De fleste har nok en idé om, hvad digital mobning er. Men jeg tror ikke, at alle er klar over hvilke konsekvenser det kan medføre.. For hvorfor ophører det så ikke?

DCUM har lavet en undersøgelse (Læs hele artiklen her), hvor de har fundet frem til at hele 16% af elever fra 4-10. klasse bliver mobbet. Det er ikke noget der overrasker mig, da mobning desværre altid har eksisteret. Det er derimod noget der skræmmer mig, da jeg nok havde håbet på at tallet ville være mindre.

Børn og unge på de sociale medier

Børn og unge er blevet et varmt emne i medierne, fordi "vores" opførsel chokerer gang på gang. Vi kan ofte læse overskrifter om hård digital mobning, deling af nøgenbilleder og lign. Jeg synes faktisk blot at det er godt, at det bliver taget op i medierne, så flere forældre forhåbentlig bliver opmærksomme på at deres barn/børn skal tænke over, hvordan de opfører sig, og også på nettet. Jeg tror nemlig, at en god samtale med os unge, vil kunne hjælpe langt hed ad vejen. Mine forældre tog i hvertfald en snak med mig, da jeg fik min første mobil og begyndte at være på de forskellige aps.

Aps. Vores bedste ven eller værste fjende?

Vi kan formegentlig alle blive enige om, at apps er en genial ting langt hen af vejen. Men for nogen er det et "hjælpemiddel" til at være ondskabsfuld og skrive de ting, de ikke tør sige i virkeligheden, fordi de inderst inde ved at det er forkert.

Mit indtryk er, at ask ikke bliver brugt mere, i hvert fald ikke i samme omfang som det gjorde engang.Det synes jeg er rigtig godt, for mange benyttede den til at skrive onde og hånefulde ting til hinanden, da man kunne skrive anonymt.


Tak fordi du læste med!

Flyt din blog til Nouw - nu kan du importere din gamle blog - Klik her

Likes

Comments

Velkommen til mit aller første indlæg. Det her indlæg vil være kortfattet for at introducere mig selv og det emne, jeg har valgt at arbejde med.

Jeg er 15 år gammel og går i 9. klasse på en folkeskole i Nykøbing F. Jeg synes det kunne være fedt at fortælle verden min mening.

Jeg har været til forskellige workshops, hvor mobning har været i fokus. Det har fået mine øjne op for, hvor meget det egentlig kan ødelægge og såre dem det går udover. Det interesserer mig, fordi jeg er et ungt menneske i Danmark, som står midt i den onde cirkel af spydige kommentarer og grimme beskeder på nettet. Med andre ord digital mobning.

Derfor har jeg valgt at lave mig en blog på denne digitale platform. Det er her, jeg vil kunne få både mobbernes og ofrenes opmærksomhed.

"Ingen skal frygte at tjekke deres mobil". 

Hvorfor har jeg valgt at beskæftige mig med mobning? "Er det fordi du selv er blevet udsat for mobning?", bliver jeg ofte spurgt. Jeg er ikke selv blevet udsat for digital mobning, nej, men jeg har gennem min opvækst og mine folkeskoleår været en flue på væggen til digital mobning. Og det er du måske også, selvom du ikke tænker over det. Jeg vil vædde med, at du har læst onde kommentarer på Facebook uden, at du har grebet ind. Du har sikkert også været en del af en gruppechat, hvor der er blevet skrevet dårligt til/om en anden person. Det har jeg i hvert fald oplevet, hvor jeg ikke har turde gribe ind.

Det har bare ændret sig med tiden. Mit mål er, at ingen skal være bange for at tjekke deres mobil i frygt for grimme beskeder.

Er du i tvivl, om du bliver mobbet på de digitale medier, eller hvad digital mobning helt præcist er, så læs med i mit næste indlæg, hvor du forhåbentlig kan blive klogere på det.

Likes

Comments