Header

Länge har jag funderat på om jag skulle ändra namn på bloggen. jag är inte en professionell ryttare, jag är en helt vanlig tjej (kvinna) som älskar hästar och har ridit innan jag kunde gå. Visst jag kan hoppa högt, jag kan vissa moment i de svåra klasserna men jag är inte det med det stora D;et liksom. Förtjänar jag att ha ett sånt bloggnamn? vill jag definieras som det? vad betyder det egentligen att ha ett sånt bloggnamn? vad säger det om mig? så många frågor men så få svar.
Jag hade annars tänkt mig som miss drewitz eller något liknande. Det känns mer som mig liksom. Jag blir inte definierad av det jag älskar eller det jag gör utan det definerar mer mig som person och allt som händer och sker runt om mig. Ja hästarna är den största delen av mitt liv men så också min familj.  jag är så mycket mer än mddressage människan, jag e allt och lite till. Vad anser ni om ert bloggnamn? har deg en betydelse eller något annat?

Som ni ser så valde jag ett par stövlar som bild och det är för att jag önskar dessa till jul. Så snygga tycker jag, kanske ensam om det men det bekommer mig inte haha. Nu börjar folk handla in sina julklappar och jag sitter än så länge och planerar. Räknar ut vad det kommer att kosta så jag kan lägga in det i månadens budget. Sambon min får julklapp för ca 10500 kr och jag för ca 12000 kr samt 500 för en klocka och halsband. Mycket tycker säkert ni men ja, hans airsoft vapen kostar en hel del. Om det inte hade varit så att han köper det av en vän så hade det varit grejer för över 36000 kr.  Jag själv köper in fler shetlands ponnyer. Vilka får ni veta efter jul. Då kommer nästa grej. Vad i hela fridens namn ska jag ge dottern? Mycket pengar får ju läggas på hennes rum som ska vara i ordning till våren. Ajkaramba dessa jultider.  Och jag som älskar julen.

Annars så är det sjukstuga som härjar här.
Jag är fortfarande lite sjuker och dottern har feber, min lillebror som vi har passat under helgen är också krasslig och kan inte åka hem för att mamma är så mycket sämre än oss. Har jag nämnt tidigare hur mycket jag hatar att vara sjuk? Jag tror inte jag behöver säga det för jag tror alla vet och känner detsamma.

Ha det gött och håll er värma och goa!
Puss

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vantar, mössa, tjockare jacka... nä förblir min väst för har ingen vinter jacka. inga termobyxor heller.. Jag lär mig aldrig. :(
Halsen är tjock och har ont, den så kallade trevliga veckan är här, stannar bara tre dagar men jag blir alltså helt färdig i kroppen, känns som om man har feber och magen i uppror. Nä denna helgen har inte varit ok. Ännu sämre är det att gubben började jobba 5 i Kristianstad vilket innebär att kl ringer 03.30. Jag skojar inte när jag säger att jag e såå trött. Jag är ju helt oförmögen att somna om.

Idag ska jag, tillsammans med jossans morfar och min lillebror till Ekohallen i Falkenberg. Ska se om jag hittar lite smått och gott till Jossan, köpa hundmat och lite annat smått och gott som kan behövas. Ska jag vara ärlig så ska jag nog inte ut men gör inte jag det så blir det aldrig gjort. Annars händer det inte så mycket, Yasmine och kompani kommer visst hem nästa helg, Sesam är kastrerad och nu mera valack, Up to win är fortfarande i uppfostrings fasen. Skämdes lagom när jag kom till Lady Red för att fixa mina naglar. Alla på högerhanden var lösa, långfingret var sprucken. Vänsterhanden hade jag bara två kvar, två andra var lösa och den sista var helt knäckt. Den gick av i veckan och fy faaaaaan vad ont det gjorde. Det var liksom inte utkanten av nagelbädden utan mitt i vilket gjorde att jag saknade halva av min egen nagel. Må tro att han inte var så populär just då. Aja, han har hela vintern på sig att bli en superhingst och det tror jag att han klarar. Han älskar redan mys.

Ut över hästarna så är det jobb, jobbar som stationsvärd i Hässleholm nu samtidigt som jag har lund om helgerna när det behövs. Riktigt kul arbete faktiskt. Det är liksom inte bara att vara trevlig och hjälpa folk som är lite vilsna utan man har liksom hela stationen som man ska se över. Felanmäla om saker inte funkar som de ska, förbättra stationen, göra den finare, tryggare och så vidare. Mycket att göra så att säga. Hemma vid så är det huset som ska få sig en omgång. Jossans blivande rum.

Detta är bara det lilla som ska ske i hennes rum. Tror det kommer att bli fantastiskt. Har jag nämnt att jag älskar att inreda? Jag är bara lite för fattig för det haha.

Köket ska också göras vid, vi har just nu gamla köksskåp och inte så funktionellt kök¨, vilket innebär att vi kommer att få göra om vårt kök. Lägger ut lite bilder om hur jag har tänkt mig för grejer i köket.

Också en liten del av det men hoppas ni ser min grundtanke... även om ni inte ser själva formen av köket.
Sen har vi vardagsrummet som ska bytas golv och förnya möblemanget. Lite annorlunda gardiner, ja se lite mer hemtrevligt ut samtidigt som vi ska försöka behålla den gamla stilen av huset med kontrast med nytt. Svårt men kul.
Fler bilder på mina tankar och idéer.

Nä jag gillar inte alls mörka inredningsprylar. Jag gillar mörker med svaga ljusen, blir liksom inte så ansträngande för ögonen. Normalt anstränger man ögonen när det är för mörkt i kontrast mot ljus men hos mig är det tvärt om. Ju ljusare allt är, desto ondare gör det. Lämpliga gardiner och ljusa väggar gör att rummet inte kommer att kännas allt för litet och mörkt.

Jossans nuvarande rum kommer att bli ett kontor där vi kan spela, blogga och massa annat som behövs göras. Annars är det så lätt att allt samlas i högar lite var stans och man blir allmänt tokig på sånt.

Kommer bli kanonbra. :D
Hallen, badrummet och sovrummet ska också få sig en omgång men det beskriver jag i ett annat inlägg. Pappa/morfar är snart här så man kanske ska ta och göra sig i ordning.

Ni får ha en underbar höstig dag!
Puss

Likes

Comments

Hej alla!
Det var ett tag sen sist, sa ju att jag skulle börja blogga igen förra gången men så blev visst inte fallet.
Det har varit tunga tider här, först så har jag sålt min älskade Talion. Har gått mer än en månad nu och jag kan fortfarande gråta över honom. Min ena Shetlands hingst, den svarta har också lämnat oss så nu har jag bara Sesam och Yasmine kvar från de ursprungshästarna. Den andra orsaken till att jag inte har orkat att skriva är för att jag gick totalt in i väggen. Borde väl ha gjort det för länge sen. Hade inte en kollega till mig hittat mig gråtandes och i ångest så hade jag väl fortfarande jobbat, eller hackat mig fram med lite för många sjukdagar. Nä jag fick åka in till psykakuten i Lund vilket gav mig en veckas sjukskrivning. Efter en vecka skulle jag till en vanlig läkare för vidare undersökning. Det slutade med en månads sjukskrivning och ytterligare en månad med halvtids sjukskrivning och en remiss till en Psykolog. Depressions tabletter och sömntabletter blev det med. Det roliga i det hela är att dom anser att det inte är jobbrelaterat men tyvärr är det just det, tillsammans med mycket annat, Jag kan väl hålla med om att jag behöver en psykolog, vilket jag fortfarande inte har fått. Allt detta hände den 9 september. Känns bra att det är så lång väntan. Jag hinner ju dö innan dess.
Inte ett skämt men tror jag ändå har en bra bit dit innan jag verkligen tar det steget. Jag har trotts allt lite att se fram emot.

1. Jag har tagit ett stort steg, förhoppningsvis i rätt riktning. Jag har mer eller mindre bytt jobb, ska börja på det nya i morgon, 7 till 16 jobb vilket underlättar enormt med djuren, jossan och sambons nattjobb. Dock så ska jag försöka jobba kvar på det gamla om helgerna om dom går med på det dvs. Jag måste hålla mig uppdaterad inom sjukvården för att kunna bli Equiopat för häst och friskvård för människor (ryttare).

2. Jag har köpt en hingst till Shetlands stuteriet. Han heter Dalsgards Up To Win och ska hingst premieras nästa år. Super fin är han och ser fram emot att verkligen komma igång med stuteriet, liksom nu händer det. Måste visa bild på honom men tyvärr dåliga bilder. Tog med mobilen i dåligt ljuse och en stissig påg. Jag får helt enkelt ta bättre bilder, framför allt nu när han är fixad och inte har sin egen hemma gjorda fläta.

3. När vi åkte och hämtade hem lillkungen så berättade jag att jag letade efter fuxsto att avla på som att det är färgavel jag sysslar med. Men det är ju inte direkt lyckat när man inte har några ston utan bara valack. Då fick jag höra det underbaraste jag kan få höra. Jag blev erbjuden att köpa ett mycket fint fuxsto, slättens Corint men ett hingstföl vid sidan, efter Dalsgards Another Color (en av mina drömhingstar) och ett föl i magen efter Dalsgards Olivier, också en skitsnygg hingst. Ser ut som en mini frieser. Helt klart att jag sa ja till det. Priset var under hennes värde men kanske inte så konstigt då de ska avveckla stuteriet efter ett dödsfall. sötnosarna kommer inte hem för än i vår så bilder får ni allt vänta på lite. Åker troligtvis och hälsar på så tar med mig kameran då. Hon är utställd med 4o, 41 och 42 poäng och är such elit, Gudarna ska veta att jag längtar.

4. Yasmine, min älskade fina flicka. Medan alla andra rider in sina hästar i år så väljer jag att vänta tills våren så att hon får växa till sig lite till och mogna. Hon ska inte gå något tre års test i och med att hon inte har rena papper, så jag har ju den fördelen och kunna vänta. Men jag spricker av längtan, jag vill sitta på hennes rygg, känna henne under mig, låta blicken vila mellan hennes öron och upptäcka världen tillsammans. Jag vill jobba henne, se henne utvecklas. Inga ord kan beskriva hur mycket jag älskar den hästen. Får se om det håller i sig under inridningen haha. slänger in en eller annan bild på henne innan hon åkte på sommarbete och ni har aldrig sett det innan men jag har klippt manen.

Hm! Pixlarna blev inte som dom skulle på dom två sista bilderna... eller är det bara min dator?
Nå ja, när hon kommer hem igen så ska jag ta bilder på henne igen, kul att se hur hon utvecklas i kroppen. Men visst ser hon vuxnare ut? I alla fall på sista bilden. Mitt älskade hjärta!!!

Nu till mindre trevligheter, idag blir det städning av huset som gäller, se om jag kan få upp min extremt lata och själviska sambo som fortfarande sover trotts ledighet på tre dagar och jobbat kvällsturer förra veckan. Vi bråkade tidigare i morse och nu ser vi hur mycket det bekom honom. Blir så trött på att jag får ta allt det tunga hemma. Jag är inte den som använder depressionen som en ursäkt för att inte göra något men att göra allt med depression och ständig trötthet så är det tungt. Det enda jag begär är lite hjälp så att vi delat på ansvaret, vilket underlättar för min själ och ångest över allt. Hungrig är jag också, ingen frukost än men får väl ta det innan städningen så man har lite energi. I morgon blir det jobb och på kvällen flytta Sesam till mamma då han ska kastreras. Sen börjar hans riktiga arbete och mer kompisar. Tisdag ska vi köpa ett nytt ps konsol och ett spel. kanske en ny kamin då vår är brandfarlig. Yasmine kommer hem med sällskap av en gammal dam som ska lära henne vett och etikett i hur man uppför sig i en flock. Hon är lite bortskämd och övermodig. Annars är det fortsatt träning av Up to Win i lydnad och shopping för julklappar. Åh mina naglar ska fixas på Torsdag så lite händer det.

Nä äta för magen gör skit ont. Synd att man inte kan äta en gång i månaden, hade varit super.
Ha det gött och var rädd om varandra.
<3

Likes

Comments

Jag tänkte mig att jag skulle göra ett nytt försök att blogga igen. Inte för att jag har mycket att skriva om eller så utan för att få ut mina tankar, spara minnen och kunna se mig själv ur en annan synvinkel. Livet har varit tungt och jobbigt sen jag skrev sist och det lär väl dröja innan jag är på banan igen. I ridningen väntar jag tills Yasmine är redo för inridning, Talion kommer att ridas utav Annie och framför allt Jossan. jag själv ska mer eller mindre finna min plats i livet, mig själv och mina drömmar. Hästar kommer att fortsätta vara i fokus men även andra delar av mitt liv kommer att stöttas på. Just nu jobbar jag så mer än så här blir det inte. Bjuder dock på lite bilder miniföl och ett ministo. Ha annars en bra dag.❤

Likes

Comments

Har fasat för denna dag men nu är det avklarat och än har jag inte brötit ihop och kommer nog inte göra det heller. Begravningen avklarad, rädda gården nästa. Pöss

Likes

Comments

Den är från helvete alltså och inte känns det bättre när alla skrattar åt en men jag ger inte upp. På de i morgon igen. Alltså, trädgårds arbetet. Haha ja man skulle ju nästan hunna tro att det var just de arbetet så som jag har slitit och städat ute idag men jag kan väl sträcka mig så långt som att de har hjälpt till med att göra den värre. Nä den skyldige är så klart Talion och idag har han verkligen skärpt till sig, visst fick vi dunster där jag fick stoppa upp och tänka till innan jag fortsatte men idag satte vi fan i mig skänkelvikningen, vågade till och med prova sluta med honom. Stelt i höger som väntat, tappade bak och krökte då och då med nacken. Miste sin bjudning men nu har jag det bekräftat att han kan bara mer muskler och finslipa på bjudningen, stärka sidorna och så klart mjuka upp honom. Bara att backa lite och jobba oss uppåt igen. Detta klarar vi. Funderar på att ta han till tränare och träna han regelbundet för tränare med start i april för att vi ska kunna skaffa oss lite feedback och bra start ut i tävlingsbanorna.

Hade en liten svag stund där jag mindes king och vad jag saknar att rida honom, träna och bara njuta av farten. Bilden är ett minne blott men ack som den värmer i mitt hjärta av saknad efter mina tre amigos tillsammans.

Yasmine fick en sjukt go mysstund med ryktning, pussar och en massa kel. Älskar att hon gnäggar när man kommer och att hon envisas med att få min uppmärksamhet. Vill så gärna ta foto på henne men förlåt, hon ser så jädra ful ut kroppsmässigt för hon är bra högre bak än fram så hon växer men på så underliga tider på året. Dock tvivlar jag att hon blir 160 utan stannar vid 155 men vad gör det? Jag kan ta vilken hingst som helst utan att risken blir att fölet blir för stort för min smak.

Haha hoppas nu bara hon blir över 150 men om man kollar på hennes syskon så verkar nästan alla växa lite sent och slutar växa vid fyra år. Några sköt i höjden när de blev tre så vi får se vad som händer. Hon lär bli min älskade ändå oavsett vad och ser fram emot att träna, tävla och framför allt avla på henne. Nu ska jag minsann återgå att klagga på värken när jag rör mig och sakna mig gubbe som övergav mig för jobbet inatt. Vilket innebär ensam och tom säng och troligtvis en sömnlös MaddiZ!  Toppen när man ska på begravning i morgon. Jaja pöss sötisar.

Likes

Comments

Visste ni att jag hatar förändringar, det kan vara en sån liten förändring som ledighet till att gå upp en måndag morgon och behöva åka till skolan. Men ledighet måste jag ha för annars orkar jag inte. Jag älskar helger för där kan jag sätta undan mina bekymmer i och med att nästan inget kan hända då. Jag kan gå in i en fantasivärld där allt är underbart, livet leker och jag kan tilllåta mig vara glad och lycklig. Måndag innebär, bekymmer, slåss för framtiden och kanske förlora slaget och just det här med att förlora slaget, där man inte vet vad som ska hända efteråt, byta liv, allt blir annorlunda. Hatar det! Hade jag kunnat då hade jag haft en bubbla runt hela gården så ingen kan röra oss och alltid leva som om det vore helg, bara jag, min familj, vänner och mina underbara hästar och djur.

Jaja de var måndagsdeppen de, back to The fight for my right to have whats rightfull mine. Pöss

Likes

Comments

Jäklar vad glad jag är! Gick in med riktigt bra inställning när jag satte migTalion, lite mark arbete i linan och sen från ryggen. Gjorde allt i skritt i och med bakslaget igår men idag var han under mig, tänkte till och verkligen försökte. Han var ärlig mot mig, sa till när han inte förstod. Jag verkligen lyssnade och tacklade det på suveränt sätt. Det vill säga, han lyffte inte en ända gång, vilket framsteg. När vi fick till ställningen utan att han knyter sig så släppte jag på tyglen och han bibehöll positionen. När han tappade sökte han efter mitt stöd i båda tyglar och fattar ni hur glad jag blev. Jag nådde fram till honom.

Nu tar vi ett steg i taget med detta i ryggen och jag vet att nu kommer allt annat att sitta om han fortsätter att vilja ha mitt stöd och godtar tyglarna. Skänkelvikningen, framdels och dakdels vändningarna i höger, övergångarna ochmycket mer. Som avslut skrittade vi upp i skogen och fann ett träd nere som stoppade. Vi lyckades komma runt och tillbaka vägen ledde jag honom över. Min tanke är att vi ska kunna hoppa över den sen men han har ju aldrig hoppat över stockar så man får ju börja någonstans. Hittade en mindre stock som jag kunde lägga på marken, gick över två gånger och tog sista i trav. Misstänksamt hoppade han över och över kom vi. Vilken glad skit han var sen. Han tyckte det var skitskoj och jag med. Perfekt avslut!

Yasmine fick sin lilla träning idag hon med, duschen. Haha inte så populärt men en titt i hennes ögon och lugn mjuk röst och hon stod still tillslut. Även där, jag nådde fram. Vilken lycka och hon älskar mig, det ser jag och känner det. Jag har inte hästar för toppen men har de bästa för de ändamål jag har tänkt ut. Yasmine kommer att ta mig en bit men henne som avel sen och en riktigt bra hingst så tror jag minsann vi har en chans trotts allt. Nu snart ska jag kasta mig i bilen med alla för att se en show i hbg som ridgymnasiet har ordnat. Ska bli sjukt kul. Åh min kamera måste laddas lite.... Hörs senare. pöss

Likes

Comments

God morgon! Idag blir det som sagt upp lite tidigare än vad jag brukar så där en lördag. Ska ta mig en tur på Talion, jobba både från marken och från ryggen idag, sen ska jag vackert övertyga älsklingen om att trotts min feber ska få åka till hbg och vara på öppet hus och fotografera lite! Håller er uppdaterade! pöss

Likes

Comments