Hei igjen, kjære lesere. Nå har det nok en gang gått en god stund siden forrige innlegg, men vi kjører på med en liten throwback til en fantastisk klassetur til København.

Det har nå gått 4 uker siden vi i medieklassen var på tur til København, men til tross for dette må vi jo lage et lite innlegg om den årlige dansketuren. Vel og merke er vi nødt til å nevne at vår alles kjære Line ikke var med på turen, fordi hun er teit som kom ut av mammas mage i 98 og ikke 97…

Onsdag 20. mai var blide lærere og elever klare for årets begivenhet. Bussen førte oss til danskebåten, og allerede før båten gikk fra kaia satt vi (Vic og Nina++) med vinglasset i hånden. Kvelden på danskebåten ble som forventet, med både god stemning og mye latter.

På torsdag var det duket for en tur på Calsberg-museet. Her storkoste vi oss med meidie-oppgaver, etterfulgt av fri vandring på museet. På denne rundturen kunne vi blant annet se en kolleksjon av gamle Calsberg-flasker, men også, noe som kanskje vekket oppmerksomheten vår mest, hester. De på museet var også så gavmilde at alle og enhver fikk to øl-bonger, noe Victoria satt veldig pris på (rettelse; bongene til Vic ble brukt på solo)

Videre på tur besøke vi Danmarks radio, der vi fikk se mye spennende innenfor radio og TV. Siste kveld i storbyen koste vi oss på tivoli, og avsluttet det hele med en real tur på byen.

Tusen takk til Jan og andre medvirkende lærere for denne flotte turen !!

TTYL - MedieSquadBitchez

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

Hei, alle sammen!

En god stund siden sist, så vi i MedieSquadBitchez ønsker å gi dere et innblikk i hvordan årets natt til 1. mai var for oss. For de som ikke visste det er 1. mai arbedidernes internasjonale kampdag, og det er dermed en offentlig høytidsdag i Norge. I tilknytning til dette velger folk å feire på ulike måter. Noen foretrekker en rolig frokost etterfulgt av tog-marsj, mens andre (Ringeriksrussen 2016 + Line Rongved) snubler inn ved tidlig daggry med øl i håret og en alkoholisert ånde.

Bildet til venstre viser den hypa stemningen i Jørgen Lopes sitt vertskap. Nina, Victoria og resten av Pixiejentene var svært fornøyde.

Til høyre ser dere et lite blinkskudd av 18-års feiringen til Magnus Thomassen - det syntes Line var lættis.

Hvis man ikke visste det fra før av, så kan Pixiejentene det å kødde. Her blant annet invaderer de Ritas (aka mammaen til Nina) rolige lørdagskved. Det var et hyggelig besøk, som etter Ritas mening bør gjentas. Rita kan det å unne seg - ølen på bordet er nemlig hennes🍻

Dette er campingstolen vår. Den pleier vi å dra fram ved ulike anledninger.

Dette bildet er forresten tatt et par gode timer før Victoria og Nina snublet over dørkarmen hjemme... Hva Line gjorde ved disse tider er uvisst!

👇👇!!Denne svartelista ække mild da for å si det sånn!!👇👇

​TTYL - MedieSquadBitchez

Likes

Comments

Medietimene på Ringerike Videregående må være noen av de beste. I hele vår er planen å få fullført to prosjekter - bloggprosjekt og filmprosjekt. Vi er endelig godt i gang med begge prosjektene, og her får dere en liten smakebit på filmprosjektet vårt.

Vi i MedieSquadBitchez har bestemt oss for å lage en hjemmesnekra (men med kvalitet da selvfølgelig) musikkvideo. Før selve prosjektet viste Jan (vb lærer) oss flere eksempler på hva slags type filmer man kan lage. Musikkvideo så morsomt ut, og dermed kjørte vi på med det. Kreativiteten blomstret når vi først satte oss ned for å finne ut hvordan musikkvideo vi skulle lage, og vips hadde vi mekka vår egen lille sangtekst.

I går var vi så heldige å få komme på besøk til Hønefoss vgs for å spille inn denne sangen. Hadde det ikke vært for Hannah (snuppa på bildet ovenfor) hadde vi aldri fått til noe så bra, og ikke minst fått det gjennomført. TUSEN TAKK

Moro i studio - shjohei! Mye flauser, men aller mest latter og sprell.

Som dere ser er vi allerede i gang med redigering og finpuss. STAY TUNED, for dette blir en heftig bra låt som kommer til å pryde alle topplister🎶


TTYL - MedieSquadBitchez

Likes

Comments

Da har vi hatt blogg i akkurat en uke, og kan ærlig innrømme at vi ikke har hatt en super start. Det har vært mye å gjøre med både russetid og skole, men endelig har vi fått skrevet vårt første ordentlige innlegg. R u ready?

Vi i MedieSquadBitches har fått en stor interesse for Skam. Som opplysning til dere lesere der ute som ikke vet hva Skam er (selv om vi er ganske sikre på at de fleste har hørt om det), så er Skam en fantastisk dramaserie spesifikt rettet mot ungdommer fra 15 år og oppover. Den handler om hvordan det er å være førsteklassing på videregående skole i dag, der vi følger livene til fire jenter fra Oslo. Det blir blant annet tatt opp temaer som kjærlighet, venninneintriger og russetiden. Serien har et mål om å formidle relevante temaer for unge i dag.

Line har lenge fulgt med på serien, mens Nina startet å følge med rundt påsketider. Victoria derimot, er en av de som kun har hørt om serien, men aldri tatt seg tid til å sette seg ned for å følge med. I medietimen på torsdag så Victoria sin første Skam episode, og ble positivt overrasket. Hun har med det sagt at hun skal hjem for å se enda mer av serien som har blitt til en enorm "snakkis" rundt om. Victoria sier som følger:


"Jeg er kanskje en av de svært få som ikke har tatt meg tid til å se på SKAM. Jeg har skjønt det har blitt en populær serie, som inneholder situasjoner ungdom i dag fort kan kjenne seg igjen i, om det handler om gutter og kjærlighet, venninner, skole eller familie.

I forrige medietime mente Line og Nina, egentlig på lik linje som alle de andre venninnene mine, at jeg måtte se på SKAM. Det endte med at jeg så en episode, og overraskende nok, kanskje ikke fra Line og Nina sin side, fenget det meg. Det fenget meg faktisk så mye at det endte med at jeg samme kveld hadde et lite «SKAM-maraton» for meg selv hjemme på rommet mitt!!!! DET sier vel alt."


Det er ikke bare Victoria som har vært positivt overrasket etter å ha begynt å se på serien. Fler og fler rundt om har begynt å se på Skam, og har blitt helt hektet. Grunnen til at dramaserien har hatt suksess kan nok ha noe med at ungdommene kjenner seg igjen i flere av temaene som blir dratt med. Som vi vet fra norsktimene, er gjenkjennelse et godt virkemiddel for å fenge mottakerne.

Som nevnt tidligere går alle rundt å prater om denne serien. Vi mener dermed at alle burde få en liten smakebit av dette, til og med foreldre. Serien fremstiller nemlig ungdomslivet på en måte som gir forståelse på press og situasjoner dagens ungdom blir stilt ovenfor. Serien trenger nødvendigvis ikke å passe for bare ungdommer, den kan være en slags oppvekker og en lett informasjonskilde, spesielt for foreldre. Mye av det som blir tatt med i serien eksisterte nok også i ungdomstiden til foreldrene våre, og det kan være en faktor til at faktisk foreldre begynner å like serien på lik linje som deres barn.

Ettersom at bloggen vår heter MedieSquadBitchez er det også viktig å påpeke den store utviklingen av de sosiale mediene. Utviklingen har nemlig ført til at situasjoner som for eksempel mobbing, hendelser som skjer på fest ect. blir langt mer synlig enn det var før. Problemene har nok alltid vært til stede, men de sosiale mediene i dagens samfunn fremmer og kan forverre noen av dem. 

MedieSquadBitchez anbefaler (som dere kanskje har skjønt) å slå seg ned, samma hvor, for å følge med på serien❕

TTYL - MedieSquadBitchez

Likes

Comments

Heisannnn!!!!

Atm har vi mediesquadbitchez medie, som alltid koser vi oss godt i lag og gleder oss til å gi dere en liten smakebit på våre interessante hverdager. Vi kan love dere innlegg fylt med mye sprell, men likevel nyttig informasjon;)

TTYL - MedieSquadBitchez

Likes

Comments