Den senaste videon jag la upp, finns ännu en video som kom upp igår. Det bästa som hände mig 2017!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Jag är inte själv en snusare, men vet några i min omgivning som gör det. Och jag vet också att dessa snusdoser finns med överallt. Jag själv tycker inte om snus, jag har testat en gång, i 9an. En kompis bad mig att testa, jag kände inte att jag mådde speciellt bra eller att det var något som lockade mig. Kanske var de snuset för starkt för mig, inte vet jag. Men jag vet en hel del som snusar, de flesta killar. Varför just de snusar vet jag inte, men oftast är det äldre män som snusar, antingen har de varit rökare tidigt och fått någon sjukdom och slutat och istället börjat med snus, eller folk som inte känner att rökning varit något bra val. Jag kan tänka mig att det är skönare att snusa, du behöver inte direkt gå och ställa dig utomhus, speciellt inte nu när det är vinter och jätte kallt ute.
Snusar man har man ju det alltid nära till hands och kan bara stoppa in en i munnen när man känner för det.

Som min mammas gubbe, han är ju förälskad i snus. Han har ju alltid en i munnen, glömmer han sin dosa så måste han iväg med detsamma och handla. Senast var ju nu i helgen. Han brukar vanligtvis köpa massa att ha hemma så han slipper handla så ofta, men den sorten han snusar säljs oftast bara i vissa matbutiker. Vilket jag hört han tycker är rätt jobbigt. Nu förtiden finns det ju lite nyare sätt att köpa sitt snus på. Bla. internet. Hur praktiskt? Slippa gå till affären och kanske riskerar att de har slut? Det kan ju hända. Och istället beställer man hemifrån när man märker att man behöver fylla på. Som www.snusbolaget.se dom säljer snus på nätet. I de flesta sorterna. Jag såg även att man kunde göra sitt eget snus, och det är ju ändå lite häftigt kan jag tycka.
De säljer även lite andra saker, och deras sida är väldigt enkel och professionell gjord. Vet ni vad? -De år jag inte haft någon idé på vad mammas gubbe velat ha i julklapp, då har jag faktiskt köpt snusstockar. För det vet jag att han älskar. Så kanske ni som snusar eller känner snusare också kan hitta den perfekta julklappen på snusbolaget som kan ligga under er gran?

Likes

Comments

I förr igår var jag på konsultation.
Och det gick bra.
Jag skulle inte opererats förens nästa år.
Tiderna är ganska fullbokade nu, och de arbetar bara några dagar till detta året. Men vill ni veta mer hur det gick så gå in på min yt.
Har spelat in en video där jag berättar mer ang operation och när det sker.

Deras klinik ligger så fint.
Jag älskar hur det ligger och deras utsikt inifrån deras lokaler.

Likes

Comments

Jag har tänkt på det länge, att visa sig svag, sårbar eller olycklig det nämns så sällan. Varför är det en sån tabu att visa sig svag? Varför är allt som visas på internet/sociala medier bara lyckliga stunder? Fina bilder. Perfekta familje bilderna? Perfekt upplagd mat och bilder på ett hem som ser ut som att ingen bor där!

Jag hajar det där med fina bilder, jag älskar också att ha fina bilder. Se fina bilder. Men jag kan också tycka om att se en fin bild med massa röra i hemmet. Som om någon varit där och gjort kaos. Det kan nästan vara mer charmigt.
Ska man inte kunna spegla sitt riktiga liv? Visa att vardagen inte alltid är så där perfekt och rent? Att barnen man har kanske river ner vart enda litet hörn så fort man storstädat? Att skriva ut att man innan hunnit sätta sig ner till bords antingen får hetsäta upp sin kalla mat eller att man varmt den i micron 10 gånger? Att en liten sak gjorde dig jävligt ledsen och upprörd? Att förhållandet verkligen inte är sådär perfekt som det ser ut. Men ändå visa kärlek. Att barnen bråkar stup i kvarten. Jag vet inte, men hos mig är det kaos 16 timmar om dygnet. Jag har aldrig haft svårt att prata om mina känslor i text. Kanske jag har valt fel tillfällen och gjort det på helt fel sätt men jag är inte rädd för att öppna mina känslor. De som fattar fattar, oavsett om jag skriver väldigt olämpliga saker ibland, men de som fattar förstår att jag just där och då är ledsen, sårad eller bara upprörd. Dock inte en förklaring men fortfarande mitt sätt.
Jag kan inte ta perfekta bilder på mat och barn om jag inte hållt på i 1 timma minst. Då har man liksom tröttat ut barnen för man ska ha en bra bild, men varför behövs ansträngning genom att ta bra bilder på sina barn för att de ska bli perfekta och för att andra ska tycka det? Barnen är redan perfekta. Iallafall i mina ögon. Och ta bild på mat som ska vara fin och lockande i andras ögon? Tjaa, då får jag helt enkelt äta kall mat. Innan jag hunnit slå mig mer för att jag tagit mat till barnen och fått dem i ordning vid matbordet börjar maten liksom svalna och ska jag på det få till en ”perfekt” bild kan jag räkna mig med att äta kall mat eller värma den i micron. Alla borde våga visa sig mer svaga, sårbara. för det är så livet är. Ingens liv är perfekt. Inte ens de som är rika och har alla prylar i världen. Det är bara något vi ser och tar den slutsatsen själva. Man måste kunna snacka om känslor och livet utan att det ska bli någon tabu. Eller att någon söker uppmärksamhet!

God natt och sov gott!

Likes

Comments

Idag var det dags att gå på konsultationen!
Allting gick bra. På 30 minuter var jag färdig. Med alla information, fick bland annat fylla i en enkät med frågor då han som opererar och äger stället gör en bröst undersökning just nu.
Fick en bokad tid, dock inte i år som jag hade hoppats på då det är slutet nu och fullbokat givetvis. Men kommer någon avbokning så är jag den som får en chans att välja.
Ska spela in en video där jag pratar mer om detta. Så det blir en liten ”serie” av det på yt.

Jag fick köra in idag, det var lagom läskigt. Aldrig någonsin kört på vinterväglag. Var försiktig ändå halkade jag 500 m hemifrån. Det var läskigt. Kändes som när man var på halkan.

Likes

Comments

Många undrar jämt om det blivit skillnad med barnen. Om jag/vi tagit skillnad på barnen.

Svaret är: Ingen gör skillnad. Även fast mina två äldsta inte har sin pappa med i bilden och vi inte lever ihop som familj jag och deras pappa så har det inte blivit skillnad. Efter tre barn så har jag nästan varit lite slappare med den sista. Jag är inte alls lika dalltig som med första. Och med det betyder det inte att jag inte bryr mig, men men slappnar av mer efter tre barn. Man är inte alls lika orolig som med de första. Man har ju lärt sig med tiden och åren.
Jag kan nästan känna att jag är hårdare med Z, än vad jag varit med de andra. Och klart det blir skillnad på något sätt ändå, det är ju olika åldrar på dem, det hade ju varit helt sjukt om det varit samma regler och krav på en 1 åring och en 7 åring.
Men annars så är det ingen skillnad. Jag är lika mycket mamma till allihopa. Jag älskar de alla lika mycket. Jag kan nästan kännas mer beskyddande mot de stora då jag vill att de ska känna att de har exakt lika mycket som deras lillasyster även fast jag lever ihop med hennes pappa. Jag kommer aldrig tillåta att H & M känner sig mindre pga det. Jag ger de mer uppmärksamhet och tid än vad jag gör med Z. Z låter jag vara med sin pappa medan vi andra gör annat som är mer roligt för de stora barnen. Även J tar ingen skillnad, och det har jag varit noga med att säga. Skillnad kommer inte ske i detta hem. Han fick mig och mima två när han valde att vara med mig/oss.

Likes

Comments

Helgen har varit underbar!
Började med att barnen plus kusinen blev lämnade till mormor och morfar.
Sen hämtade jag upp syster och den lilla systerdottern.
Vi beställde hem mat, umgicks med minstingarna.
Min bror var här. Vi körde på en sleepover. Sådär lagom mysigt och perfekt start på helgen!
Zoey älskade det om inget annat. Min vän med son kom också en sväng och umgicks. Kolla idol finalen & åt snacks. Såklart.
På natten kom även en klasskompis till mig med sin pojkvän. Vi babblade på ett bra tag innan det var dags för sängen. Det blev lite väl sent innan jag kom i säng, men det var det värt.
Lördagen började med att lämna jultidningarna hos alla som beställt. Åkte till Hörby där jag växte upp. Träffa en vän och hennes söner, för att sen lämna sista jultidningarna.
Imorgon ska vi bara njuta. Grodan var så trött att hon var pigg. Ganska jobbig att lägga, men hon var inte gnällig, snarare jätte glad!

Bjuder på några gamla bilder på små kusinerna!
Nu blir det sängen för min del, hoppas er helg varit fin! Sov gott!

Likes

Comments

Igår tog Haley med sig J till affären, och hem kom hon med en julklapp till mig. En tidig julklapp sa hon.
Två fina ljuslyktor som får skina i hemmet. Folk som känner mig vet att jag ör väldigt svag för sånt.
All heminredning kärar jag ner mig i.
Min fina älskade dotter!

Likes

Comments

Efter maten pysslade jag lite med barnen, slog in några julklappar ytterligare. Känns som att det aldrig tar slut.
Men jultidningarna som Haley sålt kom idag, så jag hämtade upp dom, delade upp allas beställningar och såklart fanns där några klappar i lådan så det var bara att packa in.

När vi pysslat en stund blev det våffel fika. Köpte en sån flaska på Lidl, man behövde endast tillsätta mjölken i flaskan sen skaka om. Jätte praktiskt och det luktade så förbannat gott. Och det var smarrigt också såklart!
Jag älskar kvällar som dessa, där man bara kan mysa och ha sig tillsammans med familj.
Inga måsten, bara njuta.
Ja, man kan göra det även om man är småbarns föräldrar. Det är inte alltid kaos i mitt liv, men 70% av tiden är det. Därför älskar man stunder som dessa.

Likes

Comments

Samtidigt som jag stod och laga kvällsmaten så fick jag för mig att ta in julkänslan lite till & gjorde då lite kolasnittar. Det är ju så oförskämt gott. Man kan inte sluta.
så efter maten fikade vi lite utav kakorna.
Alla älskade dem. Zoey var såklart först ut med att ta en, hon förstår ju inte vad vänta är.
Brukar ni göra kolasnittar?
Jag gjorde det för första gången förra julen, och fick då lära mig hur enkelt det är, så blivit rent förälskad i det!

Likes

Comments


Better Blogging Nouw