Header

Annelie fixat allt, målmedveten som hon är; 5 väskor och 5 handbagage stuvas in i bilen... Efter att ha lämnat väskor och resenärer på Palmas flygplats är det en utmaning att hitta till biluthyrningen, men till slut lyckas även detta. Planet hem blir försenat, tåget hinner vi med i sista stund och konduktören Maria är glad att träffa Christin igen. Marika inväntar Lenas väska och skyndar sen på vårbal i Uppsala. I Borlänge väntar Lars som skjutsar hem oss en efter en🙏Tack för denna gång, vilken härlig och händelserik vecka på underbara Mallorca.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Idag har vi gjort Palma på fm, ätit lunch i flera timmar samt svalkat oss i havet. Veckan har varit varmare och soligare än vanligt, och vi har njutit av varje stund. Christin älskar att bada, men solglasögon funkar inte lika bra som simglasögon...

Likes

Comments

Valldemossa är en söt liten bergsby med utsikt över odlingslandskap där getterna betar, blommorna doftar och citronerna dignar i trädgrenarna. Butikerna är fulla av allt möjligt, Christin provade flera fina klänningar och mor- och farmödrarna hittade presenter till barnbarnen. På hemvägen slingrade vi oss fram på serpentinvägar för att ta en glass i Port de Soller. Cava inhandlades och Sanna hittade en söt klänning för 400 € som visade sig kosta 14€ på nätet, tur att hon är ekonomisk😊

Likes

Comments

I en liten fin by, Esporles, under citron-, apelsin och mandarinträd fick jag Sanna, Marie och Marika lära oss att "riktig paella" det är både en vetenskap och passion... Från matmarknaden, där vi fick prova på att handla på spanska, till bordet hade vi en fantastisk dag med lärdomar, misstag och skratt☀️Vi lärde oss att pannan ska vara platt och att ett vattenpass är ett måste, vi lärde oss att paella görs på rundkornigt ris och att ris ska ha kvar sitt hjärta (som den italienska pastan ska vara al dente) vi lärde oss att den gula paella vi är vana att se på bild är för gul dvs fake m.m

Marika var en hejare på att vända tortilla på rätt sätt och Marie o Sanna stod under citronträd och både hackade och mixtrade ihop soppan.

Framförallt njöt vi av kocken Ramones passion för rätten och den familjära stämningen som växte fram i den pittoreska trädgården. Under dagen hann vi med att laga caspaccio av grönsaker, potatistortilla, créme kantalan, riktig aioli ( dvs långsam tillredning med vitlök och olivolja - inget annat) och självklart huvudrätten Paella med marulk, catfish, bläckfisk, räkor och musslor.

Likes

Comments

En helt fantastisk dag i Lenas vackra Santa Ponsa. Lena har semestrat flera år här med familen och det är inte svårt att förstå. Byn har verkligen allt. Vi börjar dagen med en cappucino vid det poolområde som låg närmast deras lägenhet. Numera kallas det beachclub med skön clubmusik. Vi hyr solstolar och äter god vällagad hamburgare med utsikt över havet. Vi hinner prommenera runt bukten och äter glass på motsatt sida om vår beachclub. Vi avslutar dagen med att simma i en avskild grottvik. Det är så skön temperatur i vattnet så vi t o m kan ligga i en stund.
En helt underbar dag med Lena. Sanna, Marie och Marika har en egen utflykt som snart kommer att rapporteras om i bloggen.

Likes

Comments

Efter dagens utflykt väntade det bokade bordet på La Perla. Vi såg till att ett par höglassiga Bollingerflaskor vaskades redan innan maten blev beställd och efter det var Champangeförrådet tomt... det blev en mkt god Cava istället.
Kyparna hade sååå fina förkläden som vi ville köpa. De var specialbeställda och ej till salu tyvärr. Maten smakade utmärkt och vi hade riktigt trevligt!
Skön kvällspromenad hem till vårt fint belägna hus :-)

Likes

Comments

En härlig utflyktsdag till natursköna Santanyi på Mallorcas sydöstra del. Locals var nog trötta på turisterna då de hade enkelriktat gatan och tagit bort gatuskylten som skulle ta oss rätt. Efter några turer fram och tillbaka trotsade vi locals ihopknåpade lag och åkte mot enkelriktningen. Väl framme fick vi parkering och kunde avnjuta våra goda lunch på den avskilda stranden.

Likes

Comments

Vår alltid lika morgonpigga Christine bjuder på kaffe på sängen och sitt strålande leende... Bättre start på dagen är svårt att få!

Likes

Comments

Fantastiskt mysig och god lunch på Casa Julio

Likes

Comments

Skön morgonpromenad i ett vindstilla Palma. Marie & Christine fick skön ensamtid och laddade för dagens aktivitet.

Likes

Comments