Header

Idag gav vi oss ut på en rejäl cykeltur längs med vägen där Keso står. Det är så himla skönt att ha boots till honom nu när jag ska motionera honom på asfalt, han ömmade ju så mycket innan och det var svårt att motionera honom då han bara ville gå på gräs. Idag var han i alla fall riktigt pigg och bjöd på en hel del trav påväg bort från stallet. När vi vänt och var påväg hem kunde jag inte låta bli att ta en rejäl galopp, något Keso verkade uppskatta han med. Finns inget bättre än att se honom såhär glad och pigg och att låta honom sträcka ut ordentligt på en raksträcka. Imorgon lär han vara lite trött så tänkte jag skulle ta ett lugnt pass med fokus på samling och se om vi kan få till några steg av vår fusk-piaff som vi börjat leka fram. Vissa dagar är det väldigt härligt att ha häst....!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Okej, magi är definitivt att ta i, men hade verkligen en härlig känsla under det här passet. Keso har fått en ny diet efter att han hade känning av fång och nu när han har gått på den ett litet tag märker jag verkligen stor skillnad. Han är väldigt pigg, kommer alltid i hagen och vill hitta på något och försöker verkligen att göra sitt absolut bästa i alla lägen. Efter flera månader av dålig inspiration där det har känts som att vi är på helt olika våglängder så har något lossnat och det känns så himla skönt. Kan inte låta bli och undra om hans brist på energi varit pga. mörkret och vintern, mitt humör (mått ganska dåligt några månader) eller för att han blivit lite svullen och trött av sin kost. Att ha en shettis är verkligen en konstant balans mellan att låta dem äta tillräckligt ofta för att hålla igång magen men inte så mycket att de lägger på sig. Han behöver gå ner några kilon till men har redan tappat en hel del så nu är vi snart redo för vår!

En av Kesos nya favoritaktiviteter är att stegra. Han är lite framtung och har tidigare inte varit så road av det utan behövt en hel del lek och energi från min sida för att bjuda på det. Nu, kanske på grund av mindre vikt att släpa runt på, bjuder han på det hela tiden. Allt ifrån små hopp när han ska ut till den något högre varianten som ofta kommer efter att han har backat. Jag ber honom alltid att backa innan då han ibland slår ut med en hov och jag inte är så sugen på att få den mitt i bröstet, det gör dock att han kopplar stegringen med backning och gärna börjar hoppa upp när han gått några steg bakåt. För mig spelar det ingen som helst roll, det har tagit lång tid att locka fram den och jag är inte rädd för att han ska använda det mot mig. Hade såklart varit en annan sak om han stegrat mot andra men än så länge gör han som mest något litet skutt om någon annan ber honom så det har fungerat bra.

Det vi tränat mest på är ställning och att hitta en bra, stärkande form som han kan jobba i. Höger varv är hans svåraste och det är just därför jag älskar bilden ovan, inte vanligt att se ett så bra steg och en så fin rygg på honom när han travar i det varvet. Jag bryr mig inte om ifall han blir lång eller låg emellanåt då han inte riktigt har musklerna för att orka så länge, men formen han har här ovan är väldigt fin för att vara i hans högervarv och det är väldigt stor skillnad om man jämför med ett år sedan. I vänster varv blir det betydligt mer showande och han kråmar sig gärna lite men överlag jobbar han väldigt fint och orkar både gå mer samlat och på mindre volter utan att bryta formen alltför mycket. Överlag går träningen helt enkelt riktigt bra nu och jag hoppas att det kommer fortsätta så.

Likes

Comments

Var ute i hagen och skulle mocka idag, alltid bra att ta tag i det när marken tinat upp och innan det regnat för mycket. Det var hur som helst lättare sagt än gjort eftersom det fanns två väldigt sällskapliga pälstussar som propsade på att få min uppmärksamhet var femte sekund. Lukas försökte klia sig på skottkärran och jag var så sabla rädd att han skulle välta den och förstöra allt mitt arbete så var tvungen att "jaga" bort honom hela tiden. Dessvärre är Lukas extremt envis och att säga att han inte får göra något är en garanti för att han ska vilja fortsätta så han passade på att smita fram varje gång jag vände ryggen till. För att göra hela saken bättre var Keso sällskapssjuk och gick som en skugga bredvid mig hela tiden. Det var iofs mysigt men det blir inte så effektivt när han skulle visa att han kan vinka och stegra eller skulle leka med grepen och ta den ifrån mig. Kunde dock inte bli ens lite irriterad, det är svårt när man tittar in under en tjock pannlugg i ett par bruna ögon som tar andan ur mig varenda dag, han är så sabla fin min kille. <3 Hoppas att hans intresse idag innebär att han är sugen på att komma igång och jobba lite mer igen, ska prova mig på ett pass snart och se om han är på humör..

Likes

Comments

Nu har det gått några månader sedan sist igen, har helt saknat intresse att skriva här. Delvis är det pga. att Keso tar det lugnt nu under vintern när det är kallt, mörkt och halt och delvis för att jag har så mycket i mitt liv att bloggandet helt enkelt inte blir en prioritering. Inget speciellt har hänt med Keso sedan sist, vi fortsätter att försöka jobba ihop och ibland lyckas vi, ibland inte. Han har varit lite svårflörtad en period nu och verkat mer sugen på att smita iväg och busa än att jobba med mig men sådant kommer och går så jag har inte brytt mig så mycket om det. Han har bytt box och har nu äntligen lärt sig att han inte får gå ur den hur som helst, något han kunde innan men helt glömde bort när det var en annan box det handlade om... Jag vågade även släppa honom när jag tog in honom från hagen för någon dag sedan vilket var roligt. Leder honom alltid med en hand på nacken så en grimma är onödigt men jag har inte riktigt vågat ta bort handen även om den egentligen inte gör så mycket. Hur som helst skötte han sig galant och verkade inte ha några tankar på att springa iväg vilket var skönt!

Jag sitter i skrivandets stund och tittar på Hera som springer runt på mitt rum och undersöker allt och inget alternativt stirrar ut genom fönstret på fåglarna i grannens trädgård. Jag är ensam hemma och eftersom hon är en extremt social katt blir det att hon hänger med mig då, trevligt! Jag tingade faktiskt en egen liten kille, Azlan, igår och ska hämta honom om två veckor så då blir det nog många kattbilder här har jag en känsla av!

Jag var igår ute på turridning på en fin islandshäst vid namn Nattfari, något jag verkligen behövde. Har mått lite dåligt en period pga. flera olika saker såsom att mitt förhållande tog slut och att ge mig ut i skogen var verkligen underbart. Man får en frihetskänsla när man är ute med en häst som inte går att hitta någon annan stans, jag satt med ett stort leende hela tiden och kände att jag kunde andas lätt för första gången på ett tag. Att det blev en och en annan ordentlig galopp var ju inte heller illa precis...! Ska definitivt fortsätta att åka upp där och rida, ser redan fram emot nästa gång!

Likes

Comments

Nu har det snart gått en månad sedan jag skrev igen, gud vad tiden flyger fram! Jag har haft lite brist på motivation när det kommer till att träna med Keso, känns lite som att vi sitter fast och bara gör samma saker om och om igen. Utöver det så har han haft lite känningar av kolik ännu en gång och min stallägare har varit bortrest så jag och min familj hade ansvar för stallet vilket innebar en hel del körande fram och tillbaka. De senaste dagarna så har jag haft nackspärr och har inte kunnat göra något med Keso men idag mår jag bättre så hoppas kunna leka lite i hagen och få upp lite energi hos honom, känns som att han är lika slö och oengagerad som jag (eller så smittar jag av mig på honom kanske?). Har jag tur kan jag få lite nya bilder snart också,, det hade varit roligt nu när hösten äntligen börjar komma. Jag längtar verkligen efter höstens färger och att få ta på mig lite tjockare jackor och halsdukar, det finns inget bättre!

Ska försöka boka in en del fotograferingar i år också så att jag verkligen tar vara på allt det fina den korta stund det är här!

Likes

Comments

Jag kan vara lite emot att säga att något är "typiskt" för en ras, typ att alla shettisar måste vara envisa, alla fullblod heta eller alla frisers svåra. En sak har jag dock fått ge mig på, har hört hur många gånger som helst att shettisar är bra på att ta sig ur hagar hur mycket staket man sätter upp och Keso har flertalet gånger bevisat att precis så är det faktiskt! Idag fick jag ett samtal om att han smitit ur sin hage och glatt gick och betade i det höga gräset bredvid hagen så det var bara att köra till stallet och fånga in honom. Som tur är försökte han inte springa utan tittade bara på mig med ett uttryck som visade hur otroligt nöjd han var med sig själv som tagit sig till allt det härliga gräset. Han fick gå in i sin box en stund och sedan följde en rolig timme med staket-fix för att kunna ta ut honom igen. Herregud, jag vill inte ens räkna på hur många timmar jag lagt på att bygga staket till den hästen...! Nu hoppas jag bara att han kan tänka sig att stanna i sin nuvarande hage så jag slipper oroa mig för att han ska ge sig ut på äventyr hela dagarna :')

Likes

Comments

Jag är smått knäpp när det kommer till inredning, älskar att köpa vackra saker och placera ut dem på precis rätt ställe, det gör mig verkligen lugn och avslappnad. En kväll för några veckor sedan så provade jag på att fota mina ljuslyktor på kvällen. Inte direkt något fantastiskt resultat men det var en rolig omväxling från att fota med bra belysning, roligt att få länga slutartiden lite. Ska definitivt jobba mer med det här för tror att det kan bli fint om jag bara lär mig mer om det. De två lyktorna på bilden köpte jag under sommaren och de var därför självklara när det kom till att välja vad som skulle vara med på bild.

Likes

Comments

Var med Keso på stranden i onsdags och fotade såklart lite. Han är inte så himla förtjust i vatten egentligen men han sköter sig bra i alla fall och det är väl allt man kan be om :') Hoppas på lite mer entusiasm från hans sida nästa gång vi åker dit men det kanske är för mycket att be om.... Hursom har det varit galet varmt nu några dagar så tror att han uppskattade att få bada och rulla lita i sanden, det går knappt att göra någon annan träning så. Idag ska jag dit lite senare ikväll så hoppas att det har svalnat av tills dess.

​Alltså förlåt men hur snygg får man vara?! Kan inte förstå att han är min.. ♥ 

Likes

Comments

Keso blev sämre igen i lördags kväll men som tur var märktes det snabbt då jag var i stallet hela kvällen och höll honom sällskap. Vi fick åter igen åka in och de undersökte lite men kom fram till att de skulle ha honom på observation innan de gjorde något mer drastiskt. Som tur var blev det inte värre och han kunde på söndagen få maskmedlet. Han fick sedan stå kvar på djursjukhuset till i tisdags när han friskförklarades och jag fick ta hem honom. Svårt att beskriva min lättnad att han är hemma och mår bra nu, var så jävla rädd.

Nu har vi ändrat på hans schema så att han ska få betydligt mer motion och även ändrat hans foderstat så att det ska bli bättre för honom. Förhoppningsvis kommer det att leda till en glad och frisk ponny som inte får fler kolikanfall! Vi har nu i veckan longerat ordentligt, Keso visade sin uppskattning genom full galopp och lite bocksprång, och tagit en cykeltur på en timme. Både jag och hästen blev lite trötta av det sistnämnda men han skötte sig galant hela rundan, så stolt!

Likes

Comments