Psykisk ohälsa, Självskadebeteende , Stöd och hjälp

Till dig som lider av självskadebeteende och/eller ätstörningar - i december öppnar Föreningen Shedo självskadechatten 💚

Chatten är även till för dig som är närstående till någon som är drabbad ☘️

#shedo #foreningenshedo #självskadebeteende #ätstörningar #självskadechatten #stödchatt

Läs mer om Shedo på: www.shedo.se

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Livet, Psykisk ohälsa, Tankar & känslor, Självskadebeteende

Ibland kan jag känna hur det nästan kliar i fingrarna av skrivlust. Precis det hände igår kväll och när jag satte mig med datorn i knät blev jag inspirerad och mina tankar bildades till ord som flöt fram på tangentbordet.

Idag lades min senaste text upp i föreningen SHEDOs blogg. Läs den gärna, du hittar den här:

http://www.shedo.se/hem/som-en-glasburk-fylld-av-liv/

#psykiskohälsa #psykiskhälsa #självskadebeteende #fighter #foreningenshedo #shedobloggen

Likes

Comments

Livet, Allmänt, Självförtroende & självkänsla, Tankar & känslor

Jag vill gå ner i vikt medan den negativa kroppshetsen lyfts fram för diskussion allt oftare. När det gäller den negativa kroppshetsen så är jag helt med på spåret - lägg ner! Ingen hets är bra åt något håll eftersom hets bara skapar stress och stress mår de flesta av oss inte bra av.

Jag vill gå ner i vikt, ja. Det innebär dock inte att jag vill hetsa fram någonting och jag vill vara tydlig med att jag inte gör det för någon annans skull än min egen. Efter år av olika mediciner är jag idag överviktig, mitt BMI visar på; fetma.
Jag vill inte gå ner i vikt för att bli en pinnsmal modell eller för att skyltdockorna i klädaffärerna lockar med sina "kroppar". Jag vill inte gå ner i vikt för att passa in eller för att du, han eller hon där ska tycka att jag är fin.
Jag vill gå ner i vikt för att jag vill orka mer, jag vill byta fett mot muskler för att bli stark, för att orka, för att inte behöva känna mig död i kroppen efter att jag gått upp för en backe eller trappa.
Jag vill gå ner i vikt för att min kropp rent fysiskt är i vägen för mig idag.
Jag vill gå ner i vikt för att minska riskerna att drabbas av sjukdomar som diabetes och högt blodtryck mm.
Jag vill gå ner i vikt för att jag inte känner mig som Pia i den kropp jag lever i idag och jag vill kunna känna mig bekväm med min kropp, gärna oavsett vad jag har på mig.

Jag är bara rädd att folk suckar och tittar snett på mig när jag berättar att jag köpt PT-timmar på gymmet, ska börja med kostschema, inhandlar fettförbränningspulver och följer fitness-entusiaster på instagram. Många gör säkert det, suckar och kollar snett, tänker att jag är ännu en som fallit offer för kroppshetsen och vill gå ner i vikt för att känna mig smal och vara fin för andra.
Helt fel! Kroppshetsen rör mig inte i ryggen men det betyder inte att jag trivs med det som är nu, med den kropp jag bor i idag.
Jag menar bara att man kanske ska tänka en extra gång när någon säger att hen vill gå ner i vikt och inte vara så tidig att döma. Alla som vill gå ner i vikt vill inte gå ner för andras skull eller ens för utsidans skull, personligen handlar det mer om insida än utsida för mig.

Undrar om någon tänker att jag slösar bort min tid på gymmet? Att jag ska lägga energi på annat än min kropp och utsida? Faktum är ju att jag snarare förlänger mitt liv genom att ta hand om mig både fysiskt och psykiskt.

(Kvällstankar och något jag funderat på ett tag).

Tack till alla er som stöttar mig i min viktnedgång, ni som har insett att det inte finns risker i det utan enbart vinster. Jag behöver definitivt stöd på vägen så kärlek till er som peppar mig och ser att detta är någonting bra för mig.

❤️

#life #beyou #tankar

Likes

Comments

Allmänt, Livet, Tankar & känslor

Att leva livet, leva life, behöver inte innebära att man har ett otroligt roligt och fantastiskt liv varje dag. För vem har det egentligen? Ingen, skulle jag tro.
Att leva livet innebär just att man lever livet, sitt egna liv, med både med- och motgångar.

Jag älskar mitt liv och jag älskar att leva, trots motgångar, sorger och annat som inte känns bra. Ingen har ett perfekt liv även om vissa kanske kan verka ha det på utsidan.
Ju mer jag accepterar mina motgångar, desto lättare tar jag mig igenom dem och då kan jag också leva med dem utan att de förstör för mig.

Ibland hjälper det mig också att tänka på att det finns många som har det värre. Jag förminskar inte mina problem eller mina känslor kring mina problem på något vis, jag bara påminner mig om att vara tacksam för sådant man ofta tar för givet. Det kan handla om enkla saker - alla har inte tak över huvudet eller mat på bordet, alla kan inte gå och springa på två ben, se eller höra obehindrat osv.

Det finns svarta punkter i mitt liv, precis som i alla andras, men när jag väljer att lägga större fokus på de ljusa punkterna så bleknar liksom de där mörka lite grann. Jag har så oerhört mycket positivt i mitt liv som väger upp det tunga.

❤️

#levalife #livet #life #focusonthegood

Likes

Comments

Allmänt, Livet, Självförtroende & självkänsla

Och så var jag tillbaka igen, på samma arbetsplats där jag jobbade i några månader förra året. Mycket var sig likt och lite var nytt. Framförallt så har fler barn skrivits in på korttidset så det ska bli mysigt att träffa de som är nya för mig och lära mig deras rutiner.

Jag hade ett jättefint första arbetspass igår tillsammans med härliga kollegor, både gamla och nya.
Det är lite skönt med helg efter första dagen på jobbet och med alla nya intryck mår jag bra av att få landa lite i lugn och ro.
Samtidigt ser jag väldigt mycket fram emot nästa arbetspass.

Nu är jag igång och för första gången sedan jag fyllde 18 år står jag utan Försäkringskassan, på egna ben. Något som känns otroligt skönt.

Jag känner mig både varm och glad inombords!

❤️

#fighter #undersköterska #omsorgsassistent

Likes

Comments