Header

Var ute i hagen och skulle mocka idag, alltid bra att ta tag i det när marken tinat upp och innan det regnat för mycket. Det var hur som helst lättare sagt än gjort eftersom det fanns två väldigt sällskapliga pälstussar som propsade på att få min uppmärksamhet var femte sekund. Lukas försökte klia sig på skottkärran och jag var så sabla rädd att han skulle välta den och förstöra allt mitt arbete så var tvungen att "jaga" bort honom hela tiden. Dessvärre är Lukas extremt envis och att säga att han inte får göra något är en garanti för att han ska vilja fortsätta så han passade på att smita fram varje gång jag vände ryggen till. För att göra hela saken bättre var Keso sällskapssjuk och gick som en skugga bredvid mig hela tiden. Det var iofs mysigt men det blir inte så effektivt när han skulle visa att han kan vinka och stegra eller skulle leka med grepen och ta den ifrån mig. Kunde dock inte bli ens lite irriterad, det är svårt när man tittar in under en tjock pannlugg i ett par bruna ögon som tar andan ur mig varenda dag, han är så sabla fin min kille. <3 Hoppas att hans intresse idag innebär att han är sugen på att komma igång och jobba lite mer igen, ska prova mig på ett pass snart och se om han är på humör..

Likes

Comments

Nu har det gått några månader sedan sist igen, har helt saknat intresse att skriva här. Delvis är det pga. att Keso tar det lugnt nu under vintern när det är kallt, mörkt och halt och delvis för att jag har så mycket i mitt liv att bloggandet helt enkelt inte blir en prioritering. Inget speciellt har hänt med Keso sedan sist, vi fortsätter att försöka jobba ihop och ibland lyckas vi, ibland inte. Han har varit lite svårflörtad en period nu och verkat mer sugen på att smita iväg och busa än att jobba med mig men sådant kommer och går så jag har inte brytt mig så mycket om det. Han har bytt box och har nu äntligen lärt sig att han inte får gå ur den hur som helst, något han kunde innan men helt glömde bort när det var en annan box det handlade om... Jag vågade även släppa honom när jag tog in honom från hagen för någon dag sedan vilket var roligt. Leder honom alltid med en hand på nacken så en grimma är onödigt men jag har inte riktigt vågat ta bort handen även om den egentligen inte gör så mycket. Hur som helst skötte han sig galant och verkade inte ha några tankar på att springa iväg vilket var skönt!

Jag sitter i skrivandets stund och tittar på Hera som springer runt på mitt rum och undersöker allt och inget alternativt stirrar ut genom fönstret på fåglarna i grannens trädgård. Jag är ensam hemma och eftersom hon är en extremt social katt blir det att hon hänger med mig då, trevligt! Jag tingade faktiskt en egen liten kille, Azlan, igår och ska hämta honom om två veckor så då blir det nog många kattbilder här har jag en känsla av!

Jag var igår ute på turridning på en fin islandshäst vid namn Nattfari, något jag verkligen behövde. Har mått lite dåligt en period pga. flera olika saker såsom att mitt förhållande tog slut och att ge mig ut i skogen var verkligen underbart. Man får en frihetskänsla när man är ute med en häst som inte går att hitta någon annan stans, jag satt med ett stort leende hela tiden och kände att jag kunde andas lätt för första gången på ett tag. Att det blev en och en annan ordentlig galopp var ju inte heller illa precis...! Ska definitivt fortsätta att åka upp där och rida, ser redan fram emot nästa gång!

Likes

Comments

Nu har det snart gått en månad sedan jag skrev igen, gud vad tiden flyger fram! Jag har haft lite brist på motivation när det kommer till att träna med Keso, känns lite som att vi sitter fast och bara gör samma saker om och om igen. Utöver det så har han haft lite känningar av kolik ännu en gång och min stallägare har varit bortrest så jag och min familj hade ansvar för stallet vilket innebar en hel del körande fram och tillbaka. De senaste dagarna så har jag haft nackspärr och har inte kunnat göra något med Keso men idag mår jag bättre så hoppas kunna leka lite i hagen och få upp lite energi hos honom, känns som att han är lika slö och oengagerad som jag (eller så smittar jag av mig på honom kanske?). Har jag tur kan jag få lite nya bilder snart också,, det hade varit roligt nu när hösten äntligen börjar komma. Jag längtar verkligen efter höstens färger och att få ta på mig lite tjockare jackor och halsdukar, det finns inget bättre!

Ska försöka boka in en del fotograferingar i år också så att jag verkligen tar vara på allt det fina den korta stund det är här!

Likes

Comments

Jag kan vara lite emot att säga att något är "typiskt" för en ras, typ att alla shettisar måste vara envisa, alla fullblod heta eller alla frisers svåra. En sak har jag dock fått ge mig på, har hört hur många gånger som helst att shettisar är bra på att ta sig ur hagar hur mycket staket man sätter upp och Keso har flertalet gånger bevisat att precis så är det faktiskt! Idag fick jag ett samtal om att han smitit ur sin hage och glatt gick och betade i det höga gräset bredvid hagen så det var bara att köra till stallet och fånga in honom. Som tur är försökte han inte springa utan tittade bara på mig med ett uttryck som visade hur otroligt nöjd han var med sig själv som tagit sig till allt det härliga gräset. Han fick gå in i sin box en stund och sedan följde en rolig timme med staket-fix för att kunna ta ut honom igen. Herregud, jag vill inte ens räkna på hur många timmar jag lagt på att bygga staket till den hästen...! Nu hoppas jag bara att han kan tänka sig att stanna i sin nuvarande hage så jag slipper oroa mig för att han ska ge sig ut på äventyr hela dagarna :')

Likes

Comments

Jag är smått knäpp när det kommer till inredning, älskar att köpa vackra saker och placera ut dem på precis rätt ställe, det gör mig verkligen lugn och avslappnad. En kväll för några veckor sedan så provade jag på att fota mina ljuslyktor på kvällen. Inte direkt något fantastiskt resultat men det var en rolig omväxling från att fota med bra belysning, roligt att få länga slutartiden lite. Ska definitivt jobba mer med det här för tror att det kan bli fint om jag bara lär mig mer om det. De två lyktorna på bilden köpte jag under sommaren och de var därför självklara när det kom till att välja vad som skulle vara med på bild.

Likes

Comments

Var med Keso på stranden i onsdags och fotade såklart lite. Han är inte så himla förtjust i vatten egentligen men han sköter sig bra i alla fall och det är väl allt man kan be om :') Hoppas på lite mer entusiasm från hans sida nästa gång vi åker dit men det kanske är för mycket att be om.... Hursom har det varit galet varmt nu några dagar så tror att han uppskattade att få bada och rulla lita i sanden, det går knappt att göra någon annan träning så. Idag ska jag dit lite senare ikväll så hoppas att det har svalnat av tills dess.

​Alltså förlåt men hur snygg får man vara?! Kan inte förstå att han är min.. ♥ 

Likes

Comments

Keso blev sämre igen i lördags kväll men som tur var märktes det snabbt då jag var i stallet hela kvällen och höll honom sällskap. Vi fick åter igen åka in och de undersökte lite men kom fram till att de skulle ha honom på observation innan de gjorde något mer drastiskt. Som tur var blev det inte värre och han kunde på söndagen få maskmedlet. Han fick sedan stå kvar på djursjukhuset till i tisdags när han friskförklarades och jag fick ta hem honom. Svårt att beskriva min lättnad att han är hemma och mår bra nu, var så jävla rädd.

Nu har vi ändrat på hans schema så att han ska få betydligt mer motion och även ändrat hans foderstat så att det ska bli bättre för honom. Förhoppningsvis kommer det att leda till en glad och frisk ponny som inte får fler kolikanfall! Vi har nu i veckan longerat ordentligt, Keso visade sin uppskattning genom full galopp och lite bocksprång, och tagit en cykeltur på en timme. Både jag och hästen blev lite trötta av det sistnämnda men han skötte sig galant hela rundan, så stolt!

Likes

Comments

Bara ordet gör mig illamående. Det händer så många hästar och ändå trodde jag aldrig att det skulle hända min fina Keso, men det var såklart naivt. Igår var jag och mamma i stallet och jag gosade med och ryktade på Keso en lång stund och han var pigg och hungrig som vanligt. En timme efter vi åkt därifrån ringde vår stallägare och berättade att han inte ville äta och bara la sig ner i hagen och rullade så fort han fick chansen. Vi åkte dit och mycket riktigt ville han mest bara lägga sig. Vi ringde dit veterinär som kom efter ungefär en timme och spenderade den tiden med att växelvis gå med honom och låta honom ligga ner och vila.

När veterinären kom så gav hon kramplösande och lite lugnande och kände i honom och sa att tunntarmen kändes lite uppblåst. Hon gav även vatten och parafinolja ner i magen via en slang för att få i honom vätska. För att vara på den säkra sidan fick han även ett dropp och vi ställde in honom i boxen. Han hade då lite tarmljud men inte så mycket som han borde. När droppet var slut skulle vi göra en aptitcheck och om han verkade bättre då kunde vi låta honom vara. När han fått dropp en stund började han skaka väldigt mycket men så kan det tydligen bli när de får in mycket snabbt. Han stod som en liten ängel i de ca. 45 minuter som droppet tog och så fort vi lossade det så la han sig ner i boxen och verkade helt slut. Keso, som aldrig vill ligga ner runt människor, tillät mig att sitta i boxen hos honom och somnade till och med med huvudet i mitt knä. Vilken annan dag som helst hade det gjort mig överlycklig men nu kändes det bara som mer bevis på att något var väldigt fel. När han började försöka rulla sig igen och fortfarande inte ville äta bestämde vi oss för att köra in till Helsingborgs Djursjukhus.

Väl där en dryg halvtimme senare så blev Keso grundligt undersökt av en annan veterinär som också kände uppsvälld tunntarm vilket kan vara en indikation på bandmask. Hon kollade också med ultraljud och såg att det fanns tunntarm där det inte borde men att det rörde sig helt ok. Ett prov på bukvätska var klart vilket var positivt då det inte fanns indikation på tarmvred. Dock hade han klart förhöjt laktatvärde vilket är negativt och det gjorde honom till ett gränsfall. Vi fick lämna honom där med dropp och prognosen att det väldigt snabbt kunde gå på vilket håll som helst och att han kanske var tvungen att buköppnas och att vi skulle vara inställda på det. Vi hörde inget under natten vilket var positivt då de skulle ringa om han blev sämre. Idag ringde en tredje veterinär och han verkar piggare men har fortfarande lite dåligt tarmljud. Om han inte blir sämre ska vi ta hem honom i eftermiddag och ge honom avmaskning mot bandmask imorgon bitti så han får lite tid att återhämta sig men så att vi ändå åtgärdar det snabbt. Han ska hållas under noga observation ikväll och imorgon då avmaskningsmedlet kan leda till fler kolikkänningar.

Det här har varit en otroligt hemsk kväll och natt och fortsätter hålla tummarna för att han blir bättre nu, kan inte tänka mig hur det skulle vara utan min Ost....

Likes

Comments

Nu har vi haft en period med ganska extrem värme, i alla fall för mig som föredrar kyla alla dagar i veckan, och både jag och Keso har blivit lite slöa som resultat. Vi har tränat en hel del men väldigt kravlöst och enbart enkla pass mer för motion än för att träna på något specifikt. Idag hade jag dock med mig vårt nya godis från Ps of sweden och det får ett A+, går att köpa här. Keso blev helt förtjust och eftersom det inte innehåller socker kan han faktiskt äta det till skillnad från så mycket annat. Han blev genast hur motiverad som helst och det blev allt ifrån formträning till galoppfattningar och en väldigt försiktig början till piaff idag. Riktigt härligt att se honom så glad och busig efter den här perioden, hoppas att det håller i sig länge!

Bilderna är från någon vecka sedan när jag släpade med mig mamma och tvingade henne att fota oss på en otroligt vacker plats full av gyllene ljus. Bilderna blev dock inte alls som jag tänkte mig då jag verkligen inte kunde få till inställningarna på kameran </3 Oh well, bara att försöka igen och igen och igen tills de blir som jag vill ha dem! Keso var inte på sitt bästa humör heller så det blev helt enkelt en dålig kombination när jag blev helt svettig och irriterad och hade en häst som bara ville äta hela tiden..!

Likes

Comments

​Jaha, då var jag och Keso färdiga för vår första riktiga utställning. Den är den 20:e Augusti på Hovdala slott, Hässleholm, Vi har ju varit med i två utställningar tidigare men de har båda varit inofficiella och jag tycker det hade varit roligt att visa honom på en lite större utställning för enbart shettisar och se vad han kan få för poäng. Nu är det alltså hårdträning som gäller för att få bort sommarmagen och för att få honom i form till visningen, om jag nu ska vara med ska vi se till att göra det ordentligt! Var ganska nöjd med hur det gick sist men hoppas kunna få fram hans fina trav lite bättre, det blir lätt att han "trippar" när jag springer bredvid istället för att sträcka ut ordentligt och det är ju lite tråkigt såklart - jag vill ju att han ska bli visad till sin fördel! Mitt mål med den här utställningen är mest att få komma ut och hitta på något med honom men hoppas såklart på bra poäng också, minst 38p hade suttit väldigt fint då han har fått 38 respektive 39 poäng på våra tidigare utställningar. Mer info kommer om det här längre fram men nu är det bara att tuta och köra och göra ponnyn show-redo! 

Likes

Comments