I torsdags var det julavslutning på barnens gympa. Skönt med ett uppehåll nu tycker jag. Tror dock inte att barnen håller med då de älska gympan. Agnes älskar allt medan Oliver helst bara skulle vilja gå banan hela tiden.

I år kom det ingen tomte på besök men barnen fick ändå en liten påse med gott i, dvs pepparkaka och skumtomte. Sen hade jag med lite mer fika som de fick medan vi väntade på att Agnes gympa skulle börja.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Förra söndagen, på första advent, var vi hem till min mamma efter julmarknaden på adventsfika. Min moster, kusin och kusinbarn skulle också ha varit med men tyvärr blev de sjuka. Det blev bestämt att vi andra skulle träffas iallafall. Blev en litet gäng men mysigt det med.

Mamma hade griljerat en julskinka och bakat kärleksmums medan jag hade med mig pepparkakscupcakes, daimfudge samt brownie med schweizernötstryffel.

Likes

Comments

Jag hade egentligen inte tänkt att vi skulle gå på julmarknad två dagar i rad men så blev det. Mest på grund utav att Marcus missade julmarknaden i lördags men även för att barnen missade ponnyridningen i Karlslund, de älskar nämligen ponnyridning och kändes lite som att jag ljög för dem när jag inte berättade att de hade ponnyridning i Karlslund. Den började inte förrän senare under dagen och var dessutom inomhus (skulle inte klara av det med tanke på min allergi).

Hur som helst kom vi iväg på marknad även i söndags. Vi hade vädret på vår sida och jag tyckte att det var hanterbart antal personer där.

Hittade ett stånd med roliga och lite annorlunda pepparkaksformar. Barnen fick välja en varsin som vi sedan köpte. Köpte även klubbor till barnen samt en krans. Dessutom var vi till lekladan, hälsade på tomten och så klart ponnyridning till barnens lycka.

Likes

Comments

Besökte julmarknaden i Karlslund idag tillsammans med barnen samt deras farmor och farfar. Jag kan inte minnas att jag har varit där på julmarknad tidigare och var rätt så förväntansfull eftersom det är så fint där. Tyvärr var det färre marknadsstånd än vad jag hade förväntat mig. Köpte lite grön mossa ändå.

Jultomten var där vilket var kul. Barnen lämnade sina önskelistor och fick en skumtomte utav jultomten. Spännande! De fick även prova lyckan med fiskedamm och sen det bästa utav allt (iallafall om man frågar Agnes) hälsa på hästarna. Jag hade läst någonstans om häst och vagn åkning men såg ingenting. Däremot hade de ponnyridning dock inte förrän senare så den missade vi. Ibland är det tur att barnen inte lärt sig läsa ännu.

Tyckte att det var tråkigt att det inte var större än vad det var men det var lite mysigt att gå runt där trots allt.

Likes

Comments

Äntligen är det första december och vi är lediga idag. Barnen fick så klart börja dagen med att öppna första paketen i deras paketkalender. Vilken lycka!

Vi tittade även på första avsnittet utav årets julkalender i sängen. Eller rättare sagt jag och Agnes tittade. Oliver sprang mest runt och tjatade om att få gå ner och öppna chokladkalendern som deras mormor köpt åt dem.

Likes

Comments

Igår fyllde min sambo och hans tvillingsyster år vilket firades redan i söndags hemma hos Petra och Johan. Petra hade som vanligt bakat mycket gott men tårta hade vi fått i uppgift att köpa med denna gång.

Sen igår efter jobbet firade jag och barnen Marcus med lite paket och tårtrester.

Likes

Comments

Världens bästa Astrid Lindgren skulle ha fyllt 110 år igår. Jag är glad att ha fått växa upp med hennes böcker och filmer. Självklart har vi flera böcker och filmer hemma så att barnen ska få del utav sagorna dem med. Pippi Långstrump har så klart varit favorit hos både Agnes och Oliver sedan de var ca året. Men Lotta på Bråkmakargatan, Ronja Rövardotter, Barnen i Bullerbyn, Mio min Mio, Karlsson på Taket, Nils Karlsson Pyssling och Madicken uppskattas även. Emil i Lönneberga är de dock inte så vidare värst förtjusta i (till min besvikelse då jag gillar Emil skarpt). Jag tror att det beror på att Oliver är rädd för Emils pappa.

Igår firade de Emildagen på barnens förskola. Jättekul! De bjöd på köttsoppa och pannkakor till lunch och så kom Karlsson på Taket dit och busade med barnen. De barn som ville fick klä ut sig. Agnes och Oliver klädde ut sig till Pippi. Tror verkligen att det blev uppskattat för det första de nämnde när jag hämtade dem på eftermiddagen var att Karlsson på Taket hade varit där.

Likes

Comments

Pappan i huset har så klart blivit uppvaktad idag. Till en början fick han sovmorgon iaf till kl.08.30 (sen att Oliver sprang upp och ner med teckningar han gjort bortser vi ifrån). När vi tyckte att det räckte med sömn gick vi upp med paket och kaffe. Paketet innehöll bl a pappans favorit chips och en ny mugg. Sedan fortsatte vi firandet med en mysfrukost och en promenad till skogen innan lunch.

Framåt eftermiddagen for vi hem till Marcus pappa för att uppvakta honom och fika lite. Oliver tyckte att det var tokigt att Marcus inte fick någon tårta på morgonen så det var ju tur att han fick det på eftermiddagen ändå.

Likes

Comments

Medan pappa Marcus var hemma och bl a bytte till vinterdäck på sin bil var jag och barnen iväg till Club 700 för att se Mora Träsk uppträda.

Mora Träsk brukar tydligen komma till Örebro varje år men det var första gången vi var iväg och såg dem. Barnen tyckte det var för det mesta kul. Oliver blev lite blyg ibland och även Agnes hade lite svårt att släppa loss emellanåt. De sa att de tyckte att det var roligt så då var det värt det ändå.

Likes

Comments

Höstlovet lider mot sitt slut och då jag jobbat alla dagar denna vecka förutom i tisdags samt idag passade vi på att åka upp till stan och se vad Spökstaden Örebro hade att erbjuda.

Vi började i Wadköping med spökjakt där vi möte upp min syster och en sovande Oscar. Spökena samt dödskallarna var utklippta i papper vilket gjorde att de inte var ett dugg läskiga så även Oliver vågade sig ur vagnen och leta.

Mötte sedan upp Erika och barnen på stan för lite lunch, pyssel med Komtek i Krämaren och ett besök till Spökzonen vid slottet där de bl a hade ansiktsmålning, disco, bollkastning, tipspromenad samt spökvandring. Barnen blev målade, dansade och sen fick Oliver syn på ett Spöktåg som han absolut var tvungen att åka så det fick bli vår avslutning på dagen.

Likes

Comments