Utdannelse eller utdanning blir definert på Wikipedia som "spesifikke ferdigheter og kunnskaper, (..) som oppnås via læring og mestring." Utdannelse er noe vi alle trenger, det er noe "jobb-verdenen" krever av oss for at vi skal ha muligheten til å få jobbene vi ønsker oss. Vi blir tvunget til å bestemme hvilken utdannelse/jobb vi ønsker oss allerede i en alder av 15-16 år da vi må bestemme oss for hvilken videregående vi vil gå på, eller om vi vil gå på videregående. Vil vi gå helsefag, studiespesialisering, bygg og anlegg eller idrettsfag?

Om vi da bestemmer oss for å gå en linje som gir oss generell eller spesiell studiekompetanse, må vi igjen ta et nytt valg. Hva vil jeg studere? Hva vil jeg jobbe med de neste 50 årene av livet mitt? Hva vil gi hverdagen min mening, og hvordan kan jeg vite at jeg velger riktig?

Noen er så heldig at de allerede vet ved dette tidspunktet. De har kanskje alltid visst hva de var ment til å gjøre. Samtidig er det også andre som fortsatt ikke vet hva de vil gjøre i en alder av 50 år. Også er det andre igjen som tror de vet hva de er ment til å gjøre, men så viser det seg at det ikke var riktig. Men dette er kanskje den beste måten å finne det ut på?​Jeg er så heldig at jeg alltid har hatt tanken i bakhodet med et ønske om å bli lege. Fra tiden dette ønsket plasserte seg i hodet mitt har jeg selvfølgelig ombestemt meg, fått nye inspirasjoner og ideer og tenkt at jeg er ment for andre ting. Kanskje jeg skal bli statsminister. Kanskje jeg skal bli diplomat. Eller dyrlege! Nei, leder for et stort firma! Jeg har likevel alltid kommet tilbake på ideen om å bli lege. Og her står jeg, som førsteårsstudent på medisin.

Målet mitt med denne bloggen er ikke annet enn å dele tankene mine rundt dette. Ideene, følelsene, opplevelsene og utfordringen som kommer med dette studiet. Dette er ikke nødvendigvis hvordan alle medisinstudenter føler det, det vet jeg det ikke er, men det er heller ikke hva jeg prøver å fremme med denne bloggen.

Jeg velger å blogge anonymt av forskjellige grunner - noe jeg kommer nærmere på senere.

Med tanke på at jeg har eksamen i morgen bør jeg kaste meg i senga i håp om at all kunnskapen jeg har lest og repetert i dag blir, og at tankene og nervøsiteten holder seg ute.

- Medisinstudenten

Likes

Comments

​Bare en liten test.

Likes

Comments