Livet börjar räta till sig, vi börjar äntligen se ljuset i den mörka tunneln, äntligen!

Vi har hittat boende & har så smått börjat packa... Vi blir kvar i Kristdala!👍☺
En otrolig trygghet för både oss & barnen!
När vi fick bekräftelse om boende kom allt, all press, utmatthet & ångest kom ut i gråt...
En obeskrivlig lättnad har börjat infinna sig i kroppen!
Barnen var hos sin farmor & farfar i Påskallavik så vi ringde & dom skrek "JAAAAAAA!" Då kom tårarna på mig ännu mer!
Fan va vi har lidigt! Fy fan vilken psykisk misshandel vi har besegrat!
Men nu lägger vi den biten bakom oss & blickar framåt, framåt på framtiden!

Om 2 dagar är vi faktiskt gifta! Shit så häftigt! & Jag heter då Kuschel! Vilken konstig känsla att lära sig skriva de & skriva rätt namn vid underskrifter!☺ lr bara att säja det!
"Malin Kuschel"

Igår va vi & hämtade nyckeln till lokalen & började styra lite lätt... Min älskade mamma kom & hjälpte till oxå.
Borden är ställda som dom ska osv... Det finns att styra med! Mer än man tror!🤗
Jag fick även hjälp av min kära svägerska med att sätta i löshår. Vågar knappt röra det!😄

Idag får vi se om vi åker en sväng på förmiddagen eller inte... I eftermiddag ska vi till Kalmar för jag ska på Spraytan!😊 Spännande!

Imorgon kör vi så det ryker, då ska vi slå igen dörrarna & veta att på Lördag morgon är allt klart förutom sista Touchen!
Det ska bli så jäkla roligt!
Det kommer va som en vanlig härlig fest! Bara att det lilla extra på festen är vår vigsel...
Har dock fått höra lite från olika håll, åsikter om vår dag osv! Snälla håll det för er själva, Vi tvingar ingen att komma så tycker man si lr så på ett negativt sätt så stanna ist hemma!
Detta är vår dag & vi har valt att vår dag ska vara på detta sätt!
Det är varken du lr du lr du lr du som ska bestämma det!
Tur det är mer positiva reaktioner än mindre positiva! 😘
Nåja nu kör vi & vi är såååå taggade!

Ha det gott! & Ta hand om er!

Stort Stort Tack till alla som skickat tips & tankar ang boende! Tack för att ni engagerat er & hållt ögon & öron öppna! Tack!

//Kram Malin❤

Likes

Comments

Jag har alltid varit den spralliga tjejen som älskat humor och som älskar att skratta och att ha kul!
Men som rubriken lyder...
Jag har fan glömt hur man ler!

Ge mig energi & styrka någon!

Oftast tänker jag positivt att allt löser sig, allt kommer att bli bra, kanske tillockmed bättre än någonsin. & livet flyter medvind..

Andra dagar så är allt blääää... verkligen såååå blääää.... & jag orkar inte vara stark!
Halva mitt liv har gått ut på att jag ska vara stark... Men ibland är jag så svag att jag skulle kunna krypa ihop som ett spädbarn & bara gråta!

Herregu några veckor innan det stundande bröllopet... Man borde ju vara lyckligast i världen, eller hur?

Tanken på boende är det som får mig att må sämst! Man vågar inte hoppas & man vågar inte tro... Vi har fått in så otroligt många bra tips, Stort TACK till alla!❤ & listan va till en början lång.. Men det ena till det andra ströks pga olika anledningar.
Det tär inte bara på mig, det tär på alla & inte minstförhållandet!
Men det blir säkert bra i slutändan! En liten gnista av hopp måste man ha!

Ha det gott! & Ta hand om er & varandra!❤ // Kram Malin

Likes

Comments

Jag vet vad jag ska fylla detta inlägg med, jag vet bara inte vart eller hur jag ska börja.

Jag går snart sönder inombords, jag vill som tusentals gånger innan i mitt liv bara skrika rakt ut av vrede, sorg, utmatthet & hopplöshet! & det är säkert inte sista gången jag känner så.
Det är motgång efter motgång! När ska vi få se ett ljus i allt?! När ska vi få känna att allt går åt rätt håll? När f*n ska allt vända?

En sambo som lever med ständig & konstant smärta, utmatthet & orkeslöshet vilket resulterar i att jag får dra det tyngsta lasset vad det än gäller. Jag är verkligen helt slut egentligen men så får jag krafter som jag inte vet vart dom kommer från. Jag försöker hålla humöret uppe in i det sista. Men ibland sviker även det goda humöret mej! Jag vill vara alla till lags, jag vill att alla ska må bra & ha det bra. Men jag då? Va har jag gjort för ont?

Just nu sitter vi i en situation jag aldrig någonsin trodde att vi skulle hamna i.

Igår när vi satt & kollade tv i godan ro piper det till i Andreas mobil & straxt efter även i min. Då min satt på laddning i köket så reagerade jag inte först men tänkte va konstigt att vi fick sms typ samtidigt. Så jag reser mig upp för att hämta mobilen samtidigt som jag frågar Andreas vem han fick sms av. Han svarar bara "Få inte panik nu Malin" Jag öppnar upp meddelandet & började skaka, gråta & kände mig illamående.
Meddelandet var från vår hyresvärd som för drygt ett år sedan lovade oss öga mot öga att långtidskontrakt inte behövdes för det fanns absolut ingenting vi behövde vara oroliga för. Men i meddelandet stod kort & gott

"Jag är verkligen ledsen över att behöva säja det här men jag måste flytta in i huset själv senast den 1 Augusti för att det lättare ska fungera med min dotter. Jag skickar ner kontraktet till er. Ni behöver givetvis inte tänka på målningen & vill ni flytta tidigare så går det oxå givetvis bra! Mvh"

Jag grät & grät & kände sån tidspress, sådan uppgivenhet som inte går att beskriva. Framåt kvällen övergick allt i sån ilska & sån fruktansvärd besvikelse!
Vi som äntligen landat, känt oss hemma, grannarna är helt fantastiska & ja huset har varit ett med oss. Att berätta för barnen & riva upp dom va gräsligt! Mina älskade barn!❤ & känslan "Vart ska vi ta vägen?"

Tankarna snurrade, känner jag nån, vet jag nått... surfade ut på blocket, hemnet, fastighetsfirmor, ja allt... Jag bad mina vänner om hjälp på Facebook & inlägget har delats 40 gånger! Tips har kommit in & allt är av intresse! Dock vill vi hålla oss kring samhället, oskarshamn med omnejd. Då jag har mitt arbete här, barnen sin skola & jag utan körkort...
Kan faktiskt inte med ord beskriva hur det värmer i hjärtat & ni som delar, skickat meddelande både privat & på messenger, ni som ringt... Ni är guld värda & mkt mkt mer än så!! ❤

Nu är ett av alla tillfällen i livet som jag bara vill lägga mig ner & blunda & be någon väcka mig när allt är över... 
Men så funkar det ju inte riktigt!
Någon måste ju försöka hålla skenet uppe & försöka tänka positivt i allt elände, då Andreas tappar allt så måste ju jag ännu en gång vara den som gör det!
Men att möta någon som helt tappat det positiva tänket tar även på mig trots att jag inte visar det så är det så att även jag raserar inombords.
Jag måste ha ett sjuhelsikes starkt psyke!
 
Alla planer på huset & inte bara det... All tid & energi som vi lagt ner här är som ogjort..
Jag kände att få ett så för mig nonchalant sms, inte ens ha stake att ringa & prata om läget gjorde att jag måste få skriva hur jag känner..  Såååå jag skickade iväg ett sms tillbaka.. Har dock inte fått svar men det hade jag innerst inne inte räknat med.

Nåja mina vänner det vänder väl någongång även för oss?! Tänk positivt! 💪

Nu ska jag försöka sova då natten som var inte bjöd på många timmars sömn.

Ta hand om er!❤ // Kram Malin

 

~Vi är nog alla utnämnda för att klara ett antal prövningar i livet uppdelat på olika nivåer... Har vi inte nått toppen snart?!~

Likes

Comments

Nu var det ett bra tag sedan jag skrev. Det är väl som med det mesta, saker är som roligast i början sedan avtar det, men nu kör vi ett inlägg igen ☺

I helgen har vi inte varit riktigt krya, ovanligt va?!
Jag kände redan i Torsdags när jag kom hem från jobbet att jag inte kände mig riktigt pigg, det kom bara sådär från ingenstans & Andreas far illa av sin allergi. Ja för även allergi har han dragit på sig.
I fredags gick jag till jobbet, borde nog egentligen ha stannat hemma men va gör man? Jag tänkte att hemma blir de ändå ingen vila så jag kan likagärna gå & jobba. De va drygt, fy hundan när man inte mår bra... Men tack vare härliga kollegor så flöt även den dagen på bra. Samtidigt så tänkte jag på våra härliga pensionärer. Måtte dom inte bli sjuka!
Det där är inte lätt, det finns alltid någon med magknip & måste gnälla för gnällandets skull....
"Är man sjuk & stannar hemma så skulle man få höra de.... Är man sjuk & kommer till jobbet så är det goa glada miner för att man kommer ändå MEN skulle man då smitta någon, mmm då vänder de, då får man höra de varför man inte stannade hemma"

Alltså vi människor är bra knepiga varelser....

Nåja jag trivs så otroligt bra med att ha kommit igång att jobba, det är både kul, nyttigt & lite extra klirr i plånkan. Det mår vi alla bra av! ☺

Louise rymde fältet & åkte till mormor & morfar & Melwin åkte till farmor & farfar över helgen. Medans vi la oss tidigare än vanligt i helgen & passat på att vila så gott det har gått med ett litet vilddjur som hittat på ena buset efter det andra!😉 Underbara barn!❤

Louise skickade bilder till mig som hon hittat i mormor och morfars fotosamling ☺ Så kul att se!
Man har svårt att tänka sig att man själv har varit så liten en gång i tiden. Liten, oskyldig & omedveten om vad livet hade att ge.

En bild på min lilla flicka... Min lilla Louise som växt & snart blir tonåring.
Min lilla tös vart har åren tagit vägen?!
~Lika underbar då som nu!~
Hon är en klok tjej med båda fötterna på jorden! & jag är ENORMT stolt över att hon är & har blivit den hon är!❤

Idag blir det lugnt nere på Dalkroken...  Vill inget hellre än bli pigg...

Ha det gott & sköt om er!❤ // Kram Malin

Likes

Comments

Nu va det ett tag sedan jag skrev i bloggen, ibland står det som sagt still & man vet inte riktigt vad man ska skriva om. Samtidigt som man skulle kunna skriva hur mkt som helst men allt vill man inte dela med sej av.

Idag ska Melwin till tandläkaren & han gillar det verkligen inte!
Han har hål att laga. 2 av 3 är lagade. Så idag är det sista.
Det har gått så himla bra 1 a gången & andra, Men vid andra tillfället tog inte bedövningen & Melwin tyckte givetvis att de gjorde jätteont.. gaaah så typiskt! Nu mer lr mindre vägrar han att gå dit! Han gråter & far verkligen Illa & sista hålet kvar bara! Det är ju så typiskt! 😩 Måste ge Andreas en stor guldstjärna som hanterar det suveränt!🌟 Jag far så fruktansvärt illa när jag ser skräcken i Melwins ögon så jag ringer hellre & skjuter upp tiden... Det är så dumt... Då blir de aldrig gjort för nästa gång är likadan!
Hur gör ni med era barn som har tandläkarskräck?

Igår fick vi hem soffan!👌 Kommer bli så bra så.... Ska måla kabeltrumman som vi köpte, som vi ska ha som soffbord. Tycker det är fint & en festlig idé att ha såna som bord! Dom blir ju faktiskt väldigt fina efter lite ompyssling.
Inatt va det invigning att sova i soffan & har sovit så gött!

Imorgon är det dags för jobb igen!☺

Ha det bra & ta hand om er!❤
// Kram Malin

Likes

Comments

Vet knappt vad jag ska skriva om mer än våra sjukligheter! Det tar snart knäcken på mej.. seriöst! När ska skiten vända?
Sent igår kväll fick Andreas åka & möta upp svärföräldrarna då Melwin fått feber där hemma.. Gråten är nära! & Kewin har haft två nätter som vaken nu... 😪

Så idag fick jag vara hemma då Andreas inte har energi lr ork att ha två sjuka barn hemma själv när han själv inte är pigg.
Igår fick vi hem intyg iaf från Andreas läkare om att Kewin ska få va på dagis hela mina arbetstider sen när jag börjar jobba på allvar.. Det känns bra!
& Jag plockade bort alla mina önskade arbetspass nästa vecka för att slippa bli bokad & för att slippa ringa för att va hemma, det är bara pinsamt & jag får sån ångest!
Jag vill jobba så mkt det bara går, då pengar behövs & speciellt nu till sommaren & festen. Men nu vill jag att alla blir pigga innan jag jobbar nästa gång. På måndag blir det att ringa vårdcentralen för att be dom kolla upp Kewin ordentligt då han är sjuk i stort sätt hela tiden!
Jag vill inget hellre än att mina barn ska få må bra!❤ Ska det va så svårt!

Idag ska jag städa, riktigt storstäda & vädra så gott det bara går!
Vår soffa ska rengöras med medel anpassad för soffan för den är såld & Hämtas imorgon!☺ & vi får hem vår nya i veckan förhoppningsvis!☺ Happy!
Det ska bli kul med lite nytt! Det piggar alltid opp!😊

Ha det gott! & njut av varje stund livet ger!

// Kram Malin

Likes

Comments

Vi fortsätter med sjukstuga! Det är helt sjukt, det ena avlöser det andra...Så håller det på om & om & om.... 🙈
Kewin är genomförkyld IGEN, näsan rinner som en öppen kran & inte nog med det så har han fått ögoninflammation på båda ögonen! Även jag men peppar peppar så är mitt öga finare idag!
& som att inte det vore nog...  Så skulle Kewin ivrigt upp i sin nya säng, snubblar & faller med ansiktet rakt i sängkanten! Jag skrek!! Vilken otäck smäll! 😢
Ena sidan av kinden fick ett skrapsår & vid ögat ett jack & skrapsår.. Usch han lär ju va helt igensvullen imorgon, stackars stackars barn!!😢
Min lilla olycksfågel!
Så nu ligger jag här brevid & tänker inte somna än...

Annars är allt som vanligt & som det ska tycker jag ☺

Imorgon ska Louise gå på stan med en tjejkompis som hon lärde känna på Basketskolan för 2 år sedan, Kul att dom fortfarande håller kontakten...👍Så Andreas ska in till stan med henne sen vet jag inte va han hittar på under tiden. Melwin följer säkert med som sällskap.

Idag har Melwin varit med farfar & hämtat lastbilar, det va stort!☺ Melwin.. Han är farfars pojk!
Häromdagen sa han "Jag önskar att farfar va min pappa" Vi frågade "Varför?" Melwins svar förvånade oss inte... "Jo för jag får allt jag vill ha av farfar, han är så snäll" 😂
Så ja där trivs han godingen!

Idag kom min klänning hem till den stora festen i sommar!👌 Spänningen stiger ju mer man närmar sej! Men de ska bli skoj!🍒& Kul att både min & Louise klänning satt bra... Det är ju lite osäkert när man beställer utan att prova innan. Men vi har mätt & mätt & skickat efter, efter måtten.
& Grabbarna är så gott som klara oxå!

Nu ska jag lägga ner mobilen för ikväll & lägga mej & hålla om min lilla olycksfågel..

Ta hand om er!
//Kram Malin
Likes

Comments

Helt fantastisk fint väder även idag, men blåsten har allt varit lite småkylig.

Idag har jag börjat måla husgrunden på baksidan, nu är det framsidan kvar. Det tar sin lilla tid att först skrapa bort föregående lös, flagnande färg, borsta & sedan tvätta. Men va kul det är att se skillnaden!
+ att man har 3 barn som kräver sitt... Idag kom min fina svägerska hit & sysselsatte barnen. Guld värt!Hade aldrig kommit så långt om inte hon varit här. Louise vår stora tjej är otroligt hjälpsam men vi vill inte lägga allt på henne. Hon måste få ha sitt & inte bara va barnvakt åt sina småbrorsor.
Andreas har fixat med nya landet han håller på med på baksidan... Kommer bli 👌!
Härligt det känns att äntligen ha kommit igång!
Ikväll bäddade vi till dom två stora i tv rummet.. Det gjorde vi alltid förr, inte ofta men någon gång ibland.. Barnen älskar det! Mysigt!☺ Där kommer dom säkerligen sova gott i natt!

Ha det gott & va rädda om er!

//Kram Malin

Likes

Comments

Hoppas ni alla har haft & har en bra påsk med god mat, dricka & fått umgås med era nära & kära.🐣 Vi har haft en väldigt lugn påsk. Tagit en dag i taget.
Idag har jag jobbat en liten stund på förmiddagen sedan åkte vi till mina fina svärföräldrar & åt påskmat även Andreas härliga farmor va där. Som vanligt proppar man i sig massor & alldeles för snabbt så man blir övermätt! Men gott är det!😊
Sen gick vi bort till lekparken! Det har ju varit en helt fantastisk dag idag!🌞

Kewin har dock börjat bli riktigt åksjuk! Igår nästan hemma efter en åktur så lägger han 3 fontäner rakt ut, stackarn! & idag phuuuu trodde aldrig att vi skulle komma fram till P-vik. Fick stanna längst vägen då han spydde ner både sej själv & bilstol. Stackars stackars barn!😔 svärmor drog igång tvättmaskinen direkt när vi kom! Jag fasade för hemfärden men stunden i lekparken gjorde susen så han somnade innan vi ens lämnat Påskallavik & sov hela vägen hem & en stund till.
Läste att man kan sätta ett plåster på naveln mot åksjuka?! Någon som testat?
Det ska jag testa, kan va värt ett försök! 👌
Eller är det någon som har något tips? Det tas tacksamt emot!

Igår hade vi besök från andra sidan, lr Andreas hade påhälsning & fick en rejäl "knäpp på näsan"! Den behövde han! 🙈
& Nu ikväll hade även Louise besök på sitt rum. Hon stod & sjöng, hon hade pausat för att dricka då plötsligt locket på hennes låda hon gjort i slöjden börjar skaka. Louise kommer till oss i ryk & drag! & benen skakade!
Jag sa att det är kanske gammelfarfar som är & hälsar dej, han kanske klappade händerna när du sjungit klart.👏 Louise va speciell för min farfar så tror jag helt säkert på att han är här & tittar till oss och speciellt Louise. Dagen han gick bort gick jag till honom & hade Louise med mej. Louise visste inte riktigt hur hon skulle va men jag fanns där vid henne hela tiden.
Farfar sa till henne "Kom min lille flicka så jag får ge dej en kram!" Den natten sen gick han bort... Va det henne han väntat på? Ibland undrar man över saker man aldrig kanske får svar på?!
Man försöker så gott man bara kan för att barnen inte ska bli rädda!❤

Nähä nu är det snart dags att krypa i säng.. Hoppas på lika vackert väder imorgon!🌞

Va rädda om er!❤

// Kram Malin

Likes

Comments

Påsk & barnen väntar ivrigt sina påskägg! 🐣
Eller åtminstone Melwin som vi än sålänge lyckats få att tro på att det är den stora fågeln som stod på ängen idag som kommer med ägg.. Tranan.. Eller så är det påskharen som kommer.. Hans stora bekymmer är nog egentligen mest hur den ska komma in?!
Man kan se spänningen & ivrigheten i hans ögon!😊 Underbart!
Louise spelar med & är en klippa med påhitt!
Minns när Louise va runt 5 år & jag klippte sönder en kudde & spred fjädrarna som en gång från fönstret som stod på glänt på morgonen fram till hennes mössa hon hängt på sitt dörrhandtag till sitt rum. Vilken grej de va!☺ Idag funkar inte det!😄

Jag kommer alltid minnas & blir varje påsk påmind om när jag själv va liten & oxå va runt 5 år. Det va ju såååå spännande att få hänga upp mössan på väggen vid sängen & att vakna på morgonen & se om man fått något! 🍬
Den där morgonen för ungefär 27 år sedan glömmer jag aldrig! När jag vaknade tidigt, de hade knappt hunnit bli ljust ute, jag sätter mej upp i sängen & nere vid fotändanmin säng ser jag något på täcket som ser ut som skit... Seriöst! Jag fick världens panik, grät förtvivlat & skriker i högan sky "Pappa! pappa! pappa! Tranan har skite i min säng!" Tänk er själva! Vakna & vara nyfiken på vad som finns i mössan men de första jag ser är en bajskorv! 🙈 Så hemskt! Pappa kommer springande upp för trappen & tänder lampan i taket. Där ligger min brors astma inhalator. På den tiden såg dom ut så, man kunde dra ut inhalatorn så formen blev böjd. (halv cirkel) Idag kan man ju skratta åt att!😂 Herregu! Men det är ett minne värt att minnas!☺

Idag har Louise varit med mormor en sväng. Bröderna bus har varit hos farmor och farfar medans jag & Andreas åkte till Kalmar en sväng för att köpa färg till huset.
Väl hemma i Påskallavik så hade farfar/svärfar lastbilen hemma & barnen ville ta en tur.. Så jag & pojkarna hoppade upp i lastbilen & tog en tur med farfar/svärfar. Trevligt, de va inte igår man åkte lastbil! & premiär för Kewin!☺

När vi väl kommit hem va det dags att fixa mat, ja jag va så sugen på påskmat så det fick det bli.😋 & dra mä baklänges jag fick blommor av min karl idag & hårfärg (Jag har gnällt om min utväxt lite länge nu kanske)! Visst är det mysigt att bli överraskad när man minst anar det?! 😘 Puss på dä!

& Ikväll har vi haft fikabesök av min fina svägerska med familj!❤

Nähä nu ska jag sova så jag vaknar före barna imorgon... Vilken besvikelse om inte tranan/påskharen hunnit vara innan barnen slår upp ögonen!☺

GLAD PÅSK!🐣

//Kram Malin
Likes

Comments