I går hängde vi med Kompisarna Ronja och Novalie till Alfons kulturhus. Vi åkte bussen dit och skulle promenera en bit. Jag lämnade ståbrädan hemma för att det inte var så långt att gå.

Allt gick bra tills vi gick av bussen och Lowe skulle gå. Han insåg att jag inte hade brädan med oss. Man låser vagnen utanför och där kan saker bli stulna. Så jag ville ta med minsta möjliga. Han bröt ihop! Så till slut fick han hoppa ner ihop med Lycka i vagnen. Väl framme så skrek han av lycka när vi kom in! Så kul! Han röjde och vi fikade, vi kollade på teater och lekte lite till..

.. en teater till och sen rundade vi av. Dags för lilltjejen att sova. Så jag bäddade ner henne i vagnen och vi skulle gå mot bussen. Lowe bröt ihop igen. Hela vägen ligger intill bilväg/spårvagn/buss så man kan inte bara släppa barnet. Novalie gick fint och höll sin mamma i handen men Lowe vägrade. Han ville bli buren. Jag fick hålla honom runt handleden och leda honom till bussen. Tårarna sprutade och han va helt hysterisk. 😫 Jag va svettig och höll själv på att bryta ihop. Blev arg och förstående om vartannat. Rädd att han skulle springa rakt ut i vägen. Väl framme på bussen så tog det inte många sekunder innan det såg ut såhär:

Båda slocknade. Lowe hade vaknar 06.20 den dagen, han brukar sova till 7.30 annars. Så han va nog en aningen trött efter allt lek och bus.

När vi skulle gå ur bussen så skulle jag resa mig upp med Lowe i famnen. Då tippar hela vagnen med Lycka i. Hon trillar bakåt så hon gör en halv kullebytta bakåt och landar på nacken. Jag får panik! Släpper ner Lowe sovandes på golvet och sliter upp Lycka som inte säger ett ljud så jag tror hon inte är med. Men det va hon. Hon tittade chockerande på mig. Lowe grät för jag hade tydligen råkat trampa på hans finger medans jag slet upp Lycka. Det rusade fram folk till mig. En tog Lycka så jag kunde ta Lowe och en annan tog ut min vagn från bussen. Till slut hade jag packat ihop allt. Lowe satte jag på mina axlar och Lycka i vagnen. 😅 Väl hemma fick Lycka sova i 2 timmar och farfar kom och tog med Lowe ut på lite lek. Så jag kunde pusta ut och vika tvätt. Terapi! Hahaha

Slutet gott, allting gott. 😁👍🏼

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I höstas. När vi trodde Lowe hade fel på levern. Vi trodde helt ärligt att han skulle behöva en ny lever för att överleva. Men när provsvaren kom och vi insåg att det var kosten och inget annat som ställde till det, så kände vi båda en orolig lättnad. Som att vinna på lotto. Men tyvärr så var det någon som hängde med. Ångest. Hos mig. Strax efter att vi pustat ut så hände nått märkligt. Jag städade barnens rum en kväll och jag kände plötsligt att jag svimmar snart. Kraftig yrsel och sen fick jag ren panik i kroppen! Vad händer? Fredrik bad mig att jag skulle lägga mig ner och där låg jag i 30 min. Det skulle komma en tjej och köpa något av oss så jag kände mig stressad. Men lyckades fixa det. Dagen efter vaknar jag upp med världens förkylning. Och dessa dagar va hemska! Jag hade synrubbningar, yrsel, illamående med kräkningar. Hjärtklappning. Och hemsk ångest! Jag fick ringa hem Fredrik flera gånger för jag inte kunde stå på benen pga yrsel. Tillslut va jag så dåligt att vi åkte in akut. Men där va det 40 pers innan mig så vi sket i det, åkte hem och sov och ringde vc dagen efter. De tog in mig direkt. Fredrik fick köra dit mig för jag tog mig inte dit på egen hand. De gjorde EKG och jag fick träffa en läkare. Hon undersökte mig och upptäckte då att jag hade undertryck i högra örat och det kan man få yrsel av. Yrsel skapar dessutom ångest. Och där av illamående. Synrubbningarna visste vi inte vart de kom ifrån förens läkaren frågade om jag åt några läkemedel. Nej jag äter inga mediciner. svarade jag. Hon skickar hem mig med att tryckutjämna varje dag, 30 gånger per dag. Har det inte blivit bättre på 3 mån så får jag komma tillbaka. 3 mån?! Ska jag gå såhär i 3 mån?? Ångest bara av tanken. Det gick några dagar och jag hade väl inte lika kraftig yrsel. Men svårt att focusera när jag kollade på tv. Trött i ögonen. Kunde inte sitta med mobilen längre stunder tex. En dag när jag skulle borsta tänderna och öppnade badrumsskåpet så såg jag mitt preventivmedel. Men just! Det räknas väl som läkemedel? Jag googlade biverkningar på "nuvaring". SYNRUBBNINGAR. Jaha! Ringde mvc som bad mig genast att ta bort dem, fick en tid hos min bm. Väl hos henne hade synrubbningarna försvunnit. Hon förklarade att jag fått Migrän med aura. Och då kan man inte ha kombinerad preventivmedel. Efter den träffen bestämde vi oss för kopparspiral. Jag mådde helt okej i några dagar och bestämde mig för att åka till Ullared en fredag, ihop med min syster och min morbrors fru. Funkade bra! Kände jag mig svag hängde jag på kundvagnen lite. Va rädd att drabbas av ångest bland allt folk, men det gick bra. Dagen efter överraskade tjejerna mig med fruhippa! Den slutade i katastrof för mig. Så tråkigt! Dagen efter vaknade jag upp med tryck över bröstet och svårt att andas. Ringde 1177 och de ville att jag omedelbart åkte in till akuten. Där undersökte de mig och gjorde till och med lungröntgen. Hittade ingenting. Inte ens en hög sänka hade jag.

Ju mer mina sjuka symtom som synrubbningar, yrsel, illamående, huvudvärk.. har försvunnit. Ju mer har ångesten trätt fram. Nu är jag bara "sjuk" med en vanlig förkylning, men jag lider av hemsk ångest. Jag är efter allt detta så rädd för att jag ska dö. Jag tror att jag har cancer var och varannan dag. Det är hemskt! Jag har varit och kollat brösten och halsen för knölar. Endast en lymfkörtel har de hittat. Jag har tagit prov för sköldkörtel och det var fint. Inga fel där heller. Jag har varit förkyld sen oktober och så trött på det. Men jag vet att det är normal då barnen och Fredrik har varit förkylda lika länge. Men något i mig kan inte sluta tänka att det är något allvarligt. Det var så jobbigt att jag tillslut ringde vc och bad om att få komma till en psykolog. Jag tänker inte leva med denna ångest. Jag är en glad och positiv och social tjej! Inte den som stänger inne mig. Som jag nu gjorde. Jag fick en panikattack inne på Ica maxi och tvingade mig att åka dit igen, paniken startade redan på parkeringen för att jag visste att jag fick en panikattack sist jag va där.

Jag besökte psykologen. Hon sa att det är väldigt vanligt att detta händer, just när livet förändras med barn tex. Vi pratade igenom mitt liv och insåg att jag visst haft endel ångest i mitt liv. Just nu kanske det bara blev förmycket. Så hon bokade in mig i en gruppterapi om just ångesthantering. 10 tisdagar och vi har nu kommit halvvägs. Alltså hallelulja vad det hjälpt mig mycket! Jag har några bakslag ibland med inga panikattacker alls! (Har upplevt 3 st i mitt liv) jag har en bit kvar, och mycket att hantera. Fått svårt att somna på kvällarna och ingen matlust alls vissa dagar. Men jag är så jävla stolt över mig själv! Att jag tog tag i detta. Nu kan det bara bli bättre med alla verktyg jag fått och kommer att få. ❤


Och örat? Jag har fått vätska bakom det andra örat också upptäckte de i förra veckan så nu har jag en tid hos öron näsa hals i april. Jag tryckutjämnar så ofta jag kommer iihåg. Känner inte av vätskan mer än att det känns som nått skvalpar om jag börjer huvudet åt sidan och det sprakar om jag spänner öronen. I början av en förkylning får jag även lock för örat. Hoppas de kan lösa det. 

Likes

Comments

Igår va det kalas för våra små! Vid 13 rullade alla in! Vi började med att bjuda på korv med bröd till dem så va hungriga. Lite prat och bus och Lowe rev upp ett paket. Sen fick han vänta lite. Vi hade glassbuffé med tillbehör. Det va uppskattat!

Efter glassen hade han väntat nog länge. Dags att riva upp paketen! 👌🏼

Vi hade köpt en bil till honom så medans han stod och rev upp paketen så bar Fredrik in bilen. Så sa jag: men Lowe vad står där? Så vände han sig om. Och såg bilen. Han blev mest chockad! Kramade mig och sen sket han i alla de andra presenterna. 😅 det var bara bilen som gällde.

När alla gäster tackat för sig så tog vi en runda med bilen. Så nöjd alltså! 😄 Sen vart det disco hemma i bilen då den spelar musik.


I morse när vi vaknade så skulle de lekas med alla presenter igen. Då va pippihuset väldigt populärt för båda barnen och sen skulle grävskopan ut i sandlådan!

Barnen fick pengar och Lycka fick kläder som jag ska byta då det var lite fel storlekar! Sen fick de presenter på respektive födelsedag också. ❤

Likes

Comments

I tisdags var det äntligen Lowes födelsedag! Som han har tjatat om denna dagen! Jag gjorde i ordning kvällen innan och på morgonen vaknade han till detta:

Han kastade sig på paketen och rev upp.

En cykel!! 😍 så glad blev han! Han ville cykla direkt såklart!

Vi hade tagit ledigt från förskolan för att åka till Alfonshuset. Men jag vaknade jättekass! Både jag och barnen va helt plötsligt förkylda. Så vi stannade hemma. Blev en ganska tråkig dag istället. Men vid 17 kom favoriterna hit! Vi käkade tacos och Lowe fick öppna paket. Favoriten va en drönare farfar kom med.

Vi avslutade kvällen med marängswish! Mums!

Stora kalaset är i morgon, för båda barnen!

Älskade Lilla Loppan! 3 år har jag fått vara mamma! Mina bästa år! ❤

Likes

Comments

Det har hänt Endel inom mig det sista halvåret. Jag kommer skriva mer om det längre fram när jag fått svar på prover och träffat läkare. Det går upp och ner och idag va det en väldigt jobbig dag fylld av ångest. Hatar ångest. Men mer om det senare som sagt.

Jag försökte trycka bort de jobbiga känslorna efter ett besök hos läkaren där jag äntligen fick ta ett prov jag väntat på att få ta. Jag lämnade Lowe på förskolan innan vårdcentralen och efter läkaren så tog Lycka och jag och hämtade ut 2 paket. På 2 olika ställen. De la ner förra paketstället så vår ok tog över som ligger här bredvid! Så skönt!

I första paketet låg Lyckas softshelloverall från pompdelux! Så himla fin! Hon passade så bra i färgen också! 💜

I andra låg en ljus sufflett till vagnen! Som jag letat efter en! Tyvärr verkar de inte säljas separat längre. Men jag fick tag på en ny begagnad. Hon hade inte använt den! 👌🏼Kommer bli fin i vår!

Vi käkade lunch (läs: jag tvingade i mig lite mat) sen va det dags att hämta Lowe på förskolan. Väl hemma ville Lycka vila och jag la mig på soffan och blundade lite ihop med Lowe och Mimmi på tvn. Helt slut efter enbart 5 timmars sömn i natt. Men sen va det dags att göra sig i ordning för jobb! Även om jag mådde dåligt så skulle de bli kul att gå till jobbet. Tänka på annat. 16.30-22.30 blev det jobb. Ihop meden kollega också! Så kul! Annars är vi alltid själva. Men alltså! Tror jag jobbade med min tvillingsjäl! Vi mår precis likadant! Vi förstod varandra på pricken. Så jäkla skönt! Han kommer lösa av mig varje pass när mitt schema rullar igång. Känner på mig att jag kommer stanna kvar extra för att tjöta. 😁 sen cyklade jag hem med något mer lugn i själen. Nu ligger jag här med kli i halsen och torrhosta. Men ångesten är borta. Tänkte en halstablett skulle lindra halsen så jag får sova mer än 5 timmar i natt.

I morgon ska Lowe till förskolan igen och jag ska väl försöka baka lite inför helgens kalas. Lyssna på skön musik och rulla chokladbollar. Snälla låt mig vakna upp till en bra dag! Lugn i kroppen och solsken vill jag ha! Gärna lite lugnade vindar tack.

Likes

Comments

Hej!

Ligger här och är pirrig i magen. I morgon ska jag till jobbet. Gjorde mitt sista pass 5 oktober 2015. Sen har jag inte jobbat. Fram tills nu. I morgon ska jag gå bredvid för att fräscha upp minnet. Jag ska egentligen inte börja jobba förens juni, men tänkte hoppa in lite innan dess. Så i morgon är Fredrik hemma med ungarna. Jag börjar 8 och fick köra så länge jag ville. Så jag tänkte 8-16 iaf. Ska jobba på onsdag också. Men kvällen då.

Helgen har gått fort. Vi har busat, fixat hemma och bakat. Vi var och köpte en cykrlhjälm till Lycka idag. Ja eller lämnade tillbaka en och köpte en annan.

Somrig och fin! 🌸

I lördags var vi i stan. Avenyn hade barnens dag. Kul tänkte vi! Och tog bussen in. Inte kul tyckte barnen. Lycka somnade och Lowe ville bara hem. Så jag hann köpa en vårjacka till Lycka, annars var våran tur till stan meningslös. 😅

😍

Lördageftermiddag så tog jag med Lowe ut och lekte. När jag frågade vad vi skulle göra så sa han "leka Novalie". Så jag ringde och kollade om de ville ha besök, och de ville de! 😄 så vi cyklade ner.

De har precis blivit klara med köket. Så jäkla fint! 👌🏼

Lördagkväll satt jag själv. Vi skulle varit till vänner på mellokväll, men Lycka var så gnällig och trött så jag fick lägga henne. Fredrik och Lowe gick upp en stund till dem. Lite skönt att få va lite själv. Men de kom hem så vi kunde mysa innan Lowe somnade i famnen på mig i soffan vid 22.30. ❤

Nu ska jag försöka sova. Så jag är relativt pigg i morgon. Första passet som jag inte är gravid på dessutom! 😂 "hon som varit anställd längst men jobbat minst" dom min kunds anhörig presenterade mig som. 🙈 2 barn och 3 års föräldraledighet senare. Nu är jag på banan igen. Ska blir så jäkla gött att börja tjäna pengar! 👏🏼💪🏼

Likes

Comments

I dag tog vi oss till Ikea. Jag körde faktiskt! Det var ett tag sen jag körde nu, men det gick jättebra faktiskt! Fick massa beröm. 😍 för er som inte hängt med så har jag körkort men inte kört så mycket, och blivit rädd för att köra. 🙈 men jag är pågång.

Vi har länge pratat om att skaffa en gardinskena i taket i sovrummet. Så det täcker hela väggen. Som på hotell. Vårt sovrum har stått åt sidan lite. Men nu ska det få lite kärlek. Idag åkte vi och köpte skenor och ett par vita gardiner. Fredrik borrade och jag strök gardiner.

FÖRE

EFTER

Så nöjd! 👌🏼 nu vill jag bara få in någon mer färg härinne. Gärna puderrosa. Men Fredrik säger nej.. jag får väl köpa mig en rosa morgonrock och hänga upp! 😂👌🏼

Lite tavlor ska upp också. Men nu börjar det bli mysigt!

Likes

Comments

Hej!

Fredagkväll är här och jag sitter själv med en skål med godis uppkrupen i soffan. Barnen sover och Fredrik drog till en kompis. Skönt. För idag har jag känslorna på utsidan. Irriterad, lättstött och känner mig nästan elak. Pms? Ja kanske. Håller på att kartlägga det nu iaf.

Lowe tog morgon 06.10! What?! Händer inte! En sån jobbig natt oxå! Han sover ju med oss och han sover väldigt oroligt. Snurrar, sparkar, gråter.. vaknar han så måste jag hålla om honom så att han kan somna om. "Mamma mysa" säger han och letar efter en av mina armar att läggs runt sig. ❤ väldigt sött, men det stör ju såklart min sömn.

Vi hade tänkt gå till öppna här, men eftersom båda barnen vaknade tidigt så va båda gnälliga när det öppnade. Så vi sket i det. Vi tog en promenad och Lowe körde sin cykel.

Jag möblerade om lite här hemma! Så sugen på matbord i vardagsrummet. Så jag bar in vårt köksbord för att pröva.

Jag vill ha ett större bord så 3 stolar på varje sida får plats. Lowe tyckte om de!

Han satte sig och frågade när tårtan kommer. Han trodde vi skulle ha kalas! 😄 vi brukar ställa upp bord i vardagsrummet vid jul och kalas. 🙈

Byrån åkte in i sovrummet!

När Fredrik kom hem så drog vi iväg och köpte cykelhjälm till Lycka och lite annat innan vi åkte hem igen och slängde ihop middagen.

Ja rubriken då. Vi har pratat om detta med mäklaren var så bra för oss just nu. Svaret blev nej. Så jag ringde mäklaren och sa att vi får nog vänta med allt. Jag har lite andra planer som måste göras innan det är dags för oss att flytta. Så vi blir kvar här i några år till.

Hittade en karaff som vart fin till våra glas! 👌🏼

I morgon ska vi åka in till stan då avenyn har barnens dag. Solen ska skina så vi får passa på!

Nu ska jag äta godis och kolla på en serie innan jag gör Lowe sällskap i sängen. Trött idag!

Ja nästa vecka ska jag jobba oxå! Spännande! Måndag dag och onsdag kväll! 👌🏼

Likes

Comments

Förra veckan damp det ner reklam från en mäklare som sålt en lägenhet i vårt område med rekordsumma. Så jag frågade Fredrik om jag skulle ringa mäklaren. Ja gör det sa han. Ett samtal senare så hade vi ett möte inbokat.

Idag var mäklaren här. Det slutade med att vi har nu skrivit på papper on försäljning. De kommer och fotar om några veckor och sen kommer lägenheten ligga under kommande på hemnet. Fram tillsvidare hittat något vi vill köpa/kan köpa. Området vi bor i har väldigt höga priser, och banken har gett oss lånelöfte på precis gränsen vad ett radhus kan gå för. Så vi får hålla tummarna eller titta utanför området helt enkelt.

Sen har jag ju funderat på att plugga. Och då är det bättre vi bor här i ett tag till. Rent ekonomiskt. Men vi fick lite tips på hur vi snabbt kunde få ihop lite mer pengar till hus! Så det ska vi spana på!

Innan Lowe har skolplikt är planen att vi ska ha flyttat iaf! Så senast om 3 år. Det betyder att jag får sätta igång och plugga nu! 🙈

Likes

Comments

Idag vaknade jag vid 07! Så trött! Hade så svårt att somna igår och somnade inte ordentligt förens Fredrik kommit hem vid 01.30. Sen vaknade Lycka vid 4 och grät så jag var uppe. Men jag kastade på mig sminket och gjorde frukost ihop med Lowe som vaknade strax efter mig. Det var dags för loppis! Ronja hämtade upp mig 8 och vi drog till Lerum. Jag ville fylla på i växagarderoben för Lycka. Och se om jag hittade nått fint till Lowe. Tyvärr så är pojkkläderna i de storlekarna Lowe har, inte så fina. Jag är väl lite kräsen just på pojkkläder. Men till Lycka hittade jag massa fint!

Till Lowe! Plus en tröja och en tisha som just när bilden togs låg i tvättmaskinen och fick sig en uppfräschning innan användning.

.. och till Lycka! Kläder i storlek 86/92 köpte jag till henne idag. Tänkte till förskolan i höst i första hand. Som Reimafleecedressen tänkte jag att hon kunde sova i på förskolan, då de sover ute i vagnen. Dagens bästa var nog polarn och pyret fleecejackan till Lycka, 40 kr! Blir bra till föris sen! Sen gillade jag de gråa jeansen till Lowe. Så mjuka och goa! Perfekt lekjeans när han också vill vara lite uppklädd.

Hela kalaset gick på 340 kr! För 17 plagg! 👌🏼

Nästa loppis går av stapeln 11 mars! I Torslanda! 👏🏼

Likes

Comments