Header

Idag var vi nere på brukshundsklubben, det var som tur var ledigt så vi passade på att träna lite på deras fina gräsbana. Han är verkligen helt underbar att träna med, så otroligt nöjd med honom. Det märks att han är valp men samtidigt har han så mycket driv och vilja att jag blir helt paff, vilken hund..! Två veckor (och en dag) har jag haft honom nu och han växer så det knakar och är verkligen en underbar individ ♥ Här är några av bilderna som mamma knäppte på oss idag.

Ligg

Ögonkontakt i väntan på att få ta godisen som ligger i min öppna hand.

Gå fot

Paus för välförtjänt bus

Puss

Tass

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nu är han här, min älskade lilla pälsboll. ♥ Lite över en vecka sedan jag hämtade honom och blir lite mer kär för var dag som går, han är verkligen en speciell hund. Otroligt cool när det gäller allt nytt men samtidigt väldigt nyfiken och såklart är det full fart jämt, sådär som det lätt blir med valpar. Det är tur att jag har familjen till hjälp, att göra det här själv hade varit näst intill omöjligt. Vi går på små promenader och åker på regelbundna utflykter för att träna på att åka bil vilket har gått väldigt bra, han har inget emot varken koppel eller bil. Vi jobbar fortfarande på att han inte ska bita men det är ju inte lätt när man är en liten valp och vill upptäcka världen. Han har börjat lära sig att vänta på att ta godis tills han har ögonkontakt och har lärt sig sitt och ligg än så länge, älskar vilket fokus han får när man tränar med honom. Kommer skriva mer efterhand men här är lite bilder på honom från idag.

Likes

Comments

Var ute i räddningsstallet igår och tränade med Sylvester på att komma i hagen. Han är verkligen smart och rolig att jobba med, tog inte lång tid innan han lärde sig att om han gick emot mig så gick jag undan och om han gick bort följde jag lugnt efter. Enklaste sättet att "bli av med mig" var ju då att komma rakt emot mig, smidigt! När han sedan kommit hela vägen fick han en bit morot och så ställde jag mig med ryggen till och ignorerade honom. Om han vände upp mot mig när jag gick emot honom utan att springa iväg fick han belöning och jag backade genast undan. Det märks att han är hingst men han är ändå väldigt snäll och jag tror verkligen att han kommer kunna bli någons bästa vän om och en fantastiskt mysig kille när han får en människa som ägnar sig helt åt honom.

Anton, minishettisen på bilderna, står också där nu. Hann tyvärr inte träna med honom eftersom det tog rätt lång tid med Sylvester men har ändå lyckats bli helt kär i honom. Hingst men ändå kolugn och hur mysig som helst att hantera. Hade väldigt svårt att fota honom då han hela tiden försökte komma fram till mig och gosa, ett högst mysigt problem. Det är verkligen helt otroligt att dessa hästar kunde blivit slaktade om inte RH funnits, så fina och goa individer som de är båda två. Sofia och de andra i styrelsen förtjänar verkligen en stor applåd för deras otroliga engagemang, är säker på att hästarna verkligen uppskattar det.

För att nämna något annat så är det nu bara två dagar tills jag ska hämta Skye (ifall någon skulle ha missat det på något magiskt vis). Ser verkligen fram emot det, även om det pirrar lite i magen också. Är så tacksam för att jag har min fina familj till hjälp, vet inte hur jag skulle klarat det utan dem. Jag håller även på att läsa igenom ett gäng skönlitterära böcker vi ska läsa på olika kurser i höst och finner dem väldigt blandade. Vissa har jag svårt att lägga ner medan andra, som "The Girls" av Emma Cline som jag läser för tillfället, verkligen gör mig sömnig. Har dock bara läst ungefär en tredjedel så hoppas att den blir bättre längre fram. Har kommit in i en bra rutin i vardagen nu känns det som, mår rätt bra för tillfället. Har mått ganska dåligt tidigare i sommar med panikattacker och extrem ångest så det är alltid skönt när det vänder igen, är så tacksam för alla mina fina djur som hjälper mig genom det. ♥

Likes

Comments

Igår var jag ute en sväng hos Rescue Horses, en organisation som räddar slakthotade hästar där jag volontärarbetar ibland. De har just nu en sjukt fin dansk miniatyrponny som hade fått flytta hem till mig om jag haft tid med en häst till, så sabla läcker...! Han njöt i alla fall väldigt mycket av sin stora fina gräshage och var inte vidare sugen på att komma in så det tog ungefär en timmes lockande med morötter och en hel del dåligt skådespeleri för att han skulle komma fram till mig. Hade egentligen inte velat kasta mig efter grimman som jag fick göra till slut men han behövde verkligen komma in till hovslagaren som skulle komma så hade inte så mycket att välja på till slut. Han verkade dock inte så missnöjd när jag började klia honom, vem kan motstå lite gos?

Keso var inte heller så samarbetsvillig igår när vi skulle träna, han kom glatt när jag gick in i hagen men så fort jag började be honom om något mer än skritt så tappade han allt intresse och sprang iväg. En av de större utmaningarna med frihetsdressyr är att hästen har så mycket att säga till om. Visst är det extra roligt när de väl väljer att jobba med en men man måste även bita i det sura äpplet de dagar de inte vill vara med och acceptera det. Lukas var däremot sugen på att vara med så blev lite träning med honom istället.

So why don't we go somewhere only we know? ♥

Mitt rum är nu i princip helt valp-säkrat, så mycket det går i alla fall. Där är en sladd jag är lite orolig för så ska försöka ställa saker framför den men har jag tur så är han inte ens sugen på att tugga på sladdar och så slipper jag det problemet helt och hållet. Aslan ligger för tillfället på Skyes "Home is where the dog is"-bädd och gosar sig, han har bestämt sig för att den är hans och jag vet inte riktigt hur jag ska hantera det, antar att jag får köpa en egen till honom. Problemet är bara att jag har slut på golvyta att lägga den på eftersom Aslans klätterträd tar upp så sabla mycket plats... Tror allmänt att Aslan kommer bli lite sur över att behöva dela min uppmärksamhet med en annan fluffboll, han är van vid att få gos, lek och mat precis när han vill. Som för att bevisa denna poäng började han nu demonstrativt pipa för att jag skriver istället för att ägna mig åt honom, han är en krävande liten gentleman. :')

Likes

Comments

Igår var en väldigt fullspäckad dag. På morgonen så kom Emma körandes ner från Halmstad och tillsammans begav vi oss iväg för att hälsa på Skye igen. Han växer så det knakar och är mer energisk varje gång jag träffar honom, vilket är både roligt och lite smått oroande. Zorro är en väldigt lugn och förlåtande hund och jag är lite nervös över hur jag ska klara av Skye som kommer ha så mycket mer energi, speciellt nu när han är liten. Som tur är har jag flera duktiga vänner och en underbar uppfödare så jag tror nog att det ska gå vägen så länge jag behåller mitt tålamod och lägger ner mycket tid på honom. Han är verkligen urfin och när jag lyfte upp honom så viftade han som en galning på svansen och gav mig mängder av pussar, vilket genast gjorde världen lite bättre...!

Jag hade glömt hur det är att ha en valp som vill stoppa precis allt i munnen, om det är jord, blommor eller någons sko spelar mindre roll. Skye flög runt i hela trädgården och jag följde efter och stoppade honom när han var på väg att få i sig något olämpligt. När jag tog bort honom från en hög med jord så fick han ett litet raseriutbrott och kastade sig tillbaka mot den flera gånger samtidigt som han gav små ljud av protest över att jag inte lät honom äta upp all jord, det märks att det är mycket vilja i honom - nu ska jag bara lyckas vända det så att han vill jobba med mig istället för emot.

När vi hälsat på Skye och tagit en snabb runda in om Keso så åkte vi vidare upp till Halmstad och satt sedan och sydde fram tills kvällen. Stackars Emma fick hjälpa mig en hel del och det blev även en del fel men på slutet gick det rätt bra så förhoppningsvis så blir vi klara nästa gång vi sätter oss med det. På kvällen mötte vi den andra halvan av vår studiegrupp och firade att vi klarade första året av utbildningen vilket var väldigt trevligt. Först blev det mat på Harry's och sedan vidare till en park för att ta något att dricka och bara prata av oss lite, vi har inte setts sedan terminens slut.

Likes

Comments

Om man har känt mig i mer än ungefär fem minuter så vet man att jag inte kan sy för att rädda mitt liv, jag valde träslöjd i högstadiet och har egentligen inte försökt mig på att sy sedan dess. Undantaget var en medeltidsklänning som knåpades ihop på några dagar inför ett event men jag stirrade mest på den och såg ut som ett frågetecken medan min vän Norah satte ihop alla delar på något magiskt vis. Just nu måste jag i alla fall sy och det är verkligen en plåga, det är egentligen inte något vidare svårt jag gör men på något magiskt vis har jag lyckats sticka mig med nålen hur många gånger som helst och mer eller mindre förstört min stackars tumnagel tills jag hittade en fingerborg. Jag är relativt nöjd med resultatet än så länge men det kan nog komma att ändras ganska snart har jag en känsla av... Ska åka upp till en kompis på lördag och så ska vi sätta oss och sy ihop, kan behöva all hjälp jag kan få...!

Var och hälsade på Skye igen i lördags och han blir bara sötare och sötare för var dag som går. På bilden ovan ser ni honom tillsammans med sin syster Asta. Jag har bokat en valpkurs till honom nu och går och fixar lite här hemma för att allt ska gå så smidigt som möjligt när han kommer, det är trots allt bara 2 veckor tills jag hämtar honom. Zorro ligger just nu och sover på mina fötter i sängen, lyckligt ovetandes om att en busig liten pälsboll snart kommer att invadera, tycker nästan lite synd om honom...

För att nämna Aslan lite kort också så måste jag bli bättre på att fota honom, han börjar bli riktigt fin. Han väger lite över 5 kilo och växer fortfarande så det knakar. Jag tvättar fortfarande hans mun dagligen men det har blivit en rutin och han är hur snäll som helst när jag gör det. Tycker att hans gingvit har blivit lite bättre men får se vad veterinären säger vid hans återbesök. Han kräker fortfarande oftare än jag skulle vilja men eftersom han precis genomgått ett foderbyte så ska jag avvakta och se om det blir bättre nu innan jag frågar vet om det.

Likes

Comments

Imorgon ska jag börja på mitt nya jobb som jag fått tack vare en helt fantastisk vän, och är som vanligt både nervös och spänd. Jag vill alltid göra bra ifrån mig och även om jag inte är tävlingsinriktad för det mesta så blir jag lätt det när det kommer till jobb, jag vill helt enkelt utmärka mig. Är såklart fullt medveten om att man gör misstag när man är ny och förväntar mig inte att vara någon stjärna direkt, får göra mitt bästa och lära mig så fort jag kan helt enkelt. Kommer att jobba 07-16 vilket blir helt nytt för mig som tidigare jobbat 15-00, men bara jag kommer in i att gå upp på morgonen så tror jag det kommer fungera hur bra som helst. Det är bra träning för när jag måste upp tidigt för att hinna gå med Skye innan skolan ändå. Ser överlag fram emot att jobba, jag behöver verkligen pengarna nu när jag investerar i en liten fluffboll och allt som hör till.

Jag har redan börjat drömma om allt vi ska hitta på när han blivit gammal nog. Tänker mig att vi ska gå en grundkurs i både rally, agility, lydnad, nosework och spårning och så ser jag vilket han gillar bäst och vad vi ska fortsätta med längre fram, räknar med att få hem en väldigt pigg och glad kille som vill göra mycket. Först ska vi dock njuta av valptiden och gå en valpkurs med fokus på socialisering och kontakt, allt det andra kan vänta tills han har blivit lite äldre och mognat lite. Spenderar en hel del tid med att lyssna på hundpodden och försöka komma ihåg hur jag gjorde med Zorro när han var liten, både gällande träning men även till vardags med små saker. Det känns verkligen som en dröm som blir det sann, måste nypa mig i armen för att förstå att det är på riktigt och att den här otroligt fina hunden faktiskt är min.

Likes

Comments

Får jag lov att presentera Shihrott'z Absolute Topic, eller Skye som jag kommer att kalla honom. Var och hälsade på honom för första gången idag och jag tror inte någon blir förvånad om jag säger att jag är helt kär i honom redan, jösses vilken hund..! Han är störst i sin kull och väger för tillfället ungefär 3.5 kilo, har isblå ögon och är hur pigg och glad som helst. Lär antagligen få mina händer fulla med honom men känner redan att det kommer vara värt det, han är otroligt fin. Kommer att åka dit och hälsa på honom varje vecka fram tills jag hämtar hem honom den 5:e Augusti, längtar redan..! <3

Hans uppfödare tror att han kommer att behålla sin vackra ögonfärg och jag tackar absolut inte nej till det, han är verkligen något extra att titta på.

Likes

Comments

Kom hem från en väldigt skön vecka på Rhodos igår, en vecka med sol och bad var inte fel alls..! Vi hade turen att bli uppflyttade till deras svit utan extra kostnad vilket betyder att vi hade en enorm tak-balkong med en härlig solbädd och underbar havsutsikt. Jag testade för första gången i mitt liv att sola topless där uppe på taket för att slippa fula bikinilinjer, har man så mycket plats kan man ju lika gärna utnyttja det. Lyckades dock mest bränna mig som vanligt, jag har en vana av att se ut som en polkagris när jag är utomlands tyvärr... Blev hur som helst en hel del tid i vår härliga solbädd också, perfekt ställe att ligga och läsa eller lyssna på hundpodden.

Eftersom jag inte hade kunnat leva med att ligga helt stilla i en vecka så blev det även ett par promenader till gamla stan, helt makalöst vad fint där var. Önskade jag haft med min kamera men gjort är gjort, fick nöja mig med att fota med mobilen och njuta för fulla muggar. Kunde nästan drömma att jag befann mig i någon annan spännande tid men dessvärre förstörde alla turister intrycket något. Kan dock inte riktigt klaga på det eftersom jag själv var där som turist, men det hade varit roligt att se det tidigt på morgonen innan någon gått dit, värt att minnas ifall jag åker dit fler gånger.

När jag kom hem igår fick jag en väldigt rolig nyhet, jag vet nämligen vilken valp jag ska få hem i augusti...! Ska dit imorgon och hälsa på och då följer kameran med, ska presentera honom ordentligt när jag tagit lite egna bilder. Kunde inte blivit mer nöjd, han är verkligen hur fin som helst! Nu väntar en vecka full av förberedelser inför nollningen innan det är dags att jobba i tre veckor och sedan kommer min lilla fluffboll hem, fullt upp helt enkelt.

Likes

Comments

Jag fyllde 21 igår (herregud, jag var ju 19 precis?) och spenderade dagen med de jag tycker mest om här i världen - djuren och min familj. Började med lite presenter på morgonen, fick bl.a. ett fint koppel till valpen, en ny carrot-stick och en flaska Aviva Pink gold (måste ju smaka något som ser så fint ut). Därefter bar det av till pannkaksladan och herregud, det var ett himmelrike fyllt av alla pannkakor man någonsin kunde drömma om. Hallon-pannkakan och choklad-pannkakan var nog mina favoriter. Hela familjen åt tills vi nästan sprack och sedan stod jag och Emma och beundrade kaninungar i en lång stund, helt otroligt vad söta de var.

På eftermiddagen åkte jag och Emma upp till Keso och fotade lite när jag tränade med honom. Han var inte alls på humör egentligen och stack flera gånger och stirrade lite smått hatiskt på mig men efter lite bus så kom han igång och bestämde sig för att det faktiskt inte var så himla hemskt. På bilden ovan så har jag precis kallat in honom från en volt, älskar hans uttryck. Det blev inte direkt några bra stegringsbilder då han inte bjöd på mer än små skutt men så kan det vara, han är ju trots allt ganska framtung och det kommer inte så enkelt till honom att stå på två ben. Är överlag ganska nöjd, inte minst med bilderna! Emma har blivit riktigt duktig och det är roligt att ha lite nya bilder på oss även om det inte var det bästa passet någonsin.

På kvällen åkte vi in till Helsingborg och åt på Pinchos, dock var det ingen som åt vidare mycket med tanke på att vi fortfarande var ganska mätta efter pannkakorna. Blev sedan en lugn och ganska tidig kväll eftersom jag hade hästarna i räddningsstallet i morse. Var lite nervös för att släppa ut Zorro (en ettåring med lovligt mycket humör) men han var en ängel idag så det var helt obefogat. Roade mig sedan med att mocka och gosa med kattungarna som bor i stallet, de är verkligen bedårande. De är inte så gamla än utan får plats i min handflata, väldigt roligt att följa dem. Ikväll så ska en av tjejerna från RescueHorses med upp till Keso och träna med honom innan vi åker till räddningsstallet igen för att träna med Zorro där. Men först ska jag ut med den något mindre, fluffigare hund-Zorro i ösregnet, förbereder mig på att drunkna smått.

Keso på den övre bilden är som han oftast går, avslappnad och med huvudet relativt lågt för att styrka upp hans rygg. Den undre bilden är Keso när han tycker att han är skithäftig och ska showa lite genom att böja på nacken, kan inte göra annat än le åt min knäppa lilla häst... :)

Likes

Comments