Header

Idag ska jag åka hem till Helsingfors för lite mindre än en vecka. Det ska bli så härligt att få komma hem till mina två käraste och vara med familjen igen. Dock känns det samtidigt lite lustigt för att då jag flyttade under helgen så känns det konstigt att lämna lägenheten så fort då det verkligen känns som ett hem nu. Jag ska visa er lägenheten när allt är tip top! Känner i kroppen också att jag snart ska resa igen, har svårt att sova och är en aning nervös hela tiden. Nägot som är skönt är att jag kommer inte att ha med mig så mycket egendom som jag brukar utan bara min kära LV med det mesta som behövs. Tänkte även ta med mig kameran och fota lite hundarna och vad som händer hemma!

Likes

Comments

De som känner mig eller har läst min blog förut vet att jag studerar den fjärde terminen på förskollärarlinjen. De som känner mig riktigt väl har hört om mina ändrade värderingar om yrket och hur det känns att bli något som kanske inte sen heller är rätt för en. Sähär börja det...

När jag skulle söka till en utbildning, hade jag ingen aning om vad jag skulle söka. Jag hade mina drömmar men var för feg/realistik för att ta och söka på dem. Dock hade jag sedan flera år tillbaka varit också intresserad av läraryrket och därmed sökte till det inom flera städer och nivåer. Så kom jag in på den som jag aldrig hade tänkt mig att jag skulle bli: förskollärarprogrammet i Uppsala.

Samtidigt som jag var jätte glad över att ha kommit in i en utbildning, ville jag inte berätta för någon om det. I mina tankar var det inget mer än en barnskötare jag skulle bli, någon som inte skulle göra något mer än att byta blöjor och se till att barn inte gör sig illa. "De som kalla sig förskollärare var inget mer än personer som hade krossade drömmar" var min tanke då det var min erfarenhet av dem. Det var spännande att flytta till en ny stad och påbörja universitet. Dock kände jag mig utanför när någon förklarade sig som att "jag har valt detta yrke för att jag vill påverka världen" eller "jag vill se hur vi blir som vi är" samtidigt som de enda jag hade att komma med var "jag tycker om barn".

Jag lärde snabbt känna många bra människor som också fått mig att se saker på ett annat sätt. Dock var det på min första VFU som jag lärde mig vad yrket påriktigt handla om, eller i alla fall fick jag ett hugg om det. Jag träffade motiverade pedagoger som fanns där som vägledare, mentorer för barnen som faktiskt också kunde mer än vad jag hade kunnat tänka mig. Jag fick en hel del inspiration och uppskattning för yrket tack vare alla som var på min VFU plats och jag kommer aldrig att glömma det. Mina dåliga tankar om yrket var inte rätta, vilket jag fick lära mig genom dessa människor och de andra pedagoger och barn jag fått träffa genom jobbet.

Jag var som sagt rädd för att berätta människor vad jag skulle bli. Efter ett tag på utbildningen fick jag höra av personer jag känt ett bra tag de samma kommentarerna som efter min första praktik har fått mig att bli rasande då de antingen själva inte studerar alls eller ska bli något som inte alls är "bättre" än de jag ska bli. "Du blir ju en barnskötare, som en dagistant. Int gör du något mer". Förskollärare är pedagoger som stödjer barn i sin utveckling och stimulerar samt inspirerar dem till de framtida lärandet. Med hjälp av vuxna som kan sitt yrke så har barnen bättre chans att lära sig och vara glada i sig själva och den livssituation de är i. Vi är inte barnskötare som vill ge sig ett bättre namn. Vi är där för att hjälpa barnen till en bättre start i livet så att de förhoppningsvis inte blir bittra jävlar som säger att de är som att vara barnskötare med ett finare namn.

Likes

Comments

Louis Vuitton Neverful
Detta är en väska som jag har drömt om i år och dar. Jag var ändå aldrig helt 110% säker om jag verkligen var redo för att lägga så mycket pengar på den som den kosta, men lustig som jag är så när det kom med rose ballerina interior så kunde jag bara inte hålla mig. Det blir ju som en investering och jag är väldigt nöjd i min.

Ananas burk
Jag är inte någon större fan av ananas när de gäller kläder eller accessoarer men när de kommer till fina små inredningsgrejer så har jag svårt att säga nej. Denna hittade jag på Åhlens från rean på 45:- så priset var inte heller allt för dåligt.

Cashmiere
Denna godinge hittade jag på H&M event som var i torsdags. Originella priset var 1000:-, men som hade under vinterrean dragits ned med -50%. På eventet var produkterna även en -50% på rabattpriset som gav nya priset till denna 250:-. Kassörskan gav ytterligare rabatt och jag fick betala 150:- för tröjan. Vilket fynd!

Adidas Originals Flashback-sneakers-ice
Dessa skor har varit de enda plötsliga köpet. Jag har ett tag drömt om lite mer "nude" colored skor men har tänkt att jag inte behöver sådana då min sko "samling" är bra dom de är. Så såg jag dessa och kunde inte vara utan då jag dessutom fick en bra rabatt på dem också! Nu väntar man vara på finare väder så att man kan dra på sig dem!

Skorna hittar du här

Likes

Comments

1. Instagram
De flesta känner igen appen sedan flera år tillbaka. Personligen fick jag pröva på instagram första gången år 2011 och blev direkt kär i appen. Som en person som älskar att fotografera så var det en underbar sätt att få dela med sig av allt med världen samtidigt som man får se vad andra hållit på med. Tycker faktiskt mera om funktionen som man känner igen från Snapchat på instagram än dess originella app.

2. Camera 360
Är absolut min favorit fotoredigeringsapp. Man kan göra så mycket och samtidigt få bilderna att se mer professionella ut, om man vet hur man gör. Appen har massor av olika filters samt regleringsmöjligheter.

3. WeIt
Åter igen en app som har någoning med fotografier att göra. Denna app fungerar för mig som inspiration inom flera olika områden och man kan lätt hitta bra quotes här.

Har ni några absolut favorit appar som ni brukar hålla på med dagligen med? Skulle vara intressant att höra vad ni tycker om!

Likes

Comments

Ciao!
På början av veckan var jag hos frissan och fizade håret, vad tycker ni? Har inte på länge känt mig så fin som nu i denna hår och är så glad över att de lyckades så bra. Bästa frisören hamna färga i flera omgångar då jag hade lite rött här och där samt jag har så mycket hår... Uh. Men är riktigt nöjd med resultaten & det kunde inte ha blivit bättre ❤

Likes

Comments

Ämnet kroppshat är inget nytt ämne för människorna på denna planet. Det är någonting som drabbar oss alla mer eller mindre. Saken gör ju inte bättre att den sociala median speglar en bild av hur en "perfekt" människa ska se ut, samtidigt som man ser på sig själv och undrar vad som gick fel. De har börjat ett arbete mot dessa kroppsidealer men det har ännu en lång väg att gå. Det kommer trots alltid att finnas människor som tycker olika, de som verkligen tycker att smala är det enda rätta, samtidigt som andra tycker att allt är bra bara man känner sig trygg i sig själv.

När jag var ung, brydde jag mig inte så mycket om hur jag såg. Jag levde mitt liv och var mig själv. Jag spelade fotboll, basketboll och höll på med ridning. Någonstans där kom dans med i bilden också. Jag fick ofta höra om hur ful och fet jag var, inte bara från barn utan även vuxna. På daghemmet sade åt mig att jag var för stor för att ta två portioner mat så jag fick bara ett. För ett litet barn var det bara att göra som vuxna sade, trots att magen kurrade så högt. Jag brydde mig ändå inte om vad de sade åt mig, jag var glad i den jag var och levde mitt liv vidare utan att bry mig om haters. En dag när jag var 12 år gammal såg jag en bild på mig själv. I dagens läge när jag ser på bilden, så kan jag inte förstå vad som egentligen satt igång min angst och frustration över hur jag såg ut. Jag började göra allt för att gå ned i vikt: jag slutade äta sött och jag rörde mig mer. Snabbt men säkert började jag gå ned i vikt och för första gången fick jag höra vuxna säga "Maj, du borde äta mera". Från att ha varit den fulaste och fetaste och ha kommit ett steg närmare att bli lika fin som alla andra var nu på att hända.

När jag började högstadiet, ändrades allt. Jag åkte buss och spårvagn till skolan varje dag. Förut brukade jag cykla och promenera till skolan men nu var det för lång väg för mig att göra det. Jag började gå allt mer i kiosken och köpa något gott åt mig själv och såklart när man kom in i tonåren så gick man också upp i vikt (girls you know this). Det var ju normalt då man höll på att bli kvinna och fettet började samla sig. Återigen brydde jag mig inte egentligen då jag själv tyckte att jag var relativt smal och hade ingen orsak att klaga. Så småningom började jag ändå få höra om hur mycket större jag var än vissa andra igen och det var nu som det började kännas lite sådär igen. Dock såg jag mig själv inte som stor fortfarande heller så jag valde att inte bry mig, men ändå satt det någonstans där i baktanken. När skolan tog slut på nian såg jag ingenting vacker i mig själv mera.

När jag åkte till Spanien, fick jag träffa personer som verkligen var allt de jag inte var. De kunde visa mycket av sig själva, både genom kroppen och personligheten, samtidigt som jag kände att mitt inte räckte till det. "En fet person kan inte ha åsikter om andra" var ungefär hur tankegången gick. Jag jämförde mig hela tiden med allt och alla vilket jag gjorde också resten av skoltiden. Jag försökte börja träna, vilket gick helt okej för mig då jag ex. såg på mina armmuskler att de blev starkare. Dock blev jag inte något mindre, såg knappt några andra resultat alls. Samtidigt som alla andra blev allt finare och snyggare, hittade kärlek och fick pussar samtidigt som jag stod på sidan ensam och undrade vad som var felet på mig. Jag fick också höra från personer som inte hade sett mig på länge att jag såg annorlunda ut men inte på ett positivt sätt vilket sårade ännu mera då jag verkligen hade försökt ta tag i mig själv och göra allt bättre.

Nu när jag har bott i Sverige har jag konstigt nog börjat bli okej med hur jag ser ut. Jag gick lite på gym i våras men hade massor av annat som tog mina tankar vilket förstörde det lite för mig psykiskt. Sommaren gick till att komma över de ångestfulla saker som hade tagit över under våren och på hösten började ett nytt liv på något konstigt sätt. Dock har jag kommit in i några gamla vanor som jag vet att jag behöver komma av med och som jag tror att jag kommer att lyckas med bara jag gör mitt bästa. Jag har planerat att försöka börja springa eller i alla fall ta promenad samt kanske börja på gym eller yoga. Vad rekommenderar ni? Jag vet att det kommer ta tid och ork att komma till den punkten vart jag kan ärligt säga att jag tycker att jag är bra som jag är.

Några mål som jag ska nå för att komma ett steg närmare detta:

- Sluta tänka på vad andra tänker om mig.

- Sluta med intagning av cola och annat gift (ni vet vad jag menar med detta).

- Inse att saker tar tid innan de blir bra.

- Verkligen göra mitt bästa.

Har ni några egna historier om hur ni har upplevt eran kropp genom åren och hur det har gått och bättre/sämre håll? Berätta gärna i kommentarerna! Skulle vara intressant att höra andras historier :)


Likes

Comments

Fashion

- Över stor stickad tröja

- Över knän stövlar

- Små ryggsäckar

- Ränder

- Rosa & Röd


Home

- Marmor

- Ananas

- Stora växter

- Grå

- Inspirerande tavlor

- Glasskålar

Life

- Vänner och familj

- Leendet ett litet barn gett dig

- Morgondagen

- Konsten att fånga stunden i bild

- Böckernas mystiska värld

- Ingen tenta stress for now

Random

- Planera sommaren

- Varma bad under kalla dagar

- Flyttning och organisering

- Mysiga hemmakvällar framför en bra film

- Söta djurvideos på instagram

Likes

Comments

Harry Moseley är en riktig inspiration.

Trots att han hade en allvarlig sjukdom, slutade han aldrig att vara positiv utan spred glädje till alla och försökte hjälpa dem som behövde det. Han levde sina sista stunder genom att leva sitt liv och inte väntandes på det hemska som skulle hända.

Vi alla borde vara mer som han.


Likes

Comments

Puh! Vad trött man har varit hela tiden, trots att helgen var så lugn och skön. Jag försökte påbörja en vlog i måndags, men det misslyckades lite så tänkte att jag skulle försöka göra en "Veckans vlog" med början på nästa måndag. Vi får se hur det går? Det är massor som ska göras under en kort tidsperiod, nämligen jag ska flytta nästa vecka (2.2 troligtvis) och så har jag tentamen den 1.2 vilket stressar mig en del. Ämnet är i sig intressant, men man vet inte exakt att vad det är som kommer till tentan vilket gör det lite svårare. Det kommer dock inte att vara så svårt då det är en tenta bara på 2h (vanligtvis minst 4h, nästa tenta kommer ta 7h...). Så ska vi ta och fira en kompis på bio på fredag då vi ska gå och se på SING! Massor med skoj och mindre skoj är inplanerat i kalendern.. Hoppas man får allt de gjort också?

Så börjar bloggtävlingen om en vecka också! Jag har planerat in en del intressanta ideer som ni kommer säkert att tycka att är kul... Väntan med spänning!

Likes

Comments