Hej fina ni! Förlåt för min frånvaro men mår verkligen inte tiptop just nu. Har hemska biverkningar av medicinen, igår kväll skakade hela jag och låg vaken från 05 imorse med ångest och bultande hjärta samt någon form av ryckningar/spänningar i kroppen som fortfarande håller i sig, både läskigt och obehagligt. Dessutom suger kroppen åt sig precis allt av det lilla som den får vilket skrämmer mig, så rädd att jag förstört hela min ämnesomsättning och förbränning...men jag försöker trots allt kämpa på för varken orkar eller vill vara sjuk mer. Har samtal i eftermiddag så hoppas få utlopp för lite av min oro, ilska och frustration då. Annars ska jag bjuda mamma på sushilunch idag och ikväll ska vi på teater. Egentligen vill jag nog mest bara dra något gammalt över mig, gå i ide och krypa fram igen lagom till våren och att allt ska vara bra då men livet funkar inte riktigt så utan får helt enkelt försöka med det klyschiga "fake it till you make it". Hoppas att ni får en riktigt fin fredag!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

​Sätter en liten parentes på den här dagen och hoppas komma tillbaka mer fit for fight imorgon. Känns fortfarande som jag har något virus i kroppen nämligen så bara legat under en filt på sängen och halvsovit idag. Tankarna är riktigt jobbiga men jag försöker att inte lyssna. Hoppas att er dag varit bättre än min och att ni får en fin kväll! Kramar i massor! 

Likes

Comments

​Idag är jag arg! Arg på mig själv, ätstörningen och tillvaron i stort. Hade samtal och möte med siffrorna efter lunch och ville mest bara kasta hela vågen åt h-vete för min kropp beter sig inte alls som den borde, fattar ingenting och allt det som alla sagt till mig stämmer tydligen inte...hur som så tänker jag använda den ilskan till att köra på och nu göra exakt som det anses att jag "ska" göra för att ytterligare bevisa hur fel dom har. Hoppas dock att det är jag som har fel men just nu måste jag liksom hitta ett sätt att sätta mig över denna enorma rädsla som finns inom mig, öka på och exponera mig oavsett att kroppen reagerar som den gör. När allt just nu känns så perfekt som det kan bli så kan jag lika gärna bara släppa taget helt och se vad som händer...min samtalskontakt sa att hon tar på sig det fulla ansvaret för vad som händer med min kropp om jag släpper taget totalt och "bara gör" och det är vad jag tänker göra just nu.

Förutom att vara arg så tror jag att jag har någon infektion i kroppen för har frossa och som en allmän sjukdomskänsla i kroppen liksom plus att huvudvärken och illamåendet håller i sig. Sitter i fåtöljen och äter digestivekex med färskost medan ångesten river inom mig och ätstörningen skriker på mig hur fel det är men jag fortsätter tugga, sväljer både kexen och ångesten och hoppas att allting snart kommer ut den "naturliga vägen" och kan spolas ner i toan där det hör hemma. Kanske är det när det känns som mest fel att "bara göra" och släppa taget som det faktiskt är precis rätt tid? I så fall är den rätta tiden nu.


Likes

Comments

​Vaknade och tänkte "shit, vad jag sovit bra!" sneglade på klockan och såg att hon endast var 01.30...gick upp på toa och tänkte hela tiden "jag får inte vakna till nu, jag får inte vakna till nu" men ni vet hur det ofta är när man tänker att man inte ska göra en viss sak, då blir det ofta tvärtom så resten av natten resulterade i rätt bristfällig sömn fast får vara glad åt de ca två-tre timmar som jag sov bra.

Idag är det som sagt söndag och ännu en vecka har passerat. Är grått och ruggigt ute och småkallt inne men tur att det finns filt som man kan kura under. Börjar verkligen känna av biverkningar av medicinen nu för mår riktigt illa, har huvudvärk och känner mig ännu mer "off" i huvudet än igår men det är rätt normalt med biverkningar när man börjar äta dessa typer av mediciner så försöker bara stå ut även om det inte är så kul. Har faktiskt känt en betydligt starkare kämparglöd sedan igår kväll som fortfarande håller i sig, att jag mer och mer börjar att "bara göra" utan att jag egentligen vet varför jag gör det, bara att jag måste göra det. Låter kanske rätt flummigt men vet inte riktigt hur jag ska förklara det mer än att det faktiskt känns som att någonting håller på att hända nu.

Fick förresten sjukt ont i magen efter frukosten, den blev hård och utspänd och har nästan bara blivit värre sedan dess. Detta resulterade i rätt mycket ångest samtidigt som jag försökte klura ut varför magen blev som den blev, om det endast var för att jag tog lite mer av allting eller om det var något annat? Tittade då på de portionspåsar med flingor som jag fick gratis på apoteket och upptäckte att det innehöll nästan 100% fibrer vilket inte direkt är någon höjdare för en redan känslig mage med en släng av IBS men nu är den gåtan löst iaf och man lär sig av sina misstag så bara att försöka stå ut även där, fast det kittlar inte direkt dödsskönt i kistan för tillfället om man säger så...

Har inga planer för resten av denna söndag mer än att fortsätta att "bara göra", vila  och städa badrummet. Kanske inte jordens roligaste söndag men allt blir vad man gör det till och idag väljer jag att se framåt och tänka positivt. Hoppas att ni får en lugn och skön dag! 

Likes

Comments

Dagens frukost och kvällsmål. Nu ska jag krypa ner i sängen. Sov gott!

Likes

Comments

Idag har varit en sån dag då jag varken vet ut eller in...mår inte bra och vet inte om det redan är biverkningar av medicinen eller något annat? Känns lite som jag befinner mig i en dimma samtidigt som jag under dagen fått svart på vitt vad jag behöver förändra för att ta mig framåt för kan inte vara kvar där jag befinner mig nu då går jag under. Blir jobbigt att agera och förändra men mår ju som sagt inte direkt bra som läget är nu heller så har egentligen ingenting att förlora även om framtiden skrämmer...du vet vad du har men inte vad du får fast provar du aldrig så får du aldrig veta heller. Jag behöver vara starkare och modigare nu än jag någonsin varit förut, göra saker som jag aldrig tidigare gjort. Vill inte längre vara en cd-skiva som går på repeat dag ut och dag in utan att komma framåt. Nej, det är hög tid att byta låt nu och låta varje dag ha sin egen melodi när skivan tar slut sätts en ny in med nya låtar, mina låtar. Kramar i massor till er och tack för att ni finns!

Likes

Comments

Om jag kunde så skulle jag ta den där lilla fyraåriga ellen i min famn och ge henne en stor kram. Viska i hennes öra att hon inte behöver vara rädd, att det inte är farligt att leva och att ingen vill henne något ont.

Om jag kunde så skulle jag ta den tioåriga ellen i min famn och ge henne en stor kram. Viska i hennes öra att hon inte behöver vara rädd. Det är inte farligt att ringa till en klasskompis och fråga om ni ska leka.

Om jag kunde så skulle jag ta den tolvåriga ellen i min famn och ge henne en stor kram. Viska i hennes öra att hon inte behöver vara rädd. Försöka få henne att förstå att hon är så mycket mer än sina prestationer i skolan och att det faktiskt finns människor som vill var hennes vän.

Om jag kunde så skulle jag ta den trettonåriga ellen i min famn och ge henne en stor kram. Inte bara viska utan skrika i hennes öra att ta en annan väg och inte lyssna på den röst som försöker locka med henne ner i avgrunden.

Om jag bara kunde förlåta mig själv för att jag valde fel väg och för alla år som jag kastat bort på att vara sjuk i ätstörningar så skulle jag göra det men vet inte hur eller om det någonsin går?

Om jag kunde så skulle jag önska att den 35-åriga ellen just nu tog mig i sin famn och gav mig en stor kram. Att hon viskade i mitt öra att allt kommer att bli bra. Att jag kommer fixa det, bli helt frisk och fri.

Om jag bara kunde...

​En liten ellen...

Likes

Comments

Har varit en ganska turbulent torsdag och nu sitter jag här med en nyss intagen middag och full mage vilket känns riktigt jobbigt men är samtidigt lite stolt att jag la på mer mat och sedan skrapade tallriken, anorexin får säga vad den vill helt enkelt för jag tänker inte lyssna.

Denna dag har inneburit en del exponeringar. Hade bestämt redan igår att efter lunch åka till en vän som precis fått barn men så blev allt kaos kring lunch och min portion blev inte alls som den skulle vara (jättejobbigt att både erkänna och skriva det men vill samtidigt vara ärlig, jag är allt annat än perfekt helt enkelt). Den första tanke som poppade upp i mitt huvud då var att ställa in hela besöket för jag kände mig så misslyckad och varför ska jag kasta bort en massa pengar på ett nytt busskort som behövs för att ta mig till min vän när jag iaf bara är värdelös...men på något vis så lyckades jag gå emot tankarna, tog mig ut och drog med darrig hand upp pengar ur plånboken, betalde för busskortet och gick ombord. Kom fram och gick faktiskt lite lättare än att jag trodde att prata och vara social och fick faktiskt hålla lille M som var så söt! Var där i ca två timmar och så här i efterhand är jag glad att jag åkte även om det alltid hugger till lite i hjärtat att se hur alla andras liv går vidare medan mitt eget står still...samtidigt är det på ett vis bra, att svart på vitt få se hur mycket ätstörningen förstör på alla håll och kanter.

Nu har jag som sagt precis ätit middag och ångesten är hög men ska inte ge vika utan istället faktiskt lägga mig ner och vila för oavsett om jag bara suttit stilla idag förutom den korta turen till och från bussen på kanske fem minuter så är jag helt slut i huvudet. Att kämpa och gå emot ätstörningen och samtidigt vara social tar på krafterna. Förlåt att mina inlägg inte är så peppande och inspirerande just nu men ska bättra mig. Ha en fin kväll! Kramar!

Likes

Comments

Läkarsamtalet gick trots allt ok även om det var jobbigt och jag började gråta när jag skulle berätta om en viss sak jag och min samtalskontakt har börjat arbeta med för att det känns så jobbigt att prata om eftersom jag skäms något fruktansvärt över att det ens är ett problem i den omfattning som det trots allt är och vad det fått/får mig att göra för vet samtidigt att det är så sjukt...

Sedan kom det här med medicin upp igen. Från det att jag var ca 14-20 så har jag ätit en hel rad med olika psykofarmaka, så många att jag inte ens kommer ihåg namnet på dom och en del som jag i efterhand fått reda på endast gavs till mig eftersom dom hade viktuppgång som biverkan (vilket enligt mig är helt sjukt att göra som läkare bakom ryggen på en patienten oavsett om det rör sig om en omyndig patients men den diskussionen kan vi ta en annan gång). Ingen av de mediciner jag ätit har egentligen haft någon positiv effekt utan jag har mest känt mig avtrubbad och som att jag haft ännu svårare att känna glädje, vilket är en utav anledningarna till att jag inte velat börja äta mediciner igen. Ska även tilläggas att jag är rätt mycket "anti piller" över lag. Under dagens samtal gavs jag dock inget riktigt alternativ utan blev nästintill "tvingad" till att testa då läkaren annars ansåg att jag inte är villig till att pröva allt för att bli frisk. Så nu har jag lovat att testa och att inte trappa ut medicinen själv (gjorde det efter att ha ätit endast ca en månad då jag var kanske 25 år) utan att ge det några månader för att sedan utvärdera. Jag vill som sagt egentligen inte äta mediciner då det känns som ett nederlag, som att jag är "svag" och misslyckad eftersom jag inte anses klara detta själv.

Som sjuksköterska vet jag att det är många som blir hjälpta av psykofarmaka och jag anser inte att dessa personer på något sätt är svaga och/eller misslyckade på grund av det men när det kommer till mig själv så är det liksom annorlunda...som med mycket annat av det jag vet rent praktiskt men sen känns det alltid som att alla dessa fakta inte gäller mig utan jag är alltid undantaget som bekräftar regeln. I vilket fall så ska jag försöka vända mina tankar och tänka att jag istället är modig som vågar testa och se om medicin denna gång faktiskt kan vara till en hjälp och få mig att komma vidare även om det är svårt att kunna tänka så. Anledningen till att läkaren vill att jag ska börja med medicin är för att jag har rätt mycket tvång som sätter käppar i hjulet för mig och många gånger leder till att allt klokt endast stannar uppe i mitt huvud (bl a det jag berättat om min rädsla för att vara mätt, samt min fixering vid min mage men vill inte gå in på exakt allt annat av rädsla för att påverka någon annan negativt men också för att det känns jobbigt och "skämmigt" att erkänna). Imorgon tar jag alltså min första tablett och hoppas på att inte bli så där totalt avstängd utan att fortfarande kunna ha kvar dom där stunderna där jag faktiskt kan känna mig glad, för dom finns där.

Annars gick samtalet som sagt ok. Kommer bli fortsatt sjukskriven en bra bit in på nästa år, vilket inte direkt känns toppen men som läkaren sa så är det viktigt att jag sätter mitt tillfrisknande först nu, kämpar extra mycket men utan att stressa utan låter det ta den tid det tar så att jag inte faller pladask sen när jag ska komma tillbaka i arbete. Dessutom går det alltid att avbryta en sjukskrivning och som jag sa till mamma "det är lite som när man lagar mat fast omvänt, bättre att krydda i underkant och sen krydda på mer efteråt om det skulle behövas än tvärtom", alltså det är bättre att jag blir sjukskriven en längre period och på så vis slipper en del stress med korta sjukskrivningar och kontakt med fk etc. Avslutade med att göra en kort somatisk kontroll som såg helt ok ut vilket var skönt, hjärtat tickade på bra. Bad även själv om att få ta lite blodprover då det var över ett år sedan jag kollade sist och kan vara bra att se hur blodvärdet och liknande ligger till.

Nu är jag rätt trött och slut, är stel i kroppen och har ont i magen men samtidigt känns det skönt att samtalet är avklarat och att denna dag snart är slut. Imorgon blir det nya friska tag och på ett vis början på något nytt i och med medicinen. Kramar och tack för era fina kommentarer och att ni bryr er, betyder verkligen så mycket! <3


Likes

Comments

Grötfrukost med gröt kokad på hälften mjölk och hälften vatten, hemkokt äppelmos till samt juice och macka. Inte min favoritfrukost direkt men det gick ner även om nervositeten inför läkarsamtalet som är redan nu 8.30 gör sig rejält påmind. Rekommenderar för övrigt inte att rosta att en macka om du vill ha bredbart pålägg på eftersom allt bara smälter in i mackan...messmör med lingonsmak är heller inget du behöver anstränga dig för att bära hem för det var ingen hit enligt mig men frukosten gick som sagt ner iaf och smakade absolut inte illa så ska inte klaga egentligen...nu ska jag in en snabbis i badrummet och sen knata iväg på läkarsamtalet. Onsdagskramar i massor!

Likes

Comments