Header

Hej alla!
Det var ett tag sen sist, sa ju att jag skulle börja blogga igen förra gången men så blev visst inte fallet.
Det har varit tunga tider här, först så har jag sålt min älskade Talion. Har gått mer än en månad nu och jag kan fortfarande gråta över honom. Min ena Shetlands hingst, den svarta har också lämnat oss så nu har jag bara Sesam och Yasmine kvar från de ursprungshästarna. Den andra orsaken till att jag inte har orkat att skriva är för att jag gick totalt in i väggen. Borde väl ha gjort det för länge sen. Hade inte en kollega till mig hittat mig gråtandes och i ångest så hade jag väl fortfarande jobbat, eller hackat mig fram med lite för många sjukdagar. Nä jag fick åka in till psykakuten i Lund vilket gav mig en veckas sjukskrivning. Efter en vecka skulle jag till en vanlig läkare för vidare undersökning. Det slutade med en månads sjukskrivning och ytterligare en månad med halvtids sjukskrivning och en remiss till en Psykolog. Depressions tabletter och sömntabletter blev det med. Det roliga i det hela är att dom anser att det inte är jobbrelaterat men tyvärr är det just det, tillsammans med mycket annat, Jag kan väl hålla med om att jag behöver en psykolog, vilket jag fortfarande inte har fått. Allt detta hände den 9 september. Känns bra att det är så lång väntan. Jag hinner ju dö innan dess.
Inte ett skämt men tror jag ändå har en bra bit dit innan jag verkligen tar det steget. Jag har trotts allt lite att se fram emot.

1. Jag har tagit ett stort steg, förhoppningsvis i rätt riktning. Jag har mer eller mindre bytt jobb, ska börja på det nya i morgon, 7 till 16 jobb vilket underlättar enormt med djuren, jossan och sambons nattjobb. Dock så ska jag försöka jobba kvar på det gamla om helgerna om dom går med på det dvs. Jag måste hålla mig uppdaterad inom sjukvården för att kunna bli Equiopat för häst och friskvård för människor (ryttare).

2. Jag har köpt en hingst till Shetlands stuteriet. Han heter Dalsgards Up To Win och ska hingst premieras nästa år. Super fin är han och ser fram emot att verkligen komma igång med stuteriet, liksom nu händer det. Måste visa bild på honom men tyvärr dåliga bilder. Tog med mobilen i dåligt ljuse och en stissig påg. Jag får helt enkelt ta bättre bilder, framför allt nu när han är fixad och inte har sin egen hemma gjorda fläta.

3. När vi åkte och hämtade hem lillkungen så berättade jag att jag letade efter fuxsto att avla på som att det är färgavel jag sysslar med. Men det är ju inte direkt lyckat när man inte har några ston utan bara valack. Då fick jag höra det underbaraste jag kan få höra. Jag blev erbjuden att köpa ett mycket fint fuxsto, slättens Corint men ett hingstföl vid sidan, efter Dalsgards Another Color (en av mina drömhingstar) och ett föl i magen efter Dalsgards Olivier, också en skitsnygg hingst. Ser ut som en mini frieser. Helt klart att jag sa ja till det. Priset var under hennes värde men kanske inte så konstigt då de ska avveckla stuteriet efter ett dödsfall. sötnosarna kommer inte hem för än i vår så bilder får ni allt vänta på lite. Åker troligtvis och hälsar på så tar med mig kameran då. Hon är utställd med 4o, 41 och 42 poäng och är such elit, Gudarna ska veta att jag längtar.

4. Yasmine, min älskade fina flicka. Medan alla andra rider in sina hästar i år så väljer jag att vänta tills våren så att hon får växa till sig lite till och mogna. Hon ska inte gå något tre års test i och med att hon inte har rena papper, så jag har ju den fördelen och kunna vänta. Men jag spricker av längtan, jag vill sitta på hennes rygg, känna henne under mig, låta blicken vila mellan hennes öron och upptäcka världen tillsammans. Jag vill jobba henne, se henne utvecklas. Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar den hästen. Får se om det håller i sig under inridningen haha. slänger in en eller annan bild på henne innan hon åkte på sommarbete och ni har aldrig sett det innan men jag har klippt manen.

Hm! Pixlarna blev inte som dom skulle på dom två sista bilderna... eller är det bara min dator?
Nå ja, när hon kommer hem igen så ska jag ta bilder på henne igen, kul att se hur hon utvecklas i kroppen. Men visst ser hon vuxnare ut? I alla fall på sista bilden. Mitt älskade hjärta!!!

Nu till mindre trevligheter, idag blir det städning av huset som gäller, se om jag kan få upp min extremt lata och själviska sambo som fortfarande sover trotts ledighet på tre dagar och jobbat kvällsturer förra veckan. Vi bråkade tidigare i morse och nu ser vi hur mycket det bekom honom. Blir så trött på att jag får ta allt det tunga hemma. Jag är inte den som använder depressionen som en ursäkt för att inte göra något men att göra allt med depression och ständig trötthet så är det tungt. Det enda jag begär är lite hjälp så att vi delat på ansvaret, vilket underlättar för min själ och ångest över allt. Hungrig är jag också, ingen frukost än men får väl ta det innan städningen så man har lite energi. I morgon blir det jobb och på kvällen flytta Sesam till mamma då han ska kastreras. Sen börjar hans riktiga arbete och mer kompisar. Tisdag ska vi köpa ett nytt ps konsol och ett spel. kanske en ny kamin då vår är brandfarlig. Yasmine kommer hem med sällskap av en gammal dam som ska lära henne vett och etikett i hur man uppför sig i en flock. Hon är lite bortskämd och övermodig. Annars är det fortsatt träning av Up to Win i lydnad och shopping för julklappar. Åh mina naglar ska fixas på Torsdag så lite händer det.

Nä äta för magen gör skit ont. Synd att man inte kan äta en gång i månaden, hade varit super.
Ha det gött och var rädd om varandra.
<3

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag tänkte mig att jag skulle göra ett nytt försök att blogga igen. Inte för att jag har mycket att skriva om eller så utan för att få ut mina tankar, spara minnen och kunna se mig själv ur en annan synvinkel. Livet har varit tungt och jobbigt sen jag skrev sist och det lär väl dröja innan jag är på banan igen. I ridningen väntar jag tills Yasmine är redo för inridning, Talion kommer att ridas utav Annie och framför allt Jossan. jag själv ska mer eller mindre finna min plats i livet, mig själv och mina drömmar. Hästar kommer att fortsätta vara i fokus men även andra delar av mitt liv kommer att stöttas på. Just nu jobbar jag så mer än så här blir det inte. Bjuder dock på lite bilder miniföl och ett ministo. Ha annars en bra dag.❤

Likes

Comments

Har fasat för denna dag men nu är det avklarat och än har jag inte brötit ihop och kommer nog inte göra det heller. Begravningen avklarad, rädda gården nästa. Pöss

Likes

Comments

Den är från helvete alltså och inte känns det bättre när alla skrattar åt en men jag ger inte upp. På de i morgon igen. Alltså, trädgårds arbetet. Haha ja man skulle ju nästan hunna tro att det var just de arbetet så som jag har slitit och städat ute idag men jag kan väl sträcka mig så långt som att de har hjälpt till med att göra den värre. Nä den skyldige är så klart Talion och idag har han verkligen skärpt till sig, visst fick vi dunster där jag fick stoppa upp och tänka till innan jag fortsatte men idag satte vi fan i mig skänkelvikningen, vågade till och med prova sluta med honom. Stelt i höger som väntat, tappade bak och krökte då och då med nacken. Miste sin bjudning men nu har jag det bekräftat att han kan bara mer muskler och finslipa på bjudningen, stärka sidorna och så klart mjuka upp honom. Bara att backa lite och jobba oss uppåt igen. Detta klarar vi. Funderar på att ta han till tränare och träna han regelbundet för tränare med start i april för att vi ska kunna skaffa oss lite feedback och bra start ut i tävlingsbanorna.

Hade en liten svag stund där jag mindes king och vad jag saknar att rida honom, träna och bara njuta av farten. Bilden är ett minne blott men ack som den värmer i mitt hjärta av saknad efter mina tre amigos tillsammans.

Yasmine fick en sjukt go mysstund med ryktning, pussar och en massa kel. Älskar att hon gnäggar när man kommer och att hon envisas med att få min uppmärksamhet. Vill så gärna ta foto på henne men förlåt, hon ser så jädra ful ut kroppsmässigt för hon är bra högre bak än fram så hon växer men på så underliga tider på året. Dock tvivlar jag att hon blir 160 utan stannar vid 155 men vad gör det? Jag kan ta vilken hingst som helst utan att risken blir att fölet blir för stort för min smak.

Haha hoppas nu bara hon blir över 150 men om man kollar på hennes syskon så verkar nästan alla växa lite sent och slutar växa vid fyra år. Några sköt i höjden när de blev tre så vi får se vad som händer. Hon lär bli min älskade ändå oavsett vad och ser fram emot att träna, tävla och framför allt avla på henne. Nu ska jag minsann återgå att klagga på värken när jag rör mig och sakna mig gubbe som övergav mig för jobbet inatt. Vilket innebär ensam och tom säng och troligtvis en sömnlös MaddiZ!  Toppen när man ska på begravning i morgon. Jaja pöss sötisar.

Likes

Comments

Visste ni att jag hatar förändringar, det kan vara en sån liten förändring som ledighet till att gå upp en måndag morgon och behöva åka till skolan. Men ledighet måste jag ha för annars orkar jag inte. Jag älskar helger för där kan jag sätta undan mina bekymmer i och med att nästan inget kan hända då. Jag kan gå in i en fantasivärld där allt är underbart, livet leker och jag kan tilllåta mig vara glad och lycklig. Måndag innebär, bekymmer, slåss för framtiden och kanske förlora slaget och just det här med att förlora slaget, där man inte vet vad som ska hända efteråt, byta liv, allt blir annorlunda. Hatar det! Hade jag kunnat då hade jag haft en bubbla runt hela gården så ingen kan röra oss och alltid leva som om det vore helg, bara jag, min familj, vänner och mina underbara hästar och djur.

Jaja de var måndagsdeppen de, back to The fight for my right to have whats rightfull mine. Pöss

Likes

Comments

Jäklar vad glad jag är! Gick in med riktigt bra inställning när jag satte migTalion, lite mark arbete i linan och sen från ryggen. Gjorde allt i skritt i och med bakslaget igår men idag var han under mig, tänkte till och verkligen försökte. Han var ärlig mot mig, sa till när han inte förstod. Jag verkligen lyssnade och tacklade det på suveränt sätt. Det vill säga, han lyffte inte en ända gång, vilket framsteg. När vi fick till ställningen utan att han knyter sig så släppte jag på tyglen och han bibehöll positionen. När han tappade sökte han efter mitt stöd i båda tyglar och fattar ni hur glad jag blev. Jag nådde fram till honom.

Nu tar vi ett steg i taget med detta i ryggen och jag vet att nu kommer allt annat att sitta om han fortsätter att vilja ha mitt stöd och godtar tyglarna. Skänkelvikningen, framdels och dakdels vändningarna i höger, övergångarna ochmycket mer. Som avslut skrittade vi upp i skogen och fann ett träd nere som stoppade. Vi lyckades komma runt och tillbaka vägen ledde jag honom över. Min tanke är att vi ska kunna hoppa över den sen men han har ju aldrig hoppat över stockar så man får ju börja någonstans. Hittade en mindre stock som jag kunde lägga på marken, gick över två gånger och tog sista i trav. Misstänksamt hoppade han över och över kom vi. Vilken glad skit han var sen. Han tyckte det var skitskoj och jag med. Perfekt avslut!

Yasmine fick sin lilla träning idag hon med, duschen. Haha inte så populärt men en titt i hennes ögon och lugn mjuk röst och hon stod still tillslut. Även där, jag nådde fram. Vilken lycka och hon älskar mig, det ser jag och känner det. Jag har inte hästar för toppen men har de bästa för de ändamål jag har tänkt ut. Yasmine kommer att ta mig en bit men henne som avel sen och en riktigt bra hingst så tror jag minsann vi har en chans trotts allt. Nu snart ska jag kasta mig i bilen med alla för att se en show i hbg som ridgymnasiet har ordnat. Ska bli sjukt kul. Åh min kamera måste laddas lite.... Hörs senare. pöss

Likes

Comments

God morgon! Idag blir det som sagt upp lite tidigare än vad jag brukar så där en lördag. Ska ta mig en tur på Talion, jobba både från marken och från ryggen idag, sen ska jag vackert övertyga älsklingen om att trotts min feber ska få åka till hbg och vara på öppet hus och fotografera lite! Håller er uppdaterade! pöss

Likes

Comments

sjukt söt! 😍
Btw, Yasmine var super duper duktig med tränset på idag. Hon fick ha de på sig på lillrundan med remmarna löst knäppta men hon fortsatte som ingenting och var grymt taggar på äventyr i skogen. Älskade häst, mitt hjärta, mitt allt. 😍❤ Åh ännu en kul grej, Yasmines halvbror gjorde sin första start i div 1 idag. Heja heja säger jag bara, nu jäklar ska vi visa vad våra skäckar kan. 😉 haha bjuder på lite smilisar även om det inte ser proffsig ut men va fan, jag är mer sjuk nu än innan så de ger mig rätten att leka lite. pöss 💋

Likes

Comments

Talion var en riktig ängel igår trotts att det spritter i nerverna på honom när han kommer till ridskolan och jossan ska rida. Han är så trygg och lydig så att ridläraren blir lite så där småförtjust i honom. Berömmer honom för hans tålmodighet och hans fina lynne bland alla hästar och barn trotts att han inte är van vid det. Ha säger jag, fy vad skenet kan bedra. Han är verkligen inte dum och jag vet att jag har lite att ändra på för att han ska förstå och vi ska komma tillrätta med hans högersida.  Men när han utan vidare hår fint utan något jobb och bara på ren jäkelskap ska hålla på med att stegra sig och sätta sig på tvären för att det är kul, ja då undrar man var den fina, tålmodiga med de underbara lynnet tar vägen. Med mig på ryggen så är det precis som att nu jäklar ska vi busa, trilskas och bara ställa till det. Detta kan han få för sig att göra med långa tyglar och vi båda njuter av naturen och lugnet. Jag har kollat honom med både veterinär, massör, kiropraktor mm men nej, han är som ett stort barn som ska leka och hålla på. Kan tänka mig att han tycker jag e tråkig ibland som vill arbeta, och skritta mycket. Han vill ha huvudet högt, springa fort och helst hoppa eller annat kul med hinder.

Ja om vi nu ska komma till själva tidningen och inte hans hyss så gick det som sagt halvbra. Ute var ändå förvånade bra. Det tog ett tag innan han slappnade av och tog mark istället för att vara under mig men mer ovan mark och väldigt kort. Han drev lite med huvudet och ville inte riktigt gå på. Vi hittade en plats där vi kunde jobba lite på volt. Vänster är han mjuk och fin, känner att jag kan ha kontakt i båda tyglarna och han fattar direkt vad han ska göra utan större protester. Sen kommer vi till höger. Här börjar han trilskas då jag leder honom utåt , ger skänkel för att få med mig bakdelen och få han rund helt enkelt. Här brister det helt. Jag håller mjuk kontakt med yttre tyglen som ska ge han stöd och ytterbenet som fångar upp honom. Jag ger tryck för innerskänkel för att få han rund och flytta på handeln. Men han går emot och skjuter in bogen, trycker sig mot innerskänkel och ställer sig utåt. Jag får kämpa för att få han att ställa sig runt min innerskänkel. Men tillslut lyckas jag och han blir jätte fin. Det mesta av vägen får jag honom med mig med lite tjurigheter lite då och då.

Efter uppvärmningen ute så tog vi lite hemma vid med , lika så här, vänster ganska fin men störs av att det är lite lerigt, han hatar det. Nu blev det helt plötsligt jobbigt för nu fick vi lyfta på fötterna och vinkla hasen mer och det är något jag och tränaren har jobbat på men själve fan om åsnan ger med sig. När vi gick över i höger varv började jag ärligt tvivla om detta verkligen var en häst jag ville att joss skulle rida. Nu jäklar satte han sig på tvären med ena stegringen efter den andra. Han blockade sig totalt för mina hjälper om att runda sig utan envisade sig med att trycka emot och ställa sig vänster. Jag fick hoppa av, ta longeringslinan och försöka häva blockningen och gå helt tillbaka till inridningsstadiet, runda honom från marken och få han att gå undan från mig. Efter ett tag så hoppade jag upp, tog hjälp av Annie som skulle mer eller mindre göra det jag gjorde på marken medan jag mjukt och lugnt hjälpte till uppe på ryggen för att allt eftersom ta över mer och mer. Det tog tid och betydligt mindre bråk från hans sida men han blev klokare, rundade sig, tog mark och jag hade han stabilt under mig. Där avbröt jag. Nu säger jag bara en sak, på det imorgon igen och jag upplevde ändå en stor skillnad med hacksmoret än med bett. Framför allt i beteendet, trotts sina knasigheter. Det jag upplever är att det brister i hans kunskap av det jag begär och jag får jag får vara mer uppmärksam på vad han har problem med och ta det från början istället för att rätta till och ta för givet att han bör kunna. Nya tag i morgon och mer i syfte på, vad kan han och inte då de det är helt klart olika i olika nivåer av ridning.

Likes

Comments