Header
View tracker

Ciao!
Idag gjorde jag mitt första arbetspass på en förskola via Vikarieförmedlingen! Det kändes bra att få komma igång med det egna arbetslivet, speciellt inom yrket man studerar till. Förskolan var hur trevlig som helst och ska arbeta resten av veckan där också!

Det enda lustiga från idag var att jag ramlade på gården och hade såklart mina jeans med hål på knät. När jag såg på det först så var det ett litet sår. När vi skulle in, frågade ett barn vad som hänt med min fot och jag konstaterade att det helt enkelt var bara ett litet sår. När jag kom in och tänkte putsa det lite, såg jag hur hela knäet var sönder och helt röd. En av dem som arbeta där fick nästan spatt när hon såg det.. Som sagt jag som trodde det bara var ett litet sår.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Ciao!
Idag har jag ivrigt väntat på tenta resultaten samt varit aktivt i skolan. Vi fick göra experiment och lära oss lite nytt. Så var jag på lägenhetsvisning, vart lägenheten var hur fin som helst. Flickan som ägde lägenheten var hur trevlig som helst men det var många och se på det så vi får se..

I morgon blir det förhoppningsvis jobb, om inte så blir de plugg av allra högsta grad 👌

Likes

Comments

View tracker

I söndags bakade vi tillsammans med Janica! Hur fina blev inte våra pepparkakor? Kolla på Mumin! Pepparkäks lagning har alltid varit en tradition i vår familj under jultiden, vilket det säkert har varit hos de flesta andra också. Det är roligt att få göra olika former av gubbar och varelser samt dekorera dem så fint som man bara kan! Vi ska förhoppningsvis göra ett hus också, men det blir nog närmare julen...

Likes

Comments

Ciao allesammans!

För att vara en måndag så har det varit en ovanligt bra dag, eller så känns det i alla fall. Vi hade våran didaktiska-planering examination som gick hur bra som helst! Samt lovade läraren lite att tentan skulle ha gått bra... Vi får hoppas på det bästa! Resultatet borde komma ut i morgon eller på onsdag, så snabbt som möjligt vore ju bäst. Dock ska jag vara glad för att det "senaste dagen" är den 12 så de har ju lyckats rätta till proven relativt snabbt.

Poäng för det till läraren!

När jag kom hem, tänkte jag att jag skulle försöka ta lite bilder för att kunna skicka julkort till de närmaste i familjen. Dock tycker jag inte att jag är så fotogensik och dessutom när jag tänkte att jag skulle filma en video vart jag presenterar mig själv så blev det ju inget bra. Fy hur hemskt det kändes att se sig själv! Så mycket man kunde förbättra på i sitt ansikte och sätt att vara, fy. Dock skulle man ju kunna se det också som en bra "terapi" för en själv att börja acceptera sina sig själv och samtidigt lära sig någonting nytt. Det kommer ju alltid att finnas någonting man nojjar sig över i sig själv så varför inte försöka helt enkelt lära sig att älska sig själv?

Vi får se om familjen får någon julkort...

Likes

Comments

Då är en till vecka snart över och julen är allt närmare! Vad har ni för planer? Själv ska jag åka hem till Helsingfors och stanna där i nästan två veckor vilket kommer att vara underbart. Idag blir det en städningsdag här hemma, dock ska jag först gå på julklappshandling... Spännande!

Efter att ha funderat på saken länge, vågde jag köpa denna lilla fina ryggsäcken från Zara! Det går också att ha som en liten crossbody men som sagt även som en ryggsäck. Denna passar i så många olika outfits och är så fin i sin lilla storlek!

Likes

Comments

Ciao alla fina!
Jag har varit väldigt upptagen under de senaste månaderna att de har varit helt sjukt! Det har varit tenta, praktik, halloween och gäster, allt som har lyckats ta bort tiden från bloggandet. Fram tills julen kommer taken att vara ganska lika så vi får se hur mycket ni får höra av mig fram tills dess. Men kort om vad som hänt...

1. Mina föräldrar var och hälsa på under en helg på slutet av oktober. Det var härligt att få se dem igen då jag inte har haft någon tid att åka till Finland under hösten. Vi åkte till Mall of Scandinavia, åt god mat och promenera lite i stan. Radisson Blue var en helt okej hotell...

2. Halloween. Vi klädde ut oss och gick ut en sväng i stan. Det var en händelserik kväll som man aldrig kommer att glömma bort... Så fick man också träffa Janicas flickvän!

3. Ninas födelsedagsfest. Det var härligt att bli inbjuden på Ninas 35 års kalas! Vi fick vara med i olika tävlingar och rita bilder samt fylla i en vänbok! Så fick man smaka på en oerhört god bål...

4. Hårfärg. Hade redan under ett tag drömt om att få färga mitt hår ljust igen. Som ni kan se på bilden gick planen lite sådär men nöjd är jag så det är viktigaste.

5. Rörelse och hälsa. Vi påbörja en ny kurs på början av månaden som verkar riktigt intressant! Vi har fått vara med om massor av olika rörelsepass på workshops och lära oss en hel del nytt om våra kroppar.

Idag hade jag en tenta som jag har fruktat över i en lång period och som jag hoppas att ska gå igenom. I morgon ska jag börja göra saker i ordning då Einari kommer och hälsa på mig här i Uppsala! Ska bli så härligt att få träffa honom igen efter att inte ha fått se honom i ett år!

Så är det massor av andra saker i skolan som ska skötas men ska försöka vara mer aktiv än förut här på bloggen!

Likes

Comments

Ciao allesammans!

Hur är läget med alla? Hoppas höstsnuvan inte har tagit över allt för många... Själv har jag nyst lite då och då samt förra veckan hade jag väldigt ont i halsen. Svartvinbärs saften var min bötning mot det och nu är jag friskare än någonsin. Något annat som har varit jobbigt har varit att jag inte riktigt har kunnat få sömn under de senaste nätterna, men vågar påstå att det beror på nervositet angående att i morgon är det den sista praktikdagen, föräldrarna kommer på fredag och har massor att göra hemma samt att har en hel del uppgifter som ska vara klara efter helgen men som verkar lite lustiga. Med andra ord saker som kommer att lösa sig!

När jag höll på att städa igenom mina saker, råkade jag hitta ett väldigt hatfullt brev som en person skrev åt mig för ett år sedan. Denna person hade något som tillhörde mig, en väska jag köpt i Spanien, men hen var inte villig att ge det tillbaka och när jag skulle träffa denna person för att få det så var hen plötsligt "sjuk". Eftersom det blev så att jag skulle åka iväg till Uppsala och allt annat stressade mig så ville jag verkligen få min sak tillbaka då det verkligen var en väska jag verkligen gilla så ville jag ha det hemma hos mig. Då tvinga jag denna person att ge mig väskan och för att vara helt ärlig så när jag såg henne var hon definitivt inte sjuk, långt från det.
Jag är så tacksam att jag lyckats få så falska människor som denna ut från mitt liv. Vad gör man med människor som vill få dig att må illa bara för att man själv inte har något gott att komma med? Vill man verkligen ha negativa människor i sitt liv då man själv vet att det inte är lätt att försöka hålla sig på fötterna och glad annars heller. Behöver man ha någon som inte låter dig vara glad över vad du har, som ex. i detta fall med väskan. Jag känner att en tung vikt har lyfts bort från mitt hjärta då jag kan vara glad över saker, utan att en person ska ta och kommentera negativt på allt och få mig att känna hemska skuldkänslor för att jag velat göra mig själv glad för en gångs skull.

Det handlar inte bara om att vara glad och må bra. Det är svårt när den andra inte låter dig känna och tänka som du vill. Vi alla är inte skurna från samma träd, vi är menade att vara olika. Det är det som är det bästa med att träffa och vara med nya människor då alla är sina unika personligheter som vi borde ta lärdom av i stället för att försöka svänga till vår egen tro. Alla gör sina misstag och om man är en riktig vän ska man kunna förlåta varandra eller i alla fall försöka göra det. Man ska kunna se saker från två olika perspektiv, inte bara sitt egna. Vad kunde jag gjort bättre för att personen inte skulle ha reagerat så? Vad kunde han ha gjort annorlunda för att jag inte ska känna såhär? De är såklart inte något man alltid vågar ta och diskutera om sådär bara, då de är lättare att gå runt i hat. Men kanske vi lär oss någon dag att göra annorlunda.

Det var en gång en person som sade åt mig att en människa behöver bara så många vänner som det finns fingrar på handen. Först visste jag inte riktigt om jag höll med det, men desto längre tiden har gått och meningen har sjunkit allt mer in i mig måste jag säga att detta är sant. Vi behöver inte 100 personer i våra liv för att känna oss viktiga eller för att hämta oss någon form av satisfaktion. En eller två personer som känner dig in och ut, som du kan dela med allt mellan himmel och jord samt inte får dig att känna som ett svart lamm räcker för att livet ska kännas bra. De som verkligen har en god relation behöver inte heller prata hela tiden eller vara fast i varandra dygnet runt. En god relation innehåller bråk, det är normalt.


Thank you to all of my friends who have been by my side for all this time. Without you, life would just be like tequila without lemon, phone without wifi or a long flight without your music.

Love you,

Maj

Likes

Comments

Hallo där!
Det har varit fullt upp på dagarna och man har fått lära sig en massa nytt för varje dag som går. Jag hade mina två aktiviteter under veckan och nu på den kommande samt sista veckan ska jag ha mitt tredje! Wish me luck ;) Och på fredag ska mina lovley päron komma till Uppsala och har äran att få sova på hotell under helgen. Det är första gången som min mamma är i Uppsala så de finns mycket nytt för henne att se här, haha. Ska bli kul att få träffa dem igen!

Likes

Comments