Personlig utveckling

Long time no see!

Jag har saknat att skriva jätte mycket samtidigt som jag haft fullt upp och gjort så himla mycket kul denna sommar och sen även i skolan.

* Vem är jag nu?

Jag har lärt mig bättre vem jag verkligen är och vad jag vill. Jag har lärt mig vad jag tycker är kul och vad jag har för drömmar, jag har även lärt mig att jaga min drömmar. Jag ger inte upp, jag jagar mina drömmar tills jag når dom. Jag skapar mitt eget liv. Jag trivs bättre i mig själv och med mig själv.


* Vad har jag gjort i sommar och vad har hjälpt mig dit jag är idag?

- Fotat

Jag har varit ute och fotat med en kompis i sommar. Jag lyckades äntligen låta bli att hålla tillbaka, jag slappnade av och hade skit kul. Jag fick se mig själv ur andras ögon från samma perspektiv som andra. När man hela livet haft en väldigt skev kroppsuppfattning så är det ett riktigt wakeup call när man inser för första gången att man inte ser nå hemsk ut alls. Man faktiskt känner sig äntligen bekväm i sin egen kropp, man känner sig vacker och trygg i sin egen kropp men jag behövde få det svart på vitt för det att verkligen sjukna in. Idag har jag tagit tillbaka kontrollen! Jag utmanade mig själv och växte som människa. Jag tog kontroll över min egen kropp och mitt eget liv och släppte alla krav jag haft över mig från olika håll förut. Min kropp är min och och mitt liv är bara mitt och jag släpper inte det längre. Jag gör det JAG mår bra av!

- Fest

Jag har utvecklats så otroligt mycket på bara den här sommaren. I mig själv som person men också i sociala sammanhang. Jag har gått från inte en enda fest till 5 fester på en sommar. Jag har alltid varit väldigt blyg/reserverad i början när jag träffar nya människor. Läser av situationen innan jag vågat börja delta och säga något. Konstant rädsla att inte passa in, aldrig vara "rätt"... Men nu under sommaren har jag blivit trygg i mig själv, jag är jag och ändrar inget för att passa in, folk får ta mig för vem jag är. Jag är egentligen väldigt glad och sprallig, spontan och random, social och open minded men har haft svårt att släppa fram det.

- Break from my old life, embracing who I am and what I want to get out of my life.

Våga embracea vem jag verkligen är. Tänka på vad jag verkligen vill och tycker är roligt. Känsla av frihet när man äntligen vågar stå på sig och omfamna alla livets sidor.

* Skola, sista terminen.

Jag är nu inne på sista terminen på vårdutbildningen. Till jul är jag äntligen färdig undersköterska. Jag är mitt i min praktik på 4 veckor nu och har kommit till et ställe där jag stormtrivs. Jag hade inte kunnat hamna på ett trevligare ställe med så trevlig och sammansvetsad personal plus fantastiska handledare. Vi har även fått testa göra lite roliga grejor i skolan som att göra en egen podcast Jag kommer ha klarat det och är då klar med skolan och även ha en färdig utbildning. Det är så fruktansvärt skönt och jag är himla stolt som tagit mig hit! Det tråkigaste är att jag för första gången i mitt liv hamnat i 2 klasser som jag fullkomligt älskar och när man väl hittade rätt hade man bara en termin ihop och flera veckor har även försvunnit från ena klassen på grund av strul med praktikperioder. Jag hoppas man eventuellt hittat några vänner som man fortsätter ha kontakt med. Om någon i klassen läser det här ska ni veta att det betytt jätte mycket att få plugga med er både Bollnäs och Söderhamnsklassen. Tillsammans har vi lärt oss så mycket av varandra och haft kul varenda lektion, vi har i Bollnäs haft bästa läraren och snart är vi klar! Tillsammans får vi våra diplom och fortsätter ut i arbetslivet och jag önskar alla lycka i livet.

* Fortfarande lång väg kvar

Det är lång väg kvar tills man har hittat sig själv helt, förmodligen får man arbeta med det hela livet men jag har kommit en bra bit påväg från vart jag var förut och jag känner att vägen är öppen för framtiden och att utvecklas.


Quitting is no longer in my vocabulary, it used to be my middle name

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Hur känns det att det är höst?

Hösten är inte min favorit årstid så jag är inte överlycklig. Men det finns några mysiga höstmoments som man måste ta vara på.

Bästa höstmyset?

Vara inne och mysa definitivt med massa värmeljus under en filt i soffan med älskling när det är dåligt väder.

När det är fina soliga höstdagar går jag gärna ut på en promenad med J och kan åka till en mysig brygga och bara titta på vattnet. Jag blir alltid väldigt harmonisk av att sitta på bryggor, känna hur vattnet skvalpar under och vaggar en i takt med vågorna. Ta Men det är absolut bäst på sommaren såklart.

Igår hade vi en dejt hemma med förra månadens dejtbox. Vi har väntat på bra väder så vi kunde åka ut och grilla men det funkade inte så vi gjorde det mysigt hemma istället. Vi tände massa ljus i vardagsrummet, förberedde med te och smores från Dejtboxen. Sen tog vi fram ett kortlek med frågor vi också fick med och hade jätte mysigt. Rekommenderar denna box, tycker de bara blir bättre och bättre hela tiden.

Vad händer under hösten?

Jag ska fortsätta övningsköra, plugga klart så jag är helt färdig utbildad undersköterska. Snart är det praktik också i 4 veckor så fullt upp med plugg nu innan dess. Längtar tills jag får se slutresultatet av senaste plåtningen.

Jag håller på och förbereder ett inlägg som handlar om hur min sommar varit så håll utkik efter det. Det har hänt så otroligt mycket kul och positiva saker denna sommar så jag vill lägga lite extra tid på det. inlägget.

Nu ska vi ta och mysa lite. Kram på er!

Likes

Comments

Varför valde vi att testa 5:2?

Testa och se om man mår bättre och se om det kan hjälpa en på vägen att gå ner något kilo. Det hjälper kolesterolnivåerna, det kan hjälpa om man har högt blodtryck med mera.

Jag gillar att utmana mig själv och har sen barnsben varit känd för att äta som en häst och fortfarande vara smal. Men på senare tid har jag börjat lägga på mig lite har jag märkt även om jag fortfarande inte är överviktig. Jag har alltid kunnat ätit jätte stora portioner innan jag blev mätt och nu känner jag att jag vill ändra det för framtiden. Även om man kan betyder inte det att man måste.

Kvinnor ska äta 500 kcal och män 600 kcal på en faste dag.

Mina mål

Mitt mål både med att testa 5:2 och för övrigt är att må bra och komma i balans med min kropp. Jag vill hela tiden sikta på att vara hälsosam och ta hand om min kropp. Jag vill gå ner 2-3 kilo, få fram lite muskler/grundstyrka och enbart tona kroppen lite till sommaren. Jag är inte ute efter gigantiska muskler, en strykbräda till mage eller att inte kunna äta godsaker ibland. För mig är det viktigt med balans.

Dag 1

Första dagen var svårast. Vi gjorde det bra men hamnade tillslut på ca 100 kcal över vad som är rekommenderat. Men vi tyckte inte det gjorde något. Jag hade fortfarande lyckats dra ner från 1900 kcal till 600 kcal och det var jag nöjd med. Vi såg dessutom första dagen hur vi kan lägga upp fastedagarna bättre för att det ska passa just oss och så får man sikta på att ta sig närmare och närmare målet på 500 respektive 600 kcal.

Dag 2

Igår gick det mycket bättre och vi fixade det. Jag lägger kanske upp sen förslag på ungefär hur en av våra fastedagar kan se ut

Framåt kommer vi nog fasta på måndagar och onsdagar för att det passar oss bäst.

Trevlig helg på er!

Likes

Comments

Mycket som hänt de senaste veckorna. Från att vi äntligen fått åka lite längdskidor i år till att all snö är borta och vi kunnat ta mysiga varma vårpromenader i skogen istället. Vi har haft med min familjens hund och vi även lilla Gos har följt med ut med skidorna. Så otroligt mysigt att åka ut med längdskidor tycker jag, ta med lite fika och stanna en stund i solen innan man beger sig hemåt.

Vi har även börjat med 5:2 dieten för att testa hur det känns och om det är något för oss. Det kommer jag skriva om i ett eget inlägg.

Nästan klar med den här terminens kurser inom vård och fick ett C på psykiatri 1. Är super nöjd. Nästa termin läser jag Psykiatri 2 och Vårdpedagogik och handledning sen är jag klar med utbildningen. Yippee

Ha en trevlig torsdag allihop.

Likes

Comments

Jag har suttit och tänkt några dagar om jag ska lägga upp detta, vissa kanske tycker det är jätte löjligt men för mig är det en ganska stor grej och jag tar nästa steg för att gå mot den jag verkligen är. Skriva om att vara "naken", jag? Ja varför inte?! Alla har vi underbara kroppar som förtjänar att vi tar hand om dom. Vi måste kunna prata om en sån pass basic sak som våra kroppar utan att det ska vara en sån himla tabu runt det.

Det är dags att vi börjar återkoppla oss själv med våra kroppar, respekterar, lyssnar på och tar hand om vår kropp.
Vi måste bli ett med oss själva.

Nakenyoga är bara så himla underbart. Personligen tycker jag att även om det är jobbigt i början så känner man sig mer och mer bekväm i sin egen kropp. Det sägs för att kunna verkligen älska en annan person måste man först älska sig själv och det stämmer men jag skulle även vilja tillägga att om man ska kunna "ta till sig" en persons kärlek så måste man först älska sig själv. Om man inte älskar sig själv är det svårt att lita på att någon annan kan älska en. för att verkligen ska älska sig själv krävs det att man gör det på flera plan. Vi måste acceptera och arbeta med vår kropp och själ hela tiden, man blir aldrig helt klar.

Med yoga och framförallt nakenyoga då man är exposed har gjort mycket för mig med självkänsla. Man får en djupare koppling till kroppen. Självklart menas det inte att man ska göra det bland folk eller nå men att bara kunna sitta hemma naken på en yogamatta och yoga med eller utan partner är en väldigt speciell upplevelse. Börja dagen med nakenyoga ger mig en himla mycket bättre energi och boost att ta itu med dagen.

Uppmuntrar alla till att prova.

Likes

Comments

Be my moviestar

Årets andra dejtbox kom fylld med godsaker för en riktig hemmabio kväll.

Det här fick vi med:

* Popcornkit

* Popcornhållare

* Popcornkrydda (Sourcream & onion)

* FOX Dirtwater Brewery läsk (Cola Blanco & Green Apple)

* Polly kick godis

* 2 partnerutmaningar

* 2st "Vågar du?" kort där man fick skriva varsin utmaning till varandra

* Presentkort till en valfri film på Plejmo

* Spelkort

Hos oss blev boxen uppskattade då min pojkvän älskar popcorn och vi gärna myser ner oss i soffan på kvällen när alla dagens bestyr är över. Jag har aldrig smakat Polly så det ska bli spännande, även jätte kul att testa en helt ny läsk. Längtar till vi ska ha denna dejtkväll, förmodligen i helgen och spela spelet.

Spelet går ut på att man turas om att dra ett kort där man läser citatet från en känd film och den andra parten ska gissa vilken film det är från. Sen är det den andres tur. Vi får se hur det går, förmodligen vinner J då jag är jätte dålig på att komma ihåg filmcitat.

Ha en bra onsdag allihop!

Likes

Comments

Känslan när man vet att man har så himla mycket inom sig som man skulle kunna använda för att hjälpa andra men man vet inte vart man ska börja, hur man ska gå tillväga för att göra något med det och ta tillvara på det. Jag har som mål och en stark önskan att lyckas ta vara på mina erfarenheter, den typ av person jag är och min fulla potential och gärna lyckas med något jag själv kan se som något vackert!
Det är alltid vackert det folk genuint gör för att hjälpa en annan person, att se till någon annans bästa.

Jag vill även ta det här tillfället i akt att hylla alla underbar vardagshjältar. Det är så himla viktigt att lära sig uppskatta det lilla, att du t.ex hejade på personen du gick förbi eller kassörskan i en affär kan tro det eller ej göra hela dagen för den personen. Ett enkelt hej eller bara ett smått leende! Eloge till personen som hjälpte en äldre person genom att plocka upp något som denne tappade för att de ska slippa böja sig, personen som lät en mamma/skadad/äldre ta din sittplats på bussen för de hade större behov av det än dig, till dig som sa tack och log när du fick maten du beställt eller till dig som tog undan efter någon annan när du ändå tog undan ditt eget för att hjälpa de som jobbar. Tack till föräldern som frågade sitt barn hur dess dag har varit efter de kommit hem från skolan, tack till mor eller farföräldrarna som var barnvakt till barnbarnen för att föräldrarna ska få lite ensamtid att fortsätta bygga på sig förhållande då barnen får starkt sammanfogade föräldrar som har mer ork och som finner styrka i varandra!

Jag hoppas ni förstår hur jag menar och jag skulle vilja skriva varenda liten vacker handling som finns.

Hoppas ni får en jätte trevlig tisdag!

Likes

Comments

Då har vi fått hem de nya testpaketet med rakhyvlar vi beställde! Måste säga att jag gillar att kunna "Testa" nya och dessutom jättebra rakhyvlar varje gång det är dags att skaffa nya. På EFI.se får man testa de flesta av deras rakhyvlar gratis och man betalar bara frakt på ca 19kr. I de här paketen ingick dessutom både dam och herr raklödder. Man blir prenumerant men avslutar man prenumerationen inom 14 dagar får man inga vidare försändelser.

In och testa vetja.


Ps. Kom ihåg att avsluta prenumerationen inom 14 dagar efter ni fått ert paket.

Likes

Comments

❤️Alla hjärtans dag!❤️
I tisdags var det alla hjärtans dag och i år ville jag göra det lite extra mysigt för mig och min älskling. Jag plockade ihop lite från föregående dejtboxen, kompletterade och skräddarsydde så det blev den perfekta dagen för oss. En underbar dag att fokusera och lägga lite extra vikt vid våran relation och kärlek till varandra!

Dagen började med god mys frukost, varm choklad med marshmallows. Efter det blev det en dusch med tända ljus, middag blev lax med sötpotatis och fyllda champinjoner, efterrätt skulle blivit frukt doppat i choklad men vi var så mätta av den underbara maten så det blev en chokladtryffel var bara och vi sparade den andra efterrätten till en annan dag. Dagen avslutades med helkropps massage med massageljus vilket jag rekommenderar starkt till de som vill testa och lite passande spel dagen i ära .

Jag är så himla lyckligt lottad som har en sån underbar man, bästa vän och andra hälft. Känslan av att man nu är en hel är helt otroligt dör vi kan kommunicera utan ord, få full förståelse och omtanke och visa den mest genuina av kärleken. One single touch and I know his deepest thoughts, one gentle kiss and he knows mine.

Massageljuset och spelet var vi jätte nöjd med. Massageljuset kommer från Presenteriet och Truth or Dare spelet från Coolstuff.

Ni får även se en liten sneakpeak på kommande dejtbox resencionSneakpeak

Likes

Comments

Lyxfrukost med stekt banan, honungs rostad kokos och kiwi på sidan av.
En av mina absoluta favoriter när jag är både sötsugen och vill känna mig lite nyttig. Även underbart som mellanmål.

Likes

Comments