Nu har vår lilla flicka hunnit bli 8 månader! Tiden flyger förbi.

Det rullar på. Hon är inne i en fas där hon vill vara med mig hela tiden. Förutom när hon sover. Hon kryper efter mig och drar mig i byxorna. Hon reser sej upp mot låga saker och försöker dra sig upp vid soffbordet. Står på knä.

Hon är oftast glad med nu har en lite mer gnällig Lycka dykt upp. Förmodligen en blandning mellan tänderna och separationsfasen. Hon har en jäkla vilja. Blir jätte arg om någon tar nått från henne. Spänner hela kroppen och skriker. Haha!

Hon har lärt sig vart lampan är och säger "mamma" låter "mämm mämm mämma" oftast kommer det när jag går ifrån henne. Är hon på golvet då så kryper hon efter och gnäller "mamma". Hon låter även som ett monster "ahhh" tror det är Lowe som hon snappat upp det ifrån. Så gulligt när de sitter i vagnen och Lowe låter så, så svarar hon med likadant. 😁

Hennes sömn är bra! Hon vaknade runt 6-8 och sover 2 gånger som innan. 1 1/2-2 timmar på förmiddagen och 1-1 1/2 på eftermiddagen. De sover oftast inte vilan ihop. Men Lowe går ju på förskola tis-Tors så det gör inte så mycket. Lowe brukar få ta vilan i vagnen mån och fred så sitter Lycka bara bredvid, vaken när vi är ute och går. Lägger sig 19 på kvällen. Hon somnar alltid själv men nu har hon börjat vakna runt 4-5 och vill ha en flaska. Sen sommar hon om direkt. På tal om vagnen föresten så vill denna damen sitta framåt. Sitter hon vänd mot mig så spänner hon sig och är gnällig. Men framåt sitter hon som ett stilla ljus. Bara tittar. Så nu får hon sitta framåt. Lowe sitter vänd mot mig fortfarande. Inte ombytta roller där.

Hon är väldigt "självständig". Hon har svårt att sitta still i knät och mysa. Är hon riktigt trött så har hon ro att sitta still och mysa. Men annars slänger hon sig och vill inte alla sitta still. Hoppas myset ska komma en vacker dag. Men änsålänge så får vi så det räcker och blir över av Lowe. Haha ❤️

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I fredags bestämde vi oss för att ha myskväll med Lowe. Han och Lycka sover i samma rum nu så det betyder att hans läggning måste ändras om lite. Förut har han ju krupit ner i sängen och kollat på lite film på sin tv. Det funkar inte nu när Lycka redan lagt sig. Så vi har sagt att Lycka lägger sig 19, och Lowe får sitta uppe med oss en halvtimme längre. Kolla på film i tv-rummet och sen går vi med honom in och ligger bredvid tills han somnat. Så i fredags hade jag köpt lite snacks till honom och Fredrik hade fixat en film.

Majskrokar med smak och en liten flaska pepsi max. Han blev så glad när jag kom ut med brickan till honom! "Titta mamma" sa han flera gånger till både mig och Fredrik och pekade på brickan. Filmen fastnade han i också och satt kvar och såg hela filmen innan det var dags för sängen.

I lördags bestämde vi oss för att åka på lekland. Vi hade egentligen en lekdejt där med en familj från Sthlm. Men sonen blev sjuk så de kom aldrig iväg. Men vi åkte dit. Ett lekland vi inte varit på tidigare.

Jag gillade de! Perfekt storlek för Lowe!

Efter leklandet va det dags för båda barnen att vila. Jag behövde till Ikea så Fredrik släppte av mig och satt kvar i bilen/åkte runt så barnen fick sova. Påvägen hem så blev det också en sväng till Mio. 20% på alla taklampor. Så vi köpte en i bröllopspresent faktiskt. En till vårt sovrum! Sen fick barnen taklampor. Men de ska upp efter jul. De får bli julklappar!

Vi köpte med lite mar från Mac Donalds för en gång skull. Och Lowe käkade sin första burgare! 🙈 de få gångerna man köpt mat där så har han bara ätit strips. Det börjar hända grejer med Lowes hunger! Mamma applåderar!!

Lördagkväll va det dags för utgång för min del. Överraskningsmiddag för Freddan. Min vän som fyllt 30 år. Jag började kvällen hos Erika ihop med Erik och sen tog vi taxi till restaurangen. Han blev så överraskad!

Mat och drink. Vid 12 stängde restaurangen så då ville jag och Erika hem. Men det blev inte så. Emil övertalade mig om att hänga med hem till honom och Sara. Så vi hängde med. Så trevligt! Jag ångrar det inte alls! 04.00 var jag hemma igen. Fick skjuts hem! Perfekt!

Vaknade vid 8.30 och kunde inte sova mer. Lycka var galen och satt och skrek glädjeskrik i vardagsrummet. Hahaha. Men när hon somnat för vilan så somnade jag också. Fredrik och Lowe stack iväg till Fredriks mormor och det märkte inte jag förrens Lycka väcker mig 2 timmar senare. Haha! Söndagen var väldigt lugn. Trött men inte en gnutta bakis! 👌🏼

Visst kan man inte bli väckt på bättre sätt? ❤️

Likes

Comments

I onsdags ringde Lowes läkare. Hade sagt att om vi hade tur skulle vi få provsvaren innan veckan va slut. Men dagen efter provtagningen så ringer alltså läkaren. De hade skyndat på att provsvar. ALLA PROVER VAR BRA! inget avvikande. Och ingen glutenintolerant heller. Så skönt! Nu är det över. Vi kan lägga det bakom oss. Underbart! Man ska inte ta allt för givet. ❤️

Mammas lilla tok! Vad hade vi gjort utan dig?

Likes

Comments

Idag va det dags för lilla Lowe. Vi skulle besöka vårdcentralen och lämna blodprov. Jag var asnervös. Han pratar mycket om blod just nu. En tjej på dagis slog i kinden och började blöda för några veckor sen, det pratar han om varje dag. Sen så lämnar ju Pippi röda spår i ett avsnitt, det är också "bood" enligt honom. Så jag va lite rädd att han skulle bli väldigt rädd. Men vi började med att sätta på emblaplåstret på armen en timme innan provtagning. Trodde han skulle slita av sig det, men jag distraherade honom och sen tog jag med honom ut så att jackan kunde sitta över. Sen cyklade vi bort. Anmälde oss och satte oss ner och väntade. Han ville inte vänta. Han ville in till "duckorn" direkt. Hon ropade upp oss och vi gick in. Jag satte mig i stolen och satte Lowe i mitt knä. Han sträckte fram armen utan problem och hon rev av emblaplåstret och satte ett band rund armen för att se vart kärlet går. Sen plockade hon av bandet och skulle gå och hämta vår BVCsköterska som skulle vara med. Hon är underbar! Men Lowe tycker nog inte de. Han blir alltid blyg och tillbakadragen hos henne. Varför vet jag inte. För han har inget läskigt att relatera till henne. Hon har aldrig vaccinerat honom heller. Haha! Men hon skulle iaf sticka honom och den andra kvinnan skulle hålla fast. Han satt still som ett ljus. Han tittade på när de grejade med armen och på min telefon där jag slagit på youtube. Hon stack, han regerade inte. Han tittade bara och vi pratade om blodet som gick i slangen ner i röret. De skulle fylla 3 rör. När de fyllt 2 rör och ska sätta på 3:de så vickar hon till och spräcker blodkärlet. Han blir blå på armen. Och då gör det ont. Han blir jätteledsen. Så vi får hålla fast. Tårarna bara trillar ner för hans kinder. 😢 men röret fylls snabbt och de kan plocka bort allt. Lilla gubben! Va så så duktigt! Typiskt att det skulle gå så fel när det gick så bra. Men nu är det gjort. 10 minuter tog det. Sen cyklade Lowe och jag till affären och köpte lite choklad till honom. Och sen hem och visade pappa plåstret på armen. Fortfarande nära till tårar. Jag tog sen med mig Lowe i vagnen och gick till torget. Han sov som en stock i vagnen i 2 timmar.

På torsdag får vi provsvaren. Håll tummarna för honom! ❤️

Likes

Comments

..Gick inte så lätt som vi hade hoppats på.

Jag vägde Lowe när vi kom dit och han hade iaf inte gått ner i vikt. Vilket var skönt. Sen ropade läkaren upp oss. Lycka satt snällt i vagnen medans Lowe satt i mitt knä och blev undersökt. Han skötte sig exemplariskt. Satt som ett still ljus i mitt knä och läkaren fick gå över honom. Lyssna, klämma och känna. Det enda han inte gick med på var att bli tittad i halsen. Men det var inte nödvändigt.

Vi vill inte gå ut med vad som exakt är vår oro då vi inte vill höra några skräckhistorier. Sånt som kan skrämma upp oss. Men läkaren tog allt på allvar och rådfrågade en annan läkare. De tyckte de skulle ta blodprover på Lowe. De vill helst inte sticka små barn, men det här var befogat och godkänt från mitt håll. Väl på provtagningen så ville de inte sticka honom, utan de ville göra det vid ett senare tillfälle. Då han fått bedövning på armen och att hans BVCsköterska var med. De vill vara 2 personal för det kan vara ganska besvärligt att sticka en så liten. Så vi fick en tid på tisdag. Jag gick hem ganska lugn. Men när alla somnat för kvällen och jag satt själv så kom alla tankar. Och då bröt jag ihop! Tänk om proverna visar nått? Det är allvarliga saker. Det är lixom inte en antibiotikakur och sen är det över. Jag greps av panik och ringde min mamma. Hon fick mig lite lugnare. Jag kunde tillslut somna. Men vaknade med ångest. Grät hela morgonen och ringde till vårdcentralen igen då det dykt upp massa frågor under natten. Hon svarade så gott det gick. Jag sa bara att jag ville ha lite lugnade svar. Men det kan hon tyvärr inte ge mig förrens proverna kommer. Jag frågade om jag kunde få prata med läkaren som vi träffat. Men han var fullbokad. Hon skulle se vad hon kunde göra. 2 timmar senare så ringer läkaren mig. Han sa att han inte var speciellt oroad att det skulle vara någonting. Så många prover man tar och oftast visar det ingenting. Han sa: kom upp en sväng hit så kan vi prata. Så han klämde in mig en kortis mellan 2 patienter. Gick därifrån lite lugnare men ändå har man ju ångest. "Tänk om" gnager inombords. Men så hände något på eftermiddagen igår som fick oss att slappna av lite. Nu känns det lite bättre. Men de där proverna skall tas på tisdag så vi får lite klarhet i allt. Hoppas det går så lätt det kan gå att sticka Lowe. Ta blod. Och sen hoppas vi att provsvaren är bra. Då kommer en lottovinst kännas som en fis i rymden i jämförelse! ❤️

Mammas älskade! ❤️

Likes

Comments

Lilla Lycka somnar snällt på kvällen vid 19. Och brukar sova hela natten. Men nu har nått hänt. 3 nätter har hon vaknat 3, 4 och slutligen 5. Hon ligger och pratar som att det är morgon. Der brukade räcka med nappinstopp förut när hon råkat vakna på natten. Men inte nu längre. Hur gör man? Ett barn som inte ammas längre och som somnar själv? Vi har aldrig gungat i famnen eller buffat. 🤔 Jag får lite panik där vid 3 slaget och jag inte besitter någon magiskt trix! Men jag ha fått testat att gett nappen och buffat lite. Funkade första vändan men vid 4 vände hon sig om och tittade på mig i mörkret som att hon frågade "va fan gör du?" 😂 Då va mina idéer slut. Men jag vill inte gå upp 4! Så jag tog till ett sista desperat försök. Jag gick och gjorde en flaska, gav den till henne och la mig i min säng och spelade död. Då somnade hon om efter att flaskan va slut. Vaknade 7 igen. Men då hade Lowe redan väckt mig 20 minuter tidigare. Så nu ligger jag är dödstrött med ångest att det bara är 4 timmar kvar tills klockan är 3. Borde lagt mig med Lowe. Haha!

Men jag är oxå nervös inför i morgon. Lowe ska till läkaren. Vi har upptäckt något, som måste utredas och uteslutas. Jag är rädd att det ska vara nått allvarligt. Man hör så mycket hemskheter om små barn. Ursch. Vid 8.45 ska vi träffa läkaren. Så förskolan får vänta lite. Påtal om förskolan så har vi ramlat tillbaka lite i framgången. Han är åter ledsen vid både lämning och när jag ska hämta honom och han ser mig, då byter han ihop. Och han äter ingenting där. Så nu hoppas jag att han håller sig frisk så att han kan komma in i förskolan.

Nej nu ska jag sova. Håll tummarna för att Lycka sover ostört till 7! Men jag är faktiskt redo med en flaska laddad med ersättningspulver och en termos med varmt vatten bredvid sängen!

Jag som planerat att när jag hämtar Lowe från fsk så ska vi vara ute och leka mellan 14-16. Men eftersom han inte äter på förskolan så är det raka vägen hem och fixa käk till honom. Idag slängde han i sig en hel sats bananplättar! Sen blev det mys i soffan medans Lycka tog sin andra vila. ❤️

Likes

Comments

I fredags va det dags för både Lowe och Lycka att besöka BVC. Lycka på sin 8 månaderskontroll lite tidigt, då hon inte fyllt det än förrens om en vecka. Och Lowe på sin 2 1/2 årskontroll. Vi började med Lowe då han är väldigt blyg i början. Skulle vi börja med Lycka så hade jag fått bära honom samtidigt som jag skulle klä av lycka för vägning. Just denna kontrollen var det ju ett "språktest" på också. Och är man blyg så vill man gärna inte prata. 🙈 men hon hade sin dörr öppen innan vi kom in till henne och då hade hon hört Lowe leka och prata. Vi tog vikt och längd på honom också.
12,8 kg och 90 cm lång.
Han följer sin kurva och ligger på en under medel på vikt och längd.

Sen var det Lyckas tur. Då hade blygheten på Lowe släppt lite så då ville han imponera med ord. Han har lite svårt med R, och det hade Fredrik med. Det är tydligen ärftligt. Och vanligt också. Men vi skulle göra en avstämning vid 3 år. Men hon sa att det hänt mycket i hans ordförråd sen hon träffade honom sist.

Lyckas vikt och längd:
8810 gr och 70 cm lång.
Hon har alltså gått upp nästan 1 kg mer än Lowe hade gjort från födseln till 8 mån. Men de var lika långa vid 8 mån. Lycka får ersättning och henmalagad mat. Hon har ätit 2 köpteburkar på sin livstid. Och det jag blandar med i maten hemma är smör och vispgrädde. 😂 Hon ligger nästan en kurva över, men det gjorde Lowe också i den åldern. Vid 10 mån dök Lowe rejält. Ska bli spännande att se hur det går för Lycka. Hon är betydligt rundare än vad Lowe var. Han vägde 8,3 kg vid 8 mån. Så 1/2 kg mindre. Hon gjorde ett hörseltest på Lycka. Och det var bra.

1 timme efter BVC så va det dags för Lowes tandläkarbesök. 2 årskontrollen ett halvår försent. Han fick aldrig någon kallelse så jag ringde och frågade. Enligt dem så hade han skrivits ut från deras klinik. Konstigt när jag valt dem själv, egentligen ska vi gå till ett annat ställe. Så de bad om ursäkt och vi fick en tid veckan efter telefonsamtalet. Han tänder var fina! Vi skötte borstningen. Men han börjar få ett litet litet nappbett. Lowe har nappen mer och mer. Det har varit inskolning på förskolan och sen vill han ha "natt" som han själv kallar den, vid nervarvning. Han hämtar själv men hittar han inte sin så tar han Lyckas. Hon som bara har sin napp när hon sover. Som Lowe också hade i början. Vi tänker inte ta nappen av honom nu, det är inte snällt. Vi har tagit blöjan, börjat på fsk och bytt rum. Så nappen kommer han få ha ett tag till. Men vi får bli hårdare på dagtid. Idag har han inte får haft den mer än vid hans vila och vid läggning. Blivit lite tårar. Men vi måste. Han äter dåligt också, han stoppar heller in nappen i munnen än att äta. Så till maten då. På 1 årskontrollen så hade han inte fått äta nått med socker i. Inte ens sylt på pannkakorna. Ja inte ens pannkakor hade han fått för han åt glutenfritt också. Men så blev jag gravid med Lycka. Ja jag kan ta på mig det. Jag va trött och började slarva med min mat. Lowes mat. Jag ville ha socker, vi fikade. Vi hängde med vänner som tillät sina barn äta kakor och dricka Festis. Svårt att inte låta honom äta då. Så kom sommaren, och glass.. Ja ni vet. Ond cirkel. Frågade man Lowe för 3 månader sen vad han ville ha att äta så sa han antingen kåjv (korv) eller banna (bananplättar). Nu säger han "kakka" eller "glack" ja kaka eller glass. Inte bra! Inte bra för varken aptiten eller tänderna. Så nu måste vi förändra allt här hemma. Enda som äter perfekt kost är Lycka. Socker och glutenfritt med massa grönsaker. Så som vi också borde äta. Så i morgon kör vi igång med bättre kost! På Fredriks födelsedag! 🙈 men vi måste köra igång nu. Vi äter väl hyfsad bra mat, men det är all skit som slinker ner däremellan. 😅

Likes

Comments

Idag var det regn och rusk ute! Så vi spenderade dagen inne. Egentid med Lowe från 06.40 till 08.30 då Lycka bestämde sig för att ta morgon. De dagarna är underbara! Tiden ihop med Lowe och sen faller barnens vilor samma tid! Perfekt! Lycka somnade igen efter 2 timmar. Och Lowe en timme efter. Så jag hade 1 1/2 timme för mig själv i soffan med en kopp kaffe och svenska Hollywoodfruar på tv.

Ut kom Lowe 13, och Lycka vaknade 30 min senare. Dags för lunch! Och sen gick vi faktiskt ut en stund. Lowe fick testa hela polarn och pyret outfiten! Så himla fin i den färgen!

Till Lycka rotade jag fram Lowes gamla Reimaoverall som är ofodrad. Lycka kryper ju för fullt nu så hon vill ju också vara nere i sandlådan.

Vi gungade lite, grävde lite och sen ville Lowe gå in igenom. Vet inte vad som har hänt? Han vill inte vara ute alls länge längre? Han som man fick släpa in gråtandes från parken. 🙈

När Fredrik kom hem från jobbet så tog jag med mig Lowe på en cykeltur och hämtade ut ett paket. Lowes sänghimmel hade kommit! Så när vi kom hem så borrade vi upp dem. Vi hade ett gammalt hål innan som inte var där jag ville ha den så Fredrik fick dra ut den pluggen och spackla för hålet. När jag väl hängt upp sänghimmelen så kändes det inte rätt och jag insåg att jag skulle hängt den i det första hålet från början. Så stackars Fredrik fick hämta borrmaskinen och sätta upp en ny krok. 😂 jobbig fru!

Så blev det! Lowe var jättenöjd och det är huvudsaken! ❤️

Ikväll när barnen somnat så gjorde vi några mackor och började kolla på en serie. American horror story har kommit med en ny säsong! De är så skruvade! Men jag gillar det. Vi hann men 2 avsnitt.

Nu ligger jag här i mitt sovrum med Lycka, och Fredrik sover med Lowe nu när han har sån hosta och vaknar ledsen om nätterna.

I morgon är det en fullspäckad dag! Först BVC för båda barnen, sen tandläkaren för Lowe, en sväng på torget och i morgonkväll ska jag faktiskt iväg själv! Hem till en kompis och umgås och dricka lite vin. 😍

Likes

Comments

Japp! Jag har redan köpt 2 julklappar till Lowe. Lowe är ju lite galen i Pippi just nu. När jag kollade om vi kunde åka till Astrid Lindgrensvärld, så va det sista helgen i helgen som var. Ja sen öppet under höstlovet. Men är inte så sugen att åka dit i regn och rusk. Så jag sa till Fredrik att det är synd att det inte finns någon om Pippi lite närmare. Då sa han att jag kanske skulle ta och googla innan jag säger något. Så jag gjorde det. Och hittade att Lisebergsteatern ska sätta upp en Pippiföreställning under jullovet! Så på måndagmorgonen vid 09.00 satt jag redo för biljettsläpp och lyckades haffa 2 bra platser en söndag i december! Så jag tänkte Lowe och jag kunde gå! Köra en dag han och jag.

Andra julklappen blev en sänghimmel. Jag testade Lyckas över Lowes säng en dag och sen satte jag tillbaka den. Men innan jag hann och plocka ner den så sov Lowe sin vila med den uppe. När jag sen tog ner den så har han frågat efter den varje kväll innan han somnat. Så jag beställde en till honom också. De hade 40% på valfri vara så jag beställde en. Han finns en mörkblå, Tyckte vit som lycka har blir lite för "romantisk" på hans sida.

Nu blir nog dessa tidiga julklappar då föreställningen är bokad till innan jul, och sänghimmelen åker upp långt innan jul om Lowe (och jag) får bestämma. Men jag ska köpa hans bok också, han får ju alltid en bok när han fyller år/i julklapp. Av Barnkammareböckerna. Sen blir det nog lite kläder. Leksaker står nog familjen för om jag gissar rätt! 😂

Vad Lycka ska få har jag ingen aning om. Men det blir nog lite inredning till rummet och lite leksaker. Hon har mycket efter Lowe och ska såklart få lite egna grejer. Måste köpa en bok till henne också, men vet inte vilken serie jag ska börja samla till henne? Sen blir det nog lite kläder till henne också. Hon växer ju snabbare än vad Lowe gör just nu. Börjar hon gå i vinter så får hon nog ett par skor. Hon är 10 1/2 månad när jul är så det kan man nog avgöra då. Lowe började gå vid 11 mån. ❤️

Likes

Comments

Denna vecka blev det inge fsk för Lowe. I söndags vaknade Lowe helt grötig i ena ögat och röd i ögonvitan. På måndag hade det gått över till det andra ögat också. Så igår ringde jag till förskolan och sa att Lowe inte kommer. Idag vaknade han med ögon som var ihopklibbade helt. Han kunde inte öppna dem. Så jag fick badda med varmt vatten. Han har även sovit väldigt dåligt i natt. Legat emellan oss och varit ledsen i sömnen. Ringde VC idag och rådfrågade. Det var bara att tvätta och vänta ut det. Ögonsalva får man först det gått över en vecka. Han verkar inte lida av det, utan busar och leker med full energi. Han är dock förkyld också, så han har ingen matlust alls.

Han önskade pannkakor till frukost så det fick det bli.

Lilla killen! Mycket ska de behöva genomlida. Få se hur många dagar det blir på fsk i höst! Haha! 🙈

Lycka har klarat sig med endast snorig näsa.

Likes

Comments