Header

I mitt förra inlägg fick ni läsa om mitt år 2017 på en ganska ytlig nivå skulle man väl kunna säga men här tänkte jag skriva lite mer på djupet. 2017 har varit ett fantastiskt år, det var det verkligen och det var inte bara nåt jag skrev men det har också varit jobbig och jag har haft bra och dåliga stunder. I förra inlägget fick ni väl läsa mer om de bra och i detta inlägg kommer det att bli lite blandat. Alla har det jobbigare i vissa stunder och enklare i andra stunder. Vi alla har problem vi måste handskas med. Jag har detta år haft många fler bra stunder än vad jag hade 2014, 2015 och 2016. De gör inte de åren till dåliga men 2017 var bara bättre. Jag tror att det mycket har berott på att jag har tagit mig styrkan och göra saker som jag hela tiden vetat att jag borde göra men som jag inte orkat kämpa med. Istället för att låta problemet vara så har jag gjort nåt åt det, fått det överstökat helt enkelt.

2016 hade jag också väldigt dåligt självförtroende, något hände där någonstans mellan 2015 och 2016. Jag skulle inte säga att jag hade bra självförtroende 2014 och 2015 men det hade blivit sämre. Jag vågade inte vara mig själv, jag var rädd för att vara "fel" eller att inte "passa in". Jag visste innerst inne att folk inte skulle tänka så, men jag tänkte ändå på blickarna. Även om de kanske bara kollade på mig så kändes det som att de dömde en, att de skulle välja om jag "dög eller inte". Och om man då kollar tillbaka på sommaren 2015 när jag klippte håret jättekort och gick med kjol, knästrumpor och kattöron så kan man inte förstå att det var samma person.

Men hade man frågat mig 2016 om hur mitt självförtroende var skulle jag nog ha svarat att det var bra. Det är inte förens nu på senare dagar som jag förstår hur jag begränsade mig själv och det är inte förens nu jag har tagit tag i det. Jag har arbetat med det men det är långt ifrån bra. Om vi säger såhär att 2016 hade jag aldrig vågat gå till skolan i t.ex min svarta pälsjacka. Jag hade tyckt att den stack ut alldeles för mycket och nej det skulle aldrig gå, men idag tvekar jag inte ens. Vill jag ha den, ska jag ha den, ingen annan ska bestämma det. Det finns såklart dagar då jag bara gråter och gråter för att jag önskar att jag var smalare eller att jag hade mindre lår, men det tar inte lång tid innan jag förstår hur sjukt det är, innan jag förstår hur sjukt dagens samhälle ser ut. Jag är iallafall glad och stolt att jag trots allt har tagit mig en så bra bit på vägen.

Våren och sommaren var istortsett bra men sen kom man in på hösten och jag fick en total "dipp". Jag mådde ganska dåligt och tappade mig själv i allt. Jag visste inte vad jag skulle göra. Det hände lite saker som jag inte ska gå in på, men de här sakerna var det värsta som kunde hända när de precis inträffade. Sen gick det ett tag, jag var nere men försökte ändå hålla humöret uppe på skoldagen så bra det gick, men tillslut insåg jag att det här måste sluta. Jag ville må bra på högstadiet, (som jag då precis hade börjat) jag tänkte in börja högstadiet med en deppig period. Så jag tog tag i det och tillslut så mådde jag bra igen, det går knappt att beskriva men jag kände mig nästan fri och efter att jag hade haft några år då jag hela tiden hade känt mig lite nere så kändes det nästan konstigt att inte ha något att vara ledsen över. Så då började jag ju inse att de saker som faktiskt hade skett var typ det bästa som kunde hända. Sen i mitten av oktober, i november och nu i december så har jag mått väldigt bra, och igenom allt det här så har jag haft med mig världens bästa vänner.

Så även om det har varit ett väldigt jobbigt år känslomässigt så känns det sååå bra, för jag känner att saker som gjort mig nere inte stör mig längre, utan de sakerna är borta nu. Det känns som att man helt och hållet har börjat om på ett nytt kapitel.

xoxo - Maya!:)


Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag började mitt 2017 med att åka till frisören för att färga håret blont, och blont blev det. Var lite orolig för att jag inte skulle passa i det, och såklart tog det ett tag att vänja mig men beslutet att färga håret är nog ett utav de bästa besluten jag tagit haha. Om man kollar på bilden ser man ju också att vi sparade sjukt lite utav min vanliga hårfärg men med hjälp av det kan vi enkelt se hur sjukt mycket mitt hår har växt detta år.

Sedan, en bit in på våren så åkte jag, syrran och mamsen kryssning till helsingfors för att hälsa på en del av min släkt som bor där. Vi brukar oftast stanna där i ca. en vecka men den här gången så träffades vi bara en dag. Vi stannade ju såklart i Stockholm ett tag efter att vi hade gått av färjan på vägen hem också och då passade jag på att fota körsbärsträden.

Vi får ju inte heller glömma att skolavslutningen 2017 var min sista skolavslutning på mellanstadiet. Man hade ju kanske trott att jag skulle fälla en tår då men det gjorde vi istället innan på klassresan. Vi hade nämligen varit på grönalund en hel dag och skulle sedan gå tillbaka till tåget på kvällen, och med anledningen att flera nära vänner skulle sluta så blev det ju ett enda stort gråtkalas hela vägen haha. Ett minne man sent glömmer. Här får ni iallafall en bild på mig på skolavslutningsdagen.

Sedan kommer vi till den årliga dalarna resan, Vi brukar nämligen alltid åka till vårt lilla torp som ligger uppe i dalarna veckan innan min födelsedag. Det är inte så märkvärdigt på något sätt men kan alltid vara skönt att komma iväg lite.

Sen kommer vi till 31 Juli, nämligen min födelsedag, och i år var det min tur att bli tonåring.

Sedan kommer vi till det förmodligen bästa minnet 2017. Nämligen resan till Kreta med min bästavän och hennes familj. Vi bilade ner till Kastrup för att sedan ta flyget till Kreta. Vi var där i en vecka och hade det såå mysigt trots lite strul med hotellet. Vi solade, badade, drack goda (och ofc alkoholfria) drinkar och gick runt och kollade i strandbutikerna.

Vi kom tillbaka till kastrup dagen innan skolan började, så vi satte oss i bilen direkt och började köra hemåt. Vi kom hem sent på kvällen och då var det bara att lägga sig för dagen efter var ju faktiskt ens första dag på högstadiet. (Så det får vi inte glömma! Att 2017 faktiskt var året Maya Malmqvist började högstadiet!!!) Såklart var man nervös inför högstadiet men jag trivs faktiskt väldigt bra, jag gillar att man får mycket mer frihet och dessutom har jag världens underbaraste kompisar i skolan som jag har roligt med varje dag. Men det kan ju inte vara så enkelt att börja högstadiet och såklart var det inte det heller haha. Nej men en bit in på högstadiet på en idrottslektion fick jag en boll på tummen (ni bör veta att det var en sån där mjuk boll) och jag kände ju att allt inte stod rätt till. Så på kvällen åkte jag och pappa in på akuten och de röntgade den och vred och kände lite på den. Sen får jag förklarat för mig att mitt ledband inte är helt av men att det har töjts ut och att de tycks se en spricka (av den där mjuka bollen???). Så då fick jag gå med gips i 3-4veckor (kommer inte riktigt ihåg hur lång tid det var). Jag valde ju att vila i en vecka men veckan därpå så körde jag ju all in på danslektionerna och idrottslektionerna igen hihi. Läkaren hade ju inte sagt något om det fast sen när jag tog av gipset så sa han att jag nu kunde börja träna lite försiktigt igen och ni skulle sett hans min när jag sa att jag redan hade börjat efter en vecka haha.

Sen dess har det inte hänt så mycket, skolan har bara rullat på och så har man ju haft den vanliga "betygen-sätts-snart-stressen", men jag tänkte iallafall avsluta detta inlägg med två bilder från julafton.

xoxo - maya! :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

volanger

Tyckte det var jättefint med volanger i början, t.ex en t-shirt med lite volang kunde vara jättefin att ha till vardags. Sen tycker jag att det blev lite för mycket volanger överallt, men en tröja med lite volang tycker jag är jättesnyggt.

pälsjackor

Jag ÄLSKAR pälsjackor. Tycker att de är såå snygga, de är så enkla att matcha med olika outfits och outfiten blir 100ggr snyggare med en pälsjacka till. Just nu har jag två pälsjackor (fake såklart) en svart lite kortare den ser ungefär ut som den på bilden, sedan har jag en leopardmönstrad jacka med luva. Och fler jackor kommer det att bli.

chainbags

Jag vet egentligen inte varför jag tycker att kedjor är så snyggt på väskor men det är bara en så cool detalj. Jag själv har två stycken, en mindre svart och en större ljusgrå, och funderar på att köpa den mörkgröna på bilden.

sjömanskeps

Sjömanskepsen har ju varit en stoor trend och jag tycker den är sjukt snygg och cool. Det är en så enkel men snygg detalj. Vad ska man säga, tack för att det blev en trend haha. ;)

leopard

Leopard är väl också en utav de trenderna som tillslut gick lite överstyr haha. Men ÄLSKAR leopard jackor och sen så såg jag en leopardmössa en gång men kommer inte ihåg vart men den var jättefin. Tycker att en liten leopard detalj kan piffa upp en outfit sååå mycket.

skinnbyxor/ lackade byxor 

1 / 2 / 3 / 4

Är kär i denna trend, tycker att det gör så mycket i en outfit. Du kan matcha dom med en blus till finare tillfällen och med en stickad tröja till vardags. ÄLSKAR dom helt enkelt.

pärlor

Vet inte riktigt vad jag tycker om pärlor på byxor men pärlor på tröjor (när det inte är för mycket) tycker jag är sjukt fint, det är en så snygg detalj på en annars ganska basic tröja.

isabel marant skor

Först när jag såg skon så tyckte jag inte alls om den, men efter att ha sett flera outfits med dom så blir de bara snyggare och snyggare, så nu vill jag gärna ha ett par egna hihi. Har sett såå många mode-bloggare som har matchat dessa skor så sjukt snyggt.

färglada tröjor

2 / 4 / 6 / 5 / 1 / 3 / 7

Den sista trenden som jag kan komma på nu är färglada tröjor, ÄLSKAR dom. Tycker att det är så enkelt att matcha en färgglad tröja med några enkla jeans och några smycken till. En speciell tröja med mycket färg som varit väldigt populär är nmr 3 och 6. Har själv två stycken sådana en gul och en rosa och tycker att de är så sköna och snygga.

Det här var några utav de trender jag gillat under 2017, har jag missat någon trend? kommentera isåfall!

xoxo - maya! :)

Likes

Comments

Hejsan alla människor! I det här blogg inlägget hade jag tänkt att visa er hur jag sminkar mig till vardags, my daily makeup routine helt enkelt.

Jag börjar med att lägga en primer jag använder just nu en primer från makeup revolution som heter "makeup revolution aqua priming base" och den hittar ni här.

Jag tycker denna primer är bra men märker inte så stor skillnad mellan olika primers. Den är lätt att applicera då den kommer i en sprayflaska. Jag brukar spraya 3-4 gånger och sedan brukar jag smörja in med händerna för att den ska sjunka in i huden fortare.

Sedan använder jag Lumene:s "invisible illumination nordic light instant illuminizer - shimmering dusk" och den hittar ni här.(haha herregud vilket långt namn)

Den här produkten kommer i en droppflaska och är en flytande highlighter och den kan användas på flera olika sätt. Man kan lägga den på sminket på några få ställen som highlight eller så gör man som mig. Jag lägger den då under sminket och i hela ansiktet för att få ett fint "glow" i ansiktet.

Efter det tar jag derma blend:s concealer, "corrective stick" som jag har i färgen 35 "sand" som ni hittar här.

Jag använder denna fasta concealer till att täcka finnar osv i ansiktet innan jag lägger foundation. Jag tycker att den täcker väldigt bra och att den har en bra konsistens.

Därefter lägger jag min foundation och jag använder en som kommer ifrån milani och som heter "conceal & perfect liquid foundation" och jag har den i färgen 00 light natural. Den hittar ni här.

Jag tycker verkligen om denna foundation. Den täcker bra och har en perfekt konsistens. Den är inte för hård men inte heller för lös så den är enkel att arbeta ut. Den ser fin ut hela dagen och har ett väldigt bra pris.

Efter det gör jag mina ögonbryn, men jag använder faktiskt ingen ögonbrynsprodukt till det utan jag använder istället en ögonskuggspalett. Jag har provat flera olika ögonbrynsprodukter men tycker helt ärligt att denna ögonskugga är en utav de bästa sakerna att fylla i ögonbrynen med. Produkten kommer från Dr.Hauschka men har inget namn förutom "eyeshadow palette", och är tyvärr slutsåld på de olika hemsidor jag hittar.

Jag gör mina ögonbryn efter foundationen för att jag tycker att färgen fäster bättre efter att jag lagt foundation och sedan brukar jag "rensa" upp runt ögonbrynen med concealer och då gör jag det samtidigt som jag lägger concealer under ögonen osv.

Sedan lägger jag concealer och jag använder Milani:s "retouch + erase concealer" och jag har den i färgen 01 fair. Den hittar ni här. Dock finns den inte i just färgen 01 fair men det finns flera andra färger.

Jag gillar denna concealer väldigt mycket då den är ganska flytande men ändå täcker väldigt bra.

Sedan avvänder jag makiash:s "perfect finish loose powder", tyvärr är detta puder slut på alla hemsidor jag kollat på. :/

Jag kan varmt rekommendera detta puder det är sååå finkornigt och är det perfekta "baking" pudret. Jag ÄLSKAR det. Sminket håller hela dagen och håller sig matt.

Efter det så tar jag en bronser och jag använder en från The Balm och det är deras "Bahama Mama". Den hittar ni här.

Jag tycker verkligen om denna bronser den ger en såååå fin touch och är den perfekta färgen. Den är inte för kall men inte heller för varm. Jag brukar även använda denna som ögonskugga och suddar ut den lite i globlinjen.

Därefter lägger jag highlight och jag använder mig utav NYX:s "Strobe Of Genius Illuminating Palette" och den hittar ni här.

Finns inte så mycket att säga om denna highlight, Den är inte för pigmenterad så att den är enkel att få jämn på huden. Den ger ett fint lyster och håller hela dagen.

Vanligtvis hade jag nu lagt maskara men efter som att jag just nu har fransförlängning (hemmagjord) så tar jag ju inte på det men tänkte ändå tipsa om en grym maskara från sephora som heter "full action waterproof" och ni hittar den här.

Den håller fransarna böjda och snygga genom en hel dag, Jag hade förut problem med att mina fransar inte stannade böjda efter att jag hade böjt dom men sedan läste jag att om man använder en vattenfast maskara så skulle det hjälpa. Jag provade men det funkade inte, sedan provade jag denna maskara och med den så stannar ögonfransarna böjda länge så detta är ett hett tips.

Sist men absolut inte minst så kommer en setting spray från gerard cosmetics, jag har den i doften "watermelon" och den hittar ni här.

Vad ska man säga? Den tar ditt smink till en ny nivå, jag öser (bokstavligen) på med setting spray på mitt smink och efter att det torkat så får man en helt nu "finish". Ä.L.S.K.A.R. DEN.

Så det här var då min "daily makeup routine" såklart ändras den ibland men just nu ser den ut såhär.

xoxo - Maya! :)

Likes

Comments

Contains affiliate links

Jag ÄLSKAR verkligen skor och har hittat två par supersnygga skor, och det är ingen överraskning att båda är svarta. Både ett par sjukt coola sneakers från puma som också har varit väldigt populära på den senaste tiden. Jag älskar den lackade ytan och de stora skosnörena. Sedan även ett par väldigt enkla men sjukt snygga boots som passar till typ vad som helst.

Här har vi två jackor. Jag kan inte få nog av pälsjackor, tycker att de är sååå snygga och att det lyfter en outfit så mycket. Sedan tog jag en jacka som sticker ut lite mer men som är så sjukt snygg enligt mig själv älskar att det är en "jeans-jacka" fast i svart och tycker att snörningen är så snygg.

väskan / bältet är tyvärr slut på nätet men kommer ifrån gina tricot, kanske finns i butik, bältet har namnet "edith bälte"

Jag har hittat två sjukt snygga accessoarer, ett bälte och en väska. Tycker att bältet är så sjukt snyggt och speciellt att ha i midjan om man har en oversized stickad tröja. Älskar väskan som är ganska enkel men ändå så snygg!!!

De sista sakerna som jag kom på nu iallafall är en jättefin tröja och en kamera. Jag har börjat älska fluffiga tröjor på senaste tiden och tycker att denna fluffiga vita off shoulder tröja är sååå fin. Sedan är det en kamera som jag har hört ska vara bra att ta foton med, den ska även vara bra att vlogga med så vi får se om det blir något sånt 2018. Tycker att det är så bra att den är liten och smidig också då jag för tillfället fotar med en systemkamera och den är ganska klumpig att ta med sig. Men har ni något annat tips på en kamera som är bra att fota och filma med får ni gärna skriva det här under!


Det här är vad jag har på min "want to buy list" just idag men det tillkommer saker och försvinner saker hela tiden, så imorgon kanske den ser hel annorlunda ut haha. Nej men jag kan slå vad om att när Linn Ahlborg släpper sin kollektion på nakd så kommer det att till komma många saker på min lista.

xoxo - Maya! :)

Likes

Comments

Här har ni två bilder ( en lite gladare och en lite allvarligare haha) på en av mina absoluta favorit outfits. Väldigt mycket svart men tycker att det blir väldigt rent och snyggt. Älskar "skin" byxorna och pälsjackan, "uggsen" (de är fake) och mössan är jättemysiga.

Sen har vi denna lite finare outfit. Ett par höga stövlar en vit stickad tröja och mina nya leopard-jacka som jag fick i julklapp, Sedan har jag även en kedje-väska till som man dock inte syns så bra på bilderna.

Sist men inte minst är en väldigt bekväm outfit. Såå mysig hoodie med en oversized bomberjacka till. Älskar broderierna på jackan. Och sen ett par mörkgråa bootcut byxor som dock ser svarta ut på bilden. Sen tog jag även ett par sneakers till och den såkallade "sjömans-kepsen".

#nouwoutfit

xoxo - maya! :)

Likes

Comments

Hejsan! Idag var vi i Stockholm och såklart fick kameran följa med. Vi åkte först och främst upp till Stockholm för att min kusin skulle flyga hem till Finland igen men när vi ändå var där passade vi på att gå runt lite på stan. Vi åt på proviant som är en utav mina favorit restauranger, sååå god mat och sedan kollade vi bara runt lite. :))

Likes

Comments

Nu på julen när hela släkten är samlad brukar vi alltid en kväll äta fondue och min fasters alldeles underbara chokladmousse som ni fick se en bild på. Jag tog även med en bild på årets julgran så att ni skulle få se den. ;)

Likes

Comments

Varje gång släkten kommer på besök hos oss här i Sverige så brukar vi åka till Strömsholm, så det gjorde vi idag och här är några bilder därifrån. :)

Likes

Comments