Vilket bra år . Verkligen!! fick livets bästa klass samt så många nya vänner och även träffat så många nya människor. Några resor och många skratt. Kunde ej begärt mer av detta år än det jag fick trots alla motgångar så fick jag ett bra avslut. Ett kapitel stängs ner och ett nytt ska nu öppnas. Ingen är mer taggad än mig just för att det är hela 7 månader kvar tills jag fyller 18 och ingen är mer taggad än mig! vill bara tacka alla som gjort mitt år till ett av dom bästa än så länge. Här kommer topp 4 bästa minnena.

1. När jag fick göra min EFTERLÄNGTADE tatuering.

2. Resan till Karibien var helt underbar. Då vi stannade några dagar i Miami.


3. När jag och Elina var i Alcudia i slutet av sommaren! nåt av det roligaste jag gjort. Och åkte med livets människa också så det blev ännu roligare.

4. När jag hälsade på mina älsklingar i London. Och jag funderar på att boka en till resa snarast för att träffa dom igen. Saknar dom så mycket.

x Ebba

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Varför ska man komplicera saker? varför ska det ta så mycket energi? Varför ska man såra? och varför ska man orka med?

Senaste frågorna jag haft rullande på band i min hjärna.

Nu det senaste har jag märkt av att människor har lätt för att komplicera saker som inte alls är komplicerade från början. Kärlek tillexempel den finns överallt, mellan vänner, mellan killar, mellan tjejer,mellan killar och tjejer, mellan hen och hen, mellan familjemedlemmar. Men även fast kärlek finns i alla former så är det lätt att komplicera. Många tror att det krävs mer saker som ska "klicka" när man ingår i en relation och ifall vissa saker inte passar så funkar inte relationen, saker som att alla ens vänner ska gilla personen man är tillsammans med. Allt ska vara så jävla accepterat hela tiden. Här ligger problemet, kärlek handlar inte längre om kemin mellan människor. Den handlar om status i samhället, hur accepterat förhållandet är av samhället. Såklart är alla förhållanden inte under denna rubrik men till en stor del. Detta gör personer blinda man blir så uppsatt i att hitta rätta partnern för vad alla andra ska tycka och inte vad en själv tycker.

Har du blivit sårad? välkommen till klubben. Jag skriver detta just för att normalisera det. Det är normalt att må konstigt och bli sårad. Är inte mer än människa. Det senaste så har jag känt mig nere för jag hör hur par behandlar varandra och att det är så många som har problem inom relationen, i alla sorters av relationer egentligen. Just nu har jag alla mina känslor på utsidan för jag känner mig inte älskad på det sättet. Det sättet som finns i sagorna. Jag har ingen men vet inte längre om jag tycker det är en befrielse eller om jag tycker det är jobbigt. En befrielse för att jag inte behöver gå runt med en klump i magen för att min partner ska göra nåt med någon annan. Och självklart ska man lita på sin partner men jag känner nu att jag inte är redo att ge min tillit till någon. Om du älskar någon så ska du inte behöva få uppmärksamhet från andra människor. Om du älskar nån så ska du inte behöva känna suget efter andras värme. Och om du känner suget efter andras värme, gör det rätta och va uppriktig med din partner. Då är denna relationen inget för dig. Även fast det är en trygghet så sårar du inte bara dig själv utan andra. Du kommer hitta en ny trygghet och denna gången vet du vad du vill ha.

Detta kallar jag att komplicera lätta grejer. Vi gör enkla saker svårare för oss själv för vi tänker för mycket. Jag är säker på en sak och det är att jag kommer inte öppna en del av mitt hjärta förens jag vill. Jag tänker inte kämpa för en komplicerad kärlek. Jag förtjänar en bra kärlek, så mycket vet jag om mig själv. Jag förtjänar att bli älskad på rätt sätt. Det gör alla. Och den dagen jag hittar kärleken jag förtjänar den dagen kommer vara värd väntan. Jag är jag och bättre än mig själv kan jag inte bli.

Sluta komplicera enkla saker. Om en dörr stängs så öppnas en annan. Du förtjänar kärlek för att du är du. Och lär dig att älska dig själv innan du älskar någon annan.Likes

Comments

Det var et tag sen nu... men vill ju såklart lägga ut lite bilder från min lilla resa till London. Jag åkte till London den 30 oktober och stannade i ca 4 dagar. Jag hälsade på mina kära vänner Klara och Jennifer som för ca 2 månader sen flyttade dit. Båda jobbar och dom bor tillsammans i ett jätte gulligt kollektivboende. Lägenheten ligger väldigt centralt så det var enkelt att ta sig överallt. Och helt ärligt jag ville inte åka hem. Jag ville missa mitt flyg och bara flytta in... jag träffade så många roliga människor, och man blir verkligen större i sig själv när det kommer till den sociala biten då man bodde med flera människor. Nu var jag bara där i några dagar men jag kan ej släppa hur fint det var, och att man verkligen aldrig var ensam någonstans och det kändes så bra. Detta var min första resa till London men ABSOLUT inte min sista. Jag vill åka tillbaka nästa månad... men där sätter min ekonomi stopp tyvärr... Jag flög ju själv till London till flygplatsen Heathrow och är typ lite små stolt över mig själv att det gick så smidigt. Men dit resan gick bättre än hemresan dock för att jag hade ej sovit på 24 timmar när jag kom tillbaka till Sverige vilket SÖG. Så man var lagom död när man la sig i sängen. Saknar redan mina tjejer... ni är värda allt.

​XOXO

Likes

Comments

Min blogg, min fina blogg. Kommer alltid tillbaka till dig för att lätta på hjärtat i drömmen av att nån faktiskt ska läsa vad jag har att säga. Men egentligen är det väl jag själv som efter ett tag går igenom sidan för att faktiskt se vad jag har hamnat än så länge, kul att se vad jag har publicerat på denna fina internet adress. Så vart ska jag börja?

Ju äldre man bli ju mer förväntningar läggs lager på lager, har väl märkt det pågrund utav att man tar mer ansvar. Ansvar måste man såklart ta för att växa. Men ibland vill jag bara lägga alla förväntningar och allt ansvar åt sidan och det känner ALLA hoppas jag, annars är man typ Beyonce eller gud.

Men dom värsta förväntningarna jag har är dom jag har på mig själv. Just hur man ska klara av allt! Skola,träning,ha en snygg kropp,prioritera vänner,jobba,spara,se bra ut,köpa in alla trendiga kläder,fixa fint flöde till instagram och samtidigt vara en normal människa.Jag säger STOPP. Fan jag har viktigare saker för mig än att sitta och lyssna på hur folk redigerar sina bilder till instagram och vilka appar man använder för att redigera. Vad hände med dom verkliga problemen? orkar inte va personen som sitter och får hjärtklapp av att en snygg kille från tinder skriver asså LÄGG AV NU. Jag har verkligen blivit den personen med. Personen som spenderar 70% av dygnet framför mobilen.

Men man kan alltid bli bättre på vissa saker antagligen därför jag skriver detta inlägg för jag ska övertyga mig själv att det är ett problem. Det värsta är delen då man börjar jämföra sig med andra och börjar känna sig misslyckad i sin egen kropp och själ. Och att man hela tiden anpassar sig efter andras åsikter. Jag menar nälla hallååååå vakna då!!!!

Inte konstigt att man mår dåligt i detta samhälle, vi alla går bara och dömmer varandra och girl im one of them. Så i slutändan är det inte konstigt att man har så mycket förväntningar på sig själv om man faktiskt tar en sekund och kollar in vårt fina samhälle. Men man kan ju inte heller glida på en räkmacka in i det friska livet heller, men jag är rätt säker på att det inte är livet jag lever idag.

Min mormor kan ringa mig ibland i mina mörkaste stunder(vilket är väldigt hemskt egentligen) hon ringer verkligen i dom sämsta tillfällena. Men jag kan vara väldigt nere och det märks väldigt tydligt på mig för jag är oftast en person med mycket energi och efter ett flertal samtal så drog min kära mormor en slutsats om att jag har blivit drogberoende, vilket väckte lite tankar hos min mamma och pappa såklart. Med detta menar jag: Det är så sjukt normalt idag att må dåligt över saker som inte ens borde vara nåt att tänka på, saker som inte ens har vart ett problem. Jag är helt säker på att min mamma inte hade ångest över hur hennes hudton såg ut mitt i vintern eller hur hennes instagramflöde skulle matcha med årstiden. Så mina kära vänner jag säger upp mig från dessa förväntningar över hur folk vill att jag ska vara,bete mig och hantera situationer. Så sluta skämmas över allt du gör och var normal på riktigt. Ta vara på verkligheten mina damer och herrar för snart försvinner den in i nyheter24s flöde. Ebba out.

Likes

Comments

Svår Rubrik, verkligen.

Ganna make it clear.

Dessa senaste månaderna har vart en omställning för mig, en bra omställning. Men folk kan tycka att det är onödigt att vara negativ mer än vanligt, men ibland mår man inte bra. Och om alla hade gått runt och vart positiva hela tiden hur kul hade vardagen vart? Hur skulle man då kunna avgöra vad som är positivt och bra om man inte fått känna på negativitet. Sedan handlar det mycket om vilken sorts negativitet det är, det kan handla om den sorts negativitet som tynger ner andra. Den negativiteten har jag tyvärr delat med mig av. Men nu under dom senaste månaderna har jag verkligen känt en förändring på både mitt humör och hur jag ser på saker. Nu blir jag glad bara av att tänka på minnen jag upplevt och alla roliga saker jag ska uppleva den glädjen kunde jag unna mig förr väldigt lätt, men jag hamnade i en svacka. Vet egentligen inte hur jag tog mig ur den men här står jag idag. Jag mår bra.

Här om veckan fick jag vara med om en snabb vändning som verkligen körde mig från toppen till botten på ca 0,32 sekunder. Jag var ledsen samtidigt som jag var glad och det var en så sjukt skön känsla. Men ändå så sjukt konstig. Antar att det kändes bra bara för att jag verkligen kände nåt. Och på nåt sätt så är det nåt som gör mig motiverad, att bli sårad och att bli dragen till botten är alltså min drift. Jag har nog aldrig känt den viljestyrkan och den adrenalinkicken som jag får när jag är arg,ledsen eller sårad. Det är dom känslorna som gör mig motiverad till att fortsätta framåt. Sedan när jag verkligen är nere på botten så brukar dom sakerna som gör mig gladast i livet dyka upp som ett sken i mörkret. Kan alltså sitta en lördagskväll och gråta mig till sömns och sen vakna av en vilja att skicka ett sms till mina vänner och berätta hur mycket dom betyder för mig och hur mycket jag älskar dom. För jag tror att vi tar för mycket saker föregivet i livet som exempel vänner. Kärlek finns i alla former och kärleken mellan två personer som ett par är absolut en av dom bästa sakerna som finns. Men enligt mig så är banden mellan familj och vänner starkare, för att det är dom som står där i slutet av dagen om du blivit dumpad eller om hen lämna dig utelåst en kväll. Eller om du har tappat känslor för din partner så är dina vänner där och stöttar dig i vilka val du än tar och dom dömmer dig aldrig. När du sitter med din ångest och dina problem så kommer dom alltid stå vid din sida. Även fast du dejtar många killar för att du aldrig hittar nån som förstår dig och dina tankar, inte ens då kallar dom dig player. Varför inte? jo för dom vet varför ,för dom känner dig och dom vet hur du fungerar. därför tycker jag att mina relationer inom vänskap är viktigare för mig än nån annan relation just nu. det är en kärlek som aldrig blir tråkig,en kärlek som aldrig dör ut, en kärlek som alltid kommer vara kvar och som inte lämnar.

så tack.

Likes

Comments

Hej! det var ett tag sen. Men tänker ej be om ursäkt för ibland behöver man en paus. Har tänkt en del... och har kommit fram till ämnet PRIORITERINGAR. Och prioriteringar är inte att man behandlar saker med olika värde. Utan man delar upp sin tid. Man delar upp sin tid där det behövs. Jag har tänkt på detta med prioriteringar och det är verkligen ett ämne som tas upp ofta i min vardag. I skolan t.ex en vecka måste jag prioritera matten för att jag ej gjorde det förra veckan. Och ifall jag fortsätter att strunta i att prioritera matten så kommer jag tillslut glömma allt jag lärt mig, alla tal och alla olika räknesätt. Kan faktiskt jämföra detta med människor ibland. Vissa tror verkligen att prioriteringar handlar om att värdera saker olika. Men nej... det handlar om hur man lägger upp sin tid för att det ska bli lika i slutändan. Och tyvärr många misslyckas som jag tillexempel. Har haft för många bollar uppe i luften samtidigt. Trodde i början att jag kunde hantera det men när tiden går förbi så finns det lilla ordet längst bak i min hjärna. PRIORITERINGAR. Jag tänkte för mig själv: Ebba är verkligen det du vill? vill du verkligen dra in andra i denna röran. Och med röran menar jag mitt liv. Har verkligen ingen struktur på mitt liv, alltså VERKLIGEN inte. Men det är mitt liv och älskar det ändå. Så kommer fortsätta med mitt förhållande med mig själv och försöka bli bättre som människa innan jag drar in andra i mitt liv och i min röra.

Likes

Comments

Men hallå, nu har vi gått på båten och är Påväg mot puerto rico, denna båten! Alltså finner inga ord den har exakt ALLT. Hela resan har vart fantastisk verkligen. Men nackdelen är då internet, då jag och mamma ska dela på 1 GB på 1 vecka:( men kan vara skönt att vara utan telefon också. Det är ju ändå semester!Idag ligger vi och slappar på soldäck och bara jobbar på brännan.
Ha det bäst

Likes

Comments

Har precis ätit frukost på ocean drive och det blev en bagel med cream cheese ,röktlax,rödlök och tomat! Så satans gott!!Idag spenderas dagen i solen och njuta av Miami solen innan vi drar vidare. Mår bättre än bäst!
Du äger!

Likes

Comments