Ciao 🕊

Det har varit ganska lugnt nu under de senaste dagarna. Har träffat lite vänner och mer liknande planer kommer att ske under veckan. Så var jag med mormor i Heinola för att se på teater och spendera lite tid. Igår fick vi lite jordgubbar och andra godsaker!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Ciao everybody!

Här om veckan fick jag ett paket hem från USA, som jag hade beställt tillsammans med Janina. Det är alltså Kylie Jenners Vacation collection vart jag valde att köpa läppstiften (love) och Janina ögonskuggorna. Den som följer mig på snapchat har redan fått se en hint om dessa då jag kunde inte hålla mig från glädjen. Jag ska göra en full review om dessa och kommer också att fråga min kompis om vad hon tyckte gon om paletten. Har du nerfarenhet om dessa? Vad tycker du?

Nu är det även möjligt att subscribe till min blogg! Har du redan gjort det?

Last week I got a package from the states when Janina and me ordered from Kylie Cosmetics by Kylie Jenner. The products we got were from her Vacation-collection. eyeshadow palette and the lip kits. Those who follow me on snapchat have already had a sneak peak when I couldn´t wait to show. I will do a full review about the products I bought and I will ask my friend about her opinion on the eyeshadow. Have you bought anything from the collection or something else? What do you think?

Now its possible to subscribe with your mailadress! Have you done it already?

Likes

Comments

Detta är Tiana och hon är 3 år gammal. Hon älskar att få springa fritt i parken och att äta god mat. Hennes favoritleksak är en orange dinosaurie som hon alltid går runt och bär på.

När hon var bara några veckor gammal, hittades hon på campo nära Fuengirola i Spanien. Hon var fylld med insäkter och kräk, någon hade också tagit den lilla valpens svans. Hon undrade vad som skulle hända när hon fick konstiga ämnen på sig och sköldes sedan med vatten. Så var krypen också plötsligt borta! Sedan fick hon bo i samma bur med en lite mindre tjej som hette Mila. Hon var en bodeguero, spansk råtthund. En dag, när hon var 4månader gammal, kom en tant som tittade på henne. Hon hoppade mot porten och så fick hon komma ut. Tanten tog henne på promenad och så sade hon att "denna tjej kommer till oss".

Allting gick väldigt snabbt i den lilla hundens hjärna. Plötsligt hamnade hon i en lite mindre bur och så blev allt lite virrigt och suddigt. Så satt hon någonstans med andra djur i ett antal timmar som var så skrämmande. Man kunde höra motorn spela och det kändes som att vi inte var nära marken längre. Är det hit jag ska vara? Det känns inte bra... Snart var hon ute från planet, såg hon tanten igen och några nya människor. De pratade ett främmande språk vilket var först lite förvirrande. Det luktade också annorlunda där i de nya stället. Snart var Tiana i sitt nya hem vart hon än idag är och inte alls lika orolig som förut.

Tiana är en hund med stort hjärta och som vill vara god mot andra. Hon älskar sin syster Frida som hon alltid slickar i öronen och ger kysser på kinden. Tanten, som nu i dagsläge kallas för mamma, ger alltid god mat. Ibland vanlig hundmat men också får man smaka på de goda hon får. Det bästa är när man får smaka på apelsin som Tiana älskar så mycket! Ute tycker Tiana att leka med andra hundar och hoppa i vattnet.
Tiana är en hund som förtjänat lycka.

Du kan följa Tiana på instagram: @tipiyfrida !

Glöm inte att subscribe till denna blogg också!

Likes

Comments

Idag var jag först och tog hand om några ärenden tillsammans med pappa, sedan gick vi till Robert's coffee för en mysig kaffe/lemonad stund! Vi pratade med snälla människor som satt bredvid oss och så fick vi även sällskap av små fåglar som ville ha annat än sällskap...

Senare under dagen träffade jag Hanna och vi gick runt i stan. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Det är alltid så trevligt att få träffa vänner efter en lång tid ifrån varandra!

Likes

Comments

Igår när vi besökte Kuopio, ville pappa gå till Muikkuravintola Sampo för att äta siiklöja. Det är hans must-have när vi åker upp till landet, vilket är förståerligt när man ser portionen. Själv äter jag inte alls fisk så fick nöja mig med en lövbiff! (Min favorit...)

Nu sitter vi i bilen och kör hem till Helsingfors igen. Inte mer lång tid innan jag ska tillbaka till Sverige igen...

Likes

Comments

Våra girls älskar att vara på landet! Vi skulle åka en snabbis till stan igår (nej jag ville inte lämna dem med personen jag skrev om i senaste inlägget) så ville inte Tipi alls hoppa i bilen utan sprang in i huset igen. De älskar att springa efter den orange bollen och att gå ned till vattnet för att ta en dopp. Det är så sorgligt att vi inte har likadana möjligheter i stan som här för detta är verkligen ett gott hundliv!

Likes

Comments

Igår åkte vi till landet igen efter en nedgång som skedde bara några minuter innan resan tog plats. Eftersom landet ligger ca.6h ifrån Helsingfors, hade jag mycket tid att tänka på saker och ting, hur härligt det ska vara att få åka bort ett tag (har ej chans att resa annars under sommarn) och på de viset få njuta av semestern. När vi kom fram, fick jag inse att så vart de ju tyvärr inte och har sedan dess bara varit gråt färdig igen. Vi säger såhär att det finns bara några personer jag hatar på denna jordklot och nu tvingas jag spendera mina få dagar här med personen ifråga...
Som tur har jag mina gäris som ger mig sällskap och mina glada, lustiga kläder!

Likes

Comments

Ciao allesammans!

Nu tänkte jag dela med mig av mina 4 favorit youtube kanaler som jag brukar mest se på då inget intressant kommer från tv:n. Jag har inte alltid varit någon stor fan av youtube som jag vet att många andra är och brukar i allmänhet inte spendera min tid allt för mycket där. Dessa fyra är dock de kanaler jag ser mest på och det ska bli spännande att få visa dem för er!

Shea Whitney

Shea Whitney pratar mycket om olika designer märken och visar upp sina egna produkter från ex. Louis Vuitton och Chanel. Hon brukar presentera dem och ge sin åsikt samt råd hur man kan se till att de hålls i bra skick. Hon pratar även om hur man kan göra för att samla in pengar eller hur man kan hitta de bästa på lägsta pris.

Special books by special kids

Chris och hans fru/flickvän reser runt i Amerika (och ska börja göra de runt i världen) och träffar olika barn och vuxna med särskilda behov. I sina videos intervjuar Chris dessa personer och lär känna dem och man kan verkligen känna av värmen och kärleken för det han gör. Detta är absolut den bästa av dessa fyra jag presenterar idag!

Vill du lära dig mera om Special books by special kids och arbetet de gör kan du besöka deras hemsida här.

Henry Harjusola

Henry är en finsk youtuber som gör videos om smink, hår och vlog om sina dagar. Han har en underbar personlighet och man kan inte vara utan att skratta när man lyssnar på det han säger, han är jätte rolig person. Man får bra tips om hur man kan ta hand om sin skönhet och hur man hämtar bäst fram sina bästa egenskaper. Han inspirerar även till att man ska våga vara sig själv och inte bry sig om det andra tycker och tänker.

Life where I´m from

Pappa gör tillsammans med sina två barn videos om hur livet i bla. Japan och Canada är. Videon berättar väldigt mycket om hur saker och ting är från barns synvinkel och dottern Aiko är oftast den som presenterar de olika ämnen som berättar om. Det är intressant att se hur olika det är ex. mellan Japan och Finland eller Sverige och verkligen när man får lära sig om det från hur barn ser på det...

Har du någon favorit youtubekanal? 

Likes

Comments

Idag städade jag balkongen. Tvättade alla ytor och la möblerna på plats. Själv tycker jag att det blev riktigt mysigt och fint, ett bra ställe att fira midsommar i eller allmänt njuta av de varma sommardagarna. Så känns det så underbart när man har lyckats göra någonting bra och som man har så mycket glädje av sedan (+ familjen var också nöjd vilket var det viktigaste!)

Hoppas du har haft en bra midsommar ❤️

Likes

Comments

I helgen hände det någonting som var förväntat men som ändå kom som en överraskning. Ca. 14 tiden fick min mamma ett samtal från mormor att morfar, vaari, hade avlidit. Enda sedan den stunden har jag haft svårt att inte gråta och hålla de glada humöret. Under bara några dagar har det hänt en hel del mer saker som jag inte vill tala om men som också medverkat i att göra denna period till en bottennotering i mitt liv.

På något vis har jag ändå kunnat samla in styrka åt mig och känner att trots allt de sega och jobbiga så kommer jag att ta mig ut som en vinnare. I can. I will.

Jag vill bara säga tack till er som gett mig glädje och styrka under dessa extremt svåra tider. Tack vare er har jag kunnat fortsätta utan att ha ramlat ned på knän.
Ni vet vem ni är & ni är bäst!

Likes

Comments