nämligen så här att jag såg att kommunen jag bor i hade denna utbildning, bara det att jag såg det två dagar försent. Det vill säga två dagar efter att man skulle skickat in sin ansökan skickade jag in min. Men då jag var försenad med min ansökan hamnade jag därför på reservlistan. Jag har suttit i flera dagar nu och väntat på att en person skulle hoppa av så platsen vart min, då jag stod på reservplats nummer 1. Och idag samma dag som kursen startade fick jag mitt besked om att en person har hoppat av och att platsen är min!


Likes

Comments

Idag har pojkvännen och jag strosat runt lite på second hand butiker som ligger här i närheten vid oss. Som ni kanske läste i mitt förra inlägg så gillar jag göra saker själv och då är loppisar och second hand butiker perfekt! Lite färg, lim, snöre och gamla grejer kan man få till riktigt snygg inredning utav.

Idag var jag på jakt efter ett skrivbord som jag ska ha i vårat sovrum. Men då vi har ett väldigt litet sovrum så får det inte vara för stort. Men idag var det tyvärr väldigt dåligt utbud av just skrivbord. Men jag kommer nog hitta ett till slut som jag kan fixa till om det skulle behövas.

Nu sitter jag själv här hemma och matar av några avsnitt på Pretty Little Liars. Pojkvännen jobbar just nu natt så passar på att kolla på en sån pass "tjejig" serie när han är borta.

Likes

Comments

​Nu börjar hösten komma in runt oss sakta men säkert. Det märker man även på inredningen som kommer ut i olika butiker. Det kommer ut mer plädar, ljus och mörkare färger. Jag älskar inredning och brukar sitta och kika runt på massor av olika sidor, jag brukar också vara väldigt påhittig och göra massor av grejer själv. 

Grejerna nedanför är höstigt för mig. Allt är ifrån HM, en sida man lätt glömmer bort att dom har heminredning. Jag må säg att dom har ett bra utbud till en väldigt bra pris.

Likes

Comments