Hej, hoppas att ni mår bra där hemma i Sverige. Jag mår mycket bättre nu och hemlängtan har släppt vilket är otroligt skönt. Tjejerna har nu börjat i skolan och rutinerna kommer, det passar mig väldigt bra då jag nu vet exakt vad jag ska göra om dagarna. Är ledig varje dag mellan 9-14:30 så jag har väldigt mycket tid numera till att hitta på något under dagen. Imorgon tänkte jag åka och fixa ett gymkort på ett gym här i närheten, det blir kul!

Det slog mig häromdagen att jag redan varit här i 1 månad. Tiden går så otroligt snabbt och för mig känns det som det var nyss jag satte mig på planet hit. Tänk att det kan hända så mycket på 1 månad.. det har varit en månad full men känslor kan jag lova er. Oro, tvivel, glädje, nyfikenhet, ensamhet, lycka, ångest, livsglädje, spänning, rastlöshet - ja verkligen allt på en gång, som en explosion av känslor i kroppen haha. Nu börjar allt kännas mer stabilt och jag har börjat vänja mig vid de mesta.

Senaste veckan har varit bra, vi har varit på Ikea för att kolla på möbler till Emis rum, hon hittade inget hon gillade men det blev lite köttbullar till middag och vi köpte med oss lite kanelbullar hem, mums! Jag har även träffat lite Au pairer i området, var och fikade med en tjej häromdagen väldigt trevligt och var dessutom till ett shoppingcenter med några tjejer och kollade i lite butiker. Det blir så mycket roligare nu när jag känner några andra au pairer som jag kan hitta på saker med. Nästa helg tänkte vi planera in en tripp till New York, längtar! Sist men inte minst har jag en rolig nyhet, min värdfamilj har länge haft en resa inplanerad och nu frågade de om jag vill följa med. Gissa vart?! Hawaii, jag är sååå glad. Har alltid velat åka till Hawaii, och nu är allt bokat och klart så vi kommer resa dit i November. So exited!!


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Dagen startade 07:00 av att väckarklockan ringde, jag var ovanligt pigg och gick därför upp med ett leende på läpparna. Jag plockade ur diskmaskinen och började därefter förbereda inför tjejernas frukost. Tog en stor kopp kaffe och satte mig utomhus för att invänta att barnen skulle vakna. Måste säga att jag trivs väldigt bra här, har en underbar värdfamilj och jag känner mig verkligen som en del av den. De senaste dagarna har jag dock haft lite hemlängtan, antar att det hör till men jag kan ändå inte låta bli att undra varför.. varför längtar jag hem när det är detta jag velat göra så länge? Blir lite arg på mig själv att jag inte tar vara på stunden och njuter av mitt "nya liv" istället för att längta till allt som jag vet finns kvar när jag kommer tillbaka till Sverige tillbaka till Östersund. Däremot vet jag att det är denna situation som tar lite tid att vänja sig vid, man känner sig lite vilsen i början men jag tror att det går över. När tjejerna vaknade så åt vi frukost tillsammans och Emi skulle sen iväg på kalas så det blev bara jag och Dani kvar här hemma. Vi roade oss med att måla/pyssla och vi bestämde oss även för att baka, något svensk föreslog jag då baka här i Amerika är lika med att blanda en färdig mix med mjölk och sen grädda i ugnen. Vi kollade igenom skafferiet och insåg att vi hade alla ingredienser för chokladbollar så det fick det bli (Inte alltid så lätt att baka/laga mat här då jag är van vid helt andra varor och inte nog med de helt andra mått, här använder de tex. inte decilitermått utan cups istället).

Mina lediga timmar idag spenderade jag i Thompson park. Det var min värdfamiljs gamla au pair som tipsade mig om att den parken har en perfekt promenadrunda och jag kan inte annat än hålla med henne. Det var otroligt fint och jag lyckades dessutom se två rådjur på min promenix. Där kommer jag absolut spendera mer av min lediga tid. Kvällen har bestått av middag och film mys med "lilltjejen". Nu tänkte jag sova så jag orkar med morgondagen, Godnatt mina vänner.

Likes

Comments

Den senaste veckan har mestadels bestått av jobb. Det som är skönt med att jobba som au pair är att man hinner med så mycket även fast man inte är ledig då man jobbar och bor på samma ställe. Tjejerna har haft ridskola hela veckan, vilket dom verkligen älskar. Jag har skjutsat dem dit och hem varje dag vilket är en ca 40 minuters biltur. Hästfarmen var otroligt fin och stor, jag är dock inte så hästintresserad då jag aldrig ridit men det var kul att se. Kvällarna har mest bestått av middag utomhus och även massor av lekar. Tjejerna vill alltid att hela familjen ska spela spel eller leka någon lek efter middagen, så kul! Vi hittade även tre grodor som simmade runt i poolen och min hd (host dad) tyckte vi skulle ta upp dem då de annars skulle simma in i poolaggregatet och dö. Tjejerna gjorde ett bo till dem där vi hade dem ett tag innan vi släppte ut dem i de fria igen.

På dagarna när tjejerna varit på ridskolan har jag mest varit ute i finvädret, det är ca 30 grader varmt här och det är ett otroligt fint område jag hamnat i. Jag har även passat på att fixa lite praktiska och nödvändiga saker så som att ansöka om ett social security card så jag kan öppna ett bank konto här där jag kan få min lön insatt.

Likes

Comments


Stod på Arlanda flygplats den 8e Augusti och kramade om min kära mamma som skjutsade mig ner till Stockholm. Det går inte förklara den känslan man har när man säger hejdå till alla nära och kära och vet att det kommer dröja länge innan man ses igen. Några tårar senare tog jag min väska och gick mot säkerhetskontrollen. Spänd och förväntansfullt gick jag på ett plan som skulle ta mig till USA...


Träffade några andra svenska blivande au pairer på flyget och trots att jag blev utan mat och min skärm slutade fungera så innan jag visste ordet av det så landade vi i New York. Vi fick köa för att gå igenom tullen och få våra väskor, det kändes som en evighet. När alla äntligen fått tag i sina väskor åkte vi mot Oakdale, Long Island. Det var några intensiva och framförallt varma dagar på au pair training school som väntade mig. Campus var otroligt fint, dock var inte insidan av byggnaden lika charmig. Min vistelse på skolan bestod mest av att lyssna på olika föreläsningar om barn och hur man ska hantera olika situationer, lärde även känna nya människor från väldigt många länder här i världen vilket var otroligt intressant.


Likes

Comments

Det är två dagar kvar... Endast två dagar!!?! Tills jag sitter på ett plan som kommer ta mig till mitt livs äventyr, min stora dröm, USA! Jag tänkte att jag ska skriva om min resa i denna blogg mycket för min egen skull men också för nära och kära och alla andra som är intresserade så ni kan följa med mig under mitt år som Au pair.

För er som inte vet så kommer jag spendera ett år i USA som Au pair, jag kommer bo hos en familj i Lincroft, New Jersey. Jag är så spänd och förväntansfull och en aning nervös, men jag antar att de hör till. Sista dagarna nu innan avresa har jag packat, städat ur lägenheten samt umgåtts med vänner och familj så mycket som möjligt.

Likes

Comments