Heisann og god søndag!

Her har jeg dekket ett litt annerledes bord med innslag av svart og gull. Juledekorasjonen har jeg laget selv, noe jeg gjør hvert år. Pynten og potten hadde jeg fra før, så kjøpte jeg inn 1 liten hvit julestjerne, 1 hvit svibel, 1 grønn liten busk og mose og vips så har du en unik og hjemmelaget juledekorasjon.

Ved å blande lysestaker i forskjellige høyder og farger så får man ett litt mere uformelt inntrykk og mere "liv" i bordet. Det meste på bordet hadde jeg fra før, det er kun telysestakene fra Lyngby som er nye.

Jeg liker å blande gammelt og nytt, og synes det gir ett mer personlig preg over det hele.

Lysestaker og vase er fra HM, telysholdere er fra Lyngby, servise er fra Ikea, bestikk fra Søstrene Grene, Glass heter Line og er fra Kosta Boda, serviettringer i messing fra TGR. Linservietter, hvit duk og pynt med glitter i vasen er fra Kid. De store konglene har jeg plukket selv på en ferietur i Portugal for veldig mange år siden og disse er jeg så gla i og bruker de ofte.

Jeg er veldig gla i å bruke linservietter. Man kan gjøre så mye fint med de og her har jeg laget en sløyfe. Jeg har også valgt å legge gaffel og kniv ujevnt. Og det samme med forettstallerkenen. Den har jeg valgt å ikke plassere på midten av hovedrett tallerkenen. Dette også for å skape mere spill i borddekkingen.

Jeg håper dette kunne være til litt inspirasjon og ønsker deg en nydelig søndagskveld.

God klem fra meg......

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments

God lørdagskveld alle sammen!

Jeg elsker å pynte og style og da spesielt borddekking. Da jeg startet å blogge begynte jeg på blogg.no. Jeg likte ikke plattformen der så jeg valgte å flytte alt over hit. Jeg klarte å få med meg teksten, men noen av bildene har uteblitt.

Da jeg ønsker å få med alle bildene så introduserer jeg min første jule borddekking på nytt her:


Serviset heter Marianne og er fra Firkløveren. Glassene heter Line og er fra Kosta Boda. Hvitt hjerte er fra Felius Design. Dekketallerken er fra Skeidar. Bestikk er fra Søstrene Grene. Grå linserviett er fra HM, hvit linserviett er fra Kid og serviettring i skinn er også fra Kid. Svart juletre er fra The Oak Men. Hvit stjerne lysestake er fra Hell Interiør. Potte er fra DBKD og også fra Hell Interiør.

Ha en fortsatt god lørdagskveld og håper du ble litt inspirert av borddekkingen. Følg med i morgen for da kommer en ny jule borddekking med svart og gull innslag.

God klem fra meg.....

Likes

Comments

Hei igen og god fredagskveld!

Jeg tenkte jeg skulle fortelle litt om meg selv, min bakgrunn, min livssituasjon og min store lidenskap for interiør.

Jeg er 38 år gammel og bor sammen med mine to døtre på 17 1/2 år og 12 1/2 år. Vi bor i en ny leilighet på ca. 85 kvm i første etasje på ett plan. VI har en katt som heter Princess og tre hamstre, Pia, Klumpen og Kompis.

Jeg jobber til vanlig som helsesekretær ved Sykehuset i Vestfold. Her har jeg jobbet siden 98, men har hatt mammapermisjoner og har i tillegg til autorisasjon som helsesekretær tatt fagbrev som kontormedarbeider og Arbeidslederskolen ved NKI. Jeg har også 3 års ledererfaring ved Sykehuset. Jeg har siden romjulen 2015 hatt store ryggplager. På MR i januar 2016 ble det påvist slitasje og Modic 2 forandringer. Modic 2 er sprekker i endeplatene i skivene og dette påfører store smerter og at bakterier kommer inn i benmargen og gir betennelse. Modic finnes som type 1, 2 og 3.

Jeg ble i juni 2016 satt på en høy dose antibiotika, 2250 mg om dagen i 100 dager. Dette hjalp en del og smertene avtok litt. Men ca 3 uker etter at jeg avsluttet kuren blusset betennelsen opp igjen og smertene var tilbake. Jeg ble derfor satt på ny runde med antibiotika. Denne gangen hjalp det ikke noe særlig så kuren ble avsluttet. Smertene tiltok utover høsten og gangfunksjon ble mere og mere redusert. Jeg var nå totalt avhengig av krykker og store doser smertestillende. Jeg ble så henvist til smerteklinikken ved sykehuset og det tok ca. 4 mnd før jeg fikk time der. Jeg har også prøvd akupunktur og laserbehandling ved Laserklinikken i Sandvika. Laserbehandling synes jeg hjalp ganske mye, men det som gjorde at jeg avsluttet behandlingen var lang reisevei og kortvarig effekt. Jeg fikk så time ved smerteklinikken på sykehuset januar 2017, men her kunne de ikke hjelpe meg noe mere, så de henviste meg til medisinsk yoga og smerteskole. Yoga prøvde jeg en gang, men det måtte jeg avslutte pga. smerter.

Smerteskolen startet opp med introduksjons samling før sommeren og oppstart av skole høsten 2017. Det var hver tirsdag og varte i 7 uker. Dette var en fin og veldig lærerrik skole. Det var også veldig godt å møte andre i "samme situasjon". Og det å ha noe fast å gå til, noe som gir en noe, noe sosialt, ett sted man kan få lov å uttrykke sine smerter, har du en dårlig dag så møter man opp alikevel, for der kunne man ligge i en stol, ta de pausene man trengte og hvor egentlig alt var lov. Jeg savner virkelig den skolen for den ga meg så mye. Heldigvis var en annen deltager veldig initiativrik og tok ansvaret for å lage en FB gruppe. Gjennom den lager vi lunsjavtaler og det er så koselig å kunne opprettholde kontakten, for vi følte alle at vi fikk en veldig god "klikk" i gruppen på smerteskolen.

Den 20 mai 2017 hadde jeg så uutholdelige smerter at mamma måtte kjøre meg på legevakten. Der fikk jeg en sprøyte i "skinka" som ikke hjalp. De bestemte seg for å kjøre meg til akuttmottaket med ambulanse da jeg ikke var istand til å gå. Jeg ble så undersøkt der og lagt inn ved ortopedisk avdeling. Jeg fikk max doser med Morfin og annet smertestillende. De prøvde seg frem for å finne den riktige "coctailen" som reduserte smertene mest. Jeg tok også ny MR, CT med kontrast og Scintigrafi. Sistnevnte viste degenerative forandringer i L4 og L5, samt degenerative forandringer i begge håndledd. Rygglegen kom innom meg og fortalte at de ville tilby meg operasjon. Men det var usikkerhet omkring avstivning eller skiveproteser. Jeg ble så skrevet ut med beskjed om at rygglegen skulle kontakte meg. Da jeg ikke hørte noe ringte jeg og purret. Dette gjorde jeg vel sånn ca. 7 ganger, legen ved smerteklinikken purret også, men jeg hørte fremdeles ingenting. Det var da fastlegen min sendte en purring til inntakskontoret at det skjedde noe og jeg fikk time hos rygglegen i dag 8 des. 2017, 7 mnd etter at jeg ble skrevet ut. Om jeg er tålmodig, joda....... Og det var positive nyheter for min del. Skivene er så slitt og det er mye høydereduksjon (jepp jeg har blitt ca 17 mm lavere) og endeplatene er veldig frynsete. Det er jo ikke så rart at jeg har så store smerter ved gange og ved å sitte for lenge. I utgangspunktet ønsker jeg helst skiveproteser så derfor blir jeg henvist til Drammen Sykehus i første omgang for å bli vurdert der om jeg er kandidat til dette. Årsaken til at jeg ønsker skiveproteser er levetiden på skiveproteser og at det ikke er noen begrensning for belastning på de og at ryggen vil bli tilnærmet "normal" igjen. Ved avstivning av skivene blir området helt stivt og belastningen flyttes oppover til de andre skivene. Er jeg ikke kandidat for proteser blir det avstivning som eneste utvei, enten ved Tønsberg sykehus eller Drammen sykehus, det kommer ann på ventetidene. For jeg har gått så lenge nå at jeg ønsker å få gjort dette så fort som mulig.

Dette var en liten oppsummering av mine siste 2 år og av dagens positive nyhet for meg.

God klem fra meg.......


Likes

Comments

God morgen.

I dag er det en veldig spennende dag for meg. Jeg har nemlig time hos ryggortopeden på sykehuset. Jeg venter på avklaring på om det blir avstivning eller skiveproteser av de to nederste skivene i ryggen. Jeg har holdt på med disse smertene i 2 år nå og fikk beskjed i mai i år av de to nederste skivene er slitt. For meg gir dette redusert gangavstand uten krykker, ekstreme ryggsmerter, ekstreme smerter ved gange, redusert livskvalitet, ja listen er lang desverre. Heldigvis har jeg ufrivillig mye ledig tid så jeg får dyrket min store lidenskap interiør.

Men nå er det ikke lenge igjen til timen min så jeg kommer innom med en oppdatering senere i dag.

Ønsker deg en nydelig fredag og følg meg gjerne på instagram og du finner meg under navnet @mayaslillehjem​.

Det lekre teppe du ser her er fra @beachhousecompany og er i 100% alpacca. Det er så silkemykt og så godt og varmt. //samarbeid

God klem fra meg.....

Likes

Comments

God tirsdag!

I samarbeid med www.beachhousecompany.com er jeg så heldig å få gi bort dette nydelige teppet i 100 % Alpacca.

Det er silkemykt og er litt tungt, som igjen gjør at det faller veldig pent når man styler det. Det er bare så utrolig deilig å dra over seg i sofaen.

Se gjerne min forrige post for mere informasjon omkring dette nydelige teppet.

For å delta på giveawayen må du gjør dette via Instagram. Du finner meg under navnet Mayaslillehjem. Du må her finne igjen bildet og kommentere ved å tagge 1 venn. Du må også følge meg og Beachhousecompany. Giveawayen avsluttes torsdag 7 des.

Ønsker deg masse lykke til!

God klem fra meg....

Likes

Comments

God mandag!

Håper du har hatt en fin helg? I helgen har jeg fått unna litt flere julegaver og er snart i mål. Hurra.........

Og på søndag dro vi en tur til Gravity Sports Skien (Larvik). Det er en stor trampolinepark. Her var det utrolig fint og jentene storkoste seg, mens mor slappet av i den flotte kafeen med god utsikt over parken. Man må bestille hoppetime i forkant og husk også å bestille sklisokker. Av erfaring så er 1 time litt for lite, så vi bestilte 1,5 time og jentene var fornøyde med det.

Men det nærmer seg fort jul og jeg har prøvestylet ett par julebord. Jeg elsker å dekke bord, style og pynte og her har jeg dekket ett enkelt julebord for 2. Også dette bordet er dekket med det meste av det jeg hadde fra før.

Her har jeg brukt middagserviset Marianne fra Firkløveren, Line glass fra Kosta Boda, bestikk fra Søstrene Grene, dekketallerken fra Skeidar, linservietter fra HM, serviettring fra Kid, hvit julepynt fra Felius design.

Enkelt og stilrent for 2:

Nydelig julepynt fra Feliusdesign:

Følg med så kommer snart tips og inspirasjon til ett nytt juledekket bord, men denne gang med røde elementer.

Håper jeg kunne inspirere deg og at du fikk noen gode ideer.

Klem fra meg.....

Likes

Comments

I samarbeid med www.posterhouse.no er jeg så heldig å få gi bort denne flotte juleposteren til en verdi av 299 kr. Bokstavene i gull er trykt på en nydelig matt svart bakgrunn.

Det eneste du trenger å gjøre er å følge meg, @mayaslillehjem og @posterhouse.no på Instagram og kommentere JA under bilder på min konto. Trekning førstkommende søndag 3 des.

Bildet er publisert med tillatelse av Posterhouse.no

Ønsker deg masse lykke til!

 

Klem fra meg

 

 

 

 

Likes

Comments

God onsdag!

Altså dette sengetøyet fra Beach House Company er bare så utrolig lekkert og er så mykt mot huden. Det er laget av 100% jerseybomull og dette er det samme stoffet som t-skjorter er laget av.

Jeg har sengetøyet som heter Stars og det er så lekkert.

Hos Beach House Company finner du også sengetøy med fløyel stripe samt ensfarget i 4 forskjellige farger og de har ett bredt utvalg av størrelser.

Bare husk at dynetrekk og putetrekk selges separat.

 

Her er teppet som heter Throw Lovely Stone. Det har kabelstrikket mønster og er laget av 100% Alpakka og kjennes silkeaktig mykt mot huden. Det har en litt tung vekt som gjør at det faller veldig pent for eksempel over armlenet på sofaen eller over en stol. På en kjølig kveld er dette teppet fantastisk å dra over seg i sofaen, men det er også vakkert å bare ha til pynt.

 

Hos Beach House Company finner du ett stort utvalg av sengetøy, tepper, klær og interiør.

Jeg anbefaler deg å ta en titt på hjemmesiden deres www.beachhousecompany.com og kanskje du her finner noen av julegavene dine;-)

Ha en fortsatt fin onsdag alle sammen!

Klem fra meg

Likes

Comments

God søndag!

Jeg tenkte jeg skulle fortelle om mine valg av farger i stue/kjøkken delen samt gangen.

Som kontrastvegg valgte jeg den lengste veggen i rommet og den veggen som man først ser når man kommer inn. Dette ga en mere dybde i rommet og en følelse av at det er lenger enn det er. Her valgte jeg en farge fra kartet til Nordsjø som heter Mørk antrasittgrå. Denne fargen er en nøytral kald farge med blått i seg. Som farge på den resterende veggene valgte jeg en lys nøytral farge som heter Skumring og er fra Jotun sitt kart. Denne har også litt blått i seg.

www.nordsjo.no finner du så uendelig mange vakre farger.

 

Jeg valgte kalde farger da leiligheten har den klassiske "gule" eikeparketten. Kalde farger vil da dempe denne gulheten i gulvet. I gangen fortsatte jeg med den kalde nøytrale fargepaletten og gikk her for fargen Blåis også denne fra Jotun. www.jotun.no

Her ser dere litt av gangen min som er malt med fargen Blåis. Den er så nydelig og forandrer uttrykk med lyset.

Ha en nydelig søndag <>

 

God klem fra meg <>

 

 

 

 

 

 

 

Likes

Comments

God kveld!

Her kommer min egenkomponerte oppskrift på mitt heklet Chunky wool teppe.

 

cof

Jeg la opp 42 fastmasker med heklenål nr. 15.

Så startet jeg i maske nr.2 fra nålen og 40 heklet halvstaver ut raden.

Heklet så 2 fastmasker, snur og heklet halvstaver kun i bakre ledd ut raden.

Slik fortsatte jeg i 34 rader totalt.

Det gikk med 18 nøster av Chunky wool garn som jeg fikk kjøpt på Europris.

Total pris på teppet ble kr. 1240 kr.

Klem fra meg<>

Likes

Comments

Instagram@mayaslillehjem
Categories