Det här blev det enda luciatåg vi det idag. Vår lilla Nisse som ordnat men barnen har inte varit upplagda för bus och reagerade knappt på "buset".
Sjukdomarna har fortsatt och jag har två snuviga, hostiga och hängiga tjejer som tillbringat hela helgen och början av den här veckan i varsitt soffhörn.
De börjar återhämta sig men behöver komma igång och äta lite också för att orka gå till förskolan.
Ikväll kommer mannen förhoppningsvis hem så jag får en paus från sjukstugan och jobba några dagar. Men än vågar jag inte hoppas med tanke på att de två senaste gångerna har sista flyget från Köpenhamn och hem blivit inställt.
Hoppas bara de blir friska snart nog för på torsdag kommer deras moster och kusiner hit för lite julfirande och mys över helgen.

1.Kommit en del snö som smält lite under dagen men sen började det snöa igen
2. Hittade ett par mysiga julstrumpor idag, perfekta då det är kalla golv i stugan för vi ska fira jul
3. Ruskväder ute så jag har tränat på braständningen

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Blev visst en vab-dag idag då jag hade en väldigt febrig och ynklig tjej i natt. Jag fick inte många timmars sömn inte och då hon dessutom kräktes fick även lillasyster vara hemma idag. En trött och hängig tjej och en väldigt pigg, inte lätt att hålla båda nöjda när man helst ville gå och lägga sig själv.

Tv:n har nog stått på hela dagen fast när ljudet plötsligt försvann undrade jag vad jag skulle göra. Som tur var fungerade det när jag gick över på Netflix. För att hålla lilla tjejen nöjd och sysselsatt har vi julpysslat lite grann, lagom mycket ansträngning för en trött mamma.

Hand-tomtar av trolldeg

Lite julkort har jag gjort med

Likes

Comments

Något ljus tände vi aldrig härhemma, vi tog frukost vid Tv:n till julkalendern så då glömdes det bort. Men vi fick se ljuset tändas ändå i kyrkan där vi firar familjegudstjänst dagen till ära. Barnen går på kyrkans barntimmar varje vecka och nu skulle de vara med och sjunga i kyrkan. De var så duktiga och jag blir så väldigt rörd. De kom av sig ibland men tog i när de verkligen kunde texten och stora var engagerad när prästen ställde lite frågor under sin predikan. En väldigt barnanpassad predikan men tyvärr var gudstjänsten lite lång med tanke på barnen, mot slutet var det svårt att stilla still och inte prata.

Där står de i finaste julkläderna dagen till ära

Efter gudstjänsten bjöds det på kyrkkaffe och det är så härligt att se hur alla barnen springer runt och leker i församlingshemmet. De känner sig verkligen hemma där och plockar vant fram leksaker och grejar. Vi hade tur och vann på en lott också och barnen fick välja vinst.

Eftersom det var strålande sol och riktigt fint väder bestämde jag mig spontant för att vi skulle ta en tur in till Liseberg också. Var bara hem och bytte kläder och sen iväg. Vi var inte direkt ensamma där tyvärr, första advent är väl en sån dag alla vill insupa julstämning.

Vi fick se isshowen, kaninteater och åka några karuseller och leka och se alla fina dekorationer innan jag kände att det var dags att åka hem och sova. Båda slocknade i bilen trots att de ihärdigt hävdade motsatsen när vi skulle hem.

En riktigt fin första advent men idag är jag väldigt trött.


Likes

Comments

Jag kunde ändå inte hålla mig ifrån att sätta upp vår Nissedörr och i år hamnade den i en ljuslykta som hade gått sönder, dörrens gångjärn hade gått av. Blev väldigt nöjd med den lilla världen jag skapade.
Igår morse fick tjejerna ett brev från Tomten som frågade om en av hans nissar fick flytta in fram till jul. Svaret var ett självklart ja och nu kommer vi ha ett litet busfrö hemma.
Planerat lite bus men även lite uppdrag till barnen och på advent kommer de få ett litet paket.

Likes

Comments

För inte allt för länge sedan så blev det klart, vi tog över ett av svärföräldrarnas hus ute på Tjörn. Vi flyttar inte dit utan det blir vårt sommarhus och vårt eget när vi hälsar på där ute och vi har planer på att hyra ut det då och då också.

Det är mycket som ska fixas, badrum och kök ska renoveras och all furu målas vit men vi tar det sakta men säkert och nu före jul ska vi bara se till att vi har lite möbler och göra det julfint med pynt, gardiner och adventsljusstakar eftersom julen ska firas där..


Likes

Comments

Barnen har bläddrat fram och tillbaka i katalogen från BR och jag tror de vill ha allt i den, i alla fall nästan :). Jag påpekade för stora häromdagen att de kanske inte skulle förvänta sig att få alla de sakerna de vill ha då det också var rätt dyra grejer. Svaret jag fick:
-Tomten har råd med allt mamma!

Ja vad svarar man på det? Tror barnen delvis tror på Tomten även om de genomskådade att det var pappa som var tomte förra året men de lägger ändå till förklaringen vi gav, tomten var ju sjuk och fick lite hjälp av pappa.

Jag älskar ju själva tiden fram till jul med pyntandet, bakandet och allt det andra mysiga med tända ljus, glögg och julmusik men själva julafton kan jag vara utan på något vis. Det blir inte samma som när jag var liten då det var likadant varje jul bra länge och ingen av barnens jular har varit den andra lik så det känns som de inte heller har några traditionskrav om inte vi ger dem det. Jag tyckte det var så mysigt med Nissedörr förra året men nu börjar det komma önskemål från barnen om nissarna och jag vill inte att det ska bli så så i år kanske jag struntar i det, har inte bestämt mig än.

Julklappsinköpen är snart klara och jag fick veta att syrran tar med sig barnen hit ner och hälsar på helgen före jul så det blir julmys med de också och troligen ett besök på Jul på Liseberg , en tradition som jag verkligen gillar.

Liseberg med allt ljus, snögubbar och en fantastisk julstämning rekommenderas verkligen

Det här är en favoritbild, förmedlar verkligen julstämning och den där förväntan man kände som barn. Fyra kusiner samlade vid granen och väntar på klapparna

Likes

Comments

Den första snön har kommit till oss och det kom en rätt så ordentlig mängd dessutom. Var lite orolig att det skulle bli ännu mer då jag var hemma själv när det kom och mannen inte skulle komma hem förrän sent med ett förhoppningsvis sovande barn. Ville ju att han skulle komma in på uppfarten. som tur var lugnade dig snöandet och jag kunde skotta undan utan att slita ut mig fullständigt, är dessutom förkyld så allt är lite extra jobbigt.

Med snön då blev längtan till julen än starkare och nu har jag tjuvstartat lite med pyntet. Resten kommer upp till första advent. Vabbat stora idag och kurerat mig själv också så när lilla kom hem tog vi några varv i pulkabacken, gäller att passa på

Barnen ville vara fina i julkläder idag och vi har börjat med jul-legot

Likes

Comments

Igår kväll efter jobbet unnade jag mig en timmes helkroppsmassage. Trodde jag skulle slumra till under tiden men det blev inte så då mina muskler var så galet ömma, haft träningsvärk idag av knådandet men det gjorde gott.

Efter det begav jag mig till stans ena köpcenter Vimpeln där Iems och Happy Homes arrangerade en inspirationskväll med Mija Kinning. Hon höll en riktigt bra föreläsning om hur hon tänker vid inredning och visade före- och efter- bilder på en del av sina projekt.
Vi fick även lite bubbel, snittar och dessert och kunde shoppa loss med rabatt på båda affärer innan kvällen avslutades med utlottning av fina vinster och utdelning av en liten goodiebag.
Kom hem sent till sovande barn men lagom när jag och mannen skulle sova vaknade liten febrig och mammig och skulle ligga på min plats i sängen och jag skulle visst ligga inklämd i mitten men när hon äntligen somnade bytte jag till hennes säng istället.

Så mycket fint att titta på och hos Iems var det riktig julstämning.

Likes

Comments

Idag var det så dags för barnkalas. Alla jämnåriga på förskolan bjudna och det blev totalt tolv barn med storasyster. Temat var enhörningar och jag var tidigt ute med att beställa fina kalasdekorationer från wish.

Fixade i ordning igår när familjen var iväg, bakandet var avklarat redan innan och har legat i frysen och väntat. Bra när man kan sprida ut saker och ting. Fixade enhörningsmasker till alla i förrgår och de blev uppskattade, flera av barnen som hade de på hela kalaset.

Vår lilla tjej fick massa fina presenter, de flesta höll på temat även det. My little ponys, en enhörningskäpphäst, playmobil med enhörning och pysselgrejer i samma tema. Nu är vi alla trötta och vilar upp oss för det var bra intensiva två timmar med mat, fika, fiskdamm och även tid för fri lek.
Nöjd är hon absolut.

Fika, små chokladbollar, cakepops, chokladdoppade marsmallows och "enhörningsbajs"

Likes

Comments


Många bra låtar som kommit det senaste och den här är en riktig favorit. Sias röst har jag gillat massor sen den först började höras på radion men Zayn är ingen jag har haft koll på innan, i den här låten så kompletterar dessa två röster varann något så grymt bra.

Likes

Comments