Header

Go lördag allesammans!
Jag har haft en riktigt bra dag måste jag säga, tog en längre promenad under dagen och fick höra att en kompis sedan flera åt bakåt skulle komma till Uppsala! Fick äran att träffa henne och hennes familj igen vilket vart riktigt mysigt. Man blir alltid så pigg av att träffa sina gamla vänner och bekanta, väldigt uppfriskande. Så var vi på bio med en kompis och hennes korridårare. Vi såg Skönheten och odjuret som jag tyckte var helt okej, men att det såklart fanns en del att bättra. I ett skede blev den en aning tråkig... Rekommenderar ändå att se den!

I morgon ska jag göra de typiska söndagsmyset och städa samt plugga. Har varit så dålig på att läsa nu under några dagar att jag nästan skäms. Det har bara varit så mycket från olika håll och därför har de blivit lite att lida. Men ska nu ta bättre tag i det och vara så bra som jag kan!

Likes

Comments

Idag åkte jag en bit bort från stan för att jobba och måste säga att det var ett av de bästa ställen jag varit på. När alla är goda både vuxna och barn, skapas en harmoni vart alla har det bra att vara. Tack för en bra dag, stort tack!

Tentan närmar sig samtidigt som mängden att läsa ökar... Stressen stiger som bara den.

Likes

Comments

Ciao babes!
Idag satt jag i skolan från kl 8-17 och arbetade med vår 24h hemtentamen. Under min korta paus bestämde jag mig för att ta lite fiina bilder, visst skulle jag passa i rosa hår? Skulle i alla fall vara glatt under en så sunkigt grå vinter. I morgon har jag en helt fulltspikad dag då jag ska jobba samt direkt efter det ta bussen till Sävja och ta nycklarna till Rikshem.

Hoppas ni har haft en bra start på veckan & att de fortsätter att vara super!

Likes

Comments

Idag ska jag åka hem till Helsingfors för lite mindre än en vecka. Det ska bli så härligt att få komma hem till mina två käraste och vara med familjen igen. Dock känns det samtidigt lite lustigt för att då jag flyttade under helgen så känns det konstigt att lämna lägenheten så fort då det verkligen känns som ett hem nu. Jag ska visa er lägenheten när allt är tip top! Känner i kroppen också att jag snart ska resa igen, har svårt att sova och är en aning nervös hela tiden. Nägot som är skönt är att jag kommer inte att ha med mig så mycket egendom som jag brukar utan bara min kära LV med det mesta som behövs. Tänkte även ta med mig kameran och fota lite hundarna och vad som händer hemma!

Likes

Comments

De som känner mig eller har läst min blog förut vet att jag studerar den fjärde terminen på förskollärarlinjen. De som känner mig riktigt väl har hört om mina ändrade värderingar om yrket och hur det känns att bli något som kanske inte sen heller är rätt för en. Sähär börja det...

När jag skulle söka till en utbildning, hade jag ingen aning om vad jag skulle söka. Jag hade mina drömmar men var för feg/realistik för att ta och söka på dem. Dock hade jag sedan flera år tillbaka varit också intresserad av läraryrket och därmed sökte till det inom flera städer och nivåer. Så kom jag in på den som jag aldrig hade tänkt mig att jag skulle bli: förskollärarprogrammet i Uppsala.

Samtidigt som jag var jätte glad över att ha kommit in i en utbildning, ville jag inte berätta för någon om det. I mina tankar var det inget mer än en barnskötare jag skulle bli, någon som inte skulle göra något mer än att byta blöjor och se till att barn inte gör sig illa. "De som kalla sig förskollärare var inget mer än personer som hade krossade drömmar" var min tanke då det var min erfarenhet av dem. Det var spännande att flytta till en ny stad och påbörja universitet. Dock kände jag mig utanför när någon förklarade sig som att "jag har valt detta yrke för att jag vill påverka världen" eller "jag vill se hur vi blir som vi är" samtidigt som de enda jag hade att komma med var "jag tycker om barn".

Jag lärde snabbt känna många bra människor som också fått mig att se saker på ett annat sätt. Dock var det på min första VFU som jag lärde mig vad yrket påriktigt handla om, eller i alla fall fick jag ett hugg om det. Jag träffade motiverade pedagoger som fanns där som vägledare, mentorer för barnen som faktiskt också kunde mer än vad jag hade kunnat tänka mig. Jag fick en hel del inspiration och uppskattning för yrket tack vare alla som var på min VFU plats och jag kommer aldrig att glömma det. Mina dåliga tankar om yrket var inte rätta, vilket jag fick lära mig genom dessa människor och de andra pedagoger och barn jag fått träffa genom jobbet.

Jag var som sagt rädd för att berätta människor vad jag skulle bli. Efter ett tag på utbildningen fick jag höra av personer jag känt ett bra tag de samma kommentarerna som efter min första praktik har fått mig att bli rasande då de antingen själva inte studerar alls eller ska bli något som inte alls är "bättre" än de jag ska bli. "Du blir ju en barnskötare, som en dagistant. Int gör du något mer". Förskollärare är pedagoger som stödjer barn i sin utveckling och stimulerar samt inspirerar dem till de framtida lärandet. Med hjälp av vuxna som kan sitt yrke så har barnen bättre chans att lära sig och vara glada i sig själva och den livssituation de är i. Vi är inte barnskötare som vill ge sig ett bättre namn. Vi är där för att hjälpa barnen till en bättre start i livet så att de förhoppningsvis inte blir bittra jävlar som säger att de är som att vara barnskötare med ett finare namn.

Likes

Comments

Louis Vuitton Neverful
Detta är en väska som jag har drömt om i år och dar. Jag var ändå aldrig helt 110% säker om jag verkligen var redo för att lägga så mycket pengar på den som den kosta, men lustig som jag är så när det kom med rose ballerina interior så kunde jag bara inte hålla mig. Det blir ju som en investering och jag är väldigt nöjd i min.

Ananas burk
Jag är inte någon större fan av ananas när de gäller kläder eller accessoarer men när de kommer till fina små inredningsgrejer så har jag svårt att säga nej. Denna hittade jag på Åhlens från rean på 45:- så priset var inte heller allt för dåligt.

Cashmiere
Denna godinge hittade jag på H&M event som var i torsdags. Originella priset var 1000:-, men som hade under vinterrean dragits ned med -50%. På eventet var produkterna även en -50% på rabattpriset som gav nya priset till denna 250:-. Kassörskan gav ytterligare rabatt och jag fick betala 150:- för tröjan. Vilket fynd!

Adidas Originals Flashback-sneakers-ice
Dessa skor har varit de enda plötsliga köpet. Jag har ett tag drömt om lite mer "nude" colored skor men har tänkt att jag inte behöver sådana då min sko "samling" är bra dom de är. Så såg jag dessa och kunde inte vara utan då jag dessutom fick en bra rabatt på dem också! Nu väntar man vara på finare väder så att man kan dra på sig dem!

Skorna hittar du här

Likes

Comments

1. Instagram
De flesta känner igen appen sedan flera år tillbaka. Personligen fick jag pröva på instagram första gången år 2011 och blev direkt kär i appen. Som en person som älskar att fotografera så var det en underbar sätt att få dela med sig av allt med världen samtidigt som man får se vad andra hållit på med. Tycker faktiskt mera om funktionen som man känner igen från Snapchat på instagram än dess originella app.

2. Camera 360
Är absolut min favorit fotoredigeringsapp. Man kan göra så mycket och samtidigt få bilderna att se mer professionella ut, om man vet hur man gör. Appen har massor av olika filters samt regleringsmöjligheter.

3. WeIt
Åter igen en app som har någoning med fotografier att göra. Denna app fungerar för mig som inspiration inom flera olika områden och man kan lätt hitta bra quotes här.

Har ni några absolut favorit appar som ni brukar hålla på med dagligen med? Skulle vara intressant att höra vad ni tycker om!

Likes

Comments