Torsdag redan, tiden går ju förbannat fort. Imorgon midsommar tydligen. Denna veckan började barnens sommarlov. Och även jag har fått njuta till fullo. Inte haft kunder, varit på körskolan eller såna saker. Idag dock ska jag dit och köra 80 minuter. Har dock övat lite teori. Såklart.
Jag hoppas det går bra med körningen idag. Annars får jag nog kramp. Nu ska jag fixa vid mig. Är rätt så trött. Zoey somnade vid halv 8 igår kväll vaknade 05, och var hur glad som helst. Man kan ju inte låta bli att skratta åt henne heller när hon sitter med det största smilet!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

I fredags var det skolavslutning för Haley. Hennes första skolavslutning, min första med barn, hennes första sommarlov. När hon satt där på scen, fasen så nöjd jag var. Så stolt och så liten var jag. Tänk vad fort tiden gått, efter sommaren börjar hon 1an. Jag älskar tanken av att hon blivit en helt egen individ. Jag är så stolt över vem hon blivit och är. Och trots att jag skäller på henne är det bara för att jag älskar henne och vill hennes bästa.
Såklart var Angelica med. Hon har varit med både på skolstart, skolavslutning och allt annat.
Och jag är som sagt evigt tacksam att jag får lov att dela dessa stunder med henne!

Jag köpte en stor ros innan vi gick dit, och hon var så stolt över sin ros. En sån liten sak. Men så glad det gör henne. Efteråt gick vi och käkade lunch.

Likes

Comments

Är det något jag tycker är otroligt viktigt så är det att det att ha det rent och fint hemma. Trots att jag lever med småbarn och tiden knappt finns så hittar jag mig alltid tiden. Eller försöker.
Men ibland är det även svårt att försöka få tiden att räcka till. Som nu när jag haft otroligt mycket att göra, mina sista studier skulle lämnas in, godkänd skulle jag bli, mammaledigheten som egentligen inte känns som en ledighet, min påbörjande på körkortet och kunder om dagarna. Och på allt detta ska jag hinna lämna och hämta barn från förskola/skola, handla och laga käk. Mina 24 timmar om dygnet känns som sex korta timmar. Och jag vet att det är flera familjer som känner som mig. På sista tiden har jag faktiskt tänkt på att anlita någon som kan stor städa hemma hos oss, en gång i månaden hade räckt för mig. Vi bor ju inte speciellt stort, men att slippa grov jobbet hade underlättat för mig. Jag har någon tvångstanke, och det är otroligt jobbigt. Jag måste ha det rent. Jag måste ha saker organiserade. Jag måste ha det fläckfritt när jag tittar på mitt golv, och speciellt nu när solen lyser in genom vardagsrums fönstret varje dag, jag ser hur skitit golvet är då, och ännu tydligare har det blivit nu när jag fått glasögon. Jag får tryck i bröstet, genast måste jag dammsuga och skura golvet. Det gör jag dagligen, ibland om jag inte hinner så blir det dammsugning. Men jag önskade att jag kunde grov städa hela lägenheten. Torka av alla skåp, lister och fönsterbänkar. Jag ser att det behövs, men tiden räcker inte till. Så jag får ta de ytor som vi mest kommer åt, och där barnen mest är på. Inte vill man låta barnen leva i en skitig miljö. Och det blir snabbt smutsigt med barn, men det är ju också charmen. Men jobbet står ju föräldrarna för. Och idag vet jag att det finns olika städföretag, och dessutom som tar rimligt betalt. Och vad är viktigare än det? Du är mammaledig, du får mammapening, du är inte rik direkt, och tiden finns knappt till. Ja då är det ju super med städfirmor, som är seriösa och billiga. Priset avgör mycket, men priset är inte allt så länge du får tid över till din familj och får ett rent hem samtidigt.
Jag var inne och besökte en hemsida http://hemmiljo.se/ och kikade, de har ju allt inom städ. Och till bra priser. Du kan till och med kolla vad din städning kostar genom att kolla i deras prisskillnad de har på sidan. Smidigt! Och du kan även som företag få din städhjälp där ifrån. Samtidigt kan man också läsa om andra kunders recensioner, vilket är bra tycker jag. Då kan du kolla om det är bra företag, om de utför bra jobb osv. Vem vill inte ha ett rent hem och få mer tid över till annat som är viktigt?

Likes

Comments

Jag lyckades inte hålla mig ifrån och bara "testa". Idag var jag iväg och fyllde på läpparna igen. Andra gången. Jag sa en gång. Jag sa jag ska bara testa för att se hur det känns. Det blev inte så. Idag körde jag dessutom på dubbelt upp. 1 ml. Det känns bra. Fast överläppen är större än underläppen och svullen är den.
Men jag hoppas att resultatet är fint efter det lagt sig. Hittills är jag nöjd.

Likes

Comments

Denna skruttan blev idag 11 fantastiska månader. Elva. Hon är sjukt bedårande. Sjukt gullig. Sjukt söt. Sjuk fin. Sjuk perfekt. Sjuk charmig. Sjukt gnällig(ibland). Sjukt mammig. Hon är lite av allt. Men sjukt mycket av allt också. Men mest av allt är hon perfekt.

Annars har dagen bestått av massa sysslor, naglar, ta hand om barn, ännu mer naglar och sysslor. Jag hade sista kunden för 30 minuter sen. Helt slut.
Imorgon ska jag på kurs, på jobbet. Sen är det hem till kunder. Inte en lugn stund. Mamma och Erik har varit här. Miley hängde med dem hem såklart. På lördag sticker de till Thailand så hon passar väl på nu.
Annars så var jag på skolan imorse och sökte till nya kursen inför hösten och min yrkesutbildning.
Jag är taggad fast än jag inte borde vara det. Körkortet går sådär, glömt teorin helt. Får väl ta tag i det under helgens gång. Det blir ju lite lugnare nu också när skolorna snart stänger. Slippa tänka på att gå upp tidigt och lämna och hämta osv. Känns rätt gött så.
Men vet ni vad? Jag borde kanske prioritera körkortet, men nu tänker jag kolla oitnb!

Likes

Comments

Imorgon blir denna lilla grodan plötsligt 11 månader gammal. Hur sjukt är det inte?
Tiden har bara rusat förbi, utan en enda förvarning. Snart ska hon börja dagis. Och mitt mammahjärta brister än en gång. Hon är ju så stor och vis nu. Så otroligt framåt och dessutom väldigt envis. Hon vet vad hon inte får, men ändå ska hon testa gränserna. Vet ni vilken charm det är dessutom att ha en vandrande 74 centimeters hemma som studsar runt här? Så fascinerande och se.

Likes

Comments

Gjorde precis naglar på My. Förbannat snygga!
Älskar att få göra olika naglar. Att få testa på olika former.
Hon väljer för det mesta alltid rosa. Och det slår aldrig fel. Hon har också alltid för det mesta långa. Och jag kan väl bara medge att det är sjukt snyggt!

Likes

Comments

Aldrig tänker man på hur viktigt det är med ren luft, eller frisk luft. Jag har varit en utav dem som aldrig gjort det iallafall, nu mera tänker jag ändå lite. Det handlar ju sällan bara om mig nu mera, oftast så är det för barnen.
Som nu när min stora dotter går i skolan, jag har besökt skolan. Och jag tycker att det är otroligt viktigt att det är en bra miljö i klassrummet. Vad som också är viktigt är luften. Jag kommer ihåg när jag gick i högstadiet, i ett klassrum var det så förbannat varmt. Deg hjälpte inte ens om du öppnade alla 5 fönster som fanns i rummet. Det kändes som att du satt i en bastu. Det var nästan en obehaglig känsla. Och där skulle du sitta i 90 minuter och ha undervisning. En sak lärde jag mig, att sitta i en miljö, i ett rum med så dålig luft fick mig att inte lära mig någonting alls. Jag kunde mindre när jag ifrån min lektion, än när jag kom till lektionen. I 90 minuter önskade vi oss lite kyla. Allt vi tänkte på var att få lite frisk luft.
Att sitta i ett klassrum med så dålig luft, är inte nyttigt. Du lär dig ingenting. Du blir bara trött i huvudet, vilket resulterar till att du lika bra kunde skippat lektionen, för du lärde dig noll. Så idag tycker jag att det är otroligt viktigt att barnen sitter i ett klassrum med bra luft, ren luft. Och jag skulle till och med kunna se att alla klassrum har aircondition ut ifall sommaren skulle bli varmare än man trott. Och det skulle behövas.
Ibland önskar jag att jag hade det hemma också, vi bor högst upp i byggnaden, och på sommaren blir här obehagligt varmt. Nästan lite kvavt blir det i luften här hemma. Och det skulle vara bra med aircondition eller luftrenare med tanken på att min pojkvän är allergisk mot damm och allt annat som man kan tänka sig.
Aircondition eller luftrenare kan man få tag på ganska enkelt nu förtiden, men ibland vill man inte bara köpa något för att. Ett bra företag, med bra saker är ju alltid att rekommendera. Som jag har varit inne och kollat lite på luftmiljöbutiken.se och tycker sidan är väldigt enkel, bra beskrivning och jag såg även att man kunde få kostnadsfritt hembesök. Kanske för att få rådgivning, hjälp och hitta det bästa för just er.

Likes

Comments

Mitt liv är en enda röra just nu.
Jag är klar med skolan, fick ett C som slutbetyg. Vilket jag är mycket nöjd med. Jag har kämpat och slitit hårt samtidigt som jag varit mammaledig. Och till råga på allt detta tog jag på mig att jag skulle ta körkort. Idag körde jag min 13e lektion. Klarat fas a och b i teorin. Men åter är det mycket kvar. Jag kämpar med detta körkortet och redan har det fått mig att slita mig i håret ett antal gånger. Idag var jag även på teorilektion, det gick bra. Och snart ska jag börja jobba. Som ni förstår på bloggen så är den under all prioritering just nu. Så som det får vara ett tag. Jag ser andra möjligheter och bloggen kommer inom sin tid tillbaka till det vanliga.

Men livet leker, förra helgen var det mammas 50 års fest. Vi hade trevligt! Kanske för trevligt.

Likes

Comments

Jag har inte vant av mig med det här att spendera ännu. Jag lever som jag gjorde i Thailand typ, men där kostar ju saker knappt något.
Men som sagt, grodan är i behov av nya kläder. Känns som hon mest växer. Och det känns inte som att storlek 68 varade speciellt länge. Hon hade den storleken när vi åkte till Thailand och när vi kom hem var dom utväxta. Och jag fick rota fram lite i växa lådan.
Men det var ju knappt. Så fick snällt beställa hem till damen. Och de stora tjejerna fick klänningar de kan ha till vardags. Och jag fick nya kuddfordral till soffan. Jag får inte nog med inredning. Ännu väntas det 3 prints. Samt ska jag beställa hem gardiner och en matta. Samtidigt vill jag även ha massa nya växter. Och känner samtidigt att vi måste införskaffa oss en fåtölj. Ja, men listan kan göras lång. Och plånboken ekar snart.
Och imorgon ska jag betala mitt körkort och köra min första lektion. Heja mig. Jag hämtade förresten ut mina glasögon idag också. Jag vet inte vad jag ska tycka ännu. Det känna ovant.
Jag tyckte ändå dom satt riktigt bra när jag var och valde ut dom. Idag kände jag bara fy fan vilken nörd jag är i dom. Hur som helst, läggdags, imorgon väntar en dag med spänning.
Mamma fyllde 50 år idag, hon fick ju sin present i helgen, men jag var tvungen att köpa lite små saker och lägga i en påse tillsammans med en ballong. Lite serum, ansiktsmask, handkräm, godis, två utskrivna bilder på min familj med henne och en på henne och Erik i en ram, samt ett doftljus. Jag tror att hon blev glad. Sen bjöd vi på mat. Och ett nytt set naglar fick tanten. Grattis mamma på din dag!

Förresten jag fick denna labyrinthyllan av syrran och hennes familj. Så glad! Så nöjd! Jag har länge velat ha en sån, men priset man får ge för dem gjorde att jag backade lite. Men nu, äntligen! I hyllan har jag satt upp saker som är fint, men samt betyder något för mig.

Mamma i mina brillor. Hon passade i dom bättre än vad jag gör...

Likes

Comments