Tänkte jag skulle dela med mig av min erfarenhet kring överviktsoperationer och min personliga syn på de!

24år gammal gjorde jag en överviktsoperation då jag sen barnsben varit överviktig och då var botten nådd, jag vägde 134,4kg till mina korta 161cm! Hur kunde jag bli sån? Elefantfet brukar jag beskriva mig som för det är de jag ser när jag nu kollar tillbaka på korten. Men igen då, hur kunde jag bli så tjock, låta mig själv förfalla så och ännu mer undrar jag varför min mamma och de runt mig inte tog tag i min fetma redan när jag var barn? Att väga så mkt var fysiskt as jobbigt såklart, de va även jobbigt då jag inte kände att min personlighet matchade mitt utseende, jag har alltid haft ett jäkla självförtroende men trots detta så hämmade min storlek mig extremt mkt och allt för ofta. De går inte skämta bort att andra människors förhållningssätt ändrades till max när man helt plötsligt var "normalviktig" Nu vågar folk ta kontakt, dom ler och man möter dom på Ica istället för att blänga (stirra) avsmakligt mot en, nu vågar dom sätta sig på stolen bredvid i väntrummet på vårdcentralen listan är liksom lång på sätt som min övervikt tydligen smittade och gud ska veta att de flesta normalviktiga gärna hurtiga, smala, såna där som ser ser själv som tränade hade mer "ont i magen" av min storlek än vad jag själv hade! Helt plötsligt så får vem som helst vare sig man känner dom lr inte slänga in nån spydig kommentar om vad jag borde äta istället för de där dom tror ALLA tjockisar äter, och herrejävlar vad lätt det är att gå ner ca 70kg övervikt om man bara promenerar 30min per dag och skippar smöret på mackan -NOT! Ett par kg funkar de säkert på men vet ni vad jobbigt det är för kroppen att motionera bort 70kg övervikt och vet ni vad länge de tar om jag bara byter bort smöret mot 30min promenad??


Fortsättning kommer senare...

  • 2 readers

Likes

Comments

Söndag och helgen är snart över, matlådor ska lagas, sambons tvätt ska fixas och jag och katterna blir snart ensamma igen fram till onsdag då det är dags att hämta hem mina diamanter ❤
Men en fullspäckad vecka väntar, Copekurs, tandläkarbesök, dagismöten och Freja ska ta hål i öronen. Min stora docka önskade sig det i 5års present och jag har inget emot de! 

Likes

Comments

Jag vill ha förändring! Ja exakt som de låter så är jag trött på min vardag, inte just för att den är dålig utan mer för att det är Samma varje dag. Normalt tänker de flesta då och jag kan förstå att det är så om man jobbar och har familj på de men i mitt fall där jag har all tid i världen till att göra nått, göra de jag vill i den mån jag kan.
Hemmafru e de jag? Jag jobbar inte pga olika faktorer och har då all tid till att ta hand om barnen, hemmet och allt de där som en hemmafru gör - men vad gör dom när allt hemma är klart? Jag gör de där som ska göras och sen väntar jag på att barn och sambo ska komma hem - inge mer! Det är detta jag vill förändra, jag vill känna att min vardag och min fritid är betydelsefull och kul.
Men mitt problem är att jag inte har den blekaste hur och vad jag ska göra för att förändra och eliminera min tristess!

  • 3 readers

Likes

Comments

Vilken vecka, inte just för att de varit mkt att göra utan mer psykiskt! Måndagen var de copekurs och jag fick mig ett par tankeställare då dygnet innan hade varit bråk och tjafs och allt de där jag försöker undvika och det är pga MIG, jag skulle Kunna skylla bråken och konflikterna osv på deras trots men nej för så länge jag håller humöret uppe och en positiv inställning till de vi ska göra, de vi har gjort och liknande så är barnen oxå glada och positiva. Så Jag bestämde mig ytterligare en gång att göra om och göra rätt så på tisdagen tog vi nya tag och firade alla ❤dag tillsammans och var mesta dels glada! Mysfrukost framför tvn med hjärtformade scones och te, present i form av en varsin plånbok i hjärtform och vidare till mostern i grums för våfflor och massa gott att äta, hem för att laga de barnen ville ha och sen filmmys - en toppen dag!

Sovit hos mormor, lekt med släktingar och bara umgåtts fram tills idag då vi vände hemåt igen och Tony kom hem från Norge.

I morgon är de nämligen kalas här hemma, min lilla Freja fyller 5år!!!! Fattar ni? Min första bebis, hon som kom och förändrade mitt liv, hon som gav mig ett liv fyller 5 hela år och jag kan inte förstå hur dessa åren gått så fort?
Min lilla docka som inte alls är så liten längre, hon som är så förståndig och smart, snäll och hjälpsam när hon vill, hon som alltid påminner mig om vad kärlek är och att allt kämpande lönar sig!
Älskade unge jag är så stolt över dig och i morgon när du vaknar väntar paket och du ska få allt de du önskat dig ❤

För övrigt mkt tankar kring boende, skolor och ekonomin, jag vill ha förändring och de NU!

  • 21 readers

Likes

Comments

Sambon som förövrigt inte är biologisk pappa till Freja och Wilma jobbar i Norge och är hemma Torsdag kväll till söndag EM/kväll! När de kommer till hans jobb råder delade meningar, jag är fullt medveten om att han är våran största inkomstkälla och att jag garanterat kommer få äta upp detta senare. Jag går hemma 24/7, varannan vecka med barnen och varannan vecka med allt annat. Vi bor inte alls så där ypperligt som jag önskade och det är iaf vinter tid ganska mkt som krävs för att de ska va varmt och behagligt hemma hos oss. Huset är i stort renoveringsbehov på alla sätt och med en Karl som är hemma allt för sällan så känns de som att allt i vårat liv (förutom hans jobb) hänger på mig! Jag tror dock att mitt och T's förhållande hade blivit hårt prövat långt innan om han hade haft ett 7-16 jobb här hemma och vi hade tröttnat mkt oftare på varann. Så fördelar och nackdelar finns de med allt men är jag känner mig ärligt talat lika ensam och stående med allt ansvar precis som när jag hade separerat med barnens pappa och var ensamstående! Psykiskt stöttning kan man få via telefon osv men sen när vart de mitt uppdrag att ta hand om ALLT, finnas tillgänglig för ALLA och ändå inte va helt slutkörd när jag väl känner efter?!
Hur gör ni andra mammor som har barn och en inte närvarande sambo?

Likes

Comments

Oj vad längesen, livet rullar på och det går i mitt fall både upp å ner och fram och tillbaka under dygnets alla timmar!

Barnen och jag valde att flytta ut till pojkvännen i hans renoveringsbehövande lilla slott och trivs la sisådär. Barnen tror jag trivs men när dom åkt till sin pappa och sambon till grannlandet på jobb så tär ensamheten styggt på mig!

Mkt har hänt sista året, barnen utvecklas och har blivit hur stora och duktiga som helst, kan inte förstå att min äldsta blir 5år om en vecka?! Blev moster den 10 november med och han var nog räddningen för hela familjen, världens gladaste och finaste lilla karl och jag ska få äran att vara hans gudmor ❤ Ett eget inlägg om Detta kommer senare.

Nu blir de pippi med mina diamanter innan de är läggdags!

Likes

Comments

... önskas! 

Sista veckorna har gått i ett. Barnen varannan vecka och i mellan de så har det varit lägenhetsjakt och en massa strul med allt från ekonomi till fuktskador! Jag vet inte vad jag vill lr hur mitt liv ser ut de närmsta men jag kan inte längre blunda för mina egna känslor och egna viljor bara för att göra alla andra nöjda! 

Ta detta med bostad - jag vantrivs som fan där jag bor nu, flyttade dit endast för att barnen skulle ha nära till dagis men va fan dom går inte ens på dagis under mina veckor så off we go! Trodde aldrig jag skulle flytta tillbaka till min ursprungs håla men det är där jag har familj och vänner och jag pallar inte ensamheten längre. 5 år utan vänner och utan socialt ungängesliv har satt sina spår. 

Men allt har inte varit skit - Blev visst med "pojkvän" bara så där haha ;) Har träffats under ca 2 månader men ändå intensivt så när han "frågade chans" så var svaret självklart ♡  Likes

Comments

​Tomhet, saknad och längtan är jobbig i vanliga fall men när de kommer till ens egna barn så är den inte hanterbar! Det var inte så här de skulle bli, varannan vecka mamma och varannan ensam och apatisk till allt! 

Visst jag är ute bland folk, socialiserar mig och har kul men jag kan ha allt de där med mina 2 troll bredvid mig!

Pappan till barnen jobbar ju hela dagarna ändå så det är dagis som uppfostrar mina barn under pappa veckorna. Inte illa menat jäntemot pappan då han är en toppen pappa när han väl har dom men jag tycker inte de är okey att så små barn är på dagis mån - fredag 06-17.30.

Vad skulle ni gjort? 

Likes

Comments

Bra helg! Varit på ljusfesten i Åmål där de var super mysigt och inte blev de sämre hand i hand med bästa sällskapet! Hela centrum var fullt med levade ljus, massa folk och musikuppträdande av en ung kille som förövrigt var hur jävla duktig som helst på att sjunga! 

Matlagning tillsammans och chill liksom, en kanon helg trots en del otrevlig sms/telefonsamtal om mest ingenting men vissa människor kan helt enkelt inte glädjas åt andras lycka :p 

Kidsen är hos deras pappa och jag pallar inte sitta hemma i en tyst lägenhet så nu blir de umgås med mamma tills i morgon.

Likes

Comments

Emelie 28årig 2barnsmamma som har sina barn varannan vecka. Barnen är 2 och 3 år gamla och heter Freja och Wilma. När jag inte spenderar tid med mina orkaner så jobbar jag som undersköterska, shoppar lite för mkt, kör en jäkla massa bil och älskar att träffa nya människor. Dricker alldeles för mkt redbull och kaffe, röker och skvallrar gärna.

Älskar musik, heminredning, djur och skulle gärna vilja fortsätta tatuera mig.

Gjorde en duodenal switch 2011 och har gått ner 67kg, livet skulle ju bli så jäkla mkt lättare om man inte var fet sa dom men efter 4års in och ut åkande på sjukhus med allt ifrån kramper till allt annat krångel med magsäck och tarmar så var livet betydligt mkt enklare som 134kgs Emelie.

Separerade från barnens pappa i april 2015 och förutom att jag varannan vecka saknar mina bebisar så kan de ha varit mitt uppvaknande - NU är de min tur att göra saker för min skull och upp till mig att skapa de bästa livet för mig och kidsen.

Har kissekatter - Luffarn & Tusse, bor just nu utanför Karlstad i en liten skit håla men ska byta detta till en ännu mindre håla för att komma närmare familj och vänner.

Är resande och avskyr när folk använder ordet "tattare" utan att veta dess betydelse.

För övrig så är jag way to much rock 'n' roll för mitt eget bästa ;)

Likes

Comments