Gjorde den godaste och enklaste chokladmoussen häromdagen!


Du behöver:

100g mjölkfri choklad (tex plamil)

2dl mjölkfri vispgrädde (tex alpro)


Börja med att vispa upp grädden tills den blivit tjock. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Vänd ner den smälta chokladen i grädden. Ställ in i kylskåp, serveras godast efter 12h i kylskåp men kan även ätas direkt. Färska bär passar utmärkt som topping.


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

I måndags beställde jag en ny kamera, en samsung nx3300. Så jag åkte ut till Hammarö och fotade lite :)

​pussohejleverpastej<3

Likes

Comments

​Pussohejleverpastej

Likes

Comments

Nästa helg är det Valborg, och det vet vi alla vad det betyder va? Supa skallen av sig. Tydligen är Valborg den helg där ungdomar dricker mest alkohol på hela året.
Folk ligger redlösa i diken och spyr upp allt innehåll dem har i kroppen.
Och folk längtar till denna helgen, dem ser fram emot detta. Men jag fattar verkligen inte??!! Varför skulle man vilja spendera Valborg dret full, så full att man va med sin kompis kille, att man började slåss och det bara sluta i blodbad. Varför skulle man istället inte vilja minnas kvällen, haft en trevlig kväll vid majbrasan och veta att man inte gjorde nått dumt.

Alkohol är skadligt för kroppen och det vet alla redan, men så fort man ska argumentera om att det är dåligt med någon som dricker ofta så får man höra "Men jag har kontroll över det" "Man dricker bara tills man blir lite lullig så det är lugnt, jag vet vad jag gör" NEJ??!! Om ni nu har kontroll, DRICK NÅGOT ANNAT!!!

Är ni verkligen så tråkiga att ni inte kan ha kul utan alkohol inblandat? För om ni måste dricka alkohol för att kunna ha kul med era vänner så är det riktigt tragiskt.

Jag vill bara säga att jag tycker att ni ska riskera att ha en "tråkig" kväll där det inte dricks någon alkohol och ni ska se att ni kan ha en skit trevlig kväll och ni lär er vad som är trevligt och inte. För att ligga packad i en buske är inte trevligt, att inte vara odräglig för att du är full är trevligt.

Våga vägra alkohol. Våga säga nej.

Jag hoppas att ni säger nej, får jag en person att säga nej till en cider så är jag nöjd. Men det skulle va så kul att kunna få höra berättelser om folks Valborg som dem faktiskt kommer ihåg.

Och till er vuxna, om era barn ber er köpa ut. Även om det bara är en vinflaska. Bara om det är en ölburk. Våga vägra säga nej, ta konflikten istället. Dem kommer tacka dig, kanske inte då men dagen kommer.
Det finns även olika kampanjer som hjälper dig säga nej när dem ber om alkohol.

Men ni får ha det så bra så hörs vi pussohejleverpastej<3

Likes

Comments

Jag skulle vilja säga att jag både är feminist och humanist. Jag tycker båda rörelserna är bra men på olika sätt.. Men vad är då skillnaden mellan feminism och humanism?


Humanism:

I Svenska Akademiens ordlista från 2006 definieras humanism som ”åskådning eller kulturströmning som framhäver det allsidigt mänskliga som bildningsideal Humanismen förenar medmänsklighet och förnuft i en strävan att skapa ett bättre samhälle, där ansvaret läggs på människan själv. Demokrati och mänskliga rättigheter är universella värden som måste gälla alla människor, oavsett var man råkar leva. Humanisten ser hos människan ett egenvärde som inte får kränkas och samtidigt en personlighet som har möjlighet att utvecklas moraliskt och intellektuellt.

Det innebär att mörkhyade och ljushyade, samer och svenskar, tjejer och killar ska behandlas lika. Det spelar ingen roll vilken hudfärg, religion eller livsstil du har för du är en människa så du ska inte behandlas annorlunda.

Feminism:

I SvenskaAkademiens ordlista från 2006 definieras feminism som en ”rörelseför kvinnors jämställdhet med män”. Feminism skulle även kunnabeskrivas som en ideologi som erkänner att vi lever i ett ojämställtsamhälle, och som genom en feministisk kamp vill nå en ekonomisk,politisk och social jämlikhet mellan alla kön och ickekön.

Många förknippar feminism med mans hat och att man vill att kvinnor ska regera, men så är det inte.


Mina åsikter:

Jag har varit rädd att säga att jag är feminist då det är ett så känsligt ämne och många som sagt tolkar det som att man hatar män. Jag har till och med vid vissa tillfällen sagt att jag inte är feminism. Men det borde väl alla vara? Klart kvinnor ska ha samma lön för samma jobb som män gör. Klart att kvinnor ska ha samma rättigheter och möjligheter. Klart kvinnor ska kunna gå i skolan och få utbildning. Men delen då vi ska ändra ord och skyltar för att det har med män att göra är bara korkat för då får man bilden av att vi försöker få bort män.

  • Kvinnor utsätts för sexuella övergrepp men det utsetts även män för.
  • Kvinnor blir misshandlade men det blir även män.
  • Kvinnor rakar sina ben för deras partner men det gör även män.
  • Män leker med bilar men det gör även kvinnor.
  • Män är starka och macho men det är även kvinnor.
  • Män gillar inte rosa men det gör inte alla kvinnor heller.

Vi har förutfattade meningar om hur könen ska vara men grejen är att om en kille tar på en tjej på tex krogen eller visslar efter henne så är det äckligt och då är män svin o det är så hemskt att vi bara tas som objekt. Men där detta faller är att vi kvinnor är precis likadana. Det finns många kvinnor som är värre. Kolla bara på gymmet, gamla tanter kollar in unga killar som tränar men då är det inte fel? Dem är inte ens hälften av deras ålder men nej det är lugnt då. Det finns jätte många kvinnor på krogen som tar på folk och visslar och sliskar sig. Grejen är att så fort detta händer en kvinna får det jätte mycket uppmärksamhet och det skapas forum om hur äckliga män är. Men när detta händer killar då? Jo det blir en liten diskussion om ens det och det slutar med att extrem feminister tar över och får killarna att se dåliga ut och att dem är värre.

Könen spelar för tusan ingen roll om hur du är som människa. Vi är lika hemska vad vilket kön vi än har. Könet har inget med personligheten o göra.


Med en enklare förklaring av vad skillnaden är

Feminismen står för jämställdhet mellan könen medan humanismen står för mänskliga rättigheter.


Jag skulle vilja säga att jag är både och. Då jag både är för mänskliga rättigheter och jämställdhet mellan könen


Ni får ha det så bra så hörs vi pussohejleverpastej<3 .

Likes

Comments