Header
View tracker

Hola

Nu är det äntligen ett nytt år, vilket för mig är nya möjligheter, utan att låta allt för klyschig. Ett av mina mål för detta år är att verkligen satsa på fotbollen och även utvecklas som spelare. Jag tror detta kommer lyckas då vi nu till denna säsongen fått en ny tränare, so jag även har haft förut för något år sedan. Första veckan av hans träningar har känt bra, men även lite ovant då han har ett annat upplägg än vår förra tränare. Mycket teknik och noggrannhet ska vi ta fram i vårt spel, för att tjäna tid och få mera möjligheter på plan. Vi har 4 träningar i veckan med en av dem fys, vilket jag tycker är rimligt. Dock torsdagar har vi träning i Eckeröhallen från 20-21.30, med bus avfärd 19 från stan och hemfärd vid 21.45. Man går miste om hela kvällen plus att jag typ blir att gäspa hela träningen, inte för att det är tråkigt utan för jag är helt slut efter en skoldag.

Har även valt att 2 gånger i veckan att gymma. Vill inte bara att benen ska va starka och stabila, utan armarna måste även få vara på samma nivå. Har läst väldigt mycket om styrketräning på nätet och jag har kommit fram till ett bra träningsprogram jag nu kan köra efter. Men jag måst även träna mage och rygg så att jag blir stark och stabil i armövningarna. Har varit roligt förra veckan att gymma då det var öppethus på Avancia, alltså att man fick gymma gratis, och då fick jag med mig hela ligan. Mycket roligare att träna i grupp!

Jag har dock inte bara tränat, har även klippt av mig håret. Det var meningen att jag och mamma skulle bara slinga mitt hår, men sedan fick jag ett ryck och sa åt henne att klippa det axel långt, och jag blev sååå nöjd! Fick höra av dem från Norge att jag ser ut som Noora i Skam, som jag verkligen tar som en komplimang!

Har även bara chillat med mina girls och även passat på att plugga lite nu då det är 2 veckor kvar till provperioden, vilket är ganska nervöst... Viktigt att få godkänt och även att jag höjer i matten, då jag går om den för att jag fick 5 första gången...

Detta fick bli en liten update på vad jag har haft för mig under det nya året!

Hoppas er inledning har varit bra! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Då var även det här året över. 2016 har verkligen gått sååå fort, kändes som att det var nyår 2015 igår. Genom att kolla igenom bilder och min blogg tänkte jag göra som förra året och göra en slags nyårskrönika månad för månad. Highlightsen över mitt år, vad har jag riktigt gjort detta år? Lets go down memory lane!

Januari

Detta var en händelselös månad, där vardagen bara rullade på. Provperioden närmade sig med stormsteg och jag umgicks väldigt mycket med min dåvarande pojkvän. Blev även ganska sjuk där i ca 1 vecka, så jag måsta plugga ifatt det också...

Februari

I början av månad rullade på med de vardagliga. Men denna månad var det dags för den jobbiga provperrioden som nog var min sämsta i år. Men något roligt var att pjäsen High School Musical som vår teater grupp jobbat så mycket med hade premiär och det gick riktigt bra! Jag spelade teaterläreren Ms. Darbus. Jag färgade även tillbaka håret från brunt till blont.

Sedan blev det sportlov och familjen och Marincke drog iväg till Teneriffa. Vi hade några riktigt roliga dagar med mycket sol, skratt och nya bekantskaper.

Mars

Nu började jag ta tag i bloggandet ordentligt. Jag gjorde dagliga inlägg och jag lade ner mer tid och kvalitén på inläggen ökade. Jag kunde lägga ut 1-2 gånger per dag, men då var inte inläggen så himla långa utan då mer bilder. Jag skulle nog säga att denna månad övergick bloggande från en rolig grej till en hobby.

Mamma fyllde 55 och hon ville fira den med en kort ''weekend'' i huvudstaden Stockholm. Vi tog eftermiddags färjan, så vi kunde äta middag där. Vi hade bokat bort på Jamie Italian, och Jamie Oliver är mammas största idol. Kan lugnt säga att jag har nog aldrig ätit något godare i hela mitt liv! Vi sov på ett hotell på Sture P, där vi uppgraderade till ett större rum! Dagen efter det var det shopping som stod på schemat och sedan hemfärd.

Första åkturen med min älskade moped för detta år skedde denna månad. Det var riktigt kallt men man kände sig fri på ett sätt fri igen.

April

Detta är min speciella månad, för 14 april fyller jag år. På min själva födelsedag gjorde jag inte så mycket speciellt då det var en vanlig skoldag, men sedan till helgen hade jag fest för mina kompisar och även Marinkce kom för att fira den. En av de bättre födelsedag kan jag säga, bara få vara med de som betyder mest.

Fotbollssäsongen drog även igång för oss IFK Damer och allt resande med färjan satte igång. Det är roligt men även påfrestande med så mycket resande och alla roligheter man missar på helgerna, men det är det värt att missa för fotbollen.

Jag var även mycket med kompisar, vilket behövdes då denna månad även var lite tung för mig. Jag skrev då det jobbiga inlägget, som uppskattades av många och jag känner mig stolt över mig som kommit så långt på vägen!

Det hade även blivit tillräckligt varmt för att ha det första ''steket'' för 2016. Det började äntligen kännas som att det kunde bli sommar och att man äntligen kan få lite färg på näsan. Sol och värme gör mig lycklig så!

Månaden avslutades med en mysig Valborg med laget. Vi hade match dagen efter så vi bestämde oss för att vi skulle spendera den tillsammans med varandra. Vi grillade, gjorde olika tävlingar och hade det allmänt mysigt!

Maj

Månaden inleddes med säsongens bästa match, vinst med 5-0 mot Roslagsbro! Det var även första hemmamatchen för säsongen. Varför denna match var så speciell för mig var inte bara den sköna vinsten, utan att jag fick göra mitt första mål med IFK Dam. Skulle nog även säga att det var mitt snyggaste mål jag gjort! Ett långskott rätt i krysset! Skottet var så hårt att bollen studsa ut med en bums haha. Det var en riktigt bra inledning på månaden!

Fotboll var inte den enda sporten jag sysslade med under maj månad. Under en håltimme fick jag och Moa ett ryck och ville spela golf, vilket vi sedan gjorde efter skolan med bl.a Hampus som då spelar golf. Jag fick då lära mig att jag har ganska bra på att chippa. Det var verkligen en mysig dag med något nytt och annorlunda i sin vardag.

Det var även dags för terminens sista provperiod, som vanligt stressade upp mig och resultaten var lite varierande, och tankar för 4 år på lusse började komma i mina tankar.

Sommarkänslorna bara svämmade in under maj månad. Det blev så varmt ute så att man kunde äntligen slänga på sig sommarkläderna och jag kunde även börja jobba på min bränna och bara njuta av värmen, så mycket tid spenderades ute på altanen.

Fotboll säsongen fortsatte och jag fick göra ett till mål för IFK Dam. Den gjordes på en bortamatch på en retur på en hörna, där bollen gled in i mål pga regnet som piskade oss. Det var också en av de bättre matcher där vinner på ett mål på övertid!

Juni

Provperran tog äntligen slut och man kunde äntligen blicka framåt mot avslutningen och även mer tid för bloggen, vänner och fotbollen fanns. Började även fundera mer och mer inför min resa till Norge som närmade sig med stormsteg. Vi hade även de sista dagarna det riktigt mysigt med klassen med lite aktivitetsdag och annat. Det blev även bestämt att jag skulle gå lusse på 4 år, vilket är en av de bästa beslut jag tagit detta år!

Sedan var det äntligen den dagen alla vi längtat efter, avslutningen. Vi skulle äntligen få sommarlov! Dagen firades med sleepover och makeup time. Sedan gick vi alla till skolan och hade avslutning, där vi fick ta emot våra betyg. Resten av kvällen var de alla brudar som firade tillsammans och jag hade en jätterolig dag! Dagen efter hjälpte jag till på Jontis brors student, där jag plockade undan, diskade, poppade och hällde upp champagne osv. Blev kvar där sent in på kvällen då han vi alla hade det så roligt och mysigt.

Jag började även ta avsked till mina friendos innan Norge avfärden. Marincke kom även hit en sväng och hade verkligen mysiga dagar med alla! Dagen innan spendera jag bara med familjen då pappa fyllde 50. Vi hade öppethus för han och sedan på kvällen blev det middag på Indigo med hela släkten.

Dagen efter, den 15, började min resa med min farmor och farfar mot Norge. Jag var så nervös men ändå väldigt förväntansfull! Efter några stopp på vägen kom vi fram den 17. Och de första dagarna innan jag skulle börja jobba bestod bara att lära känna familjen, omgivningen och även bli mera bekant med språket, vilket inte var några problem!

Juni månaden spenderades 1/2 del av min Norge resa. Den tiden var verkligen en omställning, med både matvanor, livet utan riktiga kompisar och även lite tufft på jobbet. Men jag älskade verkligen tiden med min norska familj och de gjorde att den tiden ändå blev bra!

Juli

Nu började 2/2 delen av min Norge resa och hemlängtan blev bara större och större! Jag älskade verkligen mitt jobb, mitt hem och alla människor i Norge, men jag saknade verkligen alla mina älskade hemma. Det kändes som att jag missade så mycket och det var tufft. Men jag kämpade mig igenom sista etappen på jobbet och fem dagar innan min hemfärd kom mamma och pappa. Det var en sådan lättnad att träffa de jag älskar mest på denna jord. De sista dagarna av Norge jobbade jag in i de sista och hittade på massa äventyr för att ta ett hejdå av min nya familj. Även på hemresan sedan tog vi ett stopp i Sundsvall för att hälsa på familjen Brundin, som vi träffar ungefär 1 gång per år. Dom lagade äkta svensk grillmat åt mig som jag hade saknat så.

Väl hemma blev jag överraskad hemma av alla mina saknade vänner, och jag bara lipade medan jag föll i deras armar. Gud vad jag älskar dem! Och de första dagarna gick ut på att träffa alla och ta igen allt jag missade!

Jag hade även världens mysigaste välkommen hem grillfest, som var min midsommar som jag hade missat i Norge! Alla mina älsklingar var där och vi hade de så roligt och mysigt med mat och andra busigheter.

Det var även dags för Rock Off och Marincke, som jag saknat så, kom och bodde de 9 dagarna hos mig. Rock off fortsatte in i Augusti, men de första dagarna var super roliga och jag var så lycklig jag kunde bli!

Augusti

Det roligaste på sommaren var över och Marincke for hem till Finland för denna sommaren och det var inte länge innan skolan skulle börja igen. Men innan de hann jag fixa mina naglar för första gången, hänga mycket med familj och vänner och njuta av sol och värmen.

Tisdagen den 16 började jag årskurs två i gymnasiet. Jag saknat redan sommaren jätte mycket men roligt att träffa folk igen och få lite rutiner på mitt liv igen!

September

Jag satsade mycket på träning då jag hängde oftast på fotbollsplan och i gymmet. Jag mådde jätte bra tills livet slog till som en käftsmäll och jag blev riktigt depp efter en händelse i mitt privatliv, men jag tog mig igenom de med hjälp av mina underbara vänner!

Men denna månad var även speciell då jag den 29 September fick se en person jag velat i 7 år, självaste Justin Bieber! Det var en av de minnen jag kommer bära med mig hela livt! Det var en sådan speciell stämning inne på arenan och att även få uppleva detta med en som betyder allt var pricken över i!

Oktober

Detta var en typ händelselös månad då vardagen bara rullade på som vanligt med träningar och skola.

Min bästa vän Marincke som bor i Finland fyllde 17 så jag for dit en sväng för att fira hennes födelsedag och bara umgås med henne. Vi var även och kollade på en Veronica Maggio konsert som var riktigt bra och hon var super live! Det var en av de roligaste händelserna denna månad!

Någonting historiskt och speciellt jag fick uppleva var att se min förening sedan dag 1 bli finska mästare. Det var även där en sådan häftig stämning som är once in a lifetime! Att få uppleva det med min fotbollsidol, min pappa bara värmde i hjärtat!

Jag bokad även in att få uppleva en av mina högsta drömmar, jag kommer att få se DRAKE, ja min drake, den 4 mars. Jag är så himla taggad och glad för det att det verkligen inte går att beskriva!

November

Vi firade Halloween med tjejerna ute i Vårdö hos Fellan med god mat och andra busigheter. Jag var i år utklädd till Eleven från serien Stranger Things, som blivit en stor favorit!

Jag var även en sväng till Stockholm med familjen och Fellan för att leta julfest och nyårsklänning och även hämta ut mina glasögon. Dagen var riktigt lyckad med fint sällskap och god mat!

Skolan var stressig då det var provperran, som var mitt års bästa med betyg jag kan vara mer än nöjd med! Roligaste provet var nog teater provet där vår grupp satt upp Mean Girls, baserad då på den filmen. Jag fick den roll jag ville ha, Regina. Det var en väldigt rolig och stressande period med den pjäsen, men den blev bra!

Månaden avslutades med att vi fårade Lilla jul, en svenskfinsk tradition. Dagen var super mysig med den traditionella marknaden och även den goda julmaten. Jag fick min älskade glittrande Fila tröja, som jag nästan använt varje dag!

December

Jag skulle nog säga att detta var årets bästa månad. Det kändes som mitt liv bara föll på plats. Jag har bara umgåtts med mina älskade och MINA tjejer. Detta har varit årets lyckligaste månad.

Jag och Marija tog en sväng till Stockholm och hittade riktigt fina fynd och fick bara mysa och ha kvalitetstid.

Det var även Lucia i vår skola och vi som var med i Luciatåget förra året fick bli ''föräldrar'' och fixa allt med bokningar, sång, albor osv. Alltså hela paketet. Jag var så stolt över våra fina Luciabarn, de var så himla duktiga! Vi hade en väldigt stressig och väldigt mysig dag med besök hos t.ex. posten, skolorna runt stan, dagis mm.

Sedan var det då dagen man väntar på hela december, Julafton. Det var en riktigt mysig dag som jag fick ta del med familjen. En tradition i min familj är att fara på julkyrka, för det är en sådan stämning med all sång och även fridfullt och vi blir väldigt avslappnande av det efter all julstress.

Årets sista dag spendera jag med mina main girls, då vi först och busa hos mig och sedan for ner på stan för att kolla på fyrverkerierna. Resten av kvällen fortsatte vi med busigheter, och jag kan säga att det var ett riktigt bra avslut på detta kaosiga år!

Likes

Comments

Jag har sedan jag varit liten planerat mitt drömhus. Då ville jag att det skulle vara i alla omöjliga former och knasiga färger, men idag efter att jag har mer hittat min stil och listat ut mer eller mindre vem jag är har bilden blivit lite mer realistisk över huset.

Jag skulle vilja ha mitt hus nära vattnet, där jag känner mig hemma. Då jag bott på en ö hela mitt liv och efter alla mina resor över havet är det en viktig del av mitt liv. Jag kallar stilen för mitt hus ett ''Amerikanskt beach house''. Inspirationen kommer från ett hus längre ner på min gata jag förälskades i sedan dag ett. Det är ett vitt trä hus med en balkong med glasräcke och en stor altan med en grill på baksidan, som i mitt fall skulle riktas ut mot havet.

Färgtemat inne i huset ska vara ljust, med färger som ljust blått, ljusrosa, vitt, silver osv. som man kan säga är det typiska ''strandfärgerna''. Det skall även vara öppna ytor, men inte så det blir kalt. Köket skall ha mycket ytor så man får känner att man får plats att kunna sprida ut sin matlagning. Jag tycker att det är viktigt att man känner sig hemma i sitt egna hus, att man känner att man kan uttrycka sin stil i huset

Oftast finns inte ditt drömhus precis som du vill ha det, så alternativen för det är att antigen renovera eller bygga det från grunden. Weber.se är en världsledande tillverkare av byggnadsmaterial du behöver för att just kunna bygga ditt drömhus. De jobbar även med miljö där produkter och lösningar är tillverkade av säkra komponenter.

Nu när jag så småningom ska börja gå in i det vuxna livet och även hitta mitt egna boende kan det vara bra att kunna läsa på och få tips och råd från experter hur man skall kunna gå tillväga med processen. Men jag skall nog börja med att hitta mig en egen lägenhet, men denna husdröm kommer alltid finnas med i bakhuvudet och så fort jag har chansen kommer jag ta den och uppfylla min dröm!

Vad är era husdrömmar? Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

View tracker

Hola

Igår var det den dagen man väntat på hela December, Julafton. Morgonen börjar med, som alla mina andra julaftonsmornar, med det röda bandet. Det är då ett rött band som jag följer runt hela huset för att hitta mitt morgon paket. Iår var det matchande pyjamas set till hela familjen, vilket var ganska mysigt och ganska mycket familje goals. Morgonen fortsatte med mys och sedan var det bara att göra sig iordning för resten av dagen.

Planerna för dagen var att vi skulle på Julbön till Jomala kyrka klockan 15, vilket är en tradition i vår familj och sedan vidare till moster där årets julbord för släkten skulle äga rum.

Jag älskar vekligen att gå i kyrkan på jul för jag blir alltid så lugn och känner mig fridfull efteråt. Musiken och hela stämningen av gemenskap gör det hela. Ni kanske tycker att det låter typ töntigt och så men själv tycker jag det är fint. Man behöver inte vara starkt troende för kristendomen för att besöka kyrkan en gång per år. Det var ett moment som fick mig att rysa över hela kroppen och även fick mig att fälla en tår eller två, och det var när solisten sjöng Helga natt. Hennes röst fick till och med alla barn att bli tysta och hela stämningen var så mäktig. Rösten klingade så himla vackert i hela kyrkan. En upplevelse jag gärna är med om nästa år igen.

Efter kyrkan for vi hem till moster och kollade på Kalle-ankas Jul, vilket är ett måste. Sedan var det dags för det underbara julbordet, som fick mig att nästan dö av matkoma haha. Vi blev sedan kvar där ett bra dag och bara prata och hade det allmänt mysigt.

Vid halv 10 tiden klev hela familjen in genom vår dörr och det var dags för Julklappsöppning vid julgranen. Det var lika mysigt som vanligt och är riktigt nöjd med alla klappar jag fick! Fick allt från kläder och inredning till min framtida lägenhet. Hela familjen Löfkvist som är heeelt galna i popcorn fick en popcorns maskin som rymmer upp till 4 liter. Även min bill fick julklappar: ny radio och rosa rattmuff och parkeringsskiva, vilket fick testas idag den 25. Efter att alla fina klappar var öppnade samlades vid framför tv och åt ostbricka, som var ritkgit mysigt och mumsigt! Sedan var alla så trötta så vi gick och la oss!

Hoppas ni hade en koselig jul! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Likes

Comments

Hola

Tisdagen den 13 december var det äntligen den dagen, som vi Lucia Föräldrar har haft full sjå med att planerat och fixat, inne! Jag hade (som förra året) Ibbo aka Moa här på sleepover då genrepet alltid brukar gå in sent på kvällen. Detta år höll vi på till klockan 23... vilket är officiellt längsta skoldag med 15h i Lusses byggnad... Kan säga att alla var trötta och griniga efter mycket klippande & klistrande, krans fixande och sång. Men vi var iallafall redo!

Jag och Moa blev då att stiga upp vid fem då vi skulle fixa oss iordning, men vi lyckades försova oss med en halvtimme, vilket inte gjorde så mycket med 3h sömn i bakhuvudet. Vi kravlade sedan upp ur sängen för att börja fixa oss, vilket var myys som förra året! Vi åt sedan en mysig och god frukost som världens snällaste mamma hade fixat iordning åt oss. Vi blev att söla på slutet så det blev lite stressigt att komma i tid till skolan, då vi även hade Marija att plocka upp.

Men klockan 7 var vi återigen i skolan. Det var bara för alla tärnor, stjärngossar och lucian att byta om till sina albor och sjunga upp. Vi föräldrar sprang mest runt och virra med att hitta ljus som mystiskt hade försvunnit och att göra det fint i gympasalen med gången upplyst av ljus. Vi måsta även hitta illa kvick en bordslampa med en skarvsladd till att gitarristerna skulle kunna se sina noter, vilket händiga Maya fixa! Men med bara en 10 minuters försening var vi redo!

Alla var super nervösa och det märktes lite i sången då det inte var lika starka i sången, men precis så var det för oss året innan. Vem skulle inte bli nervös då man har hela skolan stirrandes på en? Men iallafall var alla super fina och sjöng fint, fast det var nervösa! efteråt var det bara att samla ihop gänget snabbt för en bild och sedan började vår buss turné. Vi fick riktigt bra feedback från lärarna som var riktigt nöjda med vårt stora engagemang!

Vi flängde sedan på hela förmiddagen runt Ålands gymnasiums skolor och sedan vid Högskolan fick det sitt stora ''genombrott''. alla stämmor satt och jag rös över hela kroppen. Efter det uppträdandet släppte det och det flöt på riktigt bra! Alla började lyssna, le ordentligt och sjunga högt och tydligt med stämma. Då kände man sig riktigt stolt!Då det äntligen var tid för lunch fick vi först sjunga för maten, vilket lät riktigt fint! Vi fick sedan jätte fin service och riktigt god mat, vilket vi tackar Hotell och Resturang skolan för! Sedan var det bara att åka vidare!

Vårt sista stopp blev ålderdomshemmet Briljanten, vilket vi även gjorde förra året. Gamlingarna där uppskattar verkligen att vi kommer, så det är en himla fin stämning att avsluta hela resan där! Vi blev även kvar där en bra stund och fika med dem och de fick även prata med våra tärnor och stjärngossar. Vi föräldrar satt utmatta och bara fick känna en känsla av tomhet. Man kände att äntligen att det hårda och energikrävande arbetet var färdigt, men vi har haft så roligt med detta så man vill inte riktigt att det skall ta slut...

Men jag vill bara tacka hela Lucia gruppen för en sådan fin dag! Alla var så duktiga och jag kan inte vara mer än stolta över er! Om ni är intresserade och se och höra vårat fina lucia tåg kan ni klicka HÄR

Hoppas ni hade en fin lucia! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

PS Så var jag och fixade mina naglar matchande till min julfest och nyårs klänning!

Likes

Comments

Hola

I måndags, den 5 december, var jag och min kompis Marija till Stockholm för att njuta av lite shopping och varandras sällskap. Vi började med 2 mysiga timmar på färjan med lite planering inför dagen och även lite frukost. Väl i hamn hann vi med den första bussen som tog oss in till cityterminalen. Vi behövde få i oss lite kaffe innan shoppingen, så det fick för min del bli tomte latte på Espresso House som smakade gudomligt! Men sedan med lite mer energi i kroppen var vi redo för en full dag med shopping!

Efter någon timmes shopping stannade vi till på mitt nya favvo lunch ställe Wok House. Jag och Elsa var och åt där dagen efter JB konserten och det är bra service, bra pris, man får maten snabbt och såklart är det suuuper gott. Fick även komplimang för min Fila tröja av en av servitriserna. Men det var bara sedan att fortsätta shoppa.

Då vi nästan varit inne i varenda butik i hela Stockholm, tog vi en sista fika på Starbucks innan vi skulle börja bege oss mot bussen. Jag testade även på deras jul latte som var lika god! Vi passade även på att titta vad vi hade samlat på oss under dagens gång, och vi båda var nog rätt nöjda!

Väl på bussen mot färjan somnade vi och sov hela vägen. På färjan gungade det ganska mycket så jag satt bara och försökte slappna av och inte tänka på hur sjösjuk jag var. Sedan var man hemma, helt slut efter en lång men väldigt bra dag i Stockholm! Är även glad att jag fick spendera den med en av mina favoriter!

Hoppas ni hade ett bra självständighetslov! Puss och kram så ses vi på stan! ///Maya

Båda tröjor från Zara och jag köpte båda!

Likes

Comments