View tracker

​Dessa cakepops är så otroligt goda och därför vill jag dela med mig av Roy Fares underbara recept. Jag älskar kladdkaka och dessa är som att äta kladdkaka på pinne. Med detta recept blir det ca 25 cakepops. 

​Chokladkaka
​100g smör
1dl kakao
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
3 ägg
2 dl socker
1dl mjölk
0,5 tsk salt

Sätt ugnen på 175g och smörj en sockerkaksform ( avlång eller annan form) eller en vanlig rund springform. Smält smöret. Sikta kakao mjöl, vaniljsocker, salt och bakpulver i en bunke. Vispa ägg och socker fluffigt med elvisp. Vänd ner de torra ingredienserna i ägg smeten och blanda sist ner lite i taget av mjölken och det smälta smöret. Grädda i mitten av ugnen i ca 30 min, låt sedan svalna. 

​Cakepops
​180 g nutella
200g vitchoklad 
Cakepopspinnnar (fungerar även med papperssugrör) ​
Valfri dekoration

​Ta den svalnade kakan och smula ner i en bunke. Ha ner nutellan och blanda väl, jag tycker att man gör detta lättast med händerna som när man gör chokladbollar. När allt är väl blandat, rulla bollar i lagom storlek. smält lite av chokladen och doppa pinnens ens sida i lite av chokladen och sedan ner i en av kakbollarna. När det är gjort med alla ska dom frysas i ca en timme. 

När cakepopsen är helt frysta är det bara att smälta resten av chokladen och doppa cakepopsen i den vita chokladen. Man kan blanda ut chokladen med lite matolja eller kokosfett för att få den lite lösare då blir det lättare att doppa. 

Dekorera dina cakepops med det du tycker är fint, jag dekorerade mina med lila blommor gjorda i sockerpasta. 


​LYCKA TILL!






Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Kände för att experimentera lite idag och har alltid velat göra en rainbow cake så det blev det! Färger pasteller och godis blev resultatet. Kanske inte den bästa tårtan jag gjort men tyckte ändå att den blev rätt fin, speciellt inuti. Och god blev den också!

Tårtan är gjord av sockerkaksbottnar smaksatta med lite citron, den är fylld med cream cheese frosting och täckt med smörkräm och vitchoklad.

Likes

Comments

View tracker

Något som är väldigt roligt är att få en beställning på tårtor med ett speciellt tema som tex tårtorna på bilderna ovan. Det är oftast en utmaning och utmaningar är jätteroligt. Det är även väldigt kul eftersom tårtan är så personlig och oftast är utformad efter personens intresse. På bilderna ovan är det tema hammarby, träning och motorcykelmärket ktm. 

Likes

Comments

När man bakar är det praktiskt att ha ett förkläde på sig och varför inte då ha ett jätte fint förkläde. Dom absolut finaste förklädena tycker jag att du hittar på Leila´s general store. Jag har själv det blommiga till höger, och det så himla fint. Dom är även gjorda i rätt kraftigt tyg vilket nog gör att dom är väldigt hållbara och slittåliga! 

Klicka HÄR för att komma till henne webbshop. 

Likes

Comments

Det är många som tycker att det är svårt med allergier när det är kalas eller någon annan högtid. Främst så tror jag att många tycker det är svårt att baka glutenfritt då det är lätt att hårda kakor blir väldigt hårda och mjuka kakor lätt blir lite som skumgummi, därför tänkte jag dela med mig av ett recept på både gluten och laktosfria cupcakes som jag tycker är väldigt goda. Dessa cupcakes är riktigt somriga och har smak av citron och passionsfrukt!


Citronmuffins 12 st
125g laktosfritt rumsvarmt smör
2 dl socker
2 ägg
4 dl glutenfri mjölmix (Jag använder finax)
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl Laktosfri kesella med smak av citron

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst och tillsätt sedan ett ägg i taget, rör väl. Blanda det torra ingredienserna i en separat bunke och vänd sedan ner i smeten. Ha sist i kesellan. Häll upp i formar och grädda i mitten av ugnen i ca 15 min.

Passionsmousse
2 passionsfrukter
1,5 dl laktosfri grädde
0,5 dl socker
2 gelantinblad

Blöt lägg gelantinbladen ca 5 min. Gröp ur passionsfrukterna och lägg i en kastrull tillsammans med 1 msk vatten. Häll i socker och låt koka upp. Ta sedan bort kastrullen från lattan och mixa upp blandningen lite med stavmixer (detta gör jag för att jag tycker att den får en tjockare konsistens om man kör lite med stavmixern). Sila bort kärnorna och smält ner gelantinbladen i den varma passionsfrukts purén, ställ i kylen. Vispa upp grädden och blanda sedan i den svalande passionsfruktpurén i grädden, ställ i kylen för att stelna. 

​Cream cheese frosting 
​60g laktosfritt rumsvarmt smör
150g Philadelphiaost 
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker

Vispa ihop Philadelphiaost och smör. Lägg i reset av ingredienserna och vispa till en jämn frosting. 

​Ihopsättning
​Gröp ur ett hål ur dom svalnade muffinsarna och spritsa ner passionsmoussen. Spritsa på frostingen och dekorera med det du vill. Mina muffins dekorerade jag med somriga sockerblommor i gult och rosa. 


​LYCKA TILL!




Likes

Comments

Dessa cupcakes är helt fantastiskt goda, i alla fall om man är som mig och älskar choklad och kola. Dessa cupcakes är gjorda av chokladmuffins som är fylld med dumlefluff och toppad med choklad frosting. Recept hittar ni nedan. Bra att tänka på är att dumlefluffet helst ska förberedas kvällen innan. 


Chokladmuffins 12 st
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50g smör
1 dl gräddfil
1 msk kallt kaffe
3,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
4 msk kakao
1 nypa salt
100g mörkchoklad

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker riktigt pösigt. Smält smöret och häll i gräddfilen och det kalla kaffet, blanda sedan ner i äggsmeten. Blanda alla torra ingredienser i en skål och vänd sedan försiktigt ner i äggsmeten. Hacka chokladen och smält i micron eller över vattenbad. Blanda ner i smeten. Fyll sist formarna till 2/3 och grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. 

​Dumlefluff
​1,5 dl grädde
60 g Dumle 

Mät upp grädden i en kastrull. Grädden ska bli riktigt varm men får absolut inte koka. Lägg i dumle i den varma grädden och låt smälta helt. Ta bort dumlegrädden från värmen och ställ i kylen med plast på i minst 5 timmar men helst över natten. När grädden är helt svalnad så vispas den upp som vanlig grädde. 

​Choklad frosting
​50 g smör
7 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3/4 dl kakao
200g philadelphiaost 
1,5 msk varmt kaffe

Vispa smör och philadelphiaost smidigt. ha ner alla torra ingredienser och vispa till en smidig frosting. Ha sist i de varma kaffet. 

​Ihopsättning
​Skär ett hål en cirkel i mitten av alla chokladmuffins och gröp ur ett hål. Fyll muffinsarna med dumlefluff (se till att dom är helt svala innan du fyller dom). Spritsa sedan på frostingen. Dekorera cupcakesen med de du vill tex: strössel eller som jag gjort med vita blommor gjorda i socker pasta. 


​LYCKA TILL!






Likes

Comments

​För några dagar sedan gjorde jag min första doptårta. Blev väldigt nöjd och tycker att den blev jätte söt. Det är ett ärofyllt jobb att göra en doptårta då du bara döps en gång under din livstid. Ja hoppas att dom som jag levererade denna till blev nöjda och att lilla Sigrid hade ett fint dop. 


Likes

Comments

Det är alltid kul att ta en klassiker och sen göra om den till sin egen och det är precis vad jag gjort med denna princesstårta. Det klassiska innehållet i en prinsess är jordgubbssylt, vaniljkräm, grädde och sockerkaksbotten. Jag tycker detta är lite tråkigt så jag gör om fast med samma smaker. Min prinsesstårta innehåller, sockerkaksbotten, jordgubbsmousse, färska jordgubbar, hemgjord vaniljkräm och grädde. Självklart är den täckt med grön marsipan och dekorerad med en rosa ros och florsocker. 

Sockerkaksbotten
4 ägg
2dl socker
2 tsk bakpulver
1 skt vaniljsocker
2 dl mjöl

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa socker och ägg riktigt pösigt. Blanda dom torra ingredienserna i en separat bunke och vägd sen FÖRSIKTIGT ner som i smeten. Häll smeten i en form 20 cm. Grädda i mitten av ugnen i 30-35 min!

Jordgubbsmousse
150g frysta jordgubbar
0,5 dl socker
2 dl grädde
2 gelantinblad

Lägg de frysta jordgubbarna i en kastrull tillsammans med sockret och koka upp. Blötlägg gelantinbalden i kalt vatten och låt ligga i ca 5 min. Mixa jordgubbarna till en slät "jordgubbsås", ha ner gelantinbladen och rör om till dom smält. Ställ i kylen för att svalna. Vispa grädden ganska hårt och ha ner den svalnade jordgubbsåsen. Ställ i kylen någon timme för att stelna.

Vaniljkräm
2 äggulor
0,5dl majzena
0,5 dl socker
2 dl mjölk
1 vaniljstång
En klick smör (ca 15g)

Mät upp mjölken i en kastrull. Dela vaniljstången, skrapa ur fröna och ha ner allt i mjölken. Låt koka upp och ta sedan bort från plattan. Vispa äggulorna, majzena och socker pösigt. Plocka upp vaniljstången ur mjölken och häll den varma mjölken över äggblandningen under omrörning. Diska kastrullen och häll tillbaka äggblandningen i kastrullen, ställ åt sidan.

Förbered 15g smör, en ren bunke och en ren slickepott som du ställer bredvid spisen. Sätt kastrullen på en platta med lite högre än medelvärme. När du väl satt kastrullen på platan får du absolut inte sluta vispa då det bränns lätt. Vispa tills krämen tjocknat till rätt konsistens och häll sedan över den i den rena bunken och vänd ner smöret.

Vispad grädde (ca 3 dl)
Färska

​Dekoration
​Grön marsipan
Rosa ros
Florsocker

​Ihopsättning 
​Dela bottnen så den blir tre. Ta första bottnen, börja med att täcka en botten med skivade färska jordgubbar, spritsa sedan på jordgubbsmoussen. Lägg på botten två och bred ut vaniljkrämen. Ta sist botten nummer tre och lägg överst, spackla tårtan med grädde och täck med marsipan. Dekorera! 

​LYCKA TILL! 





      Likes

      Comments

      ​Hej och välkommen! 

      Det du precis klickat in dig på det är min blogg om mitt största intresse, bakning. 

      Jag känner att jag vill dela med mig av en del recept och annat kul. Jag vill inspirera andra till att baka, experimentera och utmana sig själva och sina kunskaper. Jag vill visa att övning ger färdighet och jag vill dela med mig om min resa till utbildad konditor. 

      Just nu är jag helt självlärd men i september ska jag äntligen få min utbildning inom bageri och konditori. Här kan du följa min utveckling. 


      Likes

      Comments