Header

Då var ännu ett år över och flera upplevelser rikare. Ska jag vara helt ärlig är detta mitt bästa år enligt mig! Har varit med om det bästa uppgångar och det tuffaste motgångar, men jag har klarat mig igenom allt och detta år har jag verkligen utvecklats som människa!

Som jag brukar göra varje år kommer jag sammanfatta i bilder och lite text vad jag gjort månad för månad under 2017. Min nyårskrönika! Så luta er tillbaka och njut av mitt 2017!

januari

Nytt år och ett nytt jag! Det var min inställning, som de flestas i början av det nya året. Jag ville verkligen satsa på träningen, så jag började gymma flera gånger i veckan och satsa mer på fotbollen. Denna säsong hade jag bestämt att detta skulle vara mitt fotbollsår att utvecklas som spelare med laget. Vi hade fått ny tränare och ny spelsystem, som jag var bestämd på att lära mig så snabbt som möjligt. Började även här känna av en svaghet i min kropp som skulle bara orsaka problem senare under året.

Skolan tog upp en stor del av tiden och jag kände hur stressen och pressen inför provperioden kicka in, vilket inte var ovanligt för mig och många andra!

Jag inledde även året med lite förändringar i mitt utseende. Jag klippte av en stor del av håret och blev som gängets Noora från Skam. Min första lärdom för året kom då, att jag ska ha kort hår! Inte så stor lärdom i era ögon, men i min utveckling i att få en bättre självbild var den viktig!

februari

Månaden inleddes dåligt för mig då min kropp gav upp helt vid fysisk aktivitet och vid varje fotbollsträning kollapsade jag och måsta bäras ut från planen. Jag hoppade då av all fysisk aktivitet och börjades testas för vad i min kropp som orsakade detta. Det var väldigt tufft tid då träning botar min ångest, så även den ökade... Men något positivt kom ut av detta och det var att jag fick mer tid för kompisar och fick uppleva en massa roligheter med dem!

Skolan blev prio ett då träningen försvann och det lönade sig i slutändan! Jag lyckades höja i två ämnen, vilket gjorde mig mer motiverad för skolan och riktigt stolt över mig själv.

Denna månad var det dags för 98:ornas Karonka och kladdkaronka. En väldigt rolig dag där första delen bara handlar om att bli ´´nollad´´och nerkladdad och ritad på, men roligt ändå! Jag hade sedan i uppdrag att sminka en av mina finaste vänner Cajsa inför hennes kväll, och jag tror vi båda blev riktigt nöjda! En av de vackraste tjejerna den kvällen! Andra halvan var jag med och spelade teater i programdelen. Där spelade vi upp Skam och jag fick spela Noora, vilket var en av årets höjdpunkter! Publikens reaktioner när man kom ut som Noora var overkligt, då det sattes upp bilder på mig i skolan ed texten ''Noora från Skam?´'.

Under sportlovet tog hela familjen en sväng till Hudiksvall för att umgås med farmor och farfar, vilket var hur mysigt som helst! Den staden gör mig verkligen lugn och det var väl behövligt besök efter all stress i skolan. Fick även återförenas med min tvilling Eve, vilket är det bästa som finns!

Jag började även min resa mot att ta körkort, vilket var super spännande och att fylla 18 var inte så långt borta att hända! Kändes på ett sätt lite overkligt men jätte roligt!

mars

Under mars månad hände en av årets största händelser, dagen jag fick se Drake live i Stockholm! Jag fick med mig mamma på konserten, vilket för mig va självklart att hon skulle med då hon själv älskar Drake! Vi anlände till Stockholm samma dag som konserten och använde oss av dagen att göra oss redo för kvällen. Kan lugnt säga att det var bästa kvällen i mitt liv. Att få se personen som funnits där för mig i sina texter och sånger, i upp och nedgångar, står där framför dig bara några hundra meter bort. Helt overkligt! Den kvällen träffade jag även på en person som skulle spela stor roll senare på året, Noel!

Det var inte den ända Stockholms resan som gjordes den månaden. Vi var även med vår religionskurs på en teater som hette The Neather, som passade in på kursens innehåll om etik och moral. Teatern handlade kortfattat om framtida internet och vad som kan hända. Det var verkligen en pjäs som berörde mig och som gav mig en tankeställare efteråt! Verkligen tacksam att jag fick chansen att se den!

Jag hade fortfarande träningsförbud så jag fortsatte att fokusera på kompisar och skolan, vilket till stor del funkade bra!

april

Detta var den viktigaste månaden på året då det äntligen var min tur att fylla 18! Det var en underbar dag som började redan vid 12-slaget då jag gjorde min Indigo och arkendebut! Resten av dagen fick jag vara med om en överrasknings brunch, fin middag på indigo och utelivs firande med massa fina människor! Denna dag är en av de dagar jag kommer ha med mig resten av livet! Tog även mitt körkort kort därefter som verkligen fick mig att inse att jag blivit myndig! Det gav även en stor frihetskänsla, som jag längtat efter.

Jag fick även uppleva mitt första träningsläger utomlands med mitt älskade IFK Dam! Denna resa var viktig för vår framtida sammanhållning i laget och gjorde oss verkligen till en familj, något vi hade saknat. Vi hade 3 dagar med totalt 6 träningar. En morgon och en kvällsträning, där vi gick grundligt igenom bår nya speltaktik. Men vi gjorde även dagliga och kvällsaktiviteter som gjorde hela resan till en succé! Verkligen en resa man kommer minnas!

Jag fick också reda på vad som var fel på min kropp och det visade sig att jag led av järnbrist, så jag ändrade om kosten, så att jag åt mer järnrik mat och fick även medicinering för extra järn! Efter detta blev jag starkare och fick sakta men säkert börja träna igen, vilket gjorde mitt mående tusen gånger bättre!

maj

Även denna månad fick jag fara ut och resa! Jag hade gått en kurs om förintelsen och folkmord med skolan och avslutningen till detta var en resa till Polen och Tyskland för att besöka viktiga platser där förintelsen ägt rum. Vi besökte t.ex. Auscwitz-Birkenau, och förintelse monumentet i Berlin osv. Det var även en rolig resa där jag fick umgås och bli närmare ett riktigt härligt gäng!

Nu började även värmen sakta men säkert anlända och alla uteserveringar började öppnas. Jag hängde mycket på Arken Garden, något jag skulle fortsätta att göra resten av sommaren! Fler och fler kompisar började fylla 18 och att dela på en flaska Sangria blev vanligare och vanligare!

Jag gjorde något jag drömt om att göra flera år, tatuera mig! Jag valde att tatuera in texten You'll Never Walk Alone, som dels indikerar på mitt fotbollslag Liverpool, men viktigaste av allt så är det en påminnelse. Det är en påminnelse mot min största rädsla och ångest att var ensam. Var riktigt nervös att det skulle göra mega ont, då det är ett väldigt känsligt ställe att tatuera sig på, men det gick förvånansvärt bra!

juni

Nu var det äntligen dags för två stora firanden: Avslutning och Studenten! Under avslutningen lyckades jag få årets kamratstipendium där min älskade Alexander skickat in en berörande motivering varför just jag skulle vinna. Tusen tack ännu en gång Alexander! Båda kvällar firades då jag även att finisar som tog studenten. Mycket skumpa och skratt beskriver bäst de två dagarna!

Jag gjorde även min första utomlands resa utan föräldrar med min älskade Alexander. Vi reste ner till Gran Canaria på Alexanders 18 års dag, där vi spenderade en vecka i värmen och drack en massa drinkar, åt gott och skrattade så vi grät! Vi träffade mycket trevligt folk och kom varandra närmare, en riktigt drömresa!

Jag började jobba på mitt sommarjobb på Äventyrsgolfen efter resan! Jag trivdes direkt med mina arbetskompisar och kände att detta kommer bli en bra sommar på min arbetsplats!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

juli

Jag jobbade väldigt mycket och intensivt denna månad! Jag fick lära känna ett riktigt härligt gäng. Fick även lära mig om samarbete och hantera stress och press under kniviga situationer.

Den största händelsen var ju såklart Rock Off, som även är årets störst händelse under hela året på Åland. I år var det även lite extra speciellt då jag var myndig och kunde gå ut på krogen efteråt. Jag fick uppleva mycket och även festa med mina fina killar från Hov1, som var en upplevelse! Jag träffade även lite nytt och roligt folk och hade det allmänt gött!

En annan lite ''större' händelse var när IFK Mariehamn spelade kval till Champions league mot det polska hulliganlaget Legia Warszawa. Det var en speciell känsla att höra CL låten eka ut på Wiklöf Holding Arena och plus i kanten att få göra det min älskade far! Tyvärr förlorade herrarna, men det var ändå en upplevelse!

Jag fick även för första gången ta mina bilder mer professionellt av under bara EMMA! Blev riktigt nöjd med em och det gjorde även att jag ville ha flera då hon både är trevlig och jätte duktig att ta bilder!

augusti

Jag jobbade mina sista dagar in i augusti och det var både skönt, men även lite sorgligt då jag blivit så nära med vissa av dem jag jobbade med! Jag är dock stolt över min utveckling och arbetsinsats! Att man även fick beröm av de man jobbade med satt inte heller helt fel!

Innan skolan började tog jag och Alexander en snabb visit ner till Tidaholm, där hans ena del av familjen bor! Vi hade en riktigt härlig roadtrip ner till Dua Lipas låt New Rules på repeat! Vi hade även några riktigt härliga dagar där vi festade med härligt folk, spontan tatuera oss och skrattade så vi nästan dog hahah! Ett riktigt härligt slut på mitt livs bästa sommarlov!

Sedan var det dags för verkligheten, skolan började. Inte så mycket säga om det, mer än att vardagsrutinerna började igen!

september 

Denna månad hände det inte så himla mycket speciellt! Fler och fler började fylla 18 och jag var med om min roligaste utekväll med mitt underbara IFK Dam! Jag fick även en ny säng och äntligen fick det bli en dubbelsäng efter min trogne 80 säng.

Dock började årets jobbigaste period denna månad. Egentligen var det flera mindre händelser som jag struntat i att ta tag i som kom fram då jag var med om ett ganska psykiskt påfrestande situation. Jag hade dock mina fina vänner och familj som fanns där till 1000%!

oktober

Årets värsta månad var tyvärr oktober. Jag mådde så dåligt att jag inte kunde ta mig till skolan. Jag blev mer och mer instängd i mig själv och jag spenderade mesta dels min tid i min säng för mig själv framför datorn. Jag hade dock världens finaste familj och vänner som då och då tvingade mig ur sängen för att hitta på allt och inget, och det är jag fortfarande riktigt tacksam för!

Det mest produktiva jag gjorde var att jag reste själv till Åbo för att magnetröntga min struliga höft. Jag passade även på att hälsa på min fina vän Hugo, som lät mig bo hos han under vistelsen. Vi tog oss även en sväng om på krogen innan jag åkte hem.

Jag var även en sväng om till Stockholm med min mamma, för att ha en shopping weekend. Det behövdes verkligen för mig att komma bort från en en stund. Jag träffade även på Noel en sväng, då han hade vägarna förbi för att kolla på konsert.

november

Nu började livet sakta men säkert gå uppåt för mig.

Jag tog det jobbigaste och viktigaste beslutet för mig, att ta ett studieuppehåll på 1 år. Även fast skolan försökt anpassa kurserna efter mitt mående så funkande det inte helt enkelt. Jag behöver ta helt paus från skolan och försöka hitta mig själv igen efter all psykisk påfrestning. Jag är stolt över mig själv att jag vågade lyssna på min psykiska hälsa och gå min egna väg!

Jag firade halloween ordentligt med mina kompisar ute på korgen, vilket var jätte roligt. Jag klädde ut mig till Baywatch Livräddare och jag sminkade Alexander efter Tate från American Horror Story. Jag tror att både han och jag vart nöjda!

Jag bestämde även att hälsa på min kompis Noel, som jag träffade på Drake konserten tidigare i år. Det var meningen att jag skulle stanna bara någon dag, men slutade med att jag stannande nästan 2 veckor. Jag fastnade verkligen för staden och människorna och det skulle visa sig att jag skulle komma tillbaka!

december

Detta var årets mest spännande månad! Jag och mina föräldrar tog ett gemensamt beslut om att Åland inte får mig att må bra. Så vart skulle jag ta vägen då? Då fanns Skövde där med öppna armar! Jag fick ett rum och välkomnades direkt av Noels underbara familj, som för mig är riktig familj! Jag hade även kul med alla mina fina skövdebor, som välkomnade mig riktigt fint! Började t.ex. visiten att vara modell för Jennifer, som går stylist och var hennes demon för en dag.

Jag började även träna med ett lag, Ulvåkers IF, för att se om jag ville skriva på för säsongen. De tog emot mig riktigt bra och jag började redan trivas och komma tjejerna riktigt nära! Passade även på att ta gymandet mer seriöst och spenderade nästan varje dag där.

Jag hann dock fira lillajul hemma med finbesök av Noel, vilket var en rolig och annorlunda lillajul! Jag kom sedan hem nästa gång till Julafton och hann även fira juldagen med mina kompisar, innan jag drog tillbaka till Sköve för att fira in det nya året i min nya hemstad!

Likes

Comments

Hola

Jag har spelat fotboll för samma klubb i snart 13 år. Jag minns fortfarande min första träning med grabbarna i Ytternässkolas gympasal och en av tränarna var min pappa. Det är tack vare honom som jag börjat med denna underbara sport, så det är jag evigt tacksam för! Kommer även ihåg min första ''fotboll''. Det var en liten plastig Julleboll som jag sparkade på innan jag lärde mig gå, tack vare att pappa höll upp mig. Vilka fina minnen. Eftersom jag nu flyttat och bestämt mig för att Skövde är min stad, kände jag att det var dags att gå vidare och lämna IFK Mariehamn för nu.

Jag har lärt mig mycket annat än fotboll med IFK Mariehamn. Jag har lärt mig att hålla koll på mig själv, respekt för både mig och andra och även hur fotbollen kan föra samman en grupp med människor. Den gruppen som nu blivit som min andra familj. Har träffat några av mina bästa vänner tack vare fotbollen och varit med i alla upp och nedgångar med dessa fina människor. Får detta att låta väldigt cheesy och deep, men IFK Mariehamn kommer alltid ha en stor plats i mitt hjärta!

Dessa kommer alltid vara bland mina favvis bilder genom åren! Här hade vi vunnit 6-1/6-0 och jag gjort mitt första mål på år! Glädjen jag delade med Moa, aka Ibbo, som jag kommit nära tack vare fotbollen!

Denna bild är en klassiker, där jag och min favorit forward fick göra varsitt mål den 1 maj 2016 och det var nog lugnt mitt snyggaste mål genom karriären. Pang in i krysset från 25 meter! Bilden tagen av Åländstidningen.

Här har vi mina fina tränare och lagkamrater från den senaste säsongen.

Vad gör jag med fotbollen nu?

Jo, jag har haft sådan tur att jag kommit i kontakt med en sådan underbar klubb, som redan efter första träningen tog in mig i gänget och har nu fått mig att skriva på. Så min nya klubb heter Ulvåkers IF! Laget spelar i division 2 och jag trivs verkligen med både tränare och spelare.

Jag har verkligen en spännande säsong framför mig, då jag hoppas på att verkligen utvecklas till en bättre spelare och förhoppningsvis ha en snäll höft med mig! Ser verkligen framemot framtiden med Ulvåker!

Håller ni på med någon sport? Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Fredagen den 5 januari hände någonting jag har längtat efter i sex veckor, återföreningen med min älskade Alexander! Han är min andra halva som jag inte skulle klara mig utan och jag har inte träffat honom sedan jag flyttade till Skövde. Alltså ca 6 veckor sedan. Som tur är har han en del av sin familj i Tidaholm, som ligger ca 30 minuter härifrån, så han passade på att hälsa på över dagen!

Han anlände i Skövde runt 19 tiden, där jag mötte upp han på det närmsta stället han hittade till, Ica Norrmalm. Så fort han klev ur bilen hoppade jag upp i hans famn och gav han en hård och varm kram. Som jag längtat efter den människan! Sedan for vi hem där jag bor och tog oss något glas vin innan middagen. Vi hade bokat bord på Pinchos, så dit vandra vi ner till när det började närma sig!

Väl på Pinchos beställde vi olika drinkar, som min Pinchos-galne mamma ville att ja skulle testa. Alexander gav tips på vilka rätter jag skulle beställa och OMG va underbart gott det var! Kan verkligen rekommendera pastan och caesar salladen! Där satt vi och mumsa i oss nån timme eller så innan vi övergick till klubben Bogrens.

Där hängde vi tills stängning klockan 2. Alexander hann träffa mina finisar här och även min tvilling Eve från Mariestad som jag känt i många år! Var lugnt den roligaste kvällen jag haft på länge och jag tror definitivt att det berodde på att den åländska duon var återförenad! Efter stängning gick vi raka vägen hem för att drick lite vin framför JVM finalen, där dessvärre Sverige förlora. Sedan var det raka vägen till sängs!

Dagen efter den roliga kvällen/natten, så klev jag och Alexander upp ganska snabbt för att jag skulle få fara med till Tidholm och hälsa på familjen där! Vi köpte med Donken på vägen och bara myste hemma hos Casandra!

Har verkligen saknat Alexander, nästan så att det gör ont! Men återförenade blir vi då jag åker hem till Karonkan i februari! Längtar redan!

Hoppas ni hade en bra helg! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

före

efter

outfit

Klänning - Zara

Skor - River Island

Jacka - Zara

Halsduk - Burberry

Horn - Lindex

Likes

Comments

Feliz Navidad

Äntligen var det dagen jag väntat på sedan slutet av november, julafton! När jag vaknade klev jag upp snabbt för att se om den röda linan var framme. Det är en tradition som familjen gjort så länge jag kan minnas, där tomten kommit på natten och gömt mitt första paket och för att hitta den så måste jag följa linan runt hela huset. Såklart fanns det en röd lina utanför dörren, som ledde mig till mitt första paket, ett 1000 bitars puzzel. Sedan åt vi en snabb frukost, då jag och pappa skulle ta oss ner till gymmet. Bara för att det är julafton är det ingen ursäkt! Jag körde armar och axlar. Vilken bra start på en underbar dag!

Väl hemma tog jag en dusch och bytte sedan om till juliga myskläder. Hann mysa ner mig i sängen en liten stund innan jag började göra mig iordning för julbordet. Kommer snart en Get ready with me på det! Sminkade mig mest i brist på annat och göra + att jag ville se lite fresch ut på bilderna.

I år var det hos min moster som julbordet hölls till. Vi anlände dit lagom till Kalle Ankas jul! Sedan var det dags att frossa i all julmat. Kan säga att jag hade världens matkoma efteråt... Men vi åt sedan lutfisk och efterrätt innan vi bestämde oss för att fara hemåt, då min kära mor gått och blivit sjuk.

Väl hemma bytte hela familjen om till mjukiskläder och samlades vid granen för den årliga paketöppningen! Är riktigt tacksam över allt jag fick av alla mina älskade! Syntes att det var ett underliggande tema på att jag flyttat, då jag fick en massa köksprylar till mitt framtida kök. Något jag verkligen behövde! Men några andra favoriter var att jag ska få fixa mina fransar (vilket jag ska göra om bara någon dag!), som jag har drömt att göra hela året! Fick även smink och nya skor. Verkligen tack familjen för allt!

Efter den mysiga stunden runt granen var alla helt slut och gick och la sig ganska snabbt sen! Vi firade inte fullt ut som vi brukar, men det var då min älskade mor var sjuk den dagen, men bara att få va hemma med mina älskade familj var det som betydde mest!

Hoppas ni hade en bra julafton! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Idag hade jag turen att få några tidiga julklappar! Från mamsi och hela Skövde familjen fick jag en vit Tiger of Sweden tröja som har lite högre hals. Riktigt mysig och snygg! Väldigt tacksam över den! När mamma mötte upp mig i Stockholm på min hemfärd idag fick jag vara med och köpa några julklappar som jag behövde vara med och välja ut! Först och främst en ny parfym. Det fick bli Calvin Kleins ''One'' parfym med deodorant, då den påminde mest om min förra parfym. Fick även shoppa lite loss på Mac, då jag först och främst behövde en foundation, concealer och prep + prime spray, men jag hade tydligen varit snäll i år då jag även fick en highlighter och en bronzer med på köpet! Sista klappen är något jag önskar mig varje år och det är dekorationer till min julgran! Har nu i några år samlat på mig personliga dekorationer jag kommer ha med mig livet ut. Fick tre set av julgransbollar från HM Home, som är riktigt tjusiga!

Imorgon, Julafton, kommer bli en super mysig dag, då vi på morgonen kommer klä granen. Varför vi inte gjorde det idag var pga. att mamma och jag var så trött från dagens resande! Sedan ska jag försöka hinna med en sväng via gymmet innan årets julbord hos moster. Sedan kommer hela familjen Löfkvist bara vara hemma och mysa och njuta av varandras sällskap. Längtar så!

Ser ni framemot julafton? Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Just nu sitter jag på tåget påväg hem över jul. Kommer dock redan tillbaka om bara några dagar för att fira nyår och då bokas min biljett bara enkel väg. Spännande! Då kommer jag stanna en längre tid i Skövde innan jag far hem en sväng för att hälsa på! Nu under den senaste tidens händelser och förändringar i mitt liv har gett mig många tankar jag bara vill skriva av mig!

Är så glad att jag vågat att ta beslutet och klivet att testa något nytt, för det behöver jag! Har ju lovat mig själv detta år att nu göra saker för min skull och bara ha bra folk runt om mig! Hemma i Skövde har jag hittat riktigt fina människor som gör mig och min lycka till det bättre! Även att jag hittat min andra familj med mamsis, papsi, mommo mm. och hur fint det har tagit in mig gör mig extra lycklig. Har alltid drömt att ha en stor familj och ju fler fina desto bättre!

Något som spelar en stor roll i min lycka är träning. Då får jag chansen att ta ut all ångest och alla känslor som är fast inuti mig. Tack vare min underbara Skövde familj har jag hittat ett gym som jag verkligen trivs på! Det är ett litet, men väldigt mysigt gym som bara ligger 3 minuter från där jag bor. Det har även gett mig en rutin, som jag behöver för att min vardag ska fungera! Går varje dag vid 12 tiden, då gymmet öppnar, kör dagens pass och sen blir jag en stund kvar för att prata med dem i receptionen, då de har lagt märke till att jag är där varje dag. Riktigt härlig start på dagen! Även att jag har hittat fotbollen och ett lag där jag tagits in hur bra som helst! Det gör även att motivationen för fotbollsåret 2018 är större än någonsin. Även att jag bara blir bättre och bättre i min höft gör saker mycket lättare i mitt mående!

Till sist spelar mina underbara vänner där hemma en jätte stor roll. Hur det har stöttat mig i min flytt och även att jag har kontakt med dem varje dag värmer! En rädsla jag har att bli bortglömd hemma, för jag älskar verkligen mina vänner och saknar dem så mycket att det nästan gör ont, så nu när jag är hemma ska jag njuta av varenda minut med dem!

Hörrni det är viktigt att hitta lycka och jag är så glad att jag har hittat det som gör just mig lycklig!


Hoppas ni hittat lyckan! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Igår, onsdags var det dags att vara ''modell för en dag''. Jag har som sagt lovat min kompis Jennifer, som går stylist, att vara hennes modell på deras modevisning på deras julfest. Deras tema var fantasi, där de hade fem kategorier och den jag var med i var demoner. Vi var totalt fyra modeller inom den kategorin och vi alla blev sminkad mörkt och stylade med svarta kläder utsmyckat med grenar! Såhär såg dagen ut:

Klockan 07.30 kom jag fram till Plusgymnasiet och jag fick direkt sätta mig ner i stolen. Hon började med att slicka tillbaka mitt hår med ett ton hårspray och vax. Sedan blev det sprayat svart! Väldigt ovant att se mig i svart hår... Sedan var det dags för själva sminket som blev riktigt grymt med alla skuggningar! Tillsist kom den jobbigaste biten, kvistarna som sattes fast med hjälp av vax på mina fingrar, som då gjorde att jag inte kunde använda mina fingrar på de 3-4 timmar tills själva modevisningen var. Det betydde att jag fick bli matat och hjälpt att öppna dörrar mm... Fick alltså var en liten diva för en dag!

Vid 12-13 tiden fördes vi med bil till Skövde arenan, där julfesten och modevisningen skulle äga rum. Där hade vi genrep och sedan började stressen att fixa det sista på oss modeller innan modevisningen började! Modevisningen gick jätte bra och jag tyckte det var jätte kul att med mitt skrämmande ansikte göra my thing på catwalken!

Efter modevisningen började processen att tvätta bort allting och jag kan säga att det inte var lätt... Det första jag gjorde var att slita av mig mina grenfingrar och allt vax. Vilken frihetskänsla! Vi modeller försökte sedan ta bort allt smink som gick att tvätta bort med tvål på plats, så man skulle slippa gå genom stan som en döskalle. Jag och två andra modeller från min grupp var vrålhungriga då skolans lunch inte var någon höjdare, så vi bestämde oss för att gå till en närliggande Sibylla och käka en redig hamburgare! Riktigt mumsigt och väl behövligt!

Ringde sedan upp mamma som sällskap då jag vandrade genom stan för att komma hem med svart fläckigt ansikte, så luvan fick gömma mitt ansikte haha. Väl hemma började processen att tvätta ur all färg och spray, även det svarta som målats på min kropp. Efter fem shamponeringar var färgen och vaxet så mycket ur som det gick. Kan säga att jag har grå/svart fläckigt hår idag plus att jag råkat gå på stan och till gymmet med svart färg i hela nacken... Men vad gör man inte för en extremt rolig dag!

Nu på lördag kommer jag att ta en sväng hem till Åland över jul och träffa mina älskade vänner innan jag kommer tillbaka till Skövde för att fira nyår!

Hoppas ni har det bra alla fina! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Tänkte sammanfatta min weekend i ett ända blogginlägg, istället för 4 separata!

Torsdag

Torsdagen var en ganska chill dag, då den spenderades hemma framför datorn större delen av dagen! Senare på eftermiddagen kom Andreas och hälsade på mig och Noel. Vi satt mest och snackade framför musikhjälpen på tv. Senare vid middagstid lagade jag middag, då mamsi hade fullt upp med handbollsträning. Sedan var det dags för min första träning jag kunde delta i med Ulvåkers IF! Blev upphämtad av min lagkamrat Lovisa som jag nu träffade för första gången. Riktigt trevlig tjej som jag kommer lätt överens med, som med alla tjejerna i laget! Träningen gick hyfsat bra och jag invigde även mina nya fotbollsskor, som funkade utmärkt! Var sedan hemma vid 22.30 och jag somnade som en stock på soffan haha!

Fredag

Jag började morgonen med att gå till gymmet. Det ligger knappa fem minuter ifrån där jag bor, så då passar jag på att sätta igång lite taggar musik. Jag körde ett arm och ryggpass, vilket gjorde det jobbigt att duscha efteråt. Väl hemma passade jag på att vila och kolla ifatt julkalendern! Sedan vid 16 tiden for jag, Noel och Joel ner till stans bio för att hämta ut våra reserverade biljetter för filmen Solsidan. Ett tag senare kom även Andreas och vi blev att köpa till varsin stor popcorn per par! Och jag stod nog för 3/4 popcorn ätande i vår... Filmen var riktigt rolig och rekommenderas till alla Solsidan fans!

Efter filmen bestämde jag och Joel för att ta ett varsitt glas vin och käka lite, vilket var mysigt! Har verkligen hittat en extra broder! Vi tog sedan en sväng om ut till Bogrens och tog oss en varsin drink. Sedan blev jag trötter, så Joel följde mig hem. Hade nog annars en kul kväll!

Lördag

Morgonen och eftermiddagen gjorde jag inget speciellt! Men sen när det började bli kväll så hände det lite saker. Jag började att fixa mig och Emilia kom och lockade mitt hår. Vi var även sen och åt middag hos mormor, där hon serverade pannkakor. Riktigt mums! Men hann tyvärr inte stanna längre då kvällens planer kallade.

Jag hade då blivit inbjuden till min allra första lagfest med Ulvåkers IF! Tjejerna har verkligen tagit in mig i gänget riktigt bra och jag trivs redan! Vi var hemma hos Lovisa och festade till det innan vi drog ut på krogen! Hade en av mina roligaste utekvällar någonsin, så tack tjejer!

Söndag

Dagen efter slapp jag vakna upp bakis, vilket var gudomligt! Passade på att sova in och bara ta det lugnt. Klev upp sedan lagom till lunch, då det serverades lasagne. Runt fika tid så kom det över bekanta till mamsi och vi alla kollade spänt på handbolls damernas bronsmatch, som de tyvärr förlorade. Det var senare dags för mitt älskade Liverpool att spela mot Bournemouth. En underbar match att kolla på, då deras passningspel satt som en smäck och jag fick även återförenas med minn älskade Jordon Ibe. Han har tidigare spelat i Liverpool och han är en stor favorit! De vann matchen med 4-0 tillslut. Resten av kvällen tog jag det bara lugnt och njöt av söndagen!

Denna vecka händer det lite saker då resan mot att bli svensk fortsätter och även lite modevisning innan jag far hem över jul!


Hoppas ni hade en lika härlig Weekend! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Instagram@maylof